Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

martin_6 26.02.2010 19:19

Pero: Wydaje mi się, że jeśli źródeł świateł będzie kilka i do tego nie będą one punktowe, to cień padający na boisko będzie na tyle niewyraźny, że wręcz niewidoczny. Zresztą, na wielu stadionach w Europie światło jest ponad linią dachu i w niczym to nie przeszkadza.

saklak1906 26.02.2010 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 860054)
Wydaje mi się że z powodu montowanych dzisiaj mastów transmisja z wspomnianych pajączków będzie na naszym stadionie niemożliwa. Będą one przecież poniżej tych masztów i będą tworzyły cień na boisku. Jeśli się mylę to mnie poprawcie bo pisze tylko co mi sie wydaje :)

Ale te kamery sa male i nie beda widoczne cienie do tego linki podtrzymujace tez nie beda widoczne.

tofik 26.02.2010 19:39

http://www.youtube.com/watch?v=GvwhMM1CvXo&NR=1
Takie cuś, nie powinno być żadnego cienia. Jak widać to zawsze jest poniżej oświetlenia.

jaszczur90 26.02.2010 19:49

HHaa.. właśnie przed chwilą była rozmowa Urbana z kobitką z canal+ . Opowiada o tym , że murawa się zapada na Hutniku i pokazują video jak przygniata kawałek murawy kulą inwalidzką :D

madenn 26.02.2010 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 860133)
HHaa.. właśnie przed chwilą była rozmowa Urbana z kobitką z canal+ . Opowiada o tym , że murawa się zapada na Hutniku i pokazują video jak przygniata kawałek murawy kulą inwalidzką :D

no to maja juz wymowke , zwlaszcza ze przegrywaja

podpisalismy umowe z Hutnikiem??

zupelnie cicho na ten temat

TSW Fanatyk 26.02.2010 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez madenn (Post 860172)

podpisalismy umowe z Hutnikiem??

zupelnie cicho na ten temat

jeszcze chyba nie, mamy tydzień bo i tak teraz mecz na wyjeździe.

crazykaro 26.02.2010 21:07

My tu się cieszymy że stadion ruszył a trzeba w końcu trochę ponarzekać:p
Co z krzesełkami? Jakie kolory jaki model? Przez zmianę modelu siedzonek na Lechu pojemność ma się zmniejszyć o 5 tys:!: Dla jakiego modelu została u nas wyliczona liczba 33 tys miejsc? Wiadomo coś na ten temat jak wyglądają? Może trzeba by prezydenta zapytać:>

wierny 26.02.2010 22:00

A zadał Pan pytanie o sektor dla gości? Jak będzie zabezpieczony?Będą wielkie bufory czy ogarną to jakimiś płotem i siatką żeby przedmioty nie latały?

Grzadq 26.02.2010 22:09

Cytat:

Będą wielkie bufory

Byłaby to totalna kompromitacja.

crazykaro 26.02.2010 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darek olszówka (Post 860286)
do crazykaro: już zapytałem prezydenta o to i czekam na odpowiedź.

To dobrze wiedzieć. Czekam na odpowiedź

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 860308)
Byłaby to totalna kompromitacja.

Jacy kibice przyjezdni takie sektory buforowe. Jeśli będzie tak jak do tej pory na E i kibice przyjezdni tak sie będą zachowywać jak do tej pory to sektory buforowe są konieczne i nie będzie to nasza kompromitacja

Grzadq 26.02.2010 22:22

Nieprawda - wystarczą siatki, może jakieś wysokie pleksy, nie wiem. Jest dużo możliwości zabezpieczenia dwóch sektorów obok siebie. I nie trzeba robić żadnych szopek w postaci sektorów buforowych.
+ monitoring i pociąganie do odpowiedzialności, oczywiście.

picasso 26.02.2010 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 860329)
Nieprawda - wystarczą siatki, może jakieś wysokie pleksy, nie wiem. Jest dużo możliwości zabezpieczenia dwóch sektorów obok siebie. I nie trzeba robić żadnych szopek w postaci sektorów buforowych.
+ monitoring i pociąganie do odpowiedzialności, oczywiście.

najlepsze będzie pole minowe.

Grzadq 26.02.2010 22:33

Cytat:

najlepsze będzie pole minowe.
Chyba że parchy przyjadą. Tak to naprawdę, siatki, jakieś pleksy tudzież inne zabezpieczenia stykną.

Proud 26.02.2010 22:47

Jak Parchy przyjadą to ustawimy w buforach co dwa metry ze dwie umywalki + dozownik mydła w płynie, ewentualnie jakieś pojemniki na ręczniki papierowe. I styknie.

picasso 26.02.2010 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 860350)
Jak Parchy przyjadą to ustawimy w buforach co dwa metry ze dwie umywalki + dozownik mydła w płynie, ewentualnie jakieś pojemniki na ręczniki papierowe. I styknie.

wystarczy woda święcona...nie podejdą.

Arapaho 27.02.2010 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darek olszówka (Post 860286)
do crazykaro: już zapytałem prezydenta o to i czekam na odpowiedź.

Panie Darku, jako że prawie jednogłośnie wszyscy są za takim projektem układu krzesełek:

http://stadionwisly.info/files/konku...kurs_promo.jpg

W miare możliwości (nie wiem jakie są) prosiłbym go przedstawić Prezydentowi lub odpowiedniej osobie.
Nic lepszego myśle nikt nie wymyśli
Ewentualnie w kibicowskim układzie niebieski góra, czerwony dół- co byłoby miłym gestem Prezydenta w kierunku kibiców :)

element 27.02.2010 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darek olszówka (Post 860364)
Czy Miasto planuje konsultację ze Stowarzyszeniem Kibiców Wisły Kraków w sprawie wzoru i koloru krzesełek na trybunach stadionu?

I tego się trzymajmy,
to jest coś co będzie na długie lata i nie warto działać zbyt pochopnie, ot tak po ujrzeniu jednego projektu. Będzie możliwość skonsultowania sprawy wzoru i koloru z SKWK to wtedy najwyżej zrobi się kilka projektów i wybierze ten najlepszy. Poza tym nie wiadomo czy nie uda się dograć czegoś z jakąś firmę która zarezerwuje sobie napis na jednej z trybun.

wonski_eNHa 27.02.2010 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 860456)
Panie Darku, jako że prawie jednogłośnie wszyscy są za takim projektem układu krzesełek:

W miare możliwości (nie wiem jakie są) prosiłbym go przedstawić Prezydentowi lub odpowiedniej osobie.
Ewentualnie w kibicowskim układzie niebieski góra, czerwony dół- co byłoby miłym gestem Prezydenta w kierunku kibiców :)

No nie żartuj sobie, że taką 'sraczkę' chciałbyś na stadionie .... i nie pisz w imieniu wszystkich kibiców.

wojtala8 27.02.2010 10:47

popieram kolege wyżej..ten projekt jest tak bukieciarski że aż wstyd... wygląda to jak ruski folklor... bez przesady nie róbmy ze stadionu szopki Bożonarodzeniowej.. projekt jest brzydki a znalazł się on na stronie stadion Wisły dlatego żeby pokazać o co chodzi..

orzeu 27.02.2010 11:24

Poczekajcie na razie z krzeselkami i pochopnymi wyborami. Majchrowski da odpowiedz i wtedy przypuszczam ze zostanie ogloszony konkurs. A nawet jesli odpowiedz bedzie negatywna to mysle ze mamy na tyle duza sile przebicia ze krzeselka beda takie jakich beda chciec kibice. Projekt musi byc wypasiony i wybrany sposrod wielu propozycji.
Jak komus sie nudzi to niech juz teraz sobie porysuje. Wg mnie fajnie gdyby na wzorze pojawil sie najprostszy z mozliwych tekstow oddajacych to co wszyscy kibice mysla o naszym klubie i naszym miescie: "Wisła Pany"

I bardzo dobry jest tez pomysl ze zmianą nazwy sektora D na X - Dziesiątkę!!

Pablo84 27.02.2010 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojtala8 (Post 860472)
popieram kolege wyżej..ten projekt jest tak bukieciarski że aż wstyd... wygląda to jak ruski folklor... bez przesady nie róbmy ze stadionu szopki Bożonarodzeniowej.. projekt jest brzydki a znalazł się on na stronie stadion Wisły dlatego żeby pokazać o co chodzi..

wyczajnie w świecie trzeba zrobić parę projektów i sonde... np podczas jakiegoś meczu.
Mi osobiscie projekt baardzo sie podoba.

bravelukas 27.02.2010 11:31

money.pl

Prace budowlane na stadionie Wisły przyspieszają

Nabierają tempa prace związane z przebudową stadionu Wisły. Systematycznie dostarczane są kolejne prefabrykaty, które wykorzystane zostaną przy [FONT=Tahoma,sans-serif]budowie[/FONT] trybuny zachodniej. Według zapewnień rzecznika Wisły Kraków od początku marca na terenie inwestycji pojawi się dodatkowych 250 pracowników a prace będą prowadzone w trybie trzyzmianowym. Wykonawca zapewnia, że wzniesienie surowej konstrukcji trybuny zachodniej potrwa nieco ponad 2 miesiące. Niemal gotowa jest natomiast konstrukcja zadaszenia nad trybuną wschodnią stadionu Wisły. Rozpoczęto również montowanie masztów oświetleniowych. Planowany termin oddania stadionu do użytku to lipiec b.r.

blanco 27.02.2010 11:38

Coś ostatnio same dobre wieści ;) Może jednak zdążymy z tym stadionem na europejskie puchary ;)

wojtala8 27.02.2010 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 860490)
wyczajnie w świecie trzeba zrobić parę projektów i sonde... np podczas jakiegoś meczu.
Mi osobiscie projekt baardzo sie podoba.

Dokładnie..Każdy ma swój gust:) i taka sonda rozwiązała problem krzesełek. Konkurs w sumie już jest:P

Ciastek1 27.02.2010 11:44

Cytat:

Ohydnie to wyglada , sraczka, mirsz marsz , oczopląs , piksele różnie można by nazywać , tak czy owak jestem zdecydowanie przeciwny temu pomysłowi. Jakaś głupia ostatnio moda na taki wzór , sezon minie i wszystkim się znudzi . Wzór powinien być stonowany i czytelny . Najlepiej jakby krzesełka były koloru czerwoneg i napis WISŁA KRAKÓW na którejś z trybun i wystarczy.

Czarny 27.02.2010 11:56

Cytat:

Obrzydliwie to wygląda. Trzeba być fanem disco polo żeby gustować w takiej cepelii. Prostota jest najbardziej estetyczna.

KoPer 27.02.2010 11:57

mi sie ten pomsył podoba, jakby nie patrzeć to mało jest stadionów z taką grafiką.
Dla przykładu, wersja ekstremalna z Lizbony:

http://stadiony.net/pictures/por/est...alvalade11.jpg

Ogryzek 27.02.2010 11:57

Czarny

Też tak uważam - prostota a nie barok:)

jaro1985r 27.02.2010 11:59

Powinny być wszystkie krzesełka czerwone na całym stadionie plus biała gwiazda i na tym koniec!

peterwislak 27.02.2010 12:06

a jaka będzie widoczność na trybunie wschodniej jak zawiesza telebim i reklamy?? przecież to ma długość 1 sektora trybuny
na samej górze będą kamery TV

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl