Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

TymonPRO 21.07.2012 18:24

Kuba strzelił dziś fajnego gola w przegrany przez Dortmund meczu sparingowym z FC Nurnberg 4-2

http://www.youtube.com/watch?v=5m3vi3wFWCE

brylant17 24.07.2012 15:23

Daniel Cyzio były gracz ME Wisełki wylądował w....ŁKS Łódź,ale mu się kariera kołem toczy....

rrcek 25.07.2012 07:42

Pawelek wroci.... do Piasta Glwic?
http://sport.interia.pl/news-mariusz...ice,nId,624521

yoda79 25.07.2012 10:00

Taki był asior w Turcji i już go nie chcą? Ech, nikt się nie może poznac na talencie SuperMario.

tarantulaw2 25.07.2012 10:24

Podobno w II lidze Tureckiej są jakieś limity , ale nie pamiętam jakie.

mic 25.07.2012 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yoda79 (Post 1264744)
Taki był asior w Turcji i już go nie chcą? Ech, nikt się nie może poznac na talencie SuperMario.

Kolejny antyPawelek "FuckYou" ?

FraMat 25.07.2012 10:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 1264746)
Podobno w II lidze Tureckiej są jakieś limity , ale nie pamiętam jakie.

Limity na niepewne interwencje. W zasadzie u nas też powinni je wprowadzić.

Lacrima 25.07.2012 11:32

W drugiej lidze tureckiej kluby nie mogą podpisywać kontraktów z zagranicznymi zawodnikami powyżej 30 roku życia. Gdyby Konyaspor awansował, Pawełek mógłby tam zostać.

Ajax 25.07.2012 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lacrima (Post 1264759)
W drugiej lidze tureckiej kluby nie mogą podpisywać kontraktów z zagranicznymi zawodnikami powyżej 30 roku życia. Gdyby Konyaspor awansował, Pawełek mógłby tam zostać.

Myślę, że nikt tam nie płakał po super mario:)

xanti1906 25.07.2012 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1264772)

Nie jestem na bieżąco z doniesieniami medialnymi nt. Pawełka w Turcji, ale jak coś kiedyś czytałem to uznali go za najlepszego bramkarza w tej II lidze, jeżeli się nic nie zmieniło to raczej płakali.

EDIT
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=1edf9

Cytat:

Michael Lamey, który w ubiegłym sezonie reprezentował barwy krakowskiej Wisły, przebywa na testach w West Ham United.

Były obrońca m.in. PSV Eindhoven, Arminii Bielfeld czy Leicester City trafił do Wisły Kraków w czerwcu 2011 roku. Miał pomóc drużynie Roberta Maaskanta w awansie do Ligi Mistrzów, ale sztuka ta "Białej Gwieździe" się nie udała.

Po zakończeniu sezonu Wisła nie zdecydowała się na przedłużenie wygasającego kontraktu i 33-letni Holender stał się wolnym piłkarzem. Jak informują media na Wyspach stara się o angaż w West Ham United.

W środę Lamey zagrał pierwsze 45 minut sparingowego meczu "Młotów" z niemieckim Rot-Weiss Erfurt. Spotkanie zakończyło się wygraną Anglików 3:0.

West Ham United to beniaminek angielskiej Premiership.

arti 27.07.2012 11:26

Lamey... wg mnie tj. piłkarz bardzo mocno zużyty fizycznie więc będę bardzo zdziwiony jak WHU z nim podpisze kontrakt. A jak w dodatku ML będzie tam jakimś znaczącym graczem (zagra nawet np. z jakieś 15 meczów po połowie albo więcej) to będę w szoku. To będzie chyba oznaczało, że w Wiśle się po prostu opierd.lał.

Karherop 27.07.2012 13:59

Nas naciągnął ( Bardziej Valcxa, bo kibice akurat dobrze w większości widzieli co się święci ) to i WHU może naciągnąć , ciekawe jakby tam zareagowali na Branco :lol:

Marszałek 27.07.2012 14:16

WHU może zaproponować mu kontrakt na takim poziomie jak u nas i chłop będzie zadowolony. Dla nas to był wydatek do nich to w sam raz na chłopa, który uzupełni skład.

PvD 27.07.2012 15:28

Gdyby ktoś jeszcze nie czytał:

Dwukrotnie wcielał się w rolę trenera Białej Gwiazdy. Za pierwszym podejściem wywalczył trzy razy mistrzostwo Polski, notując też kilka spektakularnych występów w europejskich pucharach. Za drugim, przegrał krajową batalię z Lechem, a także poległ w dwumeczu z azerskim Karabachem. Jeszcze do niedawna miał sporą ochotę na przejęcie schedy po Franciszku Smudzie, ale PZPN dokonał innego wyboru. Zapraszamy do lektury wywiadu z Henrykiem Kasperczakiem.

Czym się pan obecnie zajmuje?

Henryk Kasperczak: Na pewno na brak zajęć nie narzekam. Prężnie działam w Stowarzyszeniu Trenerów, gdzie zajmuję się wieloma sprawami związanymi właśnie z tematyką trenerską. Ponadto zasiadam w komisji kształtowania i licencjonowania trenerów.

Gdzie spędza pan najwięcej czasu? Rodzinne Zabrze, Kraków, Warszawa, Francja?

- Z tym bywa różnie. Mieszkam w Krakowie, ale bywam także czasami we Francji. Natomiast stolica to przede wszystkim sprawy zawodowe.

Nie ciągnie pana do ławki trenerskiej?

- W żadnym polskim klubie już chyba nie będę pracował. Teraz była szansa, by trenować naszą reprezentację, ale jak wiemy – selekcjonerem został ktoś inny.

Nie było panu przykro, że pana nazwisko ogóle nie pojawiało się wśród kandydatów na stanowisko selekcjonera?

- Ja nie wiem czy którykolwiek z trenerów był tak naprawdę nominowany. Rozmawiałem z tymi trenerami, którzy według Antoniego Piechniczka byli faworytami ,i co ciekawe – żaden z nich nie otrzymał sygnału ze strony PZPN, że są w tej grupie, z której trzeba wybrać następcę Smudy. Nie mam pojęcia skąd w mediach wzięły się te wszystkie nazwiska.

Więcej WislaLive.pl - H. Kasperczak: Fornalik to kaprys Piechniczka

Żmijka 27.07.2012 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1264772)

To nie myśl, bo marnie Ci idzie chyba ...

Konya chciała bardzo, żeby Mariusz został u nich. Jednak sytuacja była jak pisali niektórzy wyżej (przepisy). Te zostały w ostatnich tygodniach zmienione jednak i pierwsze co to zadzownili do Mariusza, żeby wracał ...

Nie płaczą to tam za Robakiem, który ma jeszcze umowe, ale siedzi w domu bo go odsuneli od I składu.

westersyl 27.07.2012 20:34

Cytat:

Nie płaczą to tam za Robakiem, który ma jeszcze umowe, ale siedzi w domu bo go odsuneli od I składu.
Paweł również nie trenuje z pierwszym zespołem i jak napisał kolega nic się w tej kwestii raczej nie zmieni właśnie z powodu limitu obcokrajowców.

wolfy 27.07.2012 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1265238)
Konya chciała bardzo, żeby Mariusz został u nich. Jednak sytuacja była jak pisali niektórzy wyżej (przepisy). Te zostały w ostatnich tygodniach zmienione jednak i pierwsze co to zadzownili do Mariusza, żeby wracał ...

Dobra informacja :)
Ja słyszałem, że Pawełek ma tam całkiem niezłą renomę.

Żmijka 28.07.2012 00:31

Ma tam bardzo dobra renomę ... wybrali go najlepszym bramkarzem ligi i to nie wybierali kibice czy coś tylko trenerzy, zawodnicy ect. Ale niestety raczej nie wróci do Konyasporu ...

Elendil 28.07.2012 01:43

Bo Pawełek nie był złym bramkarzem. Po prostu czasem przytrafiały mu się... pawełki ;)

najm 28.07.2012 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1265277)
Bo Pawełek nie był złym bramkarzem

Tak, zgadzam sie, ale dotyczy to tylko jego ostatniego półrocza w Wiśle. Wcześniej to miał tylko Pawełki i czasem coś dobrze obronił.

Rob_Zombie 28.07.2012 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez najm (Post 1265324)
Tak, zgadzam sie, ale dotyczy to tylko jego ostatniego półrocza w Wiśle. Wcześniej to miał tylko Pawełki i czasem coś dobrze obronił.

Za Petrescu (a raczej rumuńskiego trenera bramkarzy który był wtedy u nas) Pawełek też był pewnym punktem zespołu. Ja mam wrażenie że to ten cały Kazimierski był winowajcą kiepskiej postawy Pawełka. Jak odszedł to Mariusz znowu wrócił do dobrego grania.

tofik 28.07.2012 18:52

Niech siedzi w tym Koniu i nie psuje nerwów :D

tarantulaw2 28.07.2012 19:57

Ale zobaczcie, że za Kurdziela bronił bardzo dobrze i Pawełek i Pareiko. Dla Pawełka właśnie było to ostatnie pół roku, dla Pareiki - pierwsze pół. Odszedł Kurdziel, i jakoś się to wszystko posypało, Pareiko zaczął bronić mniej pewnie, aż nadszedł APOEL, czy liga, gdzie bronił dużo słabiej niż przez pierwsze pół roku.

laxa 30.07.2012 15:36

Mariusz Pawełek zostanie bramkarzem Polonii

http://www.sport.pl/sport-warszawa/1...m_Polonii.html

brylant17 30.07.2012 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez laxa (Post 1265511)
Mariusz Pawełek zostanie bramkarzem Polonii

http://www.sport.pl/sport-warszawa/1...m_Polonii.html

Widzę Polonia skupuje byłych Wiślaków :D Na testach w Polonii jest nie kto inny jak Wojciech z..y byłem Łobodziński :]

mitmichael 31.07.2012 11:45

Co do Naszych byłych zawodnikow i rowniez Polonii Warszawa to z zespołem Czarnych Koszul trenuje takze Cwielong a kluby w miedzy czasie maja dogadac sie w sprawie transferu. Teraz prawdopodobnie slonce bedzie mu przeszkadzalo grac w Warszawie :P

laxa 31.07.2012 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1265628)
Co do Naszych byłych zawodnikow i rowniez Polonii Warszawa to z zespołem Czarnych Koszul trenuje takze Cwielong a kluby w miedzy czasie maja dogadac sie w sprawie transferu. Teraz prawdopodobnie slonce bedzie mu przeszkadzalo grac w Warszawie :P

mam nadzieję że zabezpieczyliśmy się na taką ewentualność jakąś klauzulą dającą nam jakieś dodatkowe profity z następnego transferu :)

najm 31.07.2012 15:26

Polityka Polonii przypomina politykę LKS, na szybko sciagaja za darmo jakichs graczy bez wzgledu na ich poziom sportowy. Ale przeciez musza byc w lidze takie zespoly w ktorych nawet Cwielong czy Łobodzinski sie zalapia do 11.

Watts 04.08.2012 13:21

Orientuje się ktoś tu w lidze argentyńskiej? Dzisiaj Quilmes gra z Boca Juniors u siebie i zastanawiam się, czy niejaki Gervasio Nunez ma szanse na występ.

syryls 04.08.2012 13:58

http://sportklub.pl/start-ligi-argen...lubie-na-zywo/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl