Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Królewski, Błaszczykowski, Łanoszka, Moore, Nowak, Adamczyk - właściciele Wisły SA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10843)

krysztal 24.03.2025 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1644787)
Czyli te wstawki o przyrodzeniu po kolana to był eksperyment społeczny? Przyznaję, dałem się nabrać.

Nie wiem czy eksperyment ale na pewno wielki fejk :D

krysztal 24.03.2025 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1644724)
Dziś trochę powspominajmy "największe hity" zarządzania Królewskiego w Wiśle Kraków. Zastanawiam się czasami, czy za jego decyzjami stoi sztuczna inteligencja, czy raczej inteligentna sztuczność...

- Trenerskie zagubienie – Zatrudnienie Sobolewskiego to był prawdziwy majstersztyk; człowiek, który wielokrotnie pokazał, że z trenerką ma tyle wspólnego, co Uryga z dynamiką Jakby tego było mało, wpadliśmy na pomysł zatrudnienia Moskala – kolejnego geniusza, który z Excela rozumiał jedynie zielony kolor po zwycięstwie, a i to chyba tylko teoretycznie. Efekt? Wyników brak, chaos w drużynie i kolejna zmiana trenera, bo przecież wizja się nie zgadzała. Szkoda tylko, że nikt nie wie, jaka to właściwie wizja...

- Kadra pełna „talentów” – Budowanie drużyny na Dudzie, Sukiennickim, czy Młyńskim jest jak budowanie domu na ruchomych piaskach. Jakoś nie zauważyłem, by te nasze „wunderkindy” robiły postępy. W pierwszej lidze to nawet Broda dostaje kontrakt, chyba za wybitne umiejętności obserwowania lecącej piłki do bramki.

- „Legenda” ponad wszystko – Uryga, Jaroch,Lasicki i inne żywe pomniki dostają kontrakty, bo przecież nie można zostawić ich na lodzie! To, że nie dowożą na boisku? Detal. U nas jest „rodzinnie”, a tabelę oglądamy do góry nogami.

- AI zamiast zdrowego rozsądku – Królewski uparcie wierzy w sztuczną inteligencję, która ściąga do klubu takie gwiazdy jak Biedrzycki. Może ktoś mu w końcu wytłumaczy, że prawdziwa piłka to nie FIFA Ultimate Team?

Podsumowując: z taką strategią zarządzania niedługo będziemy mogli mieć okazję podziwiać „klasyki” z Siarką Tarnobrzeg i Bytovią Bytów. Czekam tylko, aż Królewski ogłosi transfer samego siebie jako dyrektora sportowego – to dopiero będzie majstersztyk!

Nie wiem jak w największych hitach mogło zabraknąć zatrudnienia pasterza-analityka na stanowisku pierwszego trenera który nigdy nie wygrał baraży czy ulańca z Algierii który zapisał się tylko nabijaniem obrotów Żabce

wolfy 24.03.2025 14:32

To jest niepojęte - Wisła nie gra, przerwa na reprezentację, wszyscy kibice odpoczywają od oglądania tego kalectwa.
Wszyscy? Nie, jest jedna waleczna galijska wioska... Tfu! Jest jeden prezes Wisły wyzywający na X kibiców Legii od pedałów.

Autentycznie boję się tu wchodzić bo z tygodnia na tydzień jest coraz gorzej. Czasy kiedy raz na miesiąc albo dwa Królewski nazwał kogoś idiotą większość wspomina już z nostalgią.

I o co? O jakieś ustalenia między troglodytami umawiającymi się na grupowe danie sobie po mordzie, w przerwie między odsiadką a sprzedażą narkotyków. Tam nasz prezes bryluje..

Chcę być dobrze zrozumiany - wielokrotnie przeprowadzałem podobne "eksperymenty społeczne" co Jarosław Królewski. Parametry były może trochę inne, preferuję czyste alkohole. Tyle że ja podczas moich eksperymentów zawsze unikałem internetu i mediów społecznościowych jak ognia.

Stelio 24.03.2025 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1644799)
To jest niepojęte - Wisła nie gra, przerwa na reprezentację, wszyscy kibice odpoczywają od oglądania tego kalectwa.
Wszyscy? Nie, jest jedna waleczna galijska wioska... Tfu! Jest jeden prezes Wisły wyzywający na X kibiców Legii od pedałów.

Autentycznie boję się tu wchodzić bo z tygodnia na tydzień jest coraz gorzej. Czasy kiedy raz na miesiąc albo dwa Królewski nazwał kogoś idiotą większość wspomina już z nostalgią.

I o co? O jakieś ustalenia między troglodytami umawiającymi się na grupowe danie sobie po mordzie, w przerwie między odsiadką a sprzedażą narkotyków. Tam nasz prezes bryluje.

Wie, że jest w piździe z poziomem sportowym. Wie, że w tym roku leci na kolejny niechlubny rekord w 120 letniej historii klubu, to wchodzi w dupe stadionowej kumaterii coby znowu nie musieć się spowiadać skrzeczącymi krzykami na gnieździe XDD

Bo tak to przynajmniej "szef jest swój i go nie tykamy".

W ogóle jezu jaka to była żenada...

DAJCIE IM CZAS, DAJCIE IM CZAS

2 tyg później Moskal zwolniony

6 miesięcy później jak się kopali po czołach tak się dalej kopią XDDD

Patryko 24.03.2025 14:45

Musiało być tam zdrowo pite przez weekend.

W sumie w tym wszystkim tylko Wisły żal, że jest kojarzona z tego typu pyskówkami z X na poziomie ławki sprzed wiejskiego GS-u.

No ale to wszystko tylko eksperyment społeczny, będzie lepiej.

stary dziad 24.03.2025 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1644801)
... wchodzi w dupe stadionowej kumaterii coby znowu nie musieć się spowiadać skrzeczącymi krzykami na gnieździe XDD
Bo tak to przynajmniej "szef jest swój i go nie tykamy".

Jakby przykładowo Legia czy Lech, miały takie wyniki jak my, to co zrobiłaby "żyleta" z Pudlem a "kocioł" z Rutkami?
Byłby dym okropny...
A u nas?
Ciekawe jaka jest cena tego spokoju?

krysztal 24.03.2025 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1644808)
Jakby przykładowo Legia czy Lech, miały takie wyniki jak my, to co zrobiłaby "żyleta" z Pudlem a "kocioł" z Rutkami?
Byłby dym okropny...
A u nas?
Ciekawe jaka jest cena tego spokoju?

Jak to jaka,wieśmac frytki i cola.

39-200 25.03.2025 14:50

Takie rzeczy nie mogą się dziać bez przyzwolenia "prawdziwych" kibiców. Klub na równi pochyłej pod względem finansowym, sportowym i organizacyjnym a za sterami człowiek, który robi z Wisły i jej fanów jeden wielki mem.
Ewidentnie komuś ten człowiek bardzo pasuje. To tylko pokazuje jak bardzo zepsutym środowiskiem się staliśmy.
Wyleczyliśmy się z raka płuc (sharks) a ta podstępna choroba zaatakowała inny organ, tylko wielu z nas zdaje się nie dostrzegać objawów.

stary dziad 31.03.2025 14:18

Najnowsze wieści z pokera rozgrywanego pomiędzy Prezeskiem a WK:

Prezesek- no to ja podbijam, som nowe inwestory, Szwajcary, ale też jeszcze inne. Zastanów się bo potem będzie za późno...

WK- hehe...

Prezesek- z czego się śmiejesz, jakbym miał w styczniu 2019 tydzień czasu to Imaz grałby dalej u nas!

WK- he he he

Patryko 31.03.2025 14:32

Żaden to poker, JK ma w ręce same blotki.

stary dziad 31.03.2025 14:38

Ale nie wiadomo jakie karty ma rękawie:p

alexx6 31.03.2025 15:15

Odnoszę wrażenie że każdy zagraniczny goguś który pojawi sie u nas na meczu to zaskroniec będzie wciskać kit że to nowy inwestor

wierność83 31.03.2025 15:38

W Studiu Reymonta dziś było, że nic nowego w temacie się nie wydarzyło, ale temat aktualny i żeby skoncentrować się na meczach, a jak będzie miało co wyjść to Karcz napisze. A także, że decyzja cały czas po stronie Pana Kwietnia. Dla mnie to trochę wszystko grubymi nićmi szytę.. Najpierw byś robił zamieszanie, chwalił się, że chcesz kupić, aby później 3 miesiące nie móc podjąć decyzji, aby w to wejść? W Widzewie gość wyszedł, powiedział, że chce kupić po 2-3 tyg. papiery były gotowe, podpisali i koniec. Nikt się nie zasłaniał, że sezon trwa, że to czy tamto. Nie rozumiem tej sytuacji za bardzo.

39-200 31.03.2025 15:39

Trochę to jak z tym panem z kambodżańskiej rodziny królewskiej... Raz na jakiś czas wynajmiesz statystę, mrugniesz okiem do znajomego dziennikarza i twitterek pewnie znów rozgrzany do czerwoności.

Patryko 31.03.2025 15:50

Kwiecień ma czas, on niczego nie musi.

Myślę, że w przypadku braku awansu Wieczystej (a po raz kolejny zaliczyli wpadkę w II lidze), będzie mu dużo łatwiej podjąć decyzję o przejęciu Wisły.

wierność83 31.03.2025 16:21

Na to akurat bym nie liczył, myślę, że awansują. Plus po co by robił wtedy takie zamieszanie gdyby to zależało od awansu Wieczystej? Wtedy podejrzewam zaczekałby do rozstrzygnięcia tej kwestii i dopiero gdyby nie awansowali, uruchomiłby cały proces.

sandomingo 31.03.2025 16:32

Temat jest raczej "aktualny" w tym sensie, że Królewski przygarnąłby kogoś z pieniędzmi, kto pozwoliłby mu realizować swoje wizje.
Kwiecień nie jest chętny na takie rozwiązanie.

Homorystyczny wątek z piątkowej wizyty "byłego partnera Paris Hilton", który na prośbę Królewskiego zapozował w fotelu prezesa wyraźnie na to wskazuje.

Patryko 31.03.2025 16:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wierność83 (Post 1645055)
Na to akurat bym nie liczył, myślę, że awansują. Plus po co by robił wtedy takie zamieszanie gdyby to zależało od awansu Wieczystej? Wtedy podejrzewam zaczekałby do rozstrzygnięcia tej kwestii i dopiero gdyby nie awansowali, uruchomiłby cały proces.

Awans Wieczystej jest o tyle istotny, że całkiem możliwe, że WK nie chce się czekać kolejnego sezonu na awans. Jak już tutaj wspominano, przerzucenie aktywów (piłkarzy) z Wieczystej do Wisły nie będzie stanowiło większego problemu, sam Kwiecień nie jest właścicielem klubu. Dla niego byłoby to zabranie zabawek w inne miejsce, o nieporównywalnie lepszych perspektywach rozwoju.

Peszko ma jeszcze 1-2 mecze marginesu błędu, jeśli da ciała, to po prostu poleci. Co do awansu to tak jak w naszym przypadku, poczekałbym do ostatniego meczu sezonu. Rok temu Arka koncertowo zaprzepaściła rok czasu i kilkanaście baniek z praw TV w ostatnich 3 kolejkach.
Wojtowicz wspomniał dziś w Studio Reymonta, że styl gry Wieczystej nie powala na kolana, a graczy mają o umiejętnościach i kontraktach I-ligowych lub Ekstraklasowych.

doktor granat 31.03.2025 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wierność83 (Post 1645055)

Kwiecień robi jakieś zamieszanie? Nie przypominam sobie ani jednego jego słowa zacytowanego przez media od momentu kiedy królewski napisał o spotkaniu w knajpie. K czeka czy w ogóle nie ma tematu? A może jedynym tematem było pożyczenie kasy żeby Wisła dostała licencję?

doktor granat 31.03.2025 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1645056)
Temat jest raczej "aktualny" w tym sensie, że Królewski przygarnąłby kogoś z pieniędzmi, kto pozwoliłby mu realizować swoje wizje.
Kwiecień nie jest chętny na takie rozwiązanie.

Homorystyczny wątek z piątkowej wizyty "byłego partnera Paris Hilton", który na prośbę Królewskiego zapozował w fotelu prezesa wyraźnie na to wskazuje.

Jeszcze innym humorystycznym akcentem jest, że Królewskiemu po.pieprzyly się daty i zamiast puścić tą bzdurę w świat jutro to kazał wypuścić ją w sobotę

krysztal 31.03.2025 18:41

Mam nadzieję że Jaro dobrze pilnował tego szwajcarskiego jebake .Jak zakręcił się gdzieś koło Alex to wszystko mogło się zdarzyć.

krysztal 31.03.2025 18:44

Przypominam,że jutro pierwszy kwietnia.Znając życie będziemy mieć pewnie ze 4 nowych właścicieli...

Arkadiusz.Czerepach 01.04.2025 12:05

w tym klubie wszystko jest na opak, wiec akurat newsy z dzisiaj (1.IV) moga byc wiarygodne xD

stary dziad 02.04.2025 08:58

A tymczasem w Pogoni nowy właściciel spłacił 30 mln długów.
I dodał:
“Te działania finansowe były możliwe dzięki inwestycjom kapitałowym i pożyczkom bez odsetek udzielonym przeze mnie, które ostatecznie zamienią się w kapitał własny. To podejście podkreśla nasz strategiczny kierunek, aby Pogoń Szczecin stała się klubem wolnym od długów i finansowo stabilnym” – podsumował nowy właściciel Portowców.

wolfy 02.04.2025 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1645101)
A tymczasem w Pogoni nowy właściciel spłacił 30 mln długów.
I dodał:
“Te działania finansowe były możliwe dzięki inwestycjom kapitałowym i pożyczkom bez odsetek udzielonym przeze mnie, które ostatecznie zamienią się w kapitał własny. To podejście podkreśla nasz strategiczny kierunek, aby Pogoń Szczecin stała się klubem wolnym od długów i finansowo stabilnym” – podsumował nowy właściciel Portowców.

No i tym ruchem przecina spekulacje czy jest poważnym właścicielem, czy oszustem. Poważniej wejść niż spłacając 30 milionów długów Mroczka się nie da.

adam_09 02.04.2025 13:32

A czy pożyczki bez odsetek są dopuszczalne prawnie ?

FraMat 02.04.2025 15:01

Jeśli nie są pożyczkami handlowymi (czyli udzielanymi przez osoby prawne) to są dopuszczalne.
Ale każdorazowo nieuwzględniona kwota odsetek (rynkowa) jest dodatkowym przychodem, od którego trzeba zapłacić podatek.

39-200 04.04.2025 15:36

Patrząc na ilość artykułów związanych z walką prezesa o wpuszczanie kibiców Wisły odnoszę wrażenie, że chyba ktoś tu się obawia nieprzychylności ultrasów. Swoją drogą ta walka o prawa kibiców (pseudokibiców?) naszego klubu zabawnie kontrastuje z informacjami o nożach, meczetach i miotaczach ognia znalezionych przy tych turystach zatrzymanych w drodze z Białegostoku.

Patryko 04.04.2025 15:42

Cały czas walczymy o miejsce barażowe, ewentualny awans jest baaaardzo odległy.
Dziwisz się, że JK przygotowuje się pod ewentualne głaskanie ultrasów w przypadku braku awansu i wszystkiego, co będzie z tym związane?

sevenheaven 04.04.2025 16:55

Pogoń, Korona, Widzew, Radomiak, Lechia, GKS Tychy... - wszystkie te kluby znalazły inwestora w ostatnim czasie, pewnie jeszcze o kimś zapomniałem, a my nie potrafimy od tylu lat.. zastanawiam się w czym problem?

Dodatkowo zastanawia mnie bierność Jakuba Błaszczykowskiego.. wiadomo, że Kuba ma ogromny pogłos w społeczności, jest lubiany i szanowany nawet w kręgach innych klubów.. czy zrobił cokolwiek, żeby nasi kibice wrócili na stadion? czy udostępnił chociaż głupią relację na instagramie, który śledzą miliony osób?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl