Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

Kris54 01.06.2009 18:03

Polonia Bytom na pewno nie trzyma z Górnikiem, prędzej Ruch idąc tym tokiem rozumowania ;)

0 22 01.06.2009 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Heban (Post 738668)
022

A wy Legioniści "nie-hipokryci" to z jakiej okazji śpiewaliście o Wiśle na meczu z Ruchem(bez Wisły) ? Może ciesząc się z WŁASNEGO WICEMISTRZOSTWA ??

Pisałem tutaj w innym temacie - kazda ekipa ma kwasy. My również - nie bede przecież tego ukrywał. Natomiast u nas co kolejke nie ma 'niszczenia smiechem' przeciwników, ze spiewali na nas mimo, ze z nami nie grali etc (tak jak u Was jest wieczna jazda na Cracovie, a czasem na Korone). Wykazałem po prostu hipokryzje, bo sami zachowujecie się (znacznie rzadziej) podobnie. I to jest fakt. I nie ma znaczenia, ze u nas tez sa takie czy inne kwasy - bo jak najbardziej są. Chociaż na fecie w 2002 sobie nie przypominam, a w 2006 gralismy z Wami.

Szkoda czasu na rozwijanie tematu.

leszekm 01.06.2009 18:10

Maleńczuk: Ta cholerna Wisła

"W sobotę dotarły do mnie dwie tragiczne wiadomości. Pierwsza to ta, że mistrzem została Wisła, a druga, że z ekstraklasy spadła Cracovia - mówi w wywiadzie dla Interia.pl Maciej Maleńczuk, jeden z najpopularniejszych polskich muzyków rockowych...."

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisla,1316227

szczebrzeszcz 01.06.2009 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kris54 (Post 738986)
Polonia Bytom na pewno nie trzyma z Górnikiem, prędzej Ruch idąc tym tokiem rozumowania ;)

przeca mówiłem że nie wiem, z kimś z dwójki trzymają, ale pamięć mnie zawodzi :D

przy okazji:
szacunek dla Polonii B za utrzymanie po raz drugi bez większych nakładów

i gratulacje dla Legii za vice:)
...oby w przyszłym roku też wam tak szczęście sprzyjało:>

Kamil 01.06.2009 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 738987)
Pisałem tutaj w innym temacie - kazda ekipa ma kwasy. My również - nie bede przecież tego ukrywał. Natomiast u nas co kolejke nie ma 'niszczenia smiechem' przeciwników, ze spiewali na nas mimo, ze z nami nie grali etc (tak jak u Was jest wieczna jazda na Cracovie, a czasem na Korone). Wykazałem po prostu hipokryzje, bo sami zachowujecie się (znacznie rzadziej) podobnie. I to jest fakt. I nie ma znaczenia, ze u nas tez sa takie czy inne kwasy - bo jak najbardziej są. Chociaż na fecie w 2002 sobie nie przypominam, a w 2006 gralismy z Wami.

Szkoda czasu na rozwijanie tematu.

gdzie, kiedy?
o koronie ostatni raz coś na WIśle slyszalem gdy....grali z nami w 1 lidze :O
a na cracovie, no cóż, wy tez byscie wspomnieli o swoich sasiadach gdyby spadali z ligi ;)

0 22 01.06.2009 18:41

Mi chodzilo o jazde na forum, nie stadionie.. Nie wiedzialem, ze na fecie bylo tez cos o Cracovii. Cóż :)

Temat sie chyba nazywa 'kibicowanie na polskich stadionach' czy jakos tak. O Koronie wpisy byly (sam bralem udzial w dyskusji) na temat jazd po Wisle, na meczu Korona - Lubin o ile pamietam. A na Cracovie wpisy sa chyba w tym temacie za kazdym razem (z tego co pamietam), gdy Craxa gra u siebie, a mecz mozna ogladać na Orange sport (cytaty 'o znow WTSK').

Nasi sąsiedzi juz nie grają w piłkę (oficjalnie), wiec sie chyba nie doczekamy. Chyba, ze chodzi o Gwardie, zdaje sie, ze sie utrzymała. Okęcie walczy o awans do 3 ligi.

grzechu1991 01.06.2009 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil (Post 738997)
gdzie, kiedy?
o koronie ostatni raz coś na WIśle slyszalem gdy....grali z nami w 1 lidze :O
a na cracovie, no cóż, wy tez byscie wspomnieli o swoich sasiadach gdyby spadali z ligi ;)

Chyba ostatni raz poruszaliśmy ten temat jak Kielczanie pozdrawiali nas na meczu reprezentacji z San Marino:)) Ale uważam, że w przypadku reprezentacji to inna sprawa.

Wojtas 01.06.2009 18:44

Cytat:

Maleńczuk: Ta cholerna Wisła

"W sobotę dotarły do mnie dwie tragiczne wiadomości. Pierwsza to ta, że mistrzem została Wisła, a druga, że z ekstraklasy spadła Cracovia - mówi w wywiadzie dla Interia.pl Maciej Maleńczuk, jeden z najpopularniejszych polskich muzyków rockowych...."

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisla,1316227

Uuuu widze ze kompleksy juz go zżerają,bidak ,ciekawe o kibicowaniu jakiemu innemu klubowi i o milosci do niego sobie teraz przypomni lol:

A co do Benhakera to fachowiec z niego takiej klasy jak poziom wywiadu ktorego udzielil ....

wislak68 01.06.2009 18:51

Jeśli okaże się że Wandzel faktycznie wejdzie w Lecha to powiem tylko tyle: pyruski macie problem! I byłym hipokrytą gdybym nie dodał że bardzo by mnie to ucieszyło :> .

Bóg Trybun (objawion) 01.06.2009 18:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 739015)
Uuuu widze ze kompleksy juz go zżerają,bidak ,ciekawe o kibicowaniu jakiemu innemu klubowi i o milosci do niego sobie teraz przypomni lol:

a ja mam wrażenie (no dobra, przekonanie), że coś mu się stłukło i co nieco przylepiło po mistrzowskiej fecie : ) gorączka sobotniej nocy klaunowi nie przeszła i tyle.

EDYTA: żeby pozostać w temacie, napiszę wszem i wobec - wspaniale mieć mistrzostwo po trudnym sezonie ale liczy się wierność. I utrzymana Lechijka : )

Ogryzek 01.06.2009 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 739017)
Jeśli okaże się że Wandzel faktycznie wejdzie w Lecha to powiem tylko tyle: pyruski macie problem! I byłym hipokrytą gdybym nie dodał że bardzo by mnie to ucieszyło :> .

Możesz przybliżyć? Co to za gość i o jakich problemach piszesz? :)

Kamil 01.06.2009 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 739013)
Mi chodzilo o jazde na forum, nie stadionie.. Nie wiedzialem, ze na fecie bylo tez cos o Cracovii. Cóż :)

Temat sie chyba nazywa 'kibicowanie na polskich stadionach' czy jakos tak. O Koronie wpisy byly (sam bralem udzial w dyskusji) na temat jazd po Wisle, na meczu Korona - Lubin o ile pamietam. A na Cracovie wpisy sa chyba w tym temacie za kazdym razem (z tego co pamietam), gdy Craxa gra u siebie, a mecz mozna ogladać na Orange sport (cytaty 'o znow WTSK').

Nasi sąsiedzi juz nie grają w piłkę (oficjalnie), wiec sie chyba nie doczekamy. Chyba, ze chodzi o Gwardie, zdaje sie, ze sie utrzymała. Okęcie walczy o awans do 3 ligi.

tak, chodzi o tą tak zwaną polonie warszawa,
jakoś niechce mi sie wierzyć, ze gdy spadali do 2 ligi, nic o nich nie wspomnieliscie :]

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzechu1991 (Post 739014)
Chyba ostatni raz poruszaliśmy ten temat jak Kielczanie pozdrawiali nas na meczu reprezentacji z San Marino:)) Ale uważam, że w przypadku reprezentacji to inna sprawa.

ale mi chodzi o stadion, bo to co na forum jest napisane, to podejrzewam że tak jak ja,większość ludzi ma na to wyjebane, bo tu może każdy coś naskrobać co mu się żywnie spodoba

donPedro23 01.06.2009 19:17

Wracając do Korony, to chyba na coś liczą, bo pozdrawiają nas znacznie częściej (na pewno z Motorem 2 tygodnie temu i w Lubinie tydzień temu):> Zaściankowi napinacze:rotfl:

0 22 01.06.2009 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil (Post 739024)
tak, chodzi o tą tak zwaną polonie warszawa,
jakoś niechce mi sie wierzyć, ze gdy spadali do 2 ligi, nic o nich nie wspomnieliscie :]

Szczerze mówiąc nie pamietam byśmy spiewali cokolwiek na nich w czasie fety. Jestem prawie pewien, ze nic takiego nie było - szły wrzuty na Was (co oceniam jako pewną żenadę, bo Was wtedy na meczu nie było), ale nie na KSP. Moze to wynikać z mniejszego cisnienia na KSP u nas niz Waszego na nas (ale to juz moja opinia/obserwacja, totalnie subiektwyna). Zwłaszcza, ze ja sam pamietam filmy z szatni Wisły po Wisła 1-0 Legia (Frankowski) w 2004 jak u Was i kopacze spiewali Legła Warszawa. U nas takie cos nie ma miejsca, raz tylko Józwiak interweniował w szatni Grodziska. Chociaz to pewnie wynika bardziej z tego, ze Wasi pilkarze bardziej sie utorzsamiali z klubem, no ewentualnie z naszej 'firmowości' i tego, ze z nami zawsze fajnie wygrać.

Swoja droga o ile sie nie myle (pamiec czlowiekowi zawodzi...) to w 2006 roku przerabialismy motyw podobny do Waszego. Mistrz (z małą przewagą) a spadkowiczem derbowy rywal :)

P.S. O, wpis donaPedro stanowi własnie laboratoryjny przykład tego o czym pisałem troche wyżej (na poprzedniej stronie). Niszczenie smiechem. I w takich momentach dopiero niesmiało przypominam o Waszych kwasach. W innych sie nie wychylam, bo wiem ze my tez do idealnych nie nalezymy. Choc jest nam blisko 8) ;)

eMTe 01.06.2009 19:27

Nasi "bracia" zza drugiej strony Błoń czują się mocno oszukani przez życie : )

http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

diablo885 01.06.2009 19:32

haha biedna cracovia.. innych nie oszukiwali, tylko ich!!

iiYama 01.06.2009 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eMTe (Post 739041)

Tu rozwinięcie powyższej histori

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357...e_do_sadu.html

...W związku z powyższym Cracovia rozważy podjecie kroków prawnych zmierzających zarówno do nałożenia sankcji dyscyplinarnych na sędziów, jak i do uzyskania stosownych zadośćuczynień i odszkodowań, w tym także w drodze procesów sądowych...

Filipiak show.

P.S. Wyborcza zrobiła z tego sportowe wydarzenie dnia, szok.

WILU TS 01.06.2009 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eMTe (Post 739041)

To raczej do Czasu na śmiech się nadaje :rotfl: Ależ oni są daremni,to jest aż tragiczne już :lol:

eMTe 01.06.2009 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 739046)
Do raczej do Czas na śmiech się nadaje :rotfl: Ależ oni są daremni,to jest aż tragiczne już :lol:

A czego się spodziewałeś po klubie, którego właścicielem jest bądź co bądź profesor? : )

wisl@k_TS 01.06.2009 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donPedro23 (Post 739028)
Wracając do Korony, to chyba na coś liczą, bo pozdrawiają nas znacznie częściej (na pewno z Motorem 2 tygodnie temu i w Lubinie tydzień temu):> Zaściankowi napinacze:rotfl:

Korona pozdrawia nas na każdym meczu, bez wyjątku. Jest zawsze coś o jakieś małpie i zaraz potem WTSK.
Dlatego nie bez kozery pisałem już, że poziomem dorównali Cracovii. Wystarczy spojrzeć na ich stronę i forum, każdy klub pisany z dużej litery oprócz 'wisły ewentualnie wISŁY' :lol:

Dlatego bardzo bym ich nie chciał w naszej ekstraklasie, no bo co tu się okłamywać, stadion to nie wszystko.

Kordel_Walker 01.06.2009 19:53

Wie ktoś komu w ogólnych statystykach/tabeli wszechczasów dopisze się brązowy medal MP zdobyty przez Kuchenki? Amice, staremu Lechowi, czy jakiemuś nowemu tworowi?

iiYama 01.06.2009 20:13

Raczej Lechowi. Amica zdaje się nie istnieje już, przynajmniej pierwsza drużyna.

Kordel_Walker 01.06.2009 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mozdzierz (Post 739078)
Raczej Lechowi. Amica zdaje się nie istnieje już, przynajmniej pierwsza drużyna.

Ich prawnik mówił, że ze starym Lechem nie mają nic wspólnego i grają na licencji Amiki, pod nazwą Lech, na stadionie Lecha, a przeszłość Lecha ...to już przeszłość i się od tego odcinają. W ten sposób uniknęli kary za karupcję, więc teraz powinni "uniknąc":lol: przyjemności dopisania na ich konto brązu:-P

emj10 01.06.2009 20:51

Po południu Smuda kręcił się na Centralnym w W-wie. Może zmierzał na spotkanie z ulicą Konwiktorską? :)

eMTe 01.06.2009 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 739085)
Ich prawnik mówił, że ze starym Lechem nie mają nic wspólnego i grają na licencji Amiki, pod nazwą Lech, na stadionie Lecha, a przeszłość Lecha ...to już przeszłość i się od tego odcinają. W ten sposób uniknęli kary za karupcję, więc teraz powinni "uniknąc":lol: przyjemności dopisania na ich konto brązu:-P

Czyli odcinając się od tradycji nie są 4-krotnym, czy ile tam, mistrzem Polski, ta? ; D

bbbnba 01.06.2009 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisl@k_TS (Post 739057)
Jest zawsze coś o jakieś małpie (...)

Flamengista - wcale nie musisz szukac buractwa w Poznaniu. W Krakowie masz tego dostatek.
Chyba, ze to te slynne wislackie standardy, ktore podawales jako wzor :)

harthausen 01.06.2009 21:06

nie, od tego się nie odcinają. Odcinają się tylko od złej tradycji, która może im przynosić wstyd i straty. Tę oni potępiają zdecydowanie i nie chcą mieć z tym nic wspólnego.
Ale przecież w historii klubu były nie tylko złe, ale i dobre chwile i osiągnięcia. I z takimi sie utożsamiają i chca mieć z nimi ciągłość (eh, na wszelki wypadek dodam emotkę : :D).

Nie ma się co nad nimi pastwić, robią to, na co prawo obowiązujące w PZPN pozwala. Prędzej nad tym prawem zapłakać trzeba. A jak jest prawo dziurawe, to dla średnio rozgarniętego adwokata żaden problem udowodnić, że to co nam białe wydawało to tak naprawdę jest czarne i sami się po pewnym czasie w głowę drapiemy zastanawiając się, jakim to cudem nam się wcześniej wydawało, że to białe to białe, przecież gołym okiem widać, że to białe to czarne.

piter116 01.06.2009 21:08

http://sport.onet.pl/74318,1248685,pilka.html
http://www.futbol.pl/
Głosujcie w sondzie na 11 sezonu. Ona musi być w większości wiślacka : )

mic 01.06.2009 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 739046)
To raczej do Czasu na śmiech się nadaje :rotfl: Ależ oni są daremni,to jest aż tragiczne już :lol:

No to chyba inne kluby powinny zaczac robic liste "skrzywdzonych przez pasiaste", zaczynajac od 3 ligi

:lol:

Cytat:

Cracovia - Ruch Chorzów
Sędzia: Piotr Wasielewski , sędzia liniowy - Przemysław Głowacki
60. minuta - sędzia nie uznaje zdobytej przez Pawła Nowaka bramki, dopatrując się pozycji spalonej. "Dodatkowo przedłuża mecz jedynie o 4 minuty mimo, że przerwy w II połowie meczu trwały ponad 10 minut" - czytamy w oświadczeniu. "Po tym meczu sędzia został zawieszony za błędy w sędziowaniu" - przypomina Cracovia.
Szkoda ze nie dodali, ze sedzia zostal zawieszony glownie z powodu braku reakcji na chamskie i s****ysynskie zagrania zawodnikow ickow. Maly szczegol. :lol:

szczebrzeszcz 01.06.2009 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 739129)
http://sport.onet.pl/74318,1248685,pilka.html
http://www.futbol.pl/
Głosujcie w sondzie na 11 sezonu. Ona musi być w większości wiślacka : )

chyba na Piotra Brożka, bo Baszczyński sobie poradzi ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl