![]() |
Traore jest bardzo dobrym, uniwersalnym zawodnikiem. Może grać na skrzydłach, w środku pola czy też w ataku. W meczu z nami z tego co pamiętam grał właśnie jedynego napastnika, co z jego wzrostem nie jest łatwe (patrz Patryk Małecki w meczu ze, hmm, Śląskiem?). Warto też nadmienić, że ma dopiero 22 lata i spore ogranie w najwyższych klasach rozgrywkowych. Moim zdaniem gdyby tylko była możliwa taka wymiana za Gargułę, to nawet przez sekundę bym się nie zastanawiał.
Ocenianie gracza przez pryzmat jednego meczu jest bezsensowne. |
Marszałek, z nami akurat cała Lechia nic nie pokazała, ale on był wtedy najlepszy :P
kilka razy groźnie było z jego powodu, nie gadaj mi się marzy coś takiego (odnosnie tego linka): http://tsw.com.pl/news/Prasa-Chavez-...ku-Lechii-1058 Guła + kasa do Lechii do nas Traore ewentualnie: Guła + kasa do Śląska do nas Mila wariant z Milą był by super, bo Polak, dość doświadczony, mógłby być idealnym zmiennikiem dla Meliksona, lub kto wie, grać na środku za nim, a na pewno nie byłby droższy niż Garguła, który nie robi nic |
Cytat:
|
Traore to taka afrykanska wersja Grosickiego, albo inaczej pamiętacie Pauliste? Paulista moze byl troszke bardziej techniczny.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Napisałem,że z nami nic nie pokazał,bo z został neutralizowany,a że z Ogórami dawał radę. Tzn,że nie oceniam go bynajmniej przez pryzmat jednego meczu,jak dziwnie sugerujesz, a w kontekście nastu spotkań,bo wiem jak gra z Ogórasami czy inną Legią:). Skąd miałbym mieć porównanie? Czy aż tak trudno to zrozumieć ze zdania pisanego po polsku. Ludzie co z Wami. Garguły za specjalnie wielkie pieniądze bym nie sprzedawał, ważne aby nam zszedł z tym wysokim kontraktem z listy płac. Szczerze jestem zaskoczony,że ktoś go chce. Na podstawie czego chcą go podpisać?dziwne. |
Cytat:
|
Traore do mnie nie przemawia. Chociaż dużym plusem jest jego wiek. Jesteście jednak pewni, że nie miał przypadkiem "kręconego licznika" ? ;) Faktycznie można by go sprzedać za jakiś czas ze znacznym zyskiem. Osobiście jednak nie kupowałbym nikogo z polskiej ligii, no chyba, że jakiegoś Polaka. Żeby było tych 3 w pierwszym składzie.
Z innej beczki. Ciekawe jak ma się sprawa z Daliborem Stevanovicem, o którym pojawiły się pogłoski kilka dni temu. http://youtu.be/vJfOXuBAhPs http://youtu.be/ekCOq6p-ISo Powyżej jego kompilacja. Wynika z niej, że potrafi odebrać, strzelić i podać. Idealny na środek pomocy u boku Meliksona. PS: Nie możemy pozbyć się Garguły, do momentu w, którym nie sprowadzimy jakiś środkowych pomocników. Jak to sobie inaczej wyobrażacie? środek Melikson - Wilk - Sobol ? A kto na zmianę? Jeden Jirsak? Osobiście zatrudnił bym jednego środkowego pomocnika i nikogo z tej pozycji się nie pozbywał na siłę. PS2: Piszecie, że Traore jest jak Paulista. Dalibyście kiedykolwiek za Pauliste 500 tyś euro? Warty on może był połowę z tych pieniędzy, zresztą ciężko się nawet o tym przekonać, skoro całą karierę przechodził z klubu do klubu za darmo. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie twierdzę, że Melikson ma w każdym meczu zaliczać hattricka i 5 asysty. Zwróciłem uwagę na fakt, że jeśli uznamy, że zawodnicy którzy nie błyszczeli w meczach z najmocniejszymi ligowymi zespołami są za słabi na Wisłę, to nawet Melikson nie spełnia tego kryterium. Stąd uznanie Traore za kiepskiego, tylko dlatego że nie grał świetnie przeciwko Wiśle, jest nierozważne. Inna sprawa, że tematu Traore w Wiśle pewnie nie ma ze względów finansowych. |
Cytat:
Melikson wejdzie do LM ? To się okaże, nie bądź taki pewien. Jako kibic Wisły marzę o tym, ale trzeba być realistami. Nie z takimi ogórkami przegrywaliśmy, by teraz być pewnym fazy grupowej... |
Jeśli jest zainteresowanie Gargułą, to taka wymiana byłaby genialne, ale szczerze wątpię czy do niej dojdzie :) Traore może grać w środku jak i na boku, idealnie pasowałby. Tylko, że jeśli Gerwazy podpisze to chyba skrzydłowych będziemy mieli aż nad stan :P.
|
Cytat:
|
A co myslicie o Sobiechu u nas w napadzie? Chlopak kluci sie z JW o klauzure odstepnego w kontrakcie wiec mysli o zmianie klubu. Ciekawe czy ma cos na oku czy dopiero chce szukac. Ale ciezko wyobrazic sobie by JW mu tak odpuscil chyba ze bylby to dobry dla niego biznes. Wydaje mi sie ze cena np 1m euro to niebyla by taka duza jak za takiego mlodego i majacego talent pilkarza, po 2 latach napewno by mozna na nim zarobic parokrotnie. Zreszta jak my nawet taki szrot jak Diaz sprzedali za ponad banke to na bank za Sobiecha bedzie kilka banieczek a chetni sie znajda. Popatrzcie jaki biznes na Mierzejewskim JW zrobil! 5,5 banki to mega kasa hmm to jakies pol budzetu Wisly, teraz okazja jest jak nigdy wczesniej by sprobowac dorwac Sobiecha.
|
Było mówione, że JW nie zgodzi się na transfer Sobiecha do innego polskiego klubu by nie wzmacniać swoich rywali.
|
Swoją drogą JW co chwila zmienia swoje zdanie, wiele zależy od jego humoru, więc jedną wypowiedzią aż tak bardzo bym się nie sugerował.
|
Sobiech pójdzie do Turcji, tylko Bolek negocjuje pewnie żeby JW zszedł z ceną poniżej miliona.
|
W wiadomościach sportowych w tvn mówili że liga Hiszpańska jest poważnie zadłużona i że większość klubów jest na skraju bankructwa. Piłkarze w niektórych klubach mają opóźnienia w wypłatach. Można by poszaleć na tamtym rynku :D
|
z Widzewa odchodzi trener+4 grajków w tym Rafał Grzelak widziałbym go u nas w roli zmiennika.
|
No, na przykład w Barcelonie takiego Xaviego wyciągnąć ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mimo to nawet w Grzelczaka nie wierzę, żeby mógł reprezentować jakiś poziom w Wiśle. Fakt miał świetną rundę, a właściwie tylko jej końcówkę, ale to tyle. Wcześniej nic nie pokazał. Nie można oceniać zawodnika po paru dobrych meczach.
|
Info by zbymak
Dzis przyszly wyniki badan testowanych zawodnikow i wszystko jest okey.Nunez musiał jeszcze zrobic jakies dodatkowe badanie.Z klubami obu zawodnikow wszystko zalatwione, zostały tylko drobne szczegoly do ustalenia z zawodnikami i spisanie kontraktow oraz ich przetlumaczenie .Menadzer Nuneza troche podobny w negocjacjach do menago Chaveza i tez jakies kombinacje wymyslał.Wisla chce zalatwic tych dwoch zawodnikow jak najszybciej i zeby mogli juz jechac do Holandii.Odnosnie Diaza i Desputovica sytuacja na dzis bez zmian rozmowy trwaja ale Stan juz rozmawia z innymi kandydatami na ich miejsce.Cisza odnosnie tego zawodnika ktory mial dzis przyjechac na testy i moze jutro cos sie wyjasni. |
Cytat:
Grzaelczak pokazywał się z bardzo ciekawej strony już w poprzednim sezonie. A o dobrej końcówce sezonu to przemilcze bo w końcówce strzelił po prostu kilka bramek jak przesunei go do ataku, a to jest boczny pomocnik - wedłóg mnie zagrał dobry cały sezon. Co jak co ale Widzew do przodu grał dobrze, jaja były często w obronie, zreszta typowy zespół własnego boiska - bali się zaatakować na wyjazdach ?? |
Jak myślicie - dużo by chciał taki Charisteas?
|
Charisteas nie jest warty swojej gaży,obecnie kompletnie nic nie pokazuje,i uważam,że lepiej poszukać kogoś młodszego z potencjałem niż ściągąć kogoś takiego jak Charisteas.
|
Znowu pojawił się temat Rogera w Wiśle,moim zdaniem Roger musi mieć kogos kto będzie zapierdzielał na to,żeby on mógł grać na luzie tak jak mu to najlepiej wychodzi i wtedy to się sprawdza,tak jak się sprawdzało na Euro,Myślę,że zgodziłby by się na zarobki na poziomie 400tyś.Euro ,grecy chcą się go koniecznie pozbyć bo kasuje prawie 600 tys,więc kwota odstępnego duża by nie była,co o tym myślicie ?
|
Roger ? NIE!
z daleka od takich graczy w Wiśle nawet za darmo bym go nie widział w naszej druzynie o Rogerze gadaja już 3 okienko , wyglada to nic więcej jak podbijanie ceny przez maganera |
R.Carlos chyba odejdzie z Machaczkały po tym incydencie a My szukamy kogoś na lewą obrone
http://www.youtube.com/watch?v=j4sab...layer_embedded |
W Fenerbache zanim oszedł do Machaczkały zarabiał 3.2 mlnE rocznie,w Machaczkali ma 18 miesięczną umowę opiewająca na 9 mln $.Na pewno byłby dużym wzmocnieniem bo widziałem jego występy w tym sezonie i chłop na prawdę mimo takiego wieku gra bardzo dobrze.Ale wg mnie jest całkowicie poza naszym zasięgiem i nie sądzę,żeby Stan bądź perspektywa pożegnania z LM,go przekonała do gry w Wiśle.
|
Cytat:
|
Carlos ostatnio grywa nie tylko na lewej ale i na srodku pomocy, technike wciaz ma wysmienitą ;p
|
Techniki się tak łatwo nie traci (vide Bakero w jakimś tam meczu sobie w lakierkach skleił taką mocno bitą piłkę). Cóż, jeśli jest w formie gwarantującej dobrą grę przez rok to nawet bym go widział u nas. I nazwisko medialne. Ale zapewne trafi do jakichś emiratów, dlatego też bierzemy nuneza i przerabiamy go na r.carlosa...
A co do Rogera - nygga please |
Jedne jest pewne Carlos nawet w wieku 45 lat biegałby i walczył , szybciej i więcej niż Roger :D
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl