Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Królewski, Błaszczykowski, Łanoszka, Moore, Nowak, Adamczyk - właściciele Wisły SA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10843)

WildDog 06.07.2026 00:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1665530)
Święte słowa!

Kocha? Gdyby kochał to mógł kasę przepalać w sekcji kosza (podobno, jest wielkim kibicem, bywa na każdym meczu)...Miałby sukcesy i pokazał swoje wislackie serce. ....A te jego "wejscia" (juz cykliczne) w Wisłę to cyrk, aby swiat nie zapomniał o jego Wieczystej.

Karherop 06.07.2026 08:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1665524)
I nie gra się w 1 lidze. :)

Więc pojmij, że te straty które mieliśmy wynikają głównie z tego.

I w tej 1 lidze zbudowaliśmy drużynę, która z delikatnym uzupełnieniem podbije Ekstraklasę.

Zobaczysz.

Gdybysmy w obecnym kształcie awansowali do esa ale tej chocby z sezonu 22/23, 23/24 czy nawet jeszcze 24/25 to bylbym spokojniejszy. Ale mamy rok 2026 i zupełnie inne realia rywalizacji sportowo - finansowej.

A tak po cichu liczę na górną 8, ale podskornie boje sie walki o spadek. Szczególne gdy przyjdą kontuzje (a juz sa) i wpadniemy w jakas dziwna spirale porażek z ktorej ciężko będzie sie odkręcić.

No ale to scenariusz na październik - listopad. Start powinien być dobry, tyle że to moze z kolei uspic dzial sportowy i wstrzymać transfery z mysla ze kadre juz mamy wystarczająca.

stary dziad 06.07.2026 10:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1665525)
Nie będzie ful bo się fanatycy nasłuchali takich jak twoje bredni i robią z siebie idiotów :rotfl:

A zwykły kibic na C nie pójdzie bo go jeszcze pobiją za to że przyszedł :)

Ale kto by się tym przejmował że najwierniejsi olewają Jubileusz. Będzie super meczyk :)

Dla każdego kibica piłki ta drużyna z Walii to totalny nołnejm.
Gra na poziomie drugiej ligi angielskiej i nikogo to nie interesuje.

Owszem w świecie Goni Rozenek, Kasi Cichopek czy innej Kini Rusin to "czołowy " klub. :rotfl:
Bo serial nakręcili.:lol:

Tia, tacy jak ja i mnie podobni będą stać pod C i będą bić:rotfl:

A tak na poważnie to ta propozycja została tak wyceniona rynkowa i dlatego taka a nie inna frekwencja.
A że Krolewski liczył na zwiększony przychód od podstawowego sponsora Wisły ( kibiców) no to się przeliczył. I zapewne bilans tego wydarzenia będzie na minus. Ale kto by się tym przejmował.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1665525)
Zresztą z Tobą stary dziadu nie ma co dyskutować, wystarczy że rzeczywistość wyprowadza co rusz gonga :rotfl:

I co ten biegły rewident z 2025? Miał rację? Upadliśmy? :>

Ja już od tych gongów to w zasadzie nie żyję...

Ale cieszę się, że jesteś człowiekiem renesansu.
Profesor medycyny a teraz ujawnia się Profesor ekonomii.
Fiu, fiu...

stary dziad 06.07.2026 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cymes (Post 1665523)
Chłop za kompletnie popieprzone pieniądze stworzył potworka, który zakończył jesień poza miejscami barażowymi. Do tego odwalił cyrk z trenerami, którym zrobił z siebie pośmiewisko na całą Polskę. Za jeszcze bardziej popieprzone pieniądze plus wzięcie Moskala trochę przykrył bardzo złe wrażenie z jesieni robiąc awans przez baraże. Nie zmienia to faktu, że oddanie komuś takiemu decyzyjności za 15 baniek dla mnie nie wygląda na deal stulecia, jak niektórzy próbują to przedstawiać.

Problem w tym, że generalnie bez "popieprzonych" pieniędzy ciężko zrobić wynik.
A u nas zaklina się rzeczywistość, że jednak da się...
Co do 15 baniek to małe sprostowanie.
To miało być 15 baniek co roku.

Cytat:

Niech się chłop ogarnie z tą Wieczystą i przez sezon czy dwa poprowadzi ją bez takich cyrków jak w zeszłym roku to możemy wrócić do tematu. Nie mam też nic przeciwko, żeby sobie z tą Wieczystą wisiał w obecnym stanie jako ewentualny backup gdyby Królewskiemu powinęła się noga. Choć byłoby zwyczajnie prościej gdyby Wisła z opcji ratunkowej w jego osobie nigdy nie musiała korzystać. Bynajmniej nie ze względu na jakieś moje antypatie do Kwietnia, po prostu oznaczałoby to, że sportowo klub robi odpowiedni wynik i tyle.

Mnie Wieczysta nie interesuje.
Mnie interesuje, aby Wisła odnosiła prawdziwe sukcesy.
Jednym z warunków tego jest USTABILIZOWANIE SYTUACJI FINANSOWEJ.
Na razie nie widzę , mimo zaklęć klakierów, aby to zmierzało w takim kierunku.

Cytat:

Poza tym, bądźmy szczerzy. Osobiście nie wierzę, żeby Kwiecień był kiedykolwiek zainteresowany czymś innym niż pełnia władzy. Całe jego podchody wyglądają na próbę podtrzymania istnienia jego osoby w świadomości społeczności kibicowskiej Wisły. Z drugiej strony Królewski podchodzi do tego zgodnie z zasadą przyjaciół trzymaj blisko, ale wrogów, choć może w tym przypadku bardziej rywala jeszcze bliżej. Na zasadzie chciałem, ale niestety nie wyszło. Pijarowo tak jest po prostu poprawniej. Masturbowanie się tą zabawą w chowanego w wykonaniu obu panów jest bezproduktywne. Przy sterach na chwilę obecną jest Królewski i bez jakiejś grubej wyjebki w jego wykonaniu Kwiecień jedyne co może to cierpliwie czekać w kolejce. Kocha to poczeka. Aczkolwiek istnienie kogoś takiego uważam za pozytywne. Jarek w jakimś tam stopniu musi liczyć się z rzeczywistością i być bardziej pragmatyczny, co zresztą moim zdaniem zwłaszcza na płaszczyźnie sportowej przez ostatni rok/półtora trochę widać.

Problem nie jest w tym, że są to dwa samce alfa i każdy chce rządzić.
To jest naturalne.
Problem w tym, że ten co rządzi nie ma na to wystarczającej kasy.
I do tego widać jednoznacznie, że nikomu klubu nie odda.
Hasło zasadnicze-ja rządzę a wy dajta kasę.

Całe to bajdurzenie o inwestorach jest tylko gadaniem.
Jedyne co go skłoni do oddania sterów to wydarzenie, które poetycko określiłeś jako "wyjebka".

Tyle tylko, że ja tego Wiśle nie życzę.
Ale tego się boję.

krysztal 06.07.2026 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1665515)
Ale przecież 80% dyskusji tutaj to polemika z własnymi urojeniami. Najłatwiej coś sobie ubzdurać i potem to krytykować. :)

Najlepszy przykład frekwencja na Wrexham. Fanatycy nie idą bo nie ma "atrakcji".

Dokładnie.
Jak wtedy kiedy ubzdurałeś sobie,ze Jop nie rotuje składem a potem sam się wyjaśniłeś pokazując,że w top ligach w Europie trenerzy zmieniają podobnie, ba jeśli wezmiemy poprawkę na to jakimi zasobami ludzkimi dysponują w top ligach to tym bardziej nie ma się o co do Jopa przypiepszać

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl