![]() |
Wczoraj Kaziu i jego Nieciecza 3;1 ze Stala Mielec (cały mecz Nalepy, coś tam pograł też Skołorzyński).
A propo młodych to wczoraj też nasi byli juniorzy bracia Makowie strzelili po bramce Pogoni Szczecin i wygrali 3;0. |
PSV ograło dzisiaj Ajax 4:2 i zdobyło superpuchar Holandii. Marcelo grał 90 minut i niestety strzelił swojaka.
http://www.youtube.com/watch?v=4ibyxyQo24k |
Wie ktoś co się dzieje z Ryszardem Szulem obecnie :) ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Quilmes pyknęło 3-0 Boca :shock: |
Daniel nie pograł w Łksie. Szkoda
|
|
Barany piszą o Piotrku, a dają zdjęcie Pawła.
|
Jest pan wychowankiem Wisły. Proszę powiedzieć dlaczego nie od razu trafił Pan do 1 drużyny, tylko wylądował najpierw w Błękitnych Modlnica, a potem w Wawelu i Garbarni zanim zadebiutował pan w ekstraklasie w drużynie Wisły.
Był to dziwny zbieg okoliczności. Powiem szczerze, myślałem, że zostanę w Wiśle i zacznę grać w pierwszej drużynie albo w rezerwach. Tak się jednak nie stało. Byłem niskim zawodnikiem mającym ok. 1,70 m wzrostu przez co większość doradców i trenerów po prostu mnie skreśliło, twierdząc, że jestem za mały i nic z tego nie będzie. Miałem trafić do Hutnika, ale Wisła chciała za mnie kwotę na która nie było stać zespołu z Nowej Huty. Postanowiłem wtedy, że będę grał w Modlnicy, czyli miejscowości z której pochodzę w B-klasowym zespole Błękitnych. Pamięta Pan mecz na Olimpii i swój ekstraklasowy debiut? Tak, pamiętam go bardzo dobrze. Razem ze mną debiutował Darek Marzec. Zremisowaliśmy tam 1:1, ale zarówno mi jak i Darkowi grało się wyśmienicie. To był debiut z prawdziwego zdarzenia w których dostaliśmy solidny zastrzyk pozytywnych emocji. Skąd w ogóle pomysł na grę w piłkę w Pana życiu? Tradycje rodzinne? Mój tata grał w piłkę jednak nie udało mu się przebić do żadnego klasowego zespołu. Z tego co mi mówiono był znakomitym napastnikiem - szybkim i strzelającym dużo bramek. Skauting nie działał wtedy na taką skalę jak obecnie, działały bardziej znajomości czy układy. Tata, jest jednak bardzo znany i pamiętany wśród kibiców Błękitnych Modlnica. Wszedł Pan do zespołu razem z Motyką, Lipką i Moskalem, ale to dopiero po ich odejściu Wisła awansowała do ligowej czołówki. Mieliśmy wtedy zespół składający się z bardzo dobrych nazwisk. W Wiśle występowali wtedy m.in. Tomasz Kulawik, olimpijczyk Marcin Jałocha, Dariusz Marzec, Jacek Bobrowicz, nasz król strzelców Tomasz Dziubiński, Zbigniew Gręda czy Dariusz Wójtowicz. Więcej Co słychać u...WislaLive.pl |
Przeczytałem ksiązkę Majdana z nadzieją,że będzie sporo o Wisełce. Niestety mało... Petrescu zły, Majdan zawsze super bronił, e tam, nie warto. "Spalony" to klasa, to to jakas popierdólka.
|
Cytat:
|
|
A Mariusz Pawełek będzie grał w DiscoPolo Warszawa :D
Edit; Dzięki za poprawke ;) |
Cytat:
|
Pietia już podobno podpisał wstępny kontrakt z Lechią i tylko testy medyczne dzielą go od zostania zawodnikiem BKSu.
|
Tak podpisał na rok z opcją przedłużenia. Dzisiaj przechodzi badania w Poznaniu.
|
Cytat:
|
To smutne oglądać kolejnych naszych mistrzów wracających z zagranicznych wojaży z podkulonym ogonem...
|
Piotrkowi na drodze stanęła kontuzja - dobrze sobie radził do momentu jej odniesienia.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Grosicki nie grał w Trabzonie nigdy. Co nie zmienia faktu, że tylko ktoś, kto nie śledził ligi tureckiej może powiedzieć, że Piotrek grał źle do momentu odniesienia kontuzji. Był wtenczas często przymierzany do lewej obrony w reprezentacji.
|
|
za 90 minut - http://www.90minut.pl/kariera.php?id=181
Do momentu kontuzji 7 meczów, szału nie ma. EDIT: chociaż nie wiem w którym dokładnie momencie odniósł kontuzje, jaki to był moment sezonu. |
Grał dlatego, że Trabzon nie miał zbyt wielkiej konkurencji na lewej obronie, dlatego też go w sumie sprowadzili :]
Jakim Piotrek jest obrońcą każdy wie, na pewno lepiej wygląda w ataku niż w obronie, dziwi mnie, że nie przygarniamy takich zawodników, a testujemy jakichś dziadów. |
A tymczasem Filip Kurto w pierwszym składzie Rody rozpoczął mecz ligowy ;) Przy okazji polak Marcin Prus na ławce...
edit. Już nawet pierwszą bramkę puścił ;) |
|
Cytat:
|
Cytat:
A majstersztyk Holendrów przepraszam polegał na czym? Za Piotra wzięto małe pieniądze a my zostaliśmy z Paljicem na lewej obronie. Normalnie transferowe zagranie stulecia! |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl