![]() |
Ok. Przyjmuję do wiadomości.
Z mojej strony dyskusje z kimś, kto wymyśla 'alternatywną" rzeczywistość są jednak trudne. A nogi mam zdrowe :) |
Cytat:
Na szczęście sezon coraz bliżej, oby wszystko w nim poszło zgodnie z naszymi najbardziej optymistycznymi oczekiwaniami, amen! Zajmiemy się wreszcie meczami, wynikami, grą, szansami itd. itp. |
W przeciwieństwie do niektórych osobników, zamiast tworzyć niestworzone historie wolę pewne rzeczy sprawdzić u źródła. I mam już odpowiedzi:
Wniosek w sprawie "Sports Intelligence Hub" został złożony w programie na 2025 rok. Brak wymienienia go w dotychczasowych protokołach wynika z praktyki ministerstwa, że podają w nich jedynie informację o przyznaniu dotacji lub odrzuceniu wniosku. Ponieważ nasz wniosek jest nadal procesowany, to się tam dotąd nie pojawił. Czekamy na decyzję. Wg przekazanych informacji, ze względu na złożoność projektu, ministerstwo dało sobie dużo więcej czasu na jego ocenę. A, swoją drogą, łatwo sprawdzić, że wszystkie już opublikowane decyzje pochodzą z marca, czyli terminu w jakim Królewski miał nadzieję że rozstrzygnięty będzie również nasz wniosek. Odnośnie walnego w czerwcu, dowiedziałem się, że przede wszystkim planowano na czerwiec zmiany w radzie nadzorczej, a do ich zatwierdzenia zwołanie walnego jest wymagane: Cytat:
|
Cytat:
A "szary kibic" tylko oczekuje aby jak Prezes mówi A, to żeby po jakimś czasie powiedział B. Skoro jednak Prezes nie raczy powiedzieć tego "B" to "szary kibic" będzie jednak dopytywał. Oczywiście zamiast po prostu wyjaśnić sprawę, to stosuje się metodę dyskredytacji. Nie idźcie tą drogą, Szuwarku:-p Z drugiej strony cieszę się, że jest Rzecznik Szuwarek i wreszcie coś będziemy wiedzieć :) Niemniej taka rada, najlepiej chwalić się jak coś jest zrobione, wykonane a nie zapowiadać co to nie będziemy robić... No to przejdźmy do tych odpowiedzi: Cytat:
Ok, przyjmuję do wiadomości. Życzę sukcesu w dalszym procedowaniu ( bez żadnej ironii). Z drugiej strony Szuwarek zarzucał mi, że podaję nieprawdę. Wystarczy posłuchać nagrania z walnego, od 1:11:00 do 1;13;20. Tam między innymi Prezes mówi, że wniosek złożony w listopadzie 2025 i po 3 miesiącach powinien być rozpatrzony. Czyli w marcu miała być jasność. Faktycznie to nie następuje, ale na moje pytanie co dalej, słyszę, że "sie czepiam". Szuwarku, wystarczy, że Prezes zastosuje się do oczekiwania wyartykułowanego powyżej (w drugim zdaniu tego posta) Cytat:
A co do meritum. Owszem, prawdą jest, że miała być zmiana w RN, dotycząca Oskara Niezabitowskiego. Ale to była tylko dodatkowa przyczyna WZA. Główną przyczyną miały być zmiany właścicielsko-zarządcze... do których nie doszło. Wiec wytłumaczenie formale można przyjąć , natomiast merytorycznie to klasyczne zamydlanie. No dobra, pierwsze koty za płoty, potraktujmy debiut jako w miarę udany. Przy okazji jednak chciałbym zapytać Szuwarka o dwie nowe sprawy: -jaki jest wynik finansowy za sezon 2025/26? - mecz z Wrexham wygenerował wg Prezesa największy przychód. A moje pytanie jest następujące: jaki wynik finansowy, po uwzględnieniu wszelkich kosztów, ten event wygenerował? Uprzejmie proszę o odpowiedzi. |
Tym razem brawo dla Prezesa.
Tak odpalił niejakiemu Klichowi z corupcjovii: Zawsze lepiej zapłacić 1 mln za awans uzyskany w skorumpowany sposób / niż spłacać długi sprzed 23 lat. Dlatego Was nazywamy w Krakowie Korupkowia. Zamilcz więc. |
Cytat:
Daj se spokoj z tym oszolomem. Wezwales go juz do leczenia na nogi. Podejrzewam, ze zdiagnozowana u niego paranoje uznales za nieuleczalna. Nie widzisz, ze to klasyczny troll. Nie karm go. .... Moim zdaniem walne zapowiadane w grudniu, mialo sie odbyc w zwiazku z kolejna szopka pt "wejscie kwietnia o Wisly"...Ktos tu wkleil cytat ze starej baby z broda i widze tam placz z powodu pogonienia kwietnia.....Jeszcze raz przyppmne, co juz kilka razy pisalem. Aptekorz (jak go tytuluje stara baba), nie zostal pogoniony ino kolejny raz sie sam pogonil!. Mial juz dawno wchodzic do Wisly, ale mu w audycie slupki nie graly i osral zbroje. Idol starej baby wymiekl, Krolewski sie podjal ratowania Wisly. Stary dziad ma pretensje, bo wg jego wizji ju dawno mielismy upasc, a w najlepszym wypadku po czwartoligowych dworach sie bujac...........Konkludujac; jebac stare baby i straych dziadow. Najlepsze wyjscie lista ignorowanych. Odetniecie trolla od karmy! Ogromna prosba, w polemice z tym chorym na nogi osobnikiem prosze nie wklejac cytatow z niego!! Z gory dziekuje! |
Cytat:
Liczy się w końcu Wisła a nie jakiś mniej czy bardziej udany jej prezes:D PS Szkoda, że usunąłeś pierwszą część wpisu. Nie zdążyłem się pochwalić, że cześć tych proponowanych rzeczy już zrobiłem:-D Mam nadzieję, że nie stało się to pod wpływem skomleń dzikiego kundelka:lol: |
Cytat:
Usunąłem górną część bo po wstawieniu na forum, przeczytałem ją jeszcze 2-3 razy i uznałem, że istnieje jakaś możliwość, że możesz uznać, że to obraźliwe czy w inny sposób nie ok wobec Ciebie, a oczywiście zupełnie nie taki miał być przekaz. Po drugie- stwierdziłem, że może w ogóle za bardzo się zagalopowałem na temat tego jak wydaje mi się, że jk widzi rolę normalnych kibiców. Liga zaczyna się (dla nas) już za 13 dni! |
Cytat:
Mało tego, potraktowałem to jako swoisty głos wsparcia dla mojej donkiszoterskiej walki :D |
Cytat:
Ale kilku kolegów wyraźnie realizuje na forum określone zadania więc z nimi rzeczowej dyskusji na tematy finansowo-organizacyjne nie ma i oczywiście nie będzie. Mnie się już nie chce na to nieustanne odwracanie kota ogonem reagować. Może w tematach meczowych będzie ciekawiej i bardziej merytorycznie. |
Nasz Kochany i Miłościwy Prezes JK oraz cały jego FANTASTYCZNY zespół są jedyni w swoim rodzaju.
Najpierw wprowadzają do sprzedaży subskrypcje biletowe, potem nowy rodzaj karnetów (RSVP) a następnie KiMPJK informuje, że od 1 sierpnia będzie obowiązywał nowy system sprzedaży biletów. I od razu informuje, że temat jest super przemyślany i będzie ok. Wybucha burza w social-mediach, kibice zgłaszają multum uwag. Co na to KiMPJK? przesuwa termin wejścia w życie tegoż systemu na kolejny sezon. Argumentacja: my sobie to jeszcze na spokojnie przemyślimy i dopracujemy:) Oni są naprawdę WYJĄTKOWI. Ps. Piter Mór z uwagi na różnicę czasu nie zdążył nawet zrobić wpisu w tej sprawie:) |
Ogłoszenie sponsora/sponsorów w środę!
|
Drużyna ma kosztować 1.6-1.8 mln netto miesięcznie(bez sztabu) Obstawiam, że w tym sezonie będzie grubo powyżej 10 mln straty. Klub wypuszcza jakiś gówno list .... wie po co, próbuje zrobić szybki skok na kasę(wypuszczenie biletów na wszystkie spotkania) sklep internetowy wygląda gównianie, to co w innych sklepach, klubach jest normalnością czyli wysłanie zamówionej paczki w ten sam dzień dla klubu jest s-f. W momencie gdzie klub ma słabą sytuację finansową my przedłużamy szrot, a potem jest płacz, że nie ma kasy.
|
Skoro klub nie radzi sobie ze sklepem internetowym, a potrzebuje pieniędzy, dlaczego nie wypuści fajnego merchu i nie weźmie zewnętrznej firmy do obsługi sklepu?
|
Cytat:
|
Mowa o dwóch sponsorach na przód koszulki. Kwota 2x większa niż do tej pory.
Jeden sponsor z Polski (nowy) i jeden zagraniczny, z którym już współpracowaliśmy. A Texom zostaje Oficjalnym Sponsorem Akademii Piłkarskiej Wisły Kraków oraz Oficjalnym Partnerem Wisły Kraków = zwalnia miejsce na przodzie koszulki :) btw. po co to robią, skoro zastępujemy młodych leniwych Polaków lepszymi i fajniejszymi zagranicznymi piłkarzami :/ |
Cytat:
Albo Tyskie (czyli Kompania piwowarska czyli Japończycy), T-mobile (kiedyś era),? Bo Bet-at-home chyba nie ma w Polsce. Więcej nie pamiętam. P.S. Przeczytałem, że Unimil należy do Australijczyków więc też pasuje:) |
Cytat:
Tak samo jak przejęzyczył sie z tym ze Slask sponsoruja DPSy (a faktycznie chodzilo o TBSy). IMO nowy zagraniczny przod i polska firma przod ktora juz jest z nami - pewnie superbet, bo mocno ida w rynek i stać ich. |
Pierwszego nowego sponsora już znamy:
https://x.com/WislaKrakowSA/status/2079506795999940779 Superbet został Sponsorem Strategicznym Wisły Kraków, a nowa umowa będzie obowiązywać do czerwca 2029 roku. Jej symbolem będzie logotyp Superbet, który od nowego sezonu pojawi się na froncie koszulek meczowych pierwszej drużyny. To kolejny etap współpracy, która od lat wykracza poza standardowy sponsoring. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:37. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl