Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

amauri1990 02.08.2009 14:05

na szerszenie w mieście działa straż pożarna, więc na osy pewnie też

mathouse 02.08.2009 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 772482)
Wiecie może jak podpiac serwer icast pod domene prv. ?

icast = cos w rodzaju sopcast'a ?
Nie wiem czy dokladnie zrozumialem pytanie ale jezeli tak to:

Jezeli chodzi ci tylko o przekierowanie domeny to w ustawieniach
domeny chyba tylko trzeba przestawic na adres serwera docelowego..

Albo metoda "na hama" - pod adresem domeny np. adresdomeny.prv.pl
utworzyc plik index.html w ktorym wkleisz kod przekierowujacy na serwer icast ;)

LuKaS TSW 02.08.2009 14:55

Straż teraz jeździ gdy jest zagrożenie zdrowia lub życia ludzkiego,więc na balkonie jeśli masz osy to jak najbardziej powinni przyjechać,ale wprowadzili ograniczenia,bo nieraz ktoś miał gniazdo w jakimś pomieszczeniu gospodarczym daleko od budynku mieszkalnego ale i tak wzywał bo zawsze darmo a nie jak w fachowej firmie kilkaset złotych

Zola 02.08.2009 15:07

do usunięcia

Kamil 02.08.2009 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 772534)
Orientuje sie Ktos w sprawie Alimentów? Tzn na dziecko, np ojciec do ktorego roku zycia ma rodzic placic na niego? Bo czytalem na necie, ze do 18, a do 25 jezeli jest nauka dzienna, ale od kumpla (wie z doswiadczenia) ze nawet jesli jest na studiach zaocznych ojciec placi na niego, bo musi... ??

musi płacic nawet jak jestes na zaocznych :)

re_set 02.08.2009 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 772534)
Orientuje sie Ktos w sprawie Alimentów? Tzn na dziecko, np ojciec do ktorego roku zycia ma rodzic placic na niego? Bo czytalem na necie, ze do 18, a do 25 jezeli jest nauka dzienna, ale od kumpla (wie z doswiadczenia) ze nawet jesli jest na studiach zaocznych ojciec placi na niego, bo musi... ??

Kamil napisal, ze ojciec musi placic jak jestes na zaocznych.
otoz- nie musi! Przepisy kodeksu rodzinnego i opiekuńczego w art. 128 i 133 § 1 określają nie tylko obowiązek alimentacyjny, ale także przesłanki, od których zależy powstanie i ustanie obowiązku alimentacyjnego. Zgodnie z powołanymi przepisami, rodzice są obowiązani do świadczeń alimentacyjnych względem dziecka, które nie jest jeszcze w stanie utrzymać się samodzielnie, chyba że dochody z majątku dziecka wystarczają na pokrycie kosztów jego utrzymania i wychowania. Oznacza to, że z wyjątkiem sytuacji, gdy dochody z majątku dziecka i dochody z innych źródeł (stypendia, praca zarobkowa) wystarczają do jego prawidłowego rozwoju fizycznego i intelektualnego, rodzice są obowiązani dostarczać mu odpowiednie środki. Zakres świadczeń alimentacyjnych należnych dziecku od rodziców z tytułu obowiązku alimentacyjnego obejmuje także wydatki o charakterze naukowym i oświatowo-wychowawczym, a więc między innymi środki na uzyskanie wykształcenia średniego i studiów wyższych.
Sąd moze uznac, ze dziecko uczace sie zaocznie ma mozliwosci zarobkowe w ciagu tygodnia i nie musi zasadzic alimentow, choc oczywiscie moze.

BRTS39 02.08.2009 16:56

Własnie sie dowiedfzialem ze moj brat dostal w........ Ma zbity policzek , zawroty glowy , wymioty. Czy ewentualny wstrzs mozgu moze byc grozny?? Napewno nie jeden z was w.......il komus , albo wy dostaliscie po twarzy .

Kobieta_Wislak 02.08.2009 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 772589)
Własnie sie dowiedfzialem ze moj brat dostal w........ Ma zbity policzek , zawroty glowy , wymioty. Czy ewentualny wstrzs mozgu moze byc grozny?? Napewno nie jeden z was w.......il komus , albo wy dostaliscie po twarzy .

co prawda nikt mi nigdy nie w.......ił ... :> ale już w podstawówce uczą że mózg odpowiada za funkcjonowanie całego organizmu ...
chłopak ma niepokojące objawy, więc lepiej zabierz go na pogotowie/do lekarza...

emsi 02.08.2009 17:08

BRTS bez zastanowienia jedź z nim do Szptala/Pogotowie , w tym wypadku nie ma żartów.

BRTS39 02.08.2009 17:08

Nie on jest w szpitalu tylko była informacja ze jest w szpitalu i tak sie zastanawiam czy cos moze sie stac. Dzieki za odpowiedz .
POZDRawiam

Deivid 02.08.2009 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Deivid (Post 771250)
Mam pytanie, gdzie w Krakowie zrobic osiemnastke ? jaki klub,cena ? czy jest opcja, aby alkohol mozna wnieść swoj? Moze ktoś coś polecić ?

Podbijam. I czy robił ktoś w Jamie? Dzwoniłem tam, ale nikt nie odbiera

_KRIS_ 02.08.2009 17:15

Macie może linka do meczu Piasta z Lechem?? jak tak to zapodajcie

Bobus17 02.08.2009 17:17

http://www.soccer-live.pl/

na tej stronie poszukaj

WSB 02.08.2009 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Deivid (Post 772596)
Podbijam. I czy robił ktoś w Jamie? Dzwoniłem tam, ale nikt nie odbiera

Jama jest chyba zamknięta do końca wakacji.

Lanx 03.08.2009 10:28

witam.mam pytanie. czy prace nad WPR jeszcze trwaja?jesli tak kiedy mozna spodziewac sie premiery? mowiliscie cos o wakacjach a jak narazie cisza ;)

wislacki 03.08.2009 11:54

Witam, nie wiem czy pisać tu czy we vlepkowym ale spróbuję tu.

Moje pytanie dotyczy vlepek, chciałbym wydrukować ich ok 100-200 tak, by porozklejać na murach mojego miasta. Miejscowość nieduża, działam sam, więc taka liczba zdecydowanie wystarczy.
Mam problem, bo nie wiem gdzie mogę je wydrukować. Przeglądałem internetowe drukarnie, ale tam minimalny nakład waha się od 500 do 1000 sztuk - jak dla mnie za dużo.

Gdzie takie coś się załatwia? Wiem, ża są specjalne punkty, gdzie wydrukują co im przyniesiesz, ale z doświadczenia wiem, że takie coś sporo kosztuje. Indywidualny druk odpada, bo maszyna niestety za słaba. Bardzo proszę o pomoc.

pozdro

Zwitter 03.08.2009 11:55

Ściągnąłem sobie jedną rzecz na DVD i są tam same pliki VOB, a żeby poprawnie otworzył to power DVD (jako jedną całość) potrzebne są jeszcze pliki BUP i IFO. Wie ktoś czy da się je utworzyć jakimś programem?

pff 03.08.2009 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WSB (Post 772631)
Jama jest chyba zamknięta do końca wakacji.

W Jamie jest jakiś remont, przynajmniej był w piątek:) Podejdź tam i zapytaj

Młyniu_Miechów 03.08.2009 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislacki (Post 772963)
Witam, nie wiem czy pisać tu czy we vlepkowym ale spróbuję tu.

Moje pytanie dotyczy vlepek, chciałbym wydrukować ich ok 100-200 tak, by porozklejać na murach mojego miasta. Miejscowość nieduża, działam sam, więc taka liczba zdecydowanie wystarczy.
Mam problem, bo nie wiem gdzie mogę je wydrukować. Przeglądałem internetowe drukarnie, ale tam minimalny nakład waha się od 500 do 1000 sztuk - jak dla mnie za dużo.

Gdzie takie coś się załatwia? Wiem, ża są specjalne punkty, gdzie wydrukują co im przyniesiesz, ale z doświadczenia wiem, że takie coś sporo kosztuje. Indywidualny druk odpada, bo maszyna niestety za słaba. Bardzo proszę o pomoc.

pozdro

Dla drukarni zrobienie 200 vlepek jest nie opłacalne. Nie na darmo robią limity, ale zawsze możesz napisać i zapytać czy nie zrobią wyjątku.

szprotson 03.08.2009 12:59

szukam pokoju do wynajecie na sezon studencki od pazdziernika.
Jakby ktoś mial jakieś COKOLWIEK dawajcie priva

Zola 03.08.2009 13:26

Orientuje sie Ktos czy w ciagu tygodnia zakupie gdzies filmy "nie-orginalne" :P tj w weekendy na Giełdach?

Michal_b3 03.08.2009 18:37

Gdzie znajdę w Krakowie sklep ze sporym wyborem lufek, bletek itp?

DrewniaQ 03.08.2009 18:41

Ja się nie znam na tym, ale takie artykuły widziałem w Galerii Krakowskiej, tuż przy Bramie Floriańskiej jest jeszcze jakiś inny sklep.

1q2 03.08.2009 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Michal_b3 (Post 773132)

Ebola - Floriańska 13 - najpierw do bramy , potem do końca i schodkami w dół.I tak jak DrewniaQ pisał, w kiosku przed bramą floriańską.

dawidTS 03.08.2009 20:08

Jakie znacie najprostsze przepisy na zrobienie własnego alkoholu w warunkach domowych?

WISŁA 1906 NH 03.08.2009 20:45

Chciałbym wpłacić pieniądze na swoje konto w bet-at-home ale karte mam w BPH Maestro. Czy bez problemów będzie można przelać pieniądze na konto w BAH ? bo na stronie BAH widziałem tylko przelewy VISA ale nie wiem czy to jest jakaś różnica ? w przelewanie pieniędzy się nie bawie więc nie jestem obeznany w tym temacie...

Mistel 03.08.2009 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawidTS (Post 773181)
Jakie znacie najprostsze przepisy na zrobienie własnego alkoholu w warunkach domowych?

Zostawić sok na oknie na całe wakacje :P

David. 03.08.2009 21:02

Podpowie ktoś, jakim transportem miejskim najszybciej dostać się z ulicy Lipskiej na Płaszowie w okolice Reymonta?

dawidTS 03.08.2009 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 773215)
Zostawić sok na oknie na całe wakacje :P

a np. woda+cukier+drożdże+ jakies owoce? odstawić na kilkanaście dni?
nie na oknie jak już coś,tylko na parapecie :)

Rybka fan :) 03.08.2009 21:27

siema, był ktoś na wczasach w Czarnogórze? Konkretnie w Budvie. Jak ceny, atrakcje itp?

Rybka fan :) 03.08.2009 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez David. (Post 773218)
Podpowie ktoś, jakim transportem miejskim najszybciej dostać się z ulicy Lipskiej na Płaszowie w okolice Reymonta?

bezposrednio niczym nie dojedziesz, jedziesz 125 lub 185 i musisz sie przesiasc w okolicach ronda mogilskiego (125) lub galerii (185)

wislak_92 03.08.2009 22:16

Jakie sa ceny rozmow i smsow z PL do Hiszpani i na odwrot? A z Hiszpanii do Hiszpanii? Mam Play Fresh. Na stronce Playa nic na ten temat nie znalazlem.

Z gory dzieki.

nero 04.08.2009 08:35

chce dostac mieszkanie z urzedu miasta. wiem ze czeka sie na to latami mniejsza o to.
kto bylby wstanie pomoc mi przy wypelnianiu wszystkich wnioskow itp. ?
chodzi mi o zawod, ksiegowa?piekarz?malarz? gdzie z moim problemem moge sie udac.
Pozdrawiam

mathouse 04.08.2009 08:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Michal_b3 (Post 773132)

idac Florianska w strone bramy skrecasz w prawo za McDonaldem.
20 metrow dalej po prawo bedzie widac w gablocie rozne dziwne
rzeczy typu fajki , lufki , bletki, noze itp :P

RWD 04.08.2009 09:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rybka fan :) (Post 773233)
siema, był ktoś na wczasach w Czarnogórze? Konkretnie w Budvie. Jak ceny, atrakcje itp?

Drogo, ale fajnie.
Parę ładnych plaż, płatnych bodajż epo euro za dzień ale warto.
Główna Słoweńska czy Słowiańska taka sobie i lepiej przespacerować się 5-10 minut w lewo czy prawo od niej i właśnie wbić na którąś z tych mniejszych.
Atrakcje hmmm no niby są ale dyskoteki dośc drętwe i lepiej upewnij się ile kosztuje alko zanim zamówisz bo widziałem ludzi, którzy z niemsakiem opuszczali lokale poobejrzeniu rachunku hehe
Dużo pięknych dziewczyn, tyle że jeśli nie jesteś posiadaczem jednego z kilkudziesięciu cumujących jechtów wartych worki dolarów to raczej pozostanie Ci kontemplowanie ich urody bez konsumpcji

Podsumowując warto się wybrać

klusek106 04.08.2009 10:24

http://i25.tinypic.com/9i4n85.jpg
Jak sobie z tym poradzic ?

qbbba 04.08.2009 11:05

Swego czasu, na mecz z Cracovia, FIFA Futbol Mundial TV robilo material o Brozkach. Ma ktos ten odcinek?

piter116 04.08.2009 12:05

Mieliście problem z wypłatą pieniędzy na Bet at Home? Ja właśnie chciałem przelać sobie wygraną na konto i wyskoczył mi taki komunikat :

Wypłata nie jest obecnie możliwa:

Wymagany w ramach akcji bonusowej obrót nie został jeszcze dokonany.

Prosimy o wyrozumiałość!

Przelałem za 1 razem 10 zł, dostałem 5 zł bonusu. Pieniądze te już wykorzystałem i zrobiłem drugi przelew na 15 zł...

szprotson 04.08.2009 12:32

ale czasem masz tak, że pieniadze bonusowe ( ja tak mialem grajac w pokera) musisz obrócić z 10 czy 20 razy.

Młyniu_Miechów 04.08.2009 13:23

które forum tenisowe jest największe?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl