Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

PODpalacz 21.06.2011 18:42

[QUOTE=baro1995;111436,ale musi być w 100% przygotowany bo całą gre opiera na szybkości i dryblingu[/QUOTE]
Właśnie takich Graczy też musi poszukiwać Wisła. Jeśli... w grupie LM nie będziemy raczej drużyną która wymianie tysiące podań tylko drużyną która będzie chciał w najprostszy sposób strzelić bramkę :rotfl:

baro1995 21.06.2011 18:45

No oczywiście,że musimy takich graczy poszukiwać,ale ja mówię,że nie potrzebujemy Sebastiana aka Hospital Szałachowskiego,który zamiast grać siedział by w gabinecie fizjoterapeuty,ten Nunez jest taki,a kontuzji chyba tak często jak Sebek nie łapie :)

Kibic1928 21.06.2011 18:47

Nawet jakby był zdrów jak ryba taki pionek nam nie potrzebny. Typ gracza ok, ale nie Szałachowski.

Jest z Legii - tyle wystarczy.

mitmichael 21.06.2011 18:53

No to moze jeszcze dzisiaj jakas ploteczka stanie sie prawda

HEDu 21.06.2011 19:23

chyba nie, zbyt późno, tyle czekania.

Reser 21.06.2011 19:29

Niezwykle ciekawie będzie jeżeli dzisiaj i jutro nie zostanie zakontraktowany żaden gracz :D Stan będzie powieszony na szubienicy, następnie ścięty gilotyną, poćwiartowany i spalony na stosie. Z jednej strony chciałbym to "zobaczyć", a z drugiej dla dobra Wisły wolałbym żeby do Holandii obrona pojechała już skompletowana.

Michal_1990 21.06.2011 19:41

Zapomniałeś dodać, że oblany kwasem przez żądnych transferów desperatów :D
Myślę, że nowi piłkarze dołączą do kadry już w Holandii i zostaną zaprezentowani już po zgrupowaniu. Wcześniej oficjalna rzuci tylko suche fakty, kto, na ile i skąd pozyskany. Tyle że czas działa na niekorzyść Wisły, to znaczy, że im dłużej nowi piłkarze trenują z zespołem, tym lepiej rozumieją sposób gry preferowany przez Maaskanta. Ale Skonto musimy przejść nawet w obecnym składzie - są po prostu słabi piłkarsko.

Sivas 21.06.2011 20:09

miło by było gdyby Stan uruchomił kontakty w Holandii i spróbował nam ściągnąć:

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=10609

Chyba nie tak bardzo nierealny transfer, rok kontraktu do końca, w wieku odpowiednim co by równowagę w zespole utrzymać...Chociaż z drugiej strony nie wierze że szukając Polaków jego osoba nie przewinęła się w notesie Stana lub Maskaanta :)

Edit: i na obóz by daleko nie miał :)

tomasz_19 21.06.2011 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PODpalacz (Post 1114354)

wiesz co? poszukaj sobie jakaś solidną ścianę... rozpędź się i proszę Cię, nie zatrzymuj się!

HEDu 21.06.2011 20:42

gdyby Szałachowski nie był gruby, nie był z Legii i nie był tak często poważnie kontuzjowany to bardzo dobry zawodnik :D ale niesty przynajmniej 2 z tych 3 rzeczy sie nie zmieni.

maxipiter 21.06.2011 21:10

Czyt prawda, że jakiś "KUTAS" ma do Wisły przyjść?

vaazon 21.06.2011 21:11

Już mieliśmy odpady z Legii typu Svitlica, ja dziękuję za takie coś :D

PODpalacz 21.06.2011 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1114420)
wiesz co? poszukaj sobie jakaś solidną ścianę... rozpędź się i proszę Cię, nie zatrzymuj się!

a to dla czego ??? bo jest z Legii ?? to jest najemca jak każdy jeden grajek,dziś jest tu jutrop tam.Zapytaj kibica Ległej to każdy ci powie że szkoda że nie przedłużyli z nim kontraktu

Janek Skawina 21.06.2011 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PODpalacz (Post 1114436)
a to dla czego ??? bo jest z Legii ?? to jest najemca jak każdy jeden grajek,dziś jest tu jutrop tam.Zapytaj kibica Ległej to każdy ci powie że szkoda że nie przedłużyli z nim kontraktu

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie! Nie wiem skąd się tacy ludzie biorą :-/

PODpalacz 21.06.2011 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Janek Skawina (Post 1114437)
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie! Nie wiem skąd się tacy ludzie biorą :-/

napisz mi tylko bo jest z Legii?

Kibic1928 21.06.2011 21:25

TAK. Zrozumiałeś w końcu?

Może jeszcze Bosacki i Cabaj?

krkgiba 21.06.2011 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PODpalacz (Post 1114442)
napisz mi tylko bo jest z Legii?

człowieku jak Ty masz jeszcze jakieś wątpliwości w tej kwestii to zastanów się nad sensem bycia kibicem Wisły Kraków.

i przeczytaj sobie swoją własna sygnaturkę - co masz tam wpisane.

thechris 21.06.2011 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic1928 (Post 1114362)
No chyba sobie jaja robisz:rotfl:

"Kutas wypalił. Szybka aklimatyzacja nowego członka zespołu"
"Kutas po raz pierwszy wejdzie ...na boisko w wyjściowej 11."
"W dzisiejszym meczu brak kontuzjowanego Kutasa był bardzo widoczny"
"Kutas wychodzi na pozycję... ale koledzy go nie dostrzegają"
"Ostry atak Kutasa, na szczęście przeciwnik uciekł z nogami"
"Kutas musi popracować nad kondycją..."
"Zagranie Kutasa nadaję się tzw. piłkarskich jaj..."
"Kutas zagrywa ręką..."

crate digger 21.06.2011 22:03

widzę to w relacji onlajn "ostre wejście Kutasa w zawodnika Legii"

"Kutas urwał się obrońcy GKSu"

Zmęczony Kutas nie podnosi się" "Z murawy"

Kibic1928 21.06.2011 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1114461)
"Kutas wypalił. Szybka aklimatyzacja nowego członka zespołu"
"Kutas po raz pierwszy wejdzie ...na boisko w wyjściowej 11."
"W dzisiejszym meczu brak kontuzjowanego Kutasa był bardzo widoczny"
"Kutas wychodzi na pozycję... ale koledzy go nie dostrzegają"
"Ostry atak Kutasa, na szczęście przeciwnik uciekł z nogami"
"Kutas musi popracować nad kondycją..."

Kutas podpadł(odpadł) trenerowi:D

Dzimi 22.06.2011 07:36

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Cytat:

Abdou Razack Traore chce odejść z Lechii

Abdou Traore zakomunikował trenerowi Tomaszowi Kafarskiemu, że zamierza zmienić klub. Reprezentant Burkina Faso ma już dość grania w Lechii Gdańsk. Myśli o Legii Warszawa.

– Powiedziałem trenerowi, że po rodzinnej naradzie uznałem, że byłoby dla mnie lepiej, gdybym teraz przeszedł do klubu, który gra w europejskich pucharach i zagwarantuje mi wyższy kontrakt. Nieważne gdzie – w Polsce, czy gdzie indziej. Myślę, że nadszedł czas, by w karierze zrobić następny krok – mówi nam Traore.

Piłkarz chce nowych wyzwań, gdyż Lechia nie zakwalifikowała się do europejskich rozgrywek (zajęła 8. miejsce). Ale zdaje sobie też sprawę, że w Gdańsku zarabia niewielkie pieniądze w porównaniu do tego, co prezentuje na boisku. Jego podstawowa pensja to 10 tysięcy euro netto.
Brać go. Tym bardziej jeżeli miałby wzmocnić naszych bezpośrednich i najgroźniejszych konkurentów.

thechris 22.06.2011 09:06

Traore - Ljuboja... Hmm... niezły atak się zapowiada w Legii.

krkgiba 22.06.2011 09:13

Ljuboja zaraz strzeli fochem i przestanie grać :) to u niego normalne

Dzimi 22.06.2011 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1114556)
Traore - Ljuboja... Hmm... niezły atak się zapowiada w Legii.

Dlatego nie wolno dopuścić aby Traore tam trafił. Napastnik z niego jest niezły, o typie innym niż Genkov,bardziej dryblerskim i technicznym, przydałby się i to bardzo

River 22.06.2011 09:27

Traore mzoe sobie gadac co chce. Jak Lechia nie bedzie go chciala sprzeddac to nie sprzeda. Poza tym z tego co wiem to jesli juz Traore odejdzie to za granice bo Lechia nie chce wzmacniac konkurentow.

rafal777 22.06.2011 09:39

Dajcie spokój z tym Traore...rzeczywiście już lepiej byłoby oddać Gargułę do Polonia i zabrać Sobiecha za małą dopłatą...Zmiennik Genkova w sam raz i do tego Polak. Może Wisła to przemyśli. Albo chociaż wypożyczenie.

Reser 22.06.2011 09:41

Następny...
Przecież Traore chce grać w Legii.
Skąd wiesz, że Garguła chce grać w Polonii
Skąd wiesz, że Sobiech chce grać w Wiśle
Skąd wiesz, że JW chce na takich zasadach oddać Sobiecha.

A jeżeli okazuje się, że nic z w/w nie wiesz - to po co za przeproszeniem pier**lisz?

bonawentura 22.06.2011 09:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1114582)
Dajcie spokój z tym Traore...rzeczywiście już lepiej byłoby oddać Gargułę do Polonia i zabrać Sobiecha za małą dopłatą...Zmiennik Genkova w sam raz i do tego Polak. Może Wisła to przemyśli. Albo chociaż wypożyczenie.

Małą dopłatą - chyba jeszcze byśmy musieli im dopłacić do tego miliona euro, by wzięli Gargułę... :-)

Kociewiak 22.06.2011 09:48

Raczej nie Traore a jego manager tego chce, pozatym może sobie chcieć bo Lechia jak nie będzie chciala to go nie sprzeda, a już napewno nie do jakiegoś klubu z ekstraklasy. Lechia może sobie zażyczyć każdą sume za niego. ale panowie to tylko plotka żeby coś sie działo :) W ostatnim okienku Traore tez już prawie był zawodnikiem Legii :)
Reser idzmy dalej :) dlaczego do Legii? Przeciez skoro uważa się za super hiper mega zawodnika to dlaczego właśnie chce grać w Legii, a nie w druzynie Mistrza Polski?
Jak ja lubie sezon ogórkowy :)

rafal777 22.06.2011 10:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reser (Post 1114585)
Następny...
Przecież Traore chce grać w Legii.
Skąd wiesz, że Garguła chce grać w Polonii
Skąd wiesz, że Sobiech chce grać w Wiśle
Skąd wiesz, że JW chce na takich zasadach oddać Sobiecha.

A jeżeli okazuje się, że nic z w/w nie wiesz - to po co za przeproszeniem pier**lisz?

Przeczytaj sobie tytuł tematu, przeczytaj, jeszcze raz przeczytaj. Potem się zastanów, znów się zastanów i jeszcze raz zastanów. A na końcu zamilcz. Co mam wiedzieć niby? "Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów". Mam Ci wytłumaczyć co to znaczy? Ucz się czytania ze zrozumieniem potem napinaj się w necie. Chciałem dosadniej odpisać ale nie chcę bana.

Reser 22.06.2011 10:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1114597)
Przeczytaj sobie tytuł tematu, przeczytaj, jeszcze raz przeczytaj. Potem się zastanów, znów się zastanów i jeszcze raz zastanów. A na końcu zamilcz. Co mam wiedzieć niby? "Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów". Mam Ci wytłumaczyć co to znaczy? Ucz się czytania ze zrozumieniem potem napinaj się w necie. Chciałem dosadniej odpisać ale nie chcę bana.

Okej wybacz, pomieszały mi się tematy.

PS: Piłkarze o 8:30 wylecieli do Holandii, nie ma informacji o nowych na pokładzie. Masowe seppuku czas zacząć!

River 22.06.2011 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reser (Post 1114607)

PS: Piłkarze o 8:30 wylecieli do Holandii, nie ma informacji o nowych na pokładzie. Masowe seppuku czas zacząć!

Wlasnie rzucilem sie z parteru. Nie pomoglo.:P

Stan oglos wreszcie te transfery:rotfl:

maxipiter 22.06.2011 11:12

Jak nie pojechali do Holandii Jovanowić i Gervazy to znaczy, że nie podpisali i będą szukać nowych na ich miejsce!

Karherop 22.06.2011 11:12

Troche nie na temat :

"Bojan Krkić ma podpisać z Romą pięcioletni kontrakt, ale przez pierwsze dwa lata Barcelona będzie mogła odkupić zawodnika po ustalonej wcześniej cenie.."

Barcelona podpisala naprawde fajny kontrakt , szkoda że Wisła nie stosuje takich praktyk , np teraz mogłaby sprzedać Mączyńskiego do ŁKSu wiążąc się podobną klauzulą kupna .

mitmichael 22.06.2011 11:13

Podobno jest zainteresowanie Chavezem przez Turkow jak i Sporting Lizbona - zrobilismy swietny interes podpisujac z nim transfer.

baro1995 22.06.2011 11:25

Trzeba się umówić na grupowe samobójstwo,jeżeli do 15 nie ogłoszą transferów :D Traore był jak dla mnie w 3 najlepszych zawodników ligi.Widziałem naprawdę dużo spotkań z udziałem Lechii, i nawet jak Lechia grała słabo to Traore coś robił,ciągnął do przodu stwarzał zagrożenie,wiadomo czasami mu odpi..dalało,ale ktoś taki zdecydowanie by się przydał,a to,że chce iść tylko do legii :D to za pewne wymysł managera,bo innego rozsądnego rozwiązania nie ma.

art 22.06.2011 11:33

A jak to się stało, że Traore ma takie słabe staty w Lidze Norweskiej (http://www.90minut.pl/kariera.php?id=18091)? Tak się składa, że mam kolegę z Norwegi, który mówi, ze ich Liga jest słabiutka, chociażby w porównaniu z tym co widział raz na meczu Wisły. Tam wzorują się na Anglii i główny nacisk kładzie się na przygotowanie kondycyjne, ponadto z tego co się orientuje to pada tam dużo bramek, a wygląda, że Traore strzelił tam tylko 3 gole?

River 22.06.2011 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maxipiter (Post 1114629)
Jak nie pojechali do Holandii Jovanowić i Gervazy to znaczy, że nie podpisali i będą szukać nowych na ich miejsce!

Jak nie pojechali to znaczy, ze nie przeszli jeszcze wszystkich badan lub nie ma jeszcze wszystkich wynikow i dlatego nie podpisali wiec co logiczne, dlatego nie polecieli do Holandii.

ChG 22.06.2011 12:10

Cytat:

Zdaniem "Dziennika Bałtyckiego" pozyskaniem z Wisły Łukasza Garguły zainteresowana jest gdańska Lechia. "Biało-zieloni" chcą przed nowym sezonem wzmocnić kadrę, aby walczyć o wyższe cele niż dotychczas, co związane jest m.in. z przenosinami drużyny na nowoczesny stadion - "Baltic Arena".

500 tysięcy + Garguła = Traore. Piękna sprawa to by była.

Marszałek 22.06.2011 12:13

Nie wiem o co Wam chodzi z Traore. Facet w meczu z nami nic nie pokazał. To,że z ogórami coś kopał nie znaczy,że nam by się przydał. Mamy inne cele i ambicje niż kopanie się o środek tabeli.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl