Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

LucjuszWielki 18.01.2017 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1462085)
>no-name z węgier
>ćwierćfinalista euro (pierwsza 11)
Wybierz jedno

Wybieram inną odpowiedź: BABOLE w ekstraklapie i przyczynienie się do TOP miejsca w straconych bramkach.

PS. Może sobie być nawet etatowym reprezentanem Brazylii czy Niemiec, a w swoim klubie byle jaki Karabach albo Dynamo gruzinskie stuknie mu kilka baramek..

ashkeczup 18.01.2017 21:57

Widzisz... Ja postrzegam to troszkę inaczej. Węgry czy Walia tak samo jak Leicester w poprzednim roku zrobili dużo hałasu wokół siebie. Walia wyszła z 1 miejsca nad Rosją i Anglią tak samo jak Węgry, którzy mieli 2pkt przewagi po fazie grupowej nad trzecią Portugalią, która zwyciężyła cały turniej. Czyż nie większą sensację wywołał tytuł mistrzowski Lisów niż gdyby po raz kolejny zdobył go Man City czy Chelsea? Weź pod uwagę kwotę odstępnego i płacę Guzmicsa i porównaj do Teveza. Za małe pieniądze ściągasz ćwierćfinalistę największej imprezy sportowej na starym kontynencie. To jest zły ruch marketingowy?

LucjuszWielki 18.01.2017 22:13

Ściągnięcie solidnego ligowca kopiącego w Polsce nie jest dobrym ruchem marketingowym. U nas był to dobry ruch marketingowy?? Też był reprezentantem.. Przyszedł bez wielkich emocji i podniet. Poza tym nie wiem za jaką sumę odstępnego odszedł. Nie ma co wałkować tematu, zrozumcie, że u nas ostatni czasy poza Donaldem, Stilicem i Wolskim (który nie odnalazł się w Lechii) to banda przeciętniaków lub zasłużonych graczy z piękną przeszłością.

Już dawno skończyła się era: Czerwca, Frankowskiego, Żurawskiego, Kosowskiego, Szymkowiaka, Uche, Meliksona, Marcelo czy młodych Brożków.

ashkeczup 18.01.2017 22:26

Mieszkamy w Polsce! Nie w Chinach! U nas też byłby do dobry ruch, ale nie tyle marketingowy co wzmacniający drużynę.
IMO Donald był przeciętniakiem.

LucjuszWielki 18.01.2017 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1462090)
Mieszkamy w Polsce! Nie w Chinach! U nas też byłby do dobry ruch, ale nie tyle marketingowy co wzmacniający drużynę.
IMO Donald był przeciętniakiem.

Też tak myślałem do momentu, aż sobie uświadomiłem, że strzelił 20 bramek mimo wielu głupkowatych zachowań.

wazka 18.01.2017 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1462079)
Co was tak boli? Klub grający w LE dzięki skończeniu na 4 miejscu czy ten, który skończył na 9 a ostatnim razem w LE grał 5 lat temu?

Tylko że klub który grał 5 lat temu w lidze europy wyszedł z grupy i prawie awansował do 1/8 (przegraliśmy bramkami wyjazdowymi ) i nie skompromitował się z amatorami z Skhendiji Tetowo

ashkeczup 18.01.2017 23:07

Oczywiście. Tylko dużo łatwiej pasuje się reputację niż ja odbudowuje. Teraz ludzie którzy interesują się Wisłą widza, że wszystko zaczyna zmierzać w dobrym kierunku. Niestety wsparcia od mediów nigdy nie mieliśmy o w dużej mierze to one tworzą opinie. Ileż to już tekstów widziałem o spadającej Gwiezdzie przy czym porażki z potegami ligi łotewskiej nie będą tak piętnowane w przypadku Ruchu czy Zaglebia

AntyMod 18.01.2017 23:55

ze tez wam sie chce z takim trolem dyskutowac

speedfashion 19.01.2017 01:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1461971)
Jesli to bylo do mnie to chce wyjasnic, ze ja sie nie odnosilem do samej kwestii zakontraktowania Uche a jedynie to watpliwosci podnoszonych tu przez niektorych kolegow, ze facet jest za stary.
Napewno jest za stary aby go dalej sprzedac ale nie jest za stary na tu i teraz.

Nie pisałem do kogoś konkretnego. :) Po prostu jestem zdania, że takie dyskusje fundują dzialalność gimbusiarskich stronek facebookowych, które później są brane na poważnie przez innych gimbusów. A że gimbusy te są "wymagające", to później obrażają się na Wisłę, bo nie ma Uche ani południowoamerykańskiego skrzydłowego. A to przecież takie okazje były. I bez nich Wisła już nigdy nie będzie wielka.

Wiem, że dyskutowaliście raczej o aspektach sportowych, ale to taka refleksja z mojej strony.

A jeśli chodzi o obecne okienko transferowe, to naprawdę warto docenić to, co mamy. Jeszcze pół roku temu wszyscy (także piłkarze) zastanawiali się, czy do zimy dociągniemy. Teraz, owszem, pożegnaliśmy dwóch zawodników z pierwszego składu, ale za to przywitaliśmy Hiszpana z ciekawą przeszłością, cenionego w Krakowie i w całej Polsce Bośniaka, obiecującego Polaka, w drodze podobno jest kolejny Chorwat, a na testach mamy gościa, który może coś tam wnieść do naszej gry. Warto też pamiętać, że jeszcze przed otwarciem okienka odwiedziło nas kilku rasowych kopaczy w towarzystwie Jagiełły. Przez chwilę można było więc pomyśleć, że będziemy desperacko wyszarpywać takie ochłapy z europejskiego rynku (nie piszę tu o Jagielle, który w odróżnieniu od nich najwyraźniej coś prezentował).

Dobrze byłoby, gdyby te gorsze momenty nauczyły nas szacunku do ludzi zarządzających tym klubem, do piłkarzy, którzy w większości meczów nie przynieśli wstydu, i do wszystkich kibiców. Każdy przecież dołożył cegiełkę do tego, żeby wygrzebać się z tego bagna.

LucjuszWielki 19.01.2017 12:27

Nie wyobrażam sobie grać Bartoszem na prawej przez całą rundę.. Włączam na 5 sekund spring, pika górna leci, Bartosz źle przyjmuje, jakaś szamotanina i piłka pod nogami Załuski, który wali w aut... ehhh Konieczne wzmocnienie prawej strony na wczoraj!!

Po tym całym zamieszaniu Czerwiński już do nas raczej nie przyjdzie nawet po braku awansu Katowic...

brylant17 19.01.2017 12:44

Świetny jesteś po 5 sekundach ocenić zawodnika brawo ty będzie z ciebie skaut.

Dariook 19.01.2017 12:45

Arsenic odsuniety od pierwszej druzyny. Co na to pzpn?

wściekłe pięści węża 19.01.2017 12:46

Skaut to minimum. Bardziej prorok, bo jeszcze o Czerwińskim zdanie udało się wtrącić.

LucjuszWielki 19.01.2017 13:06

Po 5 sekundach i 90 minutach meczu z Pogonią + kilku innych meczach. Jakby tak ufano Bartoszowi to nie szukaliby co najmniej jednego obrońcy na tą pozycję.

Markus 19.01.2017 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1461965)
speedfashion

Uche gdyby przyszedł byłby sygnałem dla młodych również, że klub walczy o coś więcej niż tylko o utrzymanie..

Uche był jednym z najlepszych piłkarzy, jacy kiedykolwiek grali w Wiśle. W obecnej sytuacji naszego klubu, nawet gdyby teraz na boisku prezentował zaledwie 10% tego, co dawniej, byłby potężnym wzmocnieniem drużyny.

Warto, jeśli klub na niego stać.

Griszka30KR 19.01.2017 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1462118)
Uche był jednym z najlepszych piłkarzy, jacy kiedykolwiek grali w Wiśle. W obecnej sytuacji naszego klubu, nawet gdyby teraz na boisku prezentował zaledwie 10% tego, co dawniej, byłby potężnym wzmocnieniem drużyny.

Warto, jeśli klub na niego stać.

No nie do końca .
Jakby prezentował z 70% to tak.
Pamiętam jak wrócił do nas Żurawski i .....zresztą nie ma co rozpamiętywać.

ashkeczup 19.01.2017 14:45

brylant
No mówię wam... Wystarczy kiedy widzi jak ktoś wchodzi po schodach :D

A tak poważnie to tu ma racje. Bartosz do 1 składu w Wiśle, a na chwilę obecną do żadnej ekstaklasowej ekipy się nie nadaje.

Oglądał ktoś sparing? Testowany hiszpan 90 minut grał i jestem ciekaw waszych opinii?

nesta 19.01.2017 15:10

Jak dla mnie należy mu podziękować. Zupełnie nie ten poziom. Przypomina mi uboższą wersję Brasili czyli dobra technika i ułożona lewa noga i na tym koniec jego atutów. Podobnie było z Brazylijczykiem tylko, że on miał jeszcze ponadprzeciętne przyśpieszenie i szybkość.

Brak mu jakiejkolwiek siły fizycznej, nie ma szans w ekstraklasie na skrzydle przy tych parametrach. Serio nie wiem po co sie takich zawodników bierze na testy. Myślałem, że rzeczywiście Kiko coś w nim znał i moze Kafarski się uwziął na niego, ale to po prostu bardzo przeciętny zawodnik. Nie jakos wybitnie słaby, po prostu przeciętny. Gdyby miał te 19/20 lat to jak najbardziej, moznaby go fajnie jeszcze rozwinąć.
Same stałe fragmenty gry to za mało.

ashkeczup 19.01.2017 15:15

Oglądam właśnie no i rzeczywiście technika niezła. Taka refleksja mnie naszła jaki poziom naszej ligi jest żałosny. Ze lewej strony kilka piłek dośrodkowali i ani Małecki ani Mortende(?) nie potrafią na tyle mocno dośrodkować, żeby piłka była na dobrym poziomie i dobrej wysokości...

szprotson 19.01.2017 16:02

ale sie przypierdalacie :D

Jeśli piłka bedzie na dobrym i odpowiednim poziomie to i tak nic z tego nie wynika :D
Trzeba jeszcze ją przyjąć i strzelić bramke. Nikolicz juz odszedł z Ligi, nie ma sensu dawac dobrych piłek.
W PL lepiej zagrać tzw "zmięta wrzutke" czyli cos co robi 99% polskich ligowców. Wrzutka na pierwszego na wysokosci miednicy :D Jak przejdzie pierwszego to mogą być jaja, i tak w kółko.

Mam nadzieje ze dzisiejszy sparing dał wiedze panu Kiko jaka ta intensywnosc moze go spotkac w rozgrywkach ligowych.

nesta 19.01.2017 18:24

https://twitter.com/janekx89/status/822131820317831168

krzaq12 19.01.2017 18:59

Nie wiem, jakoś nie przekonuje mnie ten Tsvetomir Panov. Obawiam się, że zacznie się łapanka, spowodowana niedoszłym transferem Czerwińskiego.

AYALA 19.01.2017 19:04

ale twardo walczyć potrafi https://www.24chasa.bg/sport/article/4770383

Kataryniarz 19.01.2017 19:15

Transfery, transferami ale czy wiadomo coś w sprawie przedłużania kontraktów ?

borys 19.01.2017 19:27

Knura pisał na TT że rozmawiając z Załuska ten powiedział, że z nikim na ten temat nie rozmawiamy. Alan, Boguś, Broziu, Zachara jest się po co spieszyć?

azkaz 19.01.2017 19:41

Iban Salvador wyglada ciekawie na papierze, nie wrzucałbym go do worka pt "ściaganie ogórków z hiszpanii", czyms zainteresował Valencie, ze go wyciągneli z niższej ligii

krzaq12 19.01.2017 19:42

https://zapodaj.net/images/e6063dc591094.png

Iban Salvador-zdecydowanie jestem za. Młody, podobno duży walczak, z bardzo dobrym dryblingiem i motoryką.

pozowski 19.01.2017 20:12

Iban Salvador to może być ciekawy zawodnik. W 2015 załapał się na PNA nawet bramkę strzelił.

https://youtu.be/kwTd4lgtlqs?t=2m17s

wolfy 19.01.2017 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azkaz (Post 1462140)
Iban Salvador wyglada ciekawie na papierze, nie wrzucałbym go do worka pt "ściaganie ogórków z hiszpanii", czyms zainteresował Valencie, ze go wyciągneli z niższej ligii

Nie no, na pewno to nie jest ogór. Inna sprawa czy nas na niego stać...

brylant17 19.01.2017 20:55

Jezu wolfy się załamie,że jego ulubiony piłkarz Dennis Popović odejdzie....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl