![]() |
Cytat:
|
To spotkanie było zwołane po to, żeby uderzyć w klub. Argumenty o zarobkach zarządu, argumenty, że TS dostał 1,6 mln zł i ten anonimowy list obrażający zarząd to było czyste sk.urwysyństwo. Potraktowali nas jak zwykłych szmaciarzy. Tak potraktowali klub ze 112 letnią historią. Nie wiem po co było to spotkanie, z nimi NIE NALEŻY JUZ ROZMAWIAĆ. Podpisać umowę gdzieś w Gliwicach czy Tychach czy gdzieś i zmienić strategie działania!
JEDYNA OPCJA TERAZ TO ROZWIĄZANIE SIŁOWE. PROTEST PROTEST PROTEST! SKWK niech ruszy dupe w końcu! |
SKWK??? A to jeszcze istnieje?
Miasto napluło nam w twarz, a my udajemy, że deszcz pada. |
Niewiarygodny skandal ta postawa miasta.
Ale... Wisla sobie sama winna. Niekompetencja, amatorszczyzna, wiejskie cwaniactwo i cynizm. Roz.......ili klub w drzazgi. |
Cytat:
Ja naprawdę nie wiem, jakie argumenty mają w rękawie zrządzający Wisłą, że podchodzą do wszystkiego na takim luziku, |
Cytat:
Wielkie brawa dla SKWK za ostatnią pomoc i zachowanie |
Niestety, radni, którzy nie rozumieją czym jest bilans albo ile się zarabia w dużych spółkach oraz radni, którzy chcą na sprawie Wisły zbić nazwisko i proponują organizowanie "okrągłych stołów" nie rozwiążą problemu, tylko zorganizują nam cyrk na pogrzebie. Wszystko teraz zależy od tego, czy Wisła zostanie pokazowo przeczołgana czy naprawdę nikt jej nie odpuści. Bo w nagłe pozyskanie środków nie wierzę.
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Urzędnicy MUSZĄ pilnować finansów. To przykre, ale z formalnego punktu widzenia miasto ma 100% racji. Gdyby urzędnicy podpisali nową umowę bez odzyskania zaległości mogliby za to siedzieć. - Ciekawe jakie plany wykorzystana stadionu bez Wisły ma prezydent? - Ciekawe ile musimy zapłacić za wynajem stadionu w Sosnowcu, Chorzowie, czy Niecieczy i czy mamy na to jakiekolwiek pieniądze? |
Jak ktoś nie płaci czynszu za mieszkanie to go wypierdalają na bruk, bez znaczenia ile tam wcześniej mieszkał.
Tak jest w tym przypadku. To jest przykre, ale wszyscy myślący głowami a nie wyrostkami robaczkowymi to przyznają. Trzeba było płacić. Nie Ramirezy czy Carillo, nie szturm na puchary, a stadion. Zarząd myślał że "jakoś to będzie"? Czy w stylu holendersko-basałajowym policzono kasę której nie było w kieszeni? Co my teraz możemy? Liczyć, że ktoś JESZCZE DZIŚ wynajmie nam stadion... Cytat:
|
Czyli nadal jestesmy w czarnej dupie
|
Cytat:
Gówno prawda z tą niemożnością miasta. Jak by chcieli to by mogli. Oni chcą nas udupić tak to wygląda. Cytat:
Są też tacy, którzy przez zasiedzenie przejmują nieruchomości albo nie płacą za wynajem robią dzieci i ich nikt nie ruszy... warto mówić o 2 stronach medalu pojeb.anego prawa a nie złośliwie tylko o jednej, która jest niekorzystna dla nas ;) |
Cytat:
Zawsze twierdzilem,ze tylko glupiec sie chwali tym,ze ominelo go cos madrego. Niejednokrotnie okazales swoja cwiercinteligencka malostkowosc, zwlaszcza w kierunku tych,od ktorych dostales lub moglbys dostac intelektualne lanie. Wowczas "odpowiadasz" na ich posty,ale z reguly ni w tym mysli,ni talentu,ni wreszcie wiedzy,tylko glupia zazdrosc i zacietrzewienie. Naprawde wisi mi to i powiewa jaki masz status na tym forum - lub tez jaki uwazasz,ze masz... Naprawde wisi mi takze moj - sa tu ludzie,z ktorymi chetnie dyskutuje,i sa tacy z ktorymi nie dyskutuje,i margines,ktory zbanowalem,bo szkoda czasu na troglodyckie zachowania i przemyslenia. Zapytaj kogos madrzejszego,to Ci odpowie,ze jak sie nie ma nic do powiedzenia,to sie nic nie mowi lub nie pisze. Wspolczuje lat z innymi ludzmi,w ktorych wykazales niezdolnosc nauki tej podstawowej prawdy. Ale nie ze mna te numery kolego - moje "mityczne" dysputy mialy -w wiekszosci - odbiorcow na poziomie,ktorzy nie podzielajac mojego zdania w jakims temacie - potrafili dyskutowac na argumenty. Patrzac na Twoja dzialalnosc na tym forum w ostatnim roku spiesze doniesc,ze nie,nie jestes moim targetem.,uzywajac modnych tu i owdzie okreslen. Nie przekonuje mnie Twoj koniunkturalizm,z ktorym piszesz o "slusznosci" mojego postu. To typowy prostacki chwyt,w ktorym dyskredytujac kogos,jednoczesnie prawisz mu plasciutki i banalny komplement. Ale ja go nie kupuje. Masz wiec do wyboru - napiszesz cos madrego,nie bedziesz komentowac moich postow ,albo nastepny jednokomorkowiec dostanie bana. Teraz mozesz plakac. Albo dalej plodzic te glupawe posty(jak to u nas w kraju),ze nie ma ludzi i pomyslow na prowadzenie Wisly bez udzialu TS.. I ludzie,i pomysly spokojnie by sie znalazly.Problem w tym,ze w tym kraju spora (zbyt duza) czesc decyzji w wielu dziedzinach oparta jest na opinii takich jak Ty. I mijaja lata,a instytucje,firmy czy kluby sa w stanie takim jakim sa. A moj post pokazuje,ze to nieprawda,ze w kraju jest niemoznosc,albo nie mozna znalezc kogos,kto chocby w zarysie potrafi stworzyc podwaliny jakiejs strategii. Wcale przy tym nie udajac,ze wymysla proch. Tacy jak Ty ukazuja falszywa alternatywe - albo Ci,(w tym przypadku Zarzad Wisly) albo nikt. Pomimo wszystkich glupot jakie ktos wyrabia. Rzadko kto byl na poczatku przeciw Zarzadowi (ja tez nie). Ale w miare,jak lista glupot rosla,takze tych,za ktore poprzednie zarzady krytkowalismy,to trudno utrzymywac optymizm i udawac,ze ten Zarzad spelnia pokladane w nim nadzieje. I nie,nie chodzilo o brak pieniedzy,tylko wrecz przeciwnie - o szastanie nimi bez ladu i skladu i deklaracje bez pokrycia. Pisalem o tym - ze to sie odwroci przeciw nim. Jeszcze raz cos glupiego i masz bana. Patrzac na lata jakie jestes na forum ufam,ze zanadto to Cie nie wzruszy,ale ja upieke 2 pieczenie na jednym ogniu - pozbede sie Twoich pseudoeksperckich postow sprzed oczu i udowodnie czesci forumowiczow,ze siwe wlosy uzytkownikow nie chronia od glupoty. Pozdrawiam cieplo i serdecznie :rotfl: Gdyby tacy jak Ty mnie denerwowali,to gdzie ja bym w zyciu doszedl :rotfl: To zmeczenie belkotem po prostu. Przestan belkotac,strzelac zza wegla i wbijac szpilki. Nie tylko ty tak potrafisz. |
Granie na innym obiekcie to żadne rozwiązanie bo koszty mogą być dużo większe niż gra w Krakowie przy tej stawce najmu:
- mniejsza frekwencja - utrata sponsorów -kary umowne , pozwy - za rok i tak będzie trzeba wrócić do Krakowa a smród pozostanie i z czynszu nie zejdą Chyba, że to dalej zwykłe nieporozumienie jak twierdzi zarząd |
Temat stadionu w Krakowie pozamiatany.
Co ze wszystkimi kupionymi karnetami? Co z umowami sponsorskimi, strefą VIP i masą innych spraw jak będziemy grać w Niecieczy etc ? I co z PZPN? Gdzie podobno dali im 100% informację, że 11 lipca podpiszemy umowę na korzystanie ze stadionu na Reymonta. Daliśmy miastu ogromną satysfakcję do takiego działania. Nikt z nich umowy z nami nie podpisze, mając na uwadze długi i nie dotrzymywanie kolejny raz słowa. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
mamy tu oświadczenie majątkowe Pani Król
file:///E:/2018/Szczurowa%20Antosz/osw_15509.pdf czas poznać naszych wrogów sama ma niezłe długi a innych nie potrafi zrozumieć widać tez ze uczicwą praca to sie ta paniausia w zyciu nie skalała http://www.bip.krakow.pl/?dok_id=66594 a tak na marginesie to inne maista pomagaja klubom w nasze nasz dołuje. |
Cytat:
|
Z przebiegu dzisiejszych obrad wynika, że w "mieście" uważają, że klub stać na spłatę zadłużenia. Padł zarzut wysokich płac dla Zarządu milionowe przychody ze skybox. Proponuję ustalenie dobrowolnego nadzoru finansowego z miasta nad klubem jeśli to jest prawnie możliwe. Niech ktoś w końcu sprawdzi jak to faktycznie jest.
|
Nie rozumiem tylko jednego co robi w tym momencie Zarząd? Na najważniejsze spotkanie z dłużnikiem zostaje wysłany dyr. Gołda. Nie pojawia się ani prezes ani wice prezes. Myślę że w tak trudnej sytuacji do negocjacji powinna pojawić się osobiście prezes Sarapata. PRowo wygląda to nie ciekawie jakby Zarząd zlał miasto. Musimy pamiętać że Wisła to nie cały Kraków i wielu mieszkańców patrzy na to trochę przez inny pryzmat niż my.
|
Cytat:
|
Cytat:
Inne miasta wspierają finansowo kluby piłkarskie, Kraków nie czyni tego wobec Wisły. Z tym, że właścicielami Górnika są Urząd Miasta i Allianz, a nie żaden TS. Dziwisz się, że właściciele (Miasto Zabrze) finansuje swoją spółkę, a Miasto Kraków nie finansuje spółki, której nie jest właścicielem? |
Cytat:
Podany przykład pokazuje, że jak ktoś chce to pomoże a nam nie chcą pomóc tylko nas chcą udupić, szczególnie dzisiaj było to widać na tej ich hucpiarskiej konferencji. I tyle |
Czy ktoś proponował konwersję zadłużenia Wisły wobec miasta na akcje?
Niechby miasto za te kilka milionów przejęło część akcji - bilans będzie się im zgadzał (dług zniknie) i będą musieli Wisłę finansować. :> |
Cytat:
Jest przychód, dochód i zysk. Nie można pokazywać pozycji przychodowej bez pokazania kosztów i dochodu - to prostacka manipulacja. Równie żenująca jak z tym mailem. Dochód brutto za 2017 wyniósł około 115 tyś pln - czyli około "0".Z czego Wisłą ma spłacać stare długi jak właściwie nie generuje zysku? |
@czaro Uważam, że w tym momencie nie stać nas na doradców.
Sądzę, że miasto mogłoby nam pomóc - ale tego niemal na pewno nie zrobi. Jesli prawdą jest, że zarząd zapłacił tylko pięć wynegocjowanych rat za stadion, to chciałbym wiedzieć, na jakiej podstawie liczyli na życzliwość miasta? |
@Ogryzek
Dlatego w interesie klubu jest transparentność, żeby pokazać jak jest. Akcje w rękach miasta to bardzo dobry pomysł. |
Super, tylko, ze maja juz akcje parchatych i nie moga miec akcji innego klubu z tego samego miasta.
|
Cytat:
Miasto ma już udziały w parchovii 34% i podobno nie może mieć udziałów w 2 klubach równocześnie. |
Ten list ma większe znaczenie niż sobie wyobrażacie i przykładacie do niego zbyt małą wagę.
Wszyscy wiemy, że nie napisał go kibic, a ludzie od miasta. Jaki jest ich motyw? To proste, wystarczy przeczytać list. Padają w nim zarzuty, że ludzie z zarządu mają brudne ręce. Ludzie od miasta nie odważyliby się publicznie oskarżyć o to zarząd, stąd ten list i zasłanianie się anonimowym kibicem. Do tego słowa, że "według kibica" nie wolno podpisywać umów z tym zarządem i albo trzeba ich olać albo czekać na innych właścicieli. To pokazuje, że ludzie od miasta mają bardzo złe zdanie na temat zarządu, nieoficjalnie oskarżają ich o nieczyste interesy i nie mają zamiaru się z nimi dogadywać. To najważniejsza informacja z tego wydarzenia I to w CH*J zła informacja |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl