![]() |
Cytat:
|
Ja bym się nie zamienił, bo liczy się też kontekst. Gdybyśmy jakimś cudem zdobyli w maju mistrza to nikt nie bedzie odczuwał juz tego wstrząsu. Natomiast 5-1 'nieco' zaburzyło atmosfere świetowania mistrza :)
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jest też internetowa sportowa wyborcza, która bierze artykuły z papierowej wersji gazety, w tym lokalnych wkładek. A z lokalnych wkładek warszawska jest chyba najprężniejsza - codziennie są jakieś newsy o Legii, które później trafiają do internetu, i chyba stąd nadreprezentacja Legii w sport.pl - bo ta jest zdecydowanie widoczna. Ale i tak w serwisie chyba głównie newsy wrzucają kibice Legii i Lecha ;) Byliśmy chyba jedynym zespołem ekstraklasy, który dostał swoje "na żywo" z meczu MESA :D (wtedy, kiedy spuszczeni do ME byli Pączek, Koksiarz i Giza). Poza tym kibicami Legii są w Wyborczej Dybalski (jak ja typa nie znoszę krańcowo), Pękacki i Błoński. |
Skorża po raz kolejny pokazuje, jak słabym jest trenerem:
http://sport.onet.pl/wiadomosci/skor...wiadomosc.html Przecież w tym zawodzie musi być konsekwencja! Czy Iwański dokonał radykalnej transformacji duchowej, spędzając 6 miesięcy w klasztorze buddyjskim na medytacjach, pijąc jedynie ziołową herbatkę i jedząc suchy chleb? Nie, pozostał tym samym Pączkiem co poprzednio. Pyskatym, leniwym zawodnikiem który pod koniec kontraktu troszkę bardziej się zmobilizował. Skorża ma ten komfort, że może wywalić Iwańskiego na zbity pysk i w jego miejsce pozyskać lepszego piłkarza. Są na to pieniądze, jest zielone światło z ITI. Tymczasem woli się kompromitować, zupełnie wycofując się z wcześniejszych ustaleń. Pączek psuł atmosferę, nie słuchał trenera i się obijał. Mimo to jest chęć zaproponowania mu nowego kontraktu. Czy jest to wychowawcze? Z pewnością nie. Teraz pozostaje czekać, aż kolejnym Legionistom odbije "sodówa". Pan Maciej im wyraźnie pokazał, że to oni są od niego ważniejsi. |
Zobaczymy na końcu sezonu co to da.
|
Póki co, info jest takie, że sprawa ew. odejścia/pozostania Pączka w Legii jest otwarta i rozstrzygnie się na wiosnę. I tak Skorża póki co na jego miejsce nikogo nie ściągnie, bo są inne priorytety transferowe, zielone światło ma na 2-3 transfery, a pilniejsze jest ściągnięcie ŚO w miejsce Choto, napastnika w miejsce paruletniej czarnej dziury oraz skrzydłowego, najlepiej lewego, w miejsce Słitaśnej Fotki z doświadczeniami w reprezentacji. Na środku w tej chwili czaruje Radović i jako jeden z niewielu nie zawodzi, Iwański jest jego zmiennikiem. Dlatego też nie dziwię się, że Skorża nie chce wypuścić niezłego piłkarsko rezerwowego ze składu, bo na wiosnę miałby problem ze zmiennikami na środku pola (Giza już wyleciał, a i tak się do niczego nie nadawał, Cabral już prawdopodobnie nigdy nie wyjdzie na polskie boisko na dłużej niż 5 minut/mecz, młodzi - wiadomo, ani pewności że dadzą radę, ani u nas nie ma tradycji stawiania na młodych), a w naszej lidze rzadko się zdarza by na jakiejkolwiek pozycji był tak mocny rezerwowy. Tak więc z krytyką Skorży w tym względzie proponuję wstrzymać się do końca wiosny.
Co nie zmienia faktu (i wydaje mi się, że należy to podkreślać przy każdej okazji gdy ta kreatura jest wspominana), że Maciej Iwański to kwintesencja wszystkiego złego, co dotyczy naszych rodzimych piłkarzy. Brak ambicji, cwaniactwo, mania wielkości, pazerność, lenistwo, tłusty zad. |
Poczekałbym z ocenianiem Cabrala, bo może się okazać że na zielonych murawach na wiosnę może czarować. Iwańskiego sprzedać, albo wywalić na zbity pysk. Zwykły wyrobnik i olewacz.
|
Wywiad z Jackiem Gmochem,myslle że pasuje do tegotematu
http://www.joemonster.org/filmy/3079..._w_internecie_ |
Cytat:
|
Cytat:
|
Głównego Bohatera uśmiercono :D
|
lub też przerzucono do innego wymiaru ^^
|
Cytat:
Prawda w oczy kole?:D |
Cytat:
Pawel Czado to jedyny dziennikarz sportowy Wyborczej, ktorego lubie. Gosc ma pasje, potrafi to przelac na papier/klawiature. Nie mam nic wspolnego ze Slaskiem, ale Czadoblog czytam codziennie. Tu caly tekst: http://czado.blox.pl/2010/12/Menda-roku.html |
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1...adionu_.htmlNo oczywiście . Przecież musi się znaleźć miejsce dla tak zasłużonego dla polskiego futbolu klubu jak Cracovia :D
|
Akurat w tym kontekście nie doszukiwałbym się podtekstów, bo Polonia B. sama się podkłada. Uwalenie Ruchu będzie wymagało stosownej aktywności po stronie profesora, ale akurat z tego co widzę Polonia B. sama zaplata sobie pętlę i wkłada w nią głowę.
|
Cytat:
|
Polonia, Ruch, awans tylko 2 zespołów z I ligi i parchy kolejny sezon w Extraklasie.
|
Cytat:
|
Kto jest managerem Bonina? Wie ktos? Zrobil mu niesamowitą reklamę i gwiazdę Ekstraklasy.
|
Cytat:
Reklama reklamą, kto ma się nabrać ten się nabierze. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
To tylko taka moja prywatna refleksja dot. nagrody przyznawanej przez WL. :-) |
Wzruszająca wiadomość - miłość do Boga i kibiców Poznańskich zwyciężyła z pieniędzmi:
http://www.sport.pl/pilka/1,70993,87...__zostaje.html Arboleda tak kocha Poznań, że zagra w nim za "darmochę" - marne 550 tys. dolarów rocznie, przez kolejne 3 lata. Nie ma co ukrywać, wiadomość jeśli się potwierdzi fatalna. Mniejsza o to, że Amika utrzymuje w kadrze filar obrony. Ale ten facet gotów teraz wystąpić w biało-czerwonych barwach. PS. No i pęka kolejna granica. Do tej pory największy kontrakt miał Garguła - 350 tys. €, ale to był kontrakt motywacyjny. Z tego co piszą wynika, że Manu ma mieć gwarantowane 400 tys. €. Sporo! |
Smolarek miał 400 tys. € więc Manu będzie teraz rekordzistą. Myślałem że i tak więcej wyciągnie.
|
Tak sobie myślę... Skoro stoper Arboleda nieco ponad 400 tys. €, to ile powinien zażądać defensywny pomocnik Bandrowski? A ile Stilić i Krivec? Nie mówiąc o zasłużonej podwyżce dla strzelca 4 goli przeciwko Juventusowi:-D
|
Te kontrakty mogą im jescze wyjść bokiem. Jeśli raz dali tyle kasy to inni zaczna krzyczeć, że też chcą.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl