![]() |
Cytat:
|
Wiec jak od jest obronca to on i Diaz , na lewej obronie to Paljica na pomoc przeniosa ...
|
Jak Nunez to lewy obronca to Muggsy Bouges byl centrem :)
|
|
Dlaczego on nie może być LO? Sugerujecie się tylko posturą? A pamiętacie Bixente Lizarazu, Roberto Carlosa, Willy Sagnola, Ivana Cordobe i wielu innych?
|
wszystko ok ale nie moge zrozumiec tych rat 400k euro - bym to zrozumial jakby to bylo 4 miliony ale 400k...
moze ktos ma z 1h luzu i przegladnal by wpisy tego zbymka z powiedzmy 3 okienk transferowych - potem podsumowanie o kim pisal ze dojdzie , bo tak to niewiadomo co myslec |
Nunez jest skrzydłowym, daleko mu z tymi predyspozycjami zarówno szybkościowymi jak i technicznymi do lewego obrońcy...
|
Doświadczony grajek, do tego dość młody. Marzenie każdego pracodawcy:)
Jovanovic wygląda na solidnego chłopa. A tego nam potrzeba w obronie. Ważne,że interesujemy się piłkarzami, którzy są w grze a nie siedzieli na ławie i chcieliby, w końcu, gdzieś pokopać. |
Jovanović NIE będzie zawodnikiem Wisły (więc newsów w tym temacie też się nie spodziewajcie) do momentu kiedy nie zostanie rozwiązany jeden problem.
Cytat:
|
Też mam nadzieje na nową jakość w polityce transferowej Wisełki :)
Tym bardziej mając na uwadze kto jeszcze do niedawna przyjeżdżał do nas na testy. Pamiętacie? Mannara, Vinicius, Trajce Nikov, Jeronimo, Tiboni, Mateus (ale nie Lothar), Helton, Vergarra i wielu wielu innych. |
Rozumie się samo przez się. Dopóki nie cofną mu dyskwalifikacji an Europę to umowy nie będzie. Każdy to chyba rozumie. A to,że ją zmniejszą jest chyba niemal pewne.
|
Cytat:
|
Cytat:
Przeciez serbski zwiazek pilki noznej nie jest az tak wladny by zabraniac zawodnikowi grac w innym krajju. Ogarnijcie sie:rotfl: Zeby Jovanovic nie zagra w Wisle to by musial byc zawieszony przez FIFE czy UEFE. Poza tym o zawieszeniu Jovanovicia jest dosc glosno i jestem przekonany, ze Stan o tym slyszal. Gdyby jakims cudem Serb byl zawieszony takze poza granicami Serbii to bysmy nie kupowali zawodnika zawieszonego. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Zmiana nazwy tematu ewoluuje w takim tempie, ze czlowiek nie nadaza za tym gdzie wpisuje posta
Co do ogolnej podniety tym Nunezem to ja mam tylko 2 nazwiska do dodania Rios Cabral Wiec lepiej zachowac spokoj co by za duzego zawodu nie bylo |
Ja mam spore wątpliwości co do zgodności z prawem takiej dyskwalifikacji, która rozciąga się na wszystkie (!) rozgrywki na świecie, a nie tylko na te pod auspicjami serbskiej federacji.
Co się stanie gdy piłkarz zagra u nas w pucharach? Serbowie przedłużą mu dyskwalifikację? Nałożą zakaz gry w reprze? No chyba, że istnieją jakieś porozumienia pomiędzy związkami co do wzajemnego uznawania kar dyscyplinarnych, co jest raczej wątpliwe. Oczywiście najlepiej to załatwić po bożemu (czyli złożyć ładne pisemko o amnestię z uzasadnieniem) i nie narażać się na jakieś skargi do UEFA. PS. Kolega River mnie ubiegł:) |
Pamiętacie Jakuba Wawrzyniaka zdyskwalifikowanego za doping? Po transferze do Legii musiał czekać aż złagodzą mu karę. Nie mógł grać ale w tamtym przypadki kare nałozyła mu FIFA a nie grecki związek piłki nożnej. GZPN złożył wniosek do FIFA o ukaranie ponieważ sam nie moze tego zrobić (tzn ukarać poza granice kraju)
|
Podobnie było chyba z Carlo Costly'm, który grając w GKS'ie Bełchatów dostał długie zawieszenie od PZPN po czym wyjechał do Birmingham City i normalnie tam grał.
|
Cytat:
Największa słabość Twojej analizy polega na tym, że Ci gracze nie mogą grać na kilku pozycjach jednocześnie... Wypada ktoś oprócz połamanego Bunozy (kontuzja, kartki) i robi się problem. Dla mnie na papierze obrona wygląda przeciętnie, zarówno ilościowo jak i jakościowo. |
No dobra ale tak czytam to wszystkie posty od wczoraj już za bardzo nadążyć nie mogę, ale sposród tego wszystkiego udało mi się wyciągnąć jedną konkretną informację - Basałaj miał powiedzieć że poniedziałek/wtorek będą dwa nazwiska ogłoszone. No i co, środek wtorku nam się zbliża. Była lub jest zapowiedziana jakaś konferencja prasowa ?
Za bardzo balonik jest pompowany. To forum jest naprawdę super, ale na sezon ogórkowy powinno chyba być zamykane. Już nie mówię o tych dwóch Serbach, bo to akurat może być jak najbardziej prawdopodobne. Ale ten Argentyńczyk. Niektórzy już upatrują świetny duet z Meliksonem, ewentualnie naszego Roberto Carlosa na lewej stronie obrony, ale nikt tak naprawdę nie potwierdził choćby zainteresowania tym gościem. Strony klubów z Ameryki Środkowej czy Południowej raczej informują o przebiegu pertraktacji ( vide Chavez ) a tutaj cisza. Info sprawdzone, 100 % pewne od jakiegoś gościa z twittera. O ile się mylę, to mnie poprawcie. Ale jak dziś nie będzie tego Nuneza całego, to proponuję zamknąć forum około 20 bo padną serwery z naporu łez. |
Nie wiem jakim cudem ale zacytowałem samego zawodnika. Myslicie że on wie mniej o swojej sprawie od Was ? Jesli tak jest zaoferujecie mu swoje usługi. Będzie zobowiązany :) I może jeszcze otrzymacie jakąś prowizje :)
|
Pieprzenie za przeproszeniem pisamków, skoro karę nałożył Serbski związek to obowiązuje tylko w Serbskich rozgrywkach. Koniec kropka amen.
|
Cytat:
Brazylijczyków najlepiej obserwować i podpisywać z Portugalii. Z taktyką zaznajomieni, w Europie raczej zaaklimatyzowani, a łatwiej ich obserwować niż w dalekiej Brazylii. Cleber, Paulista. Dwa przykłady solidnych grajków wypatrzonych i dogadanych z przeciętnych klubów portugalskich. Poza tym cenowo w naszym zasięgu. Nie rezygnowałbym z obserwacji takich krajów jak Urugwaj, Honduras, Kostaryka, Paragwaj.... kupę solidnych grajków tam kopie i to w naszym zasięgu cenowym. I to niejednokrotnie reprezentanci krajów. |
To nie pisamak. To wypowiedź samego zainteresowanego. Mała rożnica ale zawsze.
|
raczej konferencji nie bedzie , zazwyczaj jak ma byc to informuja odpowiednio wczesniej
|
@krakus76:
ty zacytowałeś go z wywiadu z SUPER EXPRESEM, i wiesz jaka jest róznica pomiędzy normalnym wywiadem a wywadem Super expresu albo faktu, on wszystko naciagają tak żeby wywołac jakąś sensacje. Zresztą ja wogółe mam wątpliwości czy ten wywiad był przeprowadzony czy oni go sobie wymyślili |
Cytat:
No jasne:rotfl: "Mamy" po 3 zawodnikow na kazda pozycje ( zapomniałem o Draganie ). Kiedy ostatnio była taka sytuacja? Wam nigdy nie dogodzi:-) Nie moga na kilku pozycjach jednoczesnie? No co Ty:rotfl: Jesli nie rozumiesz tego co napisałem to nic nie poradze:-) |
A może:
http://www.transfermarkt.de/de/bonie...ler_62241.html Po pierwsze, Boniek :) Po drugie, w najlepszym wieku dla piłkarza. Po trzecie, Chavez mógłby go namówić na przyjście. Po czwarte, dobrze mu idzie w Gold Cup. Po piąte, całe życie w Hondurasie, pewnie chciałby spróbować sił w Europie. Problemem może być cena, ale sadzę że podobny deal jak z Chavezem byłby możliwy. |
Widziałem go w meczu z Kostaryką, nie najgorzej zagrał.
|
Ogólnie nie am co gadać po kompilacji z youtuba, ale skoro ten Nunes żekomo do nas przyjdzie, i przy okazji okaże się że jest naprawdę szybki i dobrze drybluje - to nie ma szans żeby zostawiali go w obronie tylko będzie grał w pomocy.
To samo było z Bale'm - grał na obronie aż w koncu okazało się że jest za dobry żeby go nie wykorzystywać w pomocy. Ale tak to trzeba powiedzieć że prezentuje się świetnie - zbymak mówił o nim drugi Melikson - może widział coś więcej niz tą kompilację ?? Wysoki ... Bardzo Szybki ... Ma mocne uderzenie ... CRISTIANO RONALDO ^^ :D Jedno trzeba poweidzieć, widać ze starają się transfey zrobić jak najwcześniej. |
Cytat:
Czasami wystarczy się dobrze zakręcić i wyciągniecie dobrego zawodnika nie jest nie możliwe. |
A czy ktos zauwazyl ze w/g transfermarkt Nunes jest "on loan from ... Club Atlético Rosario Central" ? to chyba odrobinę komplikuje sprawę. Zapewne klub do którego jest wypożyczony ma prawo pierwokupu itp.
|
@westersyl - I mieliśmy Clebera od tego. Teraz będzie sprowadzał zawodników także dla innych klubów także ciekawe jak mu pójdzie i jakich zawodników naściąga do Ekstraklasy.
|
poszukac podstawowych zawodników którym kończą sie kontrakty w takim Vasco da Gama,Palmeiras czy Botafogo i sprowadzic jak kiedyś Marcelo.W tych zespołach przypadkowi ludzie nie grają.Wiadomo że Ci najlepsi sa rozchwytywani przez kluby z Rosji,Ukrainy czy Niemiec i nie możemy z nimi konkurowac
|
Cytat:
ale to już przeszłość, jak zauważyłeś:) |
Cytat:
Sam wypisałeś: "Nunes, Jovanovic, Chavez, Jaliens, Lamey, Bunoza - dla mnie na papierze bardzo dobry skład." Jak po trzech? Mamy mieć 6 obrońców a nie 12. Bunoza połamany więc 5 + pomocnik Palijc. Wypadnie taki Jovanovic (o ile przyjdzie) i nie ma żadnego pola manewru a Ty piszesz o jakiś 3 graczach na każda pozycję.... Opamiętaj się... |
...
Nie rozumiesz że niektórzy zawodnicy mogą grać na kilku pozycjach? Jak tego nie rozumiesz to ja nic na to nie poradzę. |
A może tego zawodnika pozyskać :D boczny obrońca ze znanym nazwiskiem :D
http://www.transfermarkt.de/de/kutas...ler_27172.html |
Spiker: Pavloooo
Kibice : Kutasssss :rotfl: |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl