Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wolfy 09.01.2017 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AlvaroTS (Post 1461001)
Przecież Chrapek nie jest synem marnotrawny!

Może chodzi mu o Stolarskiego i Handzlika?
Jestem przeciwny obu. Nie są na tyle dobrzy żeby w nich inwestować, a z Wisłą nie łączy ich nic co już pokazali. Tak więc na chłodno - niech próbują w Łęcznej.

Chrapek to zupełnie inna sprawa (sportowo i pod względem przeszłości w Wiśle), ale wątpię czy nas stać.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1460986)
Stolarski judasz bo poszedł do Lechii? Proszę Cię. Nie masz pojęcia jak wyglądała sytuacja młodych w szatni za Smudy. Gorzej niż fala w wojsku.

O jejku, przerażające. W sensie - że są jeszcze frajerzy którzy w takie bajki wierzą. Dziwnym trafem Chrapek i Uryga sobie poradzili jakoś, Czekaj i Nalepa zresztą też, tyle że oni byli zwyczajnie słabi sportowo.
Stolarski był (i w sumie pewnie nadal jest, bo wielkiego skoku nie zaliczył) słabszy od Burligi. Jakoś rozbrat ze Smudą nie pomógł mu szczególnie się rozwinąć?

O Handzliku nawet nie będę pisał.

7 kotów 09.01.2017 13:22

Za Chrapka to wszystkie pieniadze swiata.

Cudo gosc.

St Yabol 09.01.2017 14:15

Serio? Mamy 3 zawodników o podobnej charakterystyce, po co nam 4? Chrapek tak, ale jeśli odejdzie np Mąka.

pokus 09.01.2017 15:40

siemion 100% racji!

borys 09.01.2017 15:45

W wywiadze Kiko mowi, o skrzydlowym, pomocniku i lewym obroncy. Informacyjnie ws transferow.

Siemion 09.01.2017 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pokus (Post 1461034)
siemion 100% racji!

Dzięki :) Już mi się nie chciało odpisywać znawcom, co to wiedzą jak było wewnątrz klubu za Smudy, a jedynie co widzieli to stadion z bliska. Zresztą wolfy dobrze rozwinął to, o czym napisałem.

BTW na TT chodzi info, że starania o Chrapka i Stolarskiego to fikcja

PhantomRanger 09.01.2017 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1460986)
Stolarski judasz bo poszedł do Lechii?

Z tego co wiem to ten judasz postawił Wisłę przed faktem dokonanym. Podpisał z Lechią pół roku przed wygaśnięciem umowy z Wisłą. Więc niech sobie teraz tam siedzi. Wole Bartosza jak jego i należy dać mu szansę.

filemon 09.01.2017 18:13

Co do Gonzaleza, to widzę, że na twitterze i instagramie zaczął obserwować Wisłę. W tych czasach to już pewniak ;)

wester 09.01.2017 19:51

Sytuacja w Lechii wygląda tak, że tam ktoś zawsze będzie nieszczęśliwy i nie zadowolony jeśli chodzi o zawodników środka pola. Pewny plac ma Krasić, którego trener Nowak nie chce odstawić. O pozostałe miejsca w środku pola walczyć musi Chrapek, Kovacević oraz Wolski. Najbardziej traci na tym wszystkim Rafał Wolski który, jest stworzony do tego aby prowadzić grę, być liderem ofensywy, strzelać gole, asystować. Rozkładanie tej odpowiedzialność na kilku piłkarzy nie służy temu chłopakowi. W Wiśle grał super bo tu zależało od niego bardzo dużo tam jest tylko jednym z wielu. Chłopak w Lechii stał się cieniem samego siebie. Wydaję mi się że obecność Krasica na boisku powoduję to że on nigdy nie zacznie grać tam na miarę swoich możliwości. Chciałbym aby Wisła wypożyczyły właśnie tego piłkarza z opcją pierwokupu. Nie dla tego, że nie cenie Michała Chrapek bo jest to super piłkarz, niestety jest on zbyt podobny w charakterystyce gry do piłkarzy których już Wisla ma w kadrze czyli Mączynski, Brlek, Popović. Rafał Wolski jest trochę innym typem piłkarza.

fialo 09.01.2017 20:03

Nie chce mi się tu prowadzić większej dyskusji, bo raczej żaden z nich do nas nie trafi, ciężko mi sobie jakoś te transfery wyobrazić.

Jedno wiem na pewno i to nie jest żadna tajemnica, od jego brata Mateusza. Chłopak jest kontaktowy możecie podejść na trening do AP i pogadać. Smuda Pawła niszczył. Fizycznie i psychicznie, on chciał zostać w Wiśle, nawet pomimo tego, że treningi Frania to bieganie na początku i gierka na końcu. 5 razy w tygodniu. Taktyka nie istnieje. Niestety nie mógł znieść podłego traktowania go przez Frania, rodem z lat 80., gdzie młody miał przejebane. Szatnia sie tez buntowala wtedy przeciw temu zachowaniu i wierzcie mi, nikt starszy w Wiśle na Frania dobrego słowa nie powie.

Na eksperta od "stadionu z bliska" szkoda strzępić ryja.

Stolar nie chciał odchodzić z Wisły. I pewnie do niej nie przyjdzie, bo nie widzę większego sensu w tym transferze mając Bartosza o podobnych (umówmy się nieco mniejszych) umiejętnościach na tej pozycji.

krzaq12 09.01.2017 20:11

Cytat:

Co do Gonzaleza, to widzę, że na twitterze i instagramie zaczął obserwować Wisłę. W tych czasach to już pewniak
Dokładnie tak, sam zweryfikował wcześniejsze informacje, witamy więc w Wiśle ;)

wolfy 09.01.2017 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wester (Post 1461064)
Rafał Wolski jest trochę innym typem piłkarza.

Zgadza się. Konkretnie jest osiedlową gwiazdką w typie Stilicia. Dlatego też poważna piłka nie jest dla niego, bo nie jest na tyle dobry żeby układać pod niego zespół.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1461068)
Nie chce mi się tu prowadzić większej dyskusji, bo raczej żaden z nich do nas nie trafi, ciężko mi sobie jakoś te transfery wyobrazić.

Jedno wiem na pewno i to nie jest żadna tajemnica, od jego brata Mateusza. Chłopak jest kontaktowy możecie podejść na trening do AP i pogadać. Smuda Pawła niszczył. Fizycznie i psychicznie, on chciał zostać w Wiśle, nawet pomimo tego, że treningi Frania to bieganie na początku i gierka na końcu. 5 razy w tygodniu. Taktyka nie istnieje. Niestety nie mógł znieść podłego traktowania go przez Frania, rodem z lat 80., gdzie młody miał przejebane. Szatnia sie tez buntowala wtedy przeciw temu zachowaniu i wierzcie mi, nikt starszy w Wiśle na Frania dobrego słowa nie powie.

Na eksperta od "stadionu z bliska" szkoda strzępić ryja.

Stolar nie chciał odchodzić z Wisły. I pewnie do niej nie przyjdzie, bo nie widzę większego sensu w tym transferze mając Bartosza o podobnych (umówmy się nieco mniejszych) umiejętnościach na tej pozycji.

Po pierwsze, to Stolarskiego niszczą chyba wszyscy trenerzy z którymi ma do czynienia, może poza Kulawikiem. Miał przerąbane u Probierza za opierdalanie się i tak już leciało po kolei. U nikogo nie wywalczył miejsca na stałe. Łatwo budować teoryjki podpierając się złym Smudą ale po rozstaniu jakoś nie zaczął świetnie grać.

I tu dochodzimy do kwestii numer dwa - nie widzę nigdzie tej przewagi Stolarskiego nad Bartoszem. Stolarski był początkowo wystawiany na siłę kosztem Burligi, zaliczył u Kuli ze dwa dobre mecze, ale nigdy nie pokazał niczego szczególnego. Gdyby nie odszedł, Jović wciągnąłby go nosem. Całe halo było o to, że gra przeciętnie/przyzwoicie w tak młodym wieku i ma warunki fizyczne. Wszyscy zakładali, że to dopiero początek, że będzie eksplozja talentu. Nic takiego nie nastąpiło...
Ale rozumiem, że dla wielu Stolarski będzie talentem do trzydziestki.

To nie jest tak że on się może odbudować, bo nie ma czego. Nigdy nie grał na tyle dobrze, żeby się wyróżniać czym innym niż wiekiem. Nigdy nie zrobił następnego kroku, nie pokazał piłkarskiej jakości. Jak odchodził to kilku gości biło pianę jaki to będzie z niego wielki talent i ile to na nim Lechia zarobi. Pytałem wtedy - kiedy Stolarski ten talent pokazał?
No właśnie - nigdy. Ja pamiętam jak grał Burliga w ME, on miał jakiś talent, nie zawsze z głową było wszystko OK. Stolarski nigdy nie pokazał niczego szczególnego, dostał łatkę talentu jak wielu jemu podobnych z racji wieku.

Tak całkiem na chłodno, numer który wyciął Wiśle nie podobał mi się, ale też nie płakałem po nim bo nie było po kim. Może być z niego przyzwoity ligowiec, tak samo jak z Bartosza, ale prędzej postawiłbym na Jakuba. Po prostu wydaje się mieć lepiej poukładane w głowie (mniej sodówki). To wbrew pozorom naprawdę sporo, bo nie mówimy tu o jakichś kosmicznych talentach, więc praca i psychika to będzie podstawa.

filemon 10.01.2017 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1461069)
Dokładnie tak, sam zweryfikował wcześniejsze informacje, witamy więc w Wiśle ;)

Jeszcze teraz widzę, że na story wstawił nasz stadion z podpisem "See you soon" :-)

Dariook 10.01.2017 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1461072)
Zgadza się. Konkretnie jest osiedlową gwiazdką w typie Stilicia. Dlatego też poważna piłka nie jest dla niego, bo nie jest na tyle dobry żeby układać pod niego zespół.

Po pierwsze, to Stolarskiego niszczą chyba wszyscy trenerzy z którymi ma do czynienia, może poza Kulawikiem. Miał przerąbane u Probierza za opierdalanie się i tak już leciało po kolei. U nikogo nie wywalczył miejsca na stałe. Łatwo budować teoryjki podpierając się złym Smudą ale po rozstaniu jakoś nie zaczął świetnie grać.

I tu dochodzimy do kwestii numer dwa - nie widzę nigdzie tej przewagi Stolarskiego nad Bartoszem. Stolarski był początkowo wystawiany na siłę kosztem Burligi, zaliczył u Kuli ze dwa dobre mecze, ale nigdy nie pokazał niczego szczególnego. Gdyby nie odszedł, Jović wciągnąłby go nosem. Całe halo było o to, że gra przeciętnie/przyzwoicie w tak młodym wieku i ma warunki fizyczne. Wszyscy zakładali, że to dopiero początek, że będzie eksplozja talentu. Nic takiego nie nastąpiło...
Ale rozumiem, że dla wielu Stolarski będzie talentem do trzydziestki.

To nie jest tak że on się może odbudować, bo nie ma czego. Nigdy nie grał na tyle dobrze, żeby się wyróżniać czym innym niż wiekiem. Nigdy nie zrobił następnego kroku, nie pokazał piłkarskiej jakości. Jak odchodził to kilku gości biło pianę jaki to będzie z niego wielki talent i ile to na nim Lechia zarobi. Pytałem wtedy - kiedy Stolarski ten talent pokazał?
No właśnie - nigdy. Ja pamiętam jak grał Burliga w ME, on miał jakiś talent, nie zawsze z głową było wszystko OK. Stolarski nigdy nie pokazał niczego szczególnego, dostał łatkę talentu jak wielu jemu podobnych z racji wieku.

Tak całkiem na chłodno, numer który wyciął Wiśle nie podobał mi się, ale też nie płakałem po nim bo nie było po kim. Może być z niego przyzwoity ligowiec, tak samo jak z Bartosza, ale prędzej postawiłbym na Jakuba. Po prostu wydaje się mieć lepiej poukładane w głowie (mniej sodówki). To wbrew pozorom naprawdę sporo, bo nie mówimy tu o jakichś kosmicznych talentach, więc praca i psychika to będzie podstawa.

+++Amen+++

brylant17 10.01.2017 15:50

Turecki Bursaspor jest zainteresowany Bobanem Joviciem tak podają tureckie media

silver03 11.01.2017 12:50

Stolarskiemu proponuje Wisłę... Puławy.

tomasz_19 11.01.2017 13:31

a co do Jovicia... to miejmy tylko nadzieję, że wejdzie w życie te automatyczne przedłużenie umowy... a wtedy będziemy mieć lepsze pole manewru w negocjacjach...
Chociaż osobiście wątpię, żeby nasi zdecydowali się wytransferować go do Turasów bo oni mimo, że mają kasę to płacić w jednej racie nie lubią...

brylant17 11.01.2017 13:46

Automatycznie ci nie wejdzie dwie strony muszą tego chcieć i Boban i Wisła

badyll1906 11.01.2017 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1461195)
Automatycznie ci nie wejdzie dwie strony muszą tego chcieć i Boban i Wisła

Było pisane sto razy, że przedłużenie kontraktu Bobana zależy tylko od Wisły

wolfy 11.01.2017 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez badyll1906 (Post 1461196)
Było pisane sto razy, że przedłużenie kontraktu Bobana zależy tylko od Wisły

Dokładnie. Co nie zmienia faktu, ze jeśli pojawi się konkretna oferta to Boban pewnie odejdzie. To zresztą dotyczy każdego. Ale nie odejdzie za grosze, bo kończy mu się kontrakt.

ashkeczup 11.01.2017 14:54

Jaki sens byłby zawierania klauzuli przedłużenia kontraktu gdyby zależała ona od dwóch stron?

wolfy 11.01.2017 15:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1461198)
Jaki sens byłby zawierania klauzuli przedłużenia kontraktu gdyby zależała ona od dwóch stron?

Niewielki, bo i tak musieliby się na nowo dogadywać w większości wypadków.

nesta 11.01.2017 21:50

No to witamy oficjalnie Ivana Gonzaleza!
Umowa 1.5 roku + opcja na rok.

picasso 11.01.2017 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1461248)
No to witamy oficjalnie Ivana Gonzaleza!
Umowa 1.5 roku + opcja na rok.

i chyba zegnamy Bobana niestety
http://www.wislaportal.pl/32096,Boba...do_Turcji.html

Bene Nati 11.01.2017 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1461250)

Szkoda, ale skoro wygasał mu kontrakt to trzeba na nim zarobić.

Milion euro byłby marzeniem.

Podobało mi się jak włączał się do ofensywnych akcji, w defensywie popełniał błędy.

Straciłem do niego trochę sympatię jak poleciał do mediów z płaczem, ze mu sie, wypłata spóźnia a on ma przecież rodzinę, dzieci...

Trzeba go kimś zastąpić w środku sezonu.

LucjuszWielki 11.01.2017 22:58

Co do Iwana - przeczuwam BABOLE i awantury!

WislaFan123 11.01.2017 23:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bene Nati (Post 1461259)
Szkoda, ale skoro wygasał mu kontrakt to trzeba na nim zarobić.

O jakim wygasaniu kontraktu? Wisła by i go tak przedłużyła.

W tym momencie to nie ma znaczenia w negocjacjach, tj Wisla przedstawia ze moze z nim przedluzyc w kazdje chwili, wiec wtedy cena za Bobana jest dostosowana jakby mial jeszcze 1,5 roku kontraktu.

Wiec owszem, ok 1 mln euro jak najbardziej powinno się za niego wyciągnąć.

Jakieś wielkiej masakry nie bedzie, niech Bartosz sie ogrywa, a pospłacamy reszte dlugow i niech w koncu w marketing zaiwnestuja + porzadny sklep na stadionie (nowa strona sie robi juz)

wislakrakow124 12.01.2017 00:00

Jesli Boban faktycznie pojdzie do Turkow to tylko dla kasy. No ale jego decyzja. Jak sobie przypomne co zrobil w derbach to nerw lapie. Jesli faktycznie odejdzie to trzeba mu zyczyc powodzenia bo zdrowia u nas zostawil.

Jestem ciekawy jak sie Gonzalez prezentuje. Mam nadzieje ze w defensywie podobny poziom do Ryska a z racji tego ze jest Hiszpanem to podac pilke bedzie umial:)

konik28 12.01.2017 00:32

http://futmal.pl/news,41356.html Alan Czerwiński za Jovicia :)

nesta 12.01.2017 00:59

Golański grał z nim pół roku w Rumuni i twierdzi, że to będzie poważne wzmocnienie - dobry technicznie, w powietrzu, walczak.

Co do Czerwińskiego - nic mi to nazwisko nie mówi, ale czy przypadek Pietrzaka niczego Wisły nie nauczył? To trudna pozycja i przeskok z 1
ligi to może być zbyt wiele jak widać.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl