Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

blanco 09.02.2012 23:24

W ogóle nikt nie żyje tym meczem , wieczorem 14 grudnia wydawało się , że wszyscy "Wiślacy" nagli się obudzili , ale jak widać nie .
Po prostu mamy jedynie 15 tys. armię , a ,że nie ma sprzedaży internetowej to koneserom futbolu nie chce się iść na mrozie po bilety,albo jadą na narty , albo idą na imprezę , albo będzie im za zimno na stadionie albo cokolwiek...
Po za tym to rzeczywiście marketing u nas leży i kwiczy , SA powinna reklamować ten mecz wszędzie , nie tylko na Esce , billboardy na mieście to konieczność !

Jedyne czego K....A nie rozumiem , to dlaczego oni nie wprowadzają tej sprzedaży on-line . Przecież to śmieszny jak na Mistrza Polski wydatek , który zacznie generować potężne zyski .

Dariook 09.02.2012 23:46

Standard Liege - zamek na piasku

http://www.rp.pl/artykul/12,808538-W...-kryzysie.html

Wojtas 09.02.2012 23:49

Tez dziwie sie ze cicho sza o tym meczu

niewiem ile biletow poszlo,ale zaraz po losowaniu bylem pewny ze na tym meczu damy rade osiagnac 30 tys

dzis pukam sie za to po czole.....

1/16 ,fajny mecz a u nas jak gdyby nigdy nic
moze go nie ma
moze murzyn z Odense jednak nie trafil?
niewiem a moze nas kibicow satysfakcjonuje tylko final LE i to bylby jedyny mecz na ktorym ten stadion by sie zapelnil?

szlag czlowieka trafia

jaszczur90 10.02.2012 00:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 1216557)
W ogóle nikt nie żyje tym meczem , wieczorem 14 grudnia wydawało się , że wszyscy "Wiślacy" nagli się obudzili , ale jak widać nie .
Po prostu mamy jedynie 15 tys. armię , a ,że nie ma sprzedaży internetowej to koneserom futbolu nie chce się iść na mrozie po bilety,albo jadą na narty , albo idą na imprezę , albo będzie im za zimno na stadionie albo cokolwiek...
Po za tym to rzeczywiście marketing u nas leży i kwiczy , SA powinna reklamować ten mecz wszędzie , nie tylko na Esce , billboardy na mieście to konieczność !

Jedyne czego K....A nie rozumiem , to dlaczego oni nie wprowadzają tej sprzedaży on-line . Przecież to śmieszny jak na Mistrza Polski wydatek , który zacznie generować potężne zyski .

Plakaty, które są na "okrąglakach" są niestety nagminnie zrywane , niszczone ( zarówno reklamujące karnety jak i mecz ).

geoazinho89 10.02.2012 13:01

Szczerze mówiąc to wogóle nie jest potrzebny taki stadion jak na mecze przychodzi maks 17tys. Wygląda to tragicznie jak tak duży stadion świeci pustkami. Osobiście wkurza mnie to tym bardziej że nie jestem z Krakowa i dojazd na mecz sporo mnie kosztuje, a nie ukrywam że przyjeżdżam za każdym razem (kiedy tylko mogę) i chciałbym wkońcu zobaczyć komplet, a już wiem teraz że i tym razem jego nie będzie, przykre...Co do braku sprzedaży internetowej to też jest skandal bo kibice z poza krakowa muszą wysyłać swoich znajomych żeby z łaski swojej stanęli w kolejce i kupili bilet. I nie chodzi tu o użalanie się tylko o realia jakie powinno się poprawić.

zim zum 10.02.2012 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 1216545)
Do meczu pozostał tydzień, a nasi "świetni" marketingowcy nie robią nic co mogłoby przyciągnąć kibiców.. NIC!!! Nigdzie nie słychać, że za tydzien gramy w 1/16 LE!!! Jak to k***** jest, że największy polski klub nie potrafi przeprowadzić żadnej udanej akcji marketingowej!! Ja się pytam co robię te osoby które za to odpowiadają... Legia sprzedała prawie 30tys. na Sporting, u nas jest w tej chwili pewnie 10tys przy dobrych wiatrach.. Po prostu brak mi słów, które mogłyby opisać amatorke naszego zarządu!

O może prawie każdy wie, zatem skomasowana akcja marketingowa wiele nie pomoże.

KOMINEK 10.02.2012 15:51

U mnie na uczelni na reklamowych monitorach zawieszonych na korytarzach leci reklama

zgrybus 10.02.2012 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 1216545)
, u nas jest w tej chwili pewnie 10tys przy dobrych wiatrach..

Jak szwagier leciał kupić bilety mówił że na górne E nie ma miejsc. Wiec wydaje mi się że jest już +10tys.

art 10.02.2012 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zgrybus (Post 1216687)
Jak szwagier leciał kupić bilety mówił że na górne E nie ma miejsc. Wiec wydaje mi się że jest już +10tys.

Jak na górze E nie ma miejsc to nawet nieźle, pod uwagę trzeba brać, że dużo z E przeniosła się na A/B teraz, a to stali bywalcy, wiec może nie będzie tak tragicznie jak się kracze.

!!IRIVER!! 10.02.2012 22:20

Ja tam jeszcze w Maxxie i w Antyradiu słyszałem ogłoszenia o karnetach i Liege. Nie wiem, czy tu leży problem, ciężko ludzi zmusić do pójścia na stadion - nazwa Liege chyba nie zachęca tłumów. Gdybyśmy grali z City lub United - już dawno nie byłoby biletów w kasach...

cinekw 10.02.2012 22:38

Może ktoś podać chociażby 1 racjonalny powód dlaczego nie mamy sprzedaży internetowej? JEDEN?

Voin 10.02.2012 23:24

Posiadanie internetowej sprzedaży biletów jest zbyt mainstreamowe.

piopry 11.02.2012 00:49

Niestety prawda jest taka, że dział marketingu u nas działa dość słabo... Sam fakt, że jesteśmy mniejszym miastem niż Wawa i że mimo wszystko identyfikacja klubowa jest u nas bardziej wyraźna (nikt nie powie że w Wawie podział na Legię i Polonię jest podobny do krakowskiego) to mając taki potencjał jak drużyna Mistrza Polski + 1/16 Ligi Europy powinniśmy bez problemu sprzedać min. 20 tys biletów. Mówię tu o Standardzie Liege, a nie o sytuacji gdyby naszym rywalem był MU lub MC.

allon 11.02.2012 00:58

Podstawowym problemem to jest brak sprzedaży internetowej
Sami sobie zdajecie sprawę ilu jest kibiców z poza Krakowa i dla nich to jest naprawdę wyczyn załatwić sobie 2 wolne terminy - na kupienie biletu a później obejrzenie meczu

Acapelo 11.02.2012 10:02

3:0 pojedziemy frajerów u siebie:D

dj_ibutti 11.02.2012 10:29

Zrozumcie wreszcie, że z marketingiem jest tak samo jak z transferami - robią to na co dostaną kasę...

WISŁAZWE 11.02.2012 10:35

Bardzo proszę pytania w sprawie biletów kierować w odpowiednim dziale:

Temat poświęcony biletom

zgrybus 11.02.2012 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez art (Post 1216752)
Jak na górze E nie ma miejsc to nawet nieźle, pod uwagę trzeba brać, że dużo z E przeniosła się na A/B teraz, a to stali bywalcy, wiec może nie będzie tak tragicznie jak się kracze.

A dodajmy do tego też karnety. Tydzień-Dwa tygodnie temu podawali że sprzedano 8tys. Więc teraz na pewno jest 10+. Szkoda tylko że nie mamy żadnych informacji.

komek105 11.02.2012 11:31

A ja tam będę na 100% mimo, że jestem z południa Polski, szumu nie ma to fakt, a i sprzedaż internetowa by się przydała na Wiśle..

geoazinho89 11.02.2012 12:34

To tak dla statystyk na 100% będzie 11 osób z lubelskiego busik wynajęty, bilety są także byleby do czwartku :)

AYALA 11.02.2012 13:42

Standard zamarznie na Reymonta, jak rok temu Braga na Lechu.Fajnie byłoby ze 2-0 wygrac z Belgami..

MichaelMyers 11.02.2012 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1216830)
Standard zamarznie na Reymonta, jak rok temu Braga na Lechu.Fajnie byłoby ze 2-0 wygrac z Belgami..

Bez przesady Belgia to nie Portugalia tam tez tamperatura spada blisko zera i pada snieg.Oczywiscie u nas jest zimniej, ale nie jest to w tej chwili jakas kolosalna roznica, chyba, ze bedzie ponizej - 10 na co licze:)

sevenheaven 11.02.2012 13:58

jak ma zamarznąć skoro sami grają teraz przy -10 stopniach ?

fresh.cie 11.02.2012 14:49

Szybciej nasi zmarzną, połowa naszych to w końcu z ciepłych krajów jest:P

neq. 11.02.2012 15:11

a w dniu meczu ma być -4 a nie -10 ;)
niech wygra lepszy i tyle ;)

El'kabat 11.02.2012 15:13

Mi cos intuicja mówi ze nie bedzie tak źle i 2-0 dla nas.
Oby.

Kryniu 11.02.2012 15:24

Jeśli chcemy awansować to 2-0 minimum. Boję się że jeśli nawet wygramy 1-0 to może okazać się to za mało przy ich fanatycznej publiczności na tak dużym obiekcie i przy tak sportowo trudnym rywalem. Przypominam Apoel

zim zum 11.02.2012 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1216830)

Ostatnio w Belgii grali na śniegu.

tofik 11.02.2012 15:53

Z Apoelem za gorąco, teraz za zimno, może wprowadzić kolesia który macha chorągiewką - jak w skokach. W razie czego nie dopuści do meczu bo są "złe warunki" :rotfl:

zgrybus 11.02.2012 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 1216851)
przy ich fanatycznej publiczności na tak dużym obiekcie

skoro oni są fanatyczni to kim my jesteśmy w ich oczach?;)

Teqcontroller 11.02.2012 16:31

Z naszą obroną to w....... murowany będzie.

mitmichael 11.02.2012 16:54

Standard rozpracowany - na pewno bedzie ciezko.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...enerem_bahrem/

thechris 11.02.2012 17:25

To już nie grupa więc może nie będzie lekceważenia jak Odense w pierwszy meczu grupowym...

szprotson 11.02.2012 18:15

a z Odense zlekceważyli ?

prosze Cie

zagraliśmy przesłabo i dlatego przegraliśmy

thechris 11.02.2012 18:53

Pierwsza połowa to była gra na stojąco - obejrzyj sobie raz jeszcze. W drugiej naszym gwiazdkom zaczęło się chcieć biegać i powinno być 2:1 dla nas... A to, że mamy obronę na poziomie takim jak z czasów Karabachu to inna sprawa.

szprotson 11.02.2012 19:03

powtórek oglądał nie będe bo inaczej sie ocenia mecz przez pryzmat Tv a inaczej jak patrzysz z boku.

Zagraliśmy megapytę i nie bede tłumaczył profesjonalistów ze odpuścili. Bo jakby odpuścili pierwszy mecz w grupie to oni są bandą ch**a a nie profesjonalistami.
Juz po 5 minutach i wslizgu Chaveza widac było ze Nasza obrona słabą jest ...

a i w ogole to popularne "grali na stojąco" .. - tak sie gra jak sie nie ma pomysłu na grę...

zgrybus 11.02.2012 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1216907)
Pierwsza połowa to była gra na stojąco - obejrzyj sobie raz jeszcze.

Hmm... i tak ich tłumaczysz? Wolałbym rzeczy zagrali kichę , ale z ambicją niż grać na aby zagrali na stojąco .
PS. Za taką kasę to bym biegał od bramki do bramki. :)

Kryniu 11.02.2012 20:09

Gdyby nas Fulham nie olał i Twente nie wystawiło tak słabego składu w ostatnim meczu to temat Wisły w Europejskich Pucharach byłby już zamknięty. Mam nadzieję że przez okres przygotowawczy lepiej się zgrali(mamy w końcu ten sam skład) i nabrali pewnego doświadczenia po fazie grupowej. Patrząc na naszą obronę mecz pewnie nie będzie nudny (Pereiko raczej nie będzie się nudził) a nam przysporzy adrenaliny. Plusem jest że faktycznie Standard delikatnie nas lekceważy dlatego pierwszy mecz musi dać nam dużą zaliczkę przed rewanżem.

palikot 11.02.2012 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 1216932)
Gdyby nas Fulham nie olał i Twente nie wystawiło tak słabego składu w ostatnim meczu to temat Wisły w Europejskich Pucharach byłby już zamknięty. Mam nadzieję że przez okres przygotowawczy lepiej się zgrali(mamy w końcu ten sam skład) i nabrali pewnego doświadczenia po fazie grupowej. Patrząc na naszą obronę mecz pewnie nie będzie nudny (Pereiko raczej nie będzie się nudził) a nam przysporzy adrenaliny. Plusem jest że faktycznie Standard delikatnie nas lekceważy dlatego pierwszy mecz musi dać nam dużą zaliczkę przed rewanżem.

my to pewnie w każdym meczu graliśmy najslilniejszym składem... z Meliksonem, Sobolem, Małym i Ilievem na czele...

Kryniu 11.02.2012 20:34

Fakt, masz rację że nie graliśmy pewnym składem co miało ogromny wpływ na postawę drużyny ale ja nie martwię się o ofensywę a defensywę. W fazie grupowej mieliśmy atak dość przyzwoity z Bitonem na czele(wiadomo że z Meliksonem czy Małeckim to nieporównanie) ale obrona pozostawia wiele do zarzucenia. Teraz mocny przeciwnik będzie mocno zmotywowany i stracona bramka u siebie może nas pogrążyć. PS. W sumie to zobaczymy w Czwartek bo teraz to gadka o dupie Maryni która nic nie zmieni.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl