Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Robert Maaskant byłym trenerem Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7560)

FraMat 07.11.2011 21:49

Ten klub to banda amatorów.
Najbardziej cieszą się w Warszawie i w Poznaniu (nie licząc pokemonów w Krakowie).

Bolesne jest kibicowanie klubowi prowadzonemu bez głowy

Żuczek 07.11.2011 21:49

Panie Robercie - dziękujemy za mistrzostwo! Szkoda, że musiało się to tak skończyć...

Mistel 07.11.2011 21:50

Powoli pozbywać sie holendrów. M. poleciał. jeszcze L. i J.

V niech zostanie.

qchar90 07.11.2011 21:50

i co to da? nic to nie da
ciagle w Wisle nie ma profesjonalizmu, ale cieszcie sie
przyjdzie nowy trener ktorego bedzie zwalniac max po roku i tak ....a jego mac caly czas, ale coz
w klubie nie moze byc stabilizacji
bo nowy trener zaliczy kilka wpadek i bedzie do zwolnienia ;] i tak caly czas do usranej smierci

Grisza1 07.11.2011 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gercu (Post 1188348)
Ten cytat może właściwie podsumować wszystko. Skoro nie szanujemy takiego trenera, to jakiego mamy szanować? Sen o Lidze Mistrzów odpływa coraz dalej. Przyjdzie jakiś hiszpan, uda mu się parę meczy i balonik zacznie się pompować. Potem przyjdzie kryzys i znowu go po roku wywalą. Jak długo jeszcze panie Cupiał?

Szczęśliwie zdobył mistrzostwo i szczęśliwie awansował do LE. Teego szczęścia zabrakło Kasperczakowi, gdy w 90 minucie Jop strzelał samobója. Gdyby Maaskanta to szczescie opusciło chocby w Łoweczu, to byłby kolejny rok kompromitacji. A nie jest, bo poza prezencją, elegenacją i elokwencją Robert miał fure szczescia.

snyrting 07.11.2011 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gercu (Post 1188348)
Ten cytat może właściwie podsumować wszystko. Skoro nie szanujemy takiego trenera, to jakiego mamy szanować? Sen o Lidze Mistrzów odpływa coraz dalej. Przyjdzie jakiś hiszpan, uda mu się parę meczy i balonik zacznie się pompować. Potem przyjdzie kryzys i znowu go po roku wywalą. Jak długo jeszcze panie Cupiał?

Dzięki za tego posta, przynajmniej wiem, że są ludzie, którzy myślą podobnie jak ja.

Wisła powoli stacza się w przeciętność. Dopóki do odgrywania wiodącej roli w lidze wystarczał stabilny budżet i niewielkie (jak na skalę europejską) środki na transfery byliśmy bezdyskusyjnymi mistrzami. Niestety dla nas, a na szczęście dla polskiej piłki Ekstraklasa się zmienia. Niestety z panem Cupiałem u sterów my z tych zmian nie skorzystamy, zostaliśmy w XX wieku a nasi rywale zrobili krok do przodu.

Szkoda, bo wierzyłem, że Basałajowi udało się przekonać Bossa, że rosyjsko-turecki model prowadzenia klubu nie prowadzi do niczego dobrego. Szkoda, bo tracimy szanse na stabilizację i pozory normalności.

speedfashion 07.11.2011 21:51

Panie Basałaju, to ja teraz czekam, aż pan, jako zarząd, sam siebie z tego klubu wy.......i. Skoro Robert, to i pan.

Dzięki trenerze.

klusek106 07.11.2011 21:51

Z checia widziałbym w Wisle znow Petrescu

qchar90 07.11.2011 21:53

zgadzam sie z FraMatem, ten klub do niczego nie dorosl, ciagle razi brakiem profesjonalizmu
wiekszosc chyba jest za ciagla karuzela trenerska

buczo1985 07.11.2011 21:53

Może i zmiany są potrzebne. Nie mniej będzie mi Go trochę brakowało w Wiśle. Życzę powodzenia w dalszej karierze, a co do naszego podwórka czekam na ustawienie 4 4 2 :)

wolfy 07.11.2011 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1188366)
Ten klub to banda amatorów.
Najbardziej cieszą się w Warszawie i w Poznaniu (nie licząc pokemonów w Krakowie).

Bolesne jest kibicowanie klubowi prowadzonemu bez głowy

Powtórzę co napisałem wcześniej - debile.
Rzucili motłochowi trenera na pożarcie. Klasyczna zagrywka, przerabiana już wielokrotnie z opłakanymi skutkami. Problem w tym, że problemy nie zaczynały się ani nie kończą na nim.

Jimenezowi życzę powodzenia w klubie, który będzie prowadził. Ma szczęście, że nie będzie to Wisła.

iiYama 07.11.2011 21:53

Przykro, przykro, bo były wielkie nadzieje. Wydawał się świetną osobą.

Ale sami przyznacie że zęby bolały jak się oglądało nas w pojedynku z Appoelem, Odense, Podbeskidziem czy wczoraj.

Szkoda że z tego romansu nic nie wyszło ale nie panował nad sytuacją, stał się irytujący. Jego humor czy też sarkazm doprowadzał do szewskiej pasji.

Powodzenia w dalszej karierze i dzięki za mistrzostwo.

P.S. Zabierz z sobą Jaliensa.

TS Girl 07.11.2011 21:54

Ja mimo ogólnej radości będę niepocieszona, że w najbliższym czasie będę musiała zedytować swój podpis. Osobiście uważam, że decyzja o zwolnieniu Maaskanta nie jest bezpodstawna, ale mimo wszystko została podjęta zbyt szybko. Myślę, że danie mu czasu do zimy byłoby całkiem w porządku. Chyba to całe zamieszanie po derbach tak przyspieszyło wydarzenia. Szkoda, naprawdę. Prowadził nas do LM, wygrał mistrzostwo, tego mu gratuluję i z całego serca dziękuję. To niezwykle sympatyczny, szybko asymilujący się człowiek, który promienieje dobrą energią, życzę mu wszystkiego najlepszego w dalszej karierze.

Joshua TS 07.11.2011 21:55

A wiadomo co będzie ze Stanem Valcxem?? On też odchodzi? Bo już sie gubie w tym wszystkim

BRTS39 07.11.2011 21:55

Stało sie to sie stało - pozostaje kibicowac by za rok nie grał w jakiejs LM albo coś. i kogo etraz ścigniemy eksperci? Aha - i skończcie .......ić o tym Jimenezie bo mi się smutno robi was.

h3po4 07.11.2011 21:55

Pierwsze co to bym zwolnił Basałaja i zatrudnił kogoś dla kogo Wisła to więcej jak dobra wypłata.
Potem za trenera.

FraMat 07.11.2011 21:55

I co teraz krzykacze?
Mamy teraz światowej sławy trenera Kazia Moskala, ktory na wstępie powie, że nie potrzeba żadnych wzmocnień. Bo przecież w perspektywie jest inny trener, więc Moskal nie będzie podejmował żadnych radykalnych kroków.
A wy myslicie, że przyjdzie trenowac jakaś sława?
No to czekajcie.

A Wisła się stacza...

Kandzior 07.11.2011 21:56

Thank you for all, Robert...

Czyli szukamy nowego trenera, nie wiadomo kto to będzie, burdel w klubie będzie trwał dalej...
Bawmy się, Maestro muzyka!

Maxior 07.11.2011 21:57

Dla mnie to przykre ciągła zmiana trenerów, ja bym mu dał jeszcze szanse do końca rundy jessienej. Dziękuje za te prawie 2 lata pracy, za MP i Kwalifikacje LM. Pozdrawiam

JrQ- 07.11.2011 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1188341)
yes! yes! yes!
Czas budowac nowy zespol, prowizorce i amatorstwu mowimy NIE!

to wy... :evil:

Cytat:

Jimenez mogłby byc jak dla mnie
Naprawdę? Mógłby? A może Mourinho? :rotfl:

Dzięki za wszystko.

Swoją drogą pamiętam Moskala w meczu z Legią:
http://www.youtube.com/watch?v=5aAgUWw55MM
POWODZENIA!

Markus 07.11.2011 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1188378)
Powtórzę co napisałem wcześniej - debile.
Rzucili motłochowi trenera na pożarcie. Klasyczna zagrywka, przerabiana już wielokrotnie z opłakanymi skutkami. Problem w tym, że problemy nie zaczynały się ani nie kończą na nim.

Jimenezowi życzę powodzenia w klubie, który będzie prowadził. Ma szczęście, że nie będzie to Wisła.

Ze smutkiem trzeba zgodzić się z tymi słowami.

Chyba, że stanie się cud i rzeczywiście zaskoczą wszystkich następcą typu Jimeneza. Wtedy można byłoby łudzić się, że będzie to faktycznie ruch na plus.

Ale w takie bajki nie wierzę. Bardziej spodziewam się teraz dymisji i Valcksa, oraz kolejnych męczarni pod ręką spolegliwego "młodego zdolnego" trenera z naszego podwórka, pogłębiających tylko kryzys i problemy.

Tym klubem ciągle rządzą emocje, krótkowzroczność i upodobania pokemonów. .

rasel1906 07.11.2011 22:00

stalo sie to co musialo sie stac przegrana w derbach sie nie wybacza:/:/ jestem calym sercem za MOSKALEM
milo bedzie znowu zaspiewac MOSKAL KAZIMIERZ ZOSTAW KAZIKA BO ZGINIESZ

irman 07.11.2011 22:00

Wielkim trenerem nie był ale ta decyzja to żenada. Basałaj wypieprza trenera pewnie po to żeby ratować dupę. Jeżeli trenerem zostanie ktoś pokroju Nawałki za cholerę nie wyłożę kasy na karnet na wiosnę. Dosyć tej żenady.

Sancezz 07.11.2011 22:00

czyli zabawy w zwalnianie trenerów ciąg dalszy... za rok holenderski przeciętniak pod wodzą Maaskanta mistrzostwo Holandii a za dwa LM. A później biadolenie kibiców Wisły "czemu go zwolnili?:(" hehe

BTW jak już tak się stało, to myślę, że Kaziu nie będzie prowadził drużyny. Ja jestem za Dariuszem Woszem z Bochum.

cesarz 07.11.2011 22:00

Gdyby piekny Robert nazywał się Robert Maskanckii i pochodził z Żyrardowa to nigdy by nie bronił przy takich wynikach i takim warsztacie jaki posiada. Ale polactwo tak ma że kocha wszystko co zagraniczne.

!!IRIVER!! 07.11.2011 22:00

....a, jednoosobowy zarząd w postaci wszechmocnego Basałaja podjął kolejną kuriozalną decyzję w "nowej historii" Wisły Kraków. Oczywiście, że można się było Maaskanta pozbyć, ale nie w momencie, kiedy nie ma za niego nikogo.

Robert Maaskant - bedankt voor de Poolse kampioenschap en promotie naar de European League!

irman 07.11.2011 22:01

Capello był widziany w Krakowie w zeszłym tygodniu. Pewnie już wszystko klepnięte ;)

For_FuN_ 07.11.2011 22:01

Dziekuje panie Cupial :). Maaskant zdobyl MP i za to mu dziekuje, ale druzyna nie miala nigdy zadnego stylu i nie robila zadnego postepu. Tym razem trzeba zatrudnic dobrego szkoleniowca, a nie takiego, ktory z kazdego poprzedniego klubu byl zwalniany i takiego, ktory nie spuscil kilku ekip z Eredivisie. Kierunek - zachod dobry, ale klasa trenerska nie ta...

!!IRIVER!! 07.11.2011 22:01

....a, jednoosobowy zarząd w postaci wszechmocnego Basałaja podjął kolejną kuriozalną decyzję w "nowej historii" Wisły Kraków. Oczywiście, że można się było Maaskanta pozbyć, ale nie w momencie, kiedy nie ma za niego nikogo.

Robert Maaskant - bedankt voor de Poolse kampioenschap en promotie naar de European League!

kono 07.11.2011 22:01

Przypomniała mi się pewna wypowiedź kogoś z forum o Lenczyku, że jest tylko nową miotłą i potrafi tylko okresowo zmobilizować piłkarzy, więc...gdzie jest teraz Śląsk, a gdzie jesteśmy my?
Miejmy nadzieję, że przyjdzie ktoś kompetentny na miejsce Maaskanta, po porażce w meczu z Cracovią i po rozpętanej nagonce oraz presji jego odejście było już tylko kwestią czasu.
Za jakiś czas zobaczymy co Maaskant pokaże w innym klubie, czy pójdzie w ślady Dana Petrescu, czy też może całkiem odwrotnie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl