Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9315)

duńczyk 21.05.2015 10:53

Szanowni Państwo,
Jako kibic Legii śledzący i sporadycznie udzielający się, gościnnie na tym forum chciałbym odnieść się do wczorajszego meczu Legii z Jagielonią i zwrócić przy okazji uwagę na kilka kwestii. Co do karnego – ewidentnie nie powinien być podyktowany. Jagielonia została niestety oszukana choć twierdzenie, że świadomie, z premedytacją i za kasę jest moim zdaniem nie uprawnione. Jeżeli ktoś wie coś więcej niech o tym napisze. Gil to bardzo słaby sędzia no czym świadczą inne decyzje i inne mecze. Jest mi przykro, że wczoraj Legia w ten sposób wygrała mecz, ważny mecz. Tym bardziej, że kontrowersji było więcej:
  • Przedłużenie meczu o 8 min – słuszna decyzja nawet za krótko bo przerwa trwała co najmniej 10 a sedzia bez sensu ją jeszcze przedłużał
  • Brak karnego dla Jagielonii – słuszna decyzja choć powinna być żółta kartka
  • Karny dla Legii – błędna decyzja
  • Sytuacja Dudu – błędna decyzja ewidentna czerwień.
Powiem również, że bramka Legii we Wrocławiu mocno kontrowersyjna. Rozumiem złość i rozgoryczenia. Ale nie do końca rozumiem rozpętanie histerii w mediach podczas gdy sytuacja z zeszłego tygodnia z Poznania – bramka z 2m spalonego otwierająca Lechowi mecz i wynik pozostaje bez echa. W mediach cicho. Nie słuszna kartka dla Brzyskiego osłabienie drużyny w okolicach 60 min bez większego echa. Dlaczego? Przykładów można mnożyć. Apeluję o trochę obiektywizmu. Piętnujmy i krytykujmy ale równo.
Tzw. topowe drużyny w swoich ligach są przez sędziów, dziennikarzy (sponsorów), działaczy, polityków lepiej postrzegane i bardziej pożądane na salonach. I niestety w ich stronę często patrzy się przychylniej. Jest to przykre ale tak jest wszędzie w każdej lidze. W Polsce nie dotyczy to tylko Legii. Pyzatym w naszej lidze są bardzo słabi sędziowie. Jak Piech z Bełchatowa wali bramke z 3 m spalonego to w mediach cisza. Jak zrobi to Legia to larum. Jednocześnie błędów w drugą stronę już się tak nie uwypukla.

19sebawro06 21.05.2015 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1401194)
Dobrze, że po wysłaniu przelewu wyrobiłem się z wpisaniem wyniku w typerze ;)

jesteś jebnięty czy ślepy? a może to i to? w co drugim meczu drużyny z wami grające są kręcone na potęgę a ty masz jeszcze czelność pisać coś na ten temat. 100% warszafiak ....a

shaggy 21.05.2015 11:04

Oj Wiślacy Wiślacy, po raz n-ty dawać się ogołocić w końcówce... Niech im Moskal powbija do łbów, że od dzisiaj mecze trwają 100 minut więc koncentrację trzeba troszkę przedłużyć.
Nie wierzę, żeby piłkarze pokroju Głowackiego czy Brożka nie chcieli grać w pucharach... inaczej całe to towarzystwo należałoby rozgonić na cztery strony świata za dywersję...

Kwiatuszek dnia wczorajszego czyli wyczyny cwelki i ich 12 zawodnika czyli sędziego. Tym razem Gila. W fazie zasadniczej lekkie podciąganie cwelki (albo hamowanie goniących) było tak subtelne, że wszelkie teorie spiskowe można było wyśmiewać. Po podziale punktów sytuacja jest dynamiczna a więc i z subtelnością skończono. Przekonał się o tym Śląsk a wczoraj w drastyczny sposób Jaga. Trochę szkoda Jagi i Lecha bo po podziale punktów naprawdę sądzili, że liga jest do wygrania a cwelka do ogrania - i tak by było gdyby nie liga centralnie sterowana... Kurcze nawet Fryzjer miał jakieś hamulce:) a tutaj jest zażynanie ligi na żywca:)

* Lapmka powinna się zapalić wszystkim przed wczorajszym meczem gdy okazało się że gwizdał będzie Gil. Oto jak sędziował cwelce dotychczas:
- 2014/2015, 5 meczów 5 zwycięstw cwelki
- 2013/2014, 5 meczów 4 zwycięstwa cwelki + remis
- 2012/2013, 6 meczów 5 zwycięstw cwelki +porżka
- 2011/2012, 5 meczów 4 zwycięstwa cwelki + remis

Ostatnie 4 sezony, 21 meczów, 18 zwycięstw cwelki, 2 tremisy, porażka, - komu jak nie jemu powierzać kluczowe mecze cwelki.

* Jeśli po meczu piłkarz Furman mówi, ze mistrzostwo zdobywa się takimi meczami to nie dziwcie się tutejszym legionistom że są ślepi i głupi

Na koniec graficznie:
http://noznapilka.pl/wp-content/uplo...egia-Warsz.jpg
http://noznapilka.pl/wp-content/uplo...a-Warszawa.jpg
http://noznapilka.pl/wp-content/uplo.../05/Legia1.jpg

siemstein 21.05.2015 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez duńczyk (Post 1401240)
Szanowni Państwo,
Jako kibic Legii śledzący i sporadycznie udzielający się, gościnnie na tym forum chciałbym odnieść się do wczorajszego meczu Legii z Jagielonią i zwrócić przy okazji uwagę na kilka kwestii. Co do karnego – ewidentnie nie powinien być podyktowany. Jagielonia została niestety oszukana choć twierdzenie, że świadomie, z premedytacją i za kasę jest moim zdaniem nie uprawnione. Jeżeli ktoś wie coś więcej niech o tym napisze. Gil to bardzo słaby sędzia no czym świadczą inne decyzje i inne mecze. Jest mi przykro, że wczoraj Legia w ten sposób wygrała mecz, ważny mecz. Tym bardziej, że kontrowersji było więcej:
  • Przedłużenie meczu o 8 min – słuszna decyzja nawet za krótko bo przerwa trwała co najmniej 10 a sedzia bez sensu ją jeszcze przedłużał
  • Brak karnego dla Jagielonii – słuszna decyzja choć powinna być żółta kartka
  • Karny dla Legii – błędna decyzja
  • Sytuacja Dudu – błędna decyzja ewidentna czerwień.
Powiem również, że bramka Legii we Wrocławiu mocno kontrowersyjna. Rozumiem złość i rozgoryczenia. Ale nie do końca rozumiem rozpętanie histerii w mediach podczas gdy sytuacja z zeszłego tygodnia z Poznania – bramka z 2m spalonego otwierająca Lechowi mecz i wynik pozostaje bez echa. W mediach cicho. Nie słuszna kartka dla Brzyskiego osłabienie drużyny w okolicach 60 min bez większego echa. Dlaczego? Przykładów można mnożyć. Apeluję o trochę obiektywizmu. Piętnujmy i krytykujmy ale równo.
Tzw. topowe drużyny w swoich ligach są przez sędziów, dziennikarzy (sponsorów), działaczy, polityków lepiej postrzegane i bardziej pożądane na salonach. I niestety w ich stronę często patrzy się przychylniej. Jest to przykre ale tak jest wszędzie w każdej lidze. W Polsce nie dotyczy to tylko Legii. Pyzatym w naszej lidze są bardzo słabi sędziowie. Jak Piech z Bełchatowa wali bramke z 3 m spalonego to w mediach cisza. Jak zrobi to Legia to larum. Jednocześnie błędów w drugą stronę już się tak nie uwypukla.

Co do oszustwa, nikt nie twierdzi, że sędzia został przekupiony. Za to wszyscy twierdzą, że Legia od początku rozgrywek jest faworyzowana, zarówno przez media, jak i przez sędziów.

Wrocław: Bramki dla Legii być nie powinno, Sa faulował i koniec dyskusji, tutaj kontrowersji nie ma. Dwie żółte dla Brzyskiego jak najbardziej słuszne. Pierwsza za dyskusje z sędzią, druga za nakładkę, nie ważne że nie dotknął Paixao, ważne że wchodził niebezpiecznie nakładką. Brzyski powinien mieć pretensje tylko do siebie, szczególnie za pierwszą kartkę.

Poznań: Wiadomo, że było oburzenie decyzją sędziego za pierwsza bramkę w Poznaniu. Bramka ta jednak nie ustawiła wyniku spotkania, co stało się w W-wie. Dlatego każdy jest wku.rwiony.

Bełchatów: Co im ta bramka przyniosła? Sędziowie słabi, owszem, ale wszyscy wiedzieli, że Bełchatów prędzej czy później straci te bramki. No i masz, pierwszy kandydat do spadku.

Najgorsze jest jednak to, że faworyzowanie Legii odbywało się nawet w czasach dobrej gry Wisły, Lecha, Śląska. Przelała się czara goryczy w dzisiejszym meczu. Dlatego panuje teraz ogólnopolski w..... W.... z bezsilności. W końcu Gil zostanie pochwalony przez Bońka, który zawsze broni sędziów, choćby popełniali takie błędy jak Gil, czy najlepszy sędzia zabramkowy jakiego Polska widziała, Sebastian Jarzębak.

Lukasz 21.05.2015 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1401233)
Ja nie twierdzę, że karny jest słuszny,.....

Cytat:

Lekarz rysuje pacjentowi trójkąt i pyta się pacjenta, z czym mu się to kojarzy:
- Z gołą babą - odpowiada pacjent.
Lekarz rysuje kwadrat:
- Z gołą babą.
Dalej następuje okrąg, sześciokąt, itp. - odpowiedz nieodmiennie brzmi:
- Z gołą babą.
- Panie pan jest zboczony! - wola lekarz.
- Tak? A kto mi te wszystkie świństwa rysował?
Ad rem.
Cokolwiek by nie powiedziać, problem sprowdzisz do rozkładu na czynniki pierwsze i oceny jego poszczegolnych składników.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez duńczyk (Post 1401240)
(...) choć twierdzenie, że świadomie, z premedytacją i za kasę jest moim zdaniem nie uprawnione (...)

Kolega następny.

emj10 21.05.2015 11:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 19sebawro06 (Post 1401244)
jesteś jebnięty czy ślepy? a może to i to? w co drugim meczu drużyny z wami grające są kręcone na potęgę a ty masz jeszcze czelność pisać coś na ten temat. 100% warszafiak ....a

Co by nie powiedzieć to było adekwatne do tego co sądzi się o tym, że to kibice w pierwszym szeregu stoją za tym karnym w 97 minucie :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1401248)
Ad rem.
Cokolwiek by nie powiedziać, problem sprowdzisz do rozkładu na czynniki pierwsze i oceny jego poszczegolnych składników.

W każdym meczu mamy kilka takich sytuacji, gdzie widzimisie sędziego decyduje o takim, a nie innym wyniku tj. to miało miejsce wczoraj, gdzie decyzje o ewentualnych karnych dla Legii i Jagi oraz długość przedłużonego czasu gry wpłynęły na ostateczny rezultat.

kerim1906 21.05.2015 11:13

duńczyk ". Jeżeli ktoś wie coś więcej niech o tym napisze."
kpisz czy o droge pytasz , takie sprawy wychodzą po czasie , jak np sprawa siejewicza , dlaczego w całej Polsce piszą Gi(L) , jak myślisz , napisałeś miły pościk ale nic nie warty , jesteście prowadzeni na sznurku od zawsze , nie będę wspominał dawnych "wojskowych" czasów , ale obecnie jak tylko zacznie się pompowanie balona to wszystkie ręce na pokład , a szczytem "bezstronności " jest ruda menda która liże wam tyłek na okrągło, a legia , to , a legia tamto , a jak mi jej szkoda , a c..j mnie obchodzi co mu szkoda , jak został pajaco prerzesem wybranym przez ubecko-komunistyczny beton to morda w kubeł i do roboty , do tego łżemedia spuszczające się na każde pierdnięcie z warszawskiego klubiku , na koniec cytat z berga po wczorajszym meczu "ręka była ewidentna" , prośba do Ciebie , nie pisz miłych postów na naszej stronie bo gówno nas to obchodzi co masz do powiedzenia , każdy jest w...y i nie potrzebuje legijnych przydupasów tutaj oglądać , przepraszam za emocjonalny język ale nie mogę się powstrzymać jak czytam takiego wołominiaka emj czy użytkownika duńczyk

duńczyk 21.05.2015 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1401247)
Co do oszustwa, nikt nie twierdzi, że sędzia został przekupiony. Za to wszyscy twierdzą, że Legia od początku rozgrywek jest faworyzowana, zarówno przez media, jak i przez sędziów.

Wrocław: Bramki dla Legii być nie powinno, Sa faulował i koniec dyskusji, tutaj kontrowersji nie ma. Dwie żółte dla Brzyskiego jak najbardziej słuszne. Pierwsza za dyskusje z sędzią, druga za nakładkę, nie ważne że nie dotknął Paixao, ważne że wchodził niebezpiecznie nakładką. Brzyski powinien mieć pretensje tylko do siebie, szczególnie za pierwszą kartkę.

Poznań: Wiadomo, że było oburzenie decyzją sędziego za pierwsza bramkę w Poznaniu. Bramka ta jednak nie ustawiła wyniku spotkania, co stało się w W-wie. Dlatego każdy jest wku.rwiony.

Bełchatów: Co im ta bramka przyniosła? Sędziowie słabi, owszem, ale wszyscy wiedzieli, że Bełchatów prędzej czy później straci te bramki. No i masz, pierwszy kandydat do spadku.

Najgorsze jest jednak to, że faworyzowanie Legii odbywało się nawet w czasach dobrej gry Wisły, Lecha, Śląska. Przelała się czara goryczy w dzisiejszym meczu. Dlatego panuje teraz ogólnopolski w..... W.... z bezsilności. W końcu Gil zostanie pochwalony przez Bońka, który zawsze broni sędziów, choćby popełniali takie błędy jak Gil, czy najlepszy sędzia zabramkowy jakiego Polska widziała, Sebastian Jarzębak.

Brzyski powinien mieć pretensje za 1 kartkę do siebie ale 2 w ogóle być nie powinno. Ale pomińmy to. Z dalszej części twojej wypowiedzi wnioskuję, że pomyłki lub wałki na korzyść słabych drużyn są ok, bo są słabe i ich nie wykorzystają ? Takie pomyłki nie bulwersują ? Bramka ze spalonego dla Lecha – nic się nie stało bo okazali się na tyle słabi że potem 3 stracili? Nie próbuję się kłócić bo w świetle wczorajszego meczu jestem na straconej pozycji. Zresztą nie chcę twierdzić, że wczorajsze decyzje były ok - bo nie były. Skrzywdzono Jagiellonie kosztem Legii. W wielu innych meczach było podobnie. Ale w druga stronę też. Tego się już nie widzi chodzi mi tylko o to. Zapanowała lekka obsesja pod kątem faworyzowania Legii. Tak bardzo faworyzowany zespół od 45 roku grający w najwyższej klasie rozgrywkowej ma raptem 10 mistrzostw. Nie świadczy to za tą tezą. To takie małe przemyślenia z okazji jednak chyba zbyt wielkiej histerii jaka od wczoraj panuje w mediach. Co do Gila juz sié wypowiedziaøem jest søaby i wogóle nie powinien sédziowac. Co zrobi Boniek tego nie wiem.

duńczyk 21.05.2015 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1401251)
duńczyk ". Jeżeli ktoś wie coś więcej niech o tym napisze."
kpisz czy o droge pytasz , takie sprawy wychodzą po czasie , jak np sprawa siejewicza , dlaczego w całej Polsce piszą Gi(L) , jak myślisz , napisałeś miły pościk ale nic nie warty , jesteście prowadzeni na sznurku od zawsze , nie będę wspominał dawnych "wojskowych" czasów , ale obecnie jak tylko zacznie się pompowanie balona to wszystkie ręce na pokład , a szczytem "bezstronności " jest ruda menda która liże wam tyłek na okrągło, a legia , to , a legia tamto , a jak mi jej szkoda , a c..j mnie obchodzi co mu szkoda , jak został pajaco prerzesem wybranym przez ubecko-komunistyczny beton to morda w kubeł i do roboty , do tego łżemedia spuszczające się na każde pierdnięcie z warszawskiego klubiku , na koniec cytat z berga po wczorajszym meczu "ręka była ewidentna" , prośba do Ciebie , nie pisz miłych postów na naszej stronie bo gówno nas to obchodzi co masz do powiedzenia , każdy jest w...y i nie potrzebuje legijnych przydupasów tutaj oglądać , przepraszam za emocjonalny język ale nie mogę się powstrzymać jak czytam takiego wołominiaka emj czy użytkownika duńczyk

Nie wypowiadam się w imieniu Berga ani Bońka, nie bronię ich ani nie jestem ich rzecznikiem. Język może być emocjonalny nie musi być jednak chamski i prostacki. Forum służy wymianie opinii. Twoja agresja i przesadna frustracja jest błędnie skierowana w moją stronę. Mam trochę inne spojrzenie choć na pewno nie jest ono obiektywne. Niestety twoje też nie jest. O różnych sprawach można dyskutować. Nie narzucam się jednak i przepraszam za wyrażenie swojej opinii na Twoim formu.

kerim1906 21.05.2015 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez duńczyk (Post 1401257)
Nie wypowiadam się w imieniu Berga ani Bońka, nie bronię ich ani nie jestem ich rzecznikiem. Język może być emocjonalny nie musi być jednak chamski i prostacki. Forum służy wymianie opinii. Twoja agresja i przesadna frustracja jest błędnie skierowana w moją stronę. Mam trochę inne spojrzenie choć na pewno nie jest ono obiektywne. Niestety twoje też nie jest. O różnych sprawach można dyskutować. Nie narzucam się jednak i przepraszam za wyrażenie swojej opinii na Twoim formu.

ok , może przesadziłem i skierowałem w niewłaściwą stronę , ale uwierz mi od wczoraj "mnie trzepie" , bez urazy :)

śmiać się czy płakać ?

http://sport.interia.pl/klub-legia-w...ju,nId,1781318

Lukasz 21.05.2015 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1401249)
W każdym meczu mamy kilka takich sytuacji, gdzie widzimisie sędziego decyduje o takim, a nie innym wyniku tj. to miało miejsce wczoraj, gdzie decyzje o ewentualnych karnych dla Legii i Jagi oraz długość przedłużonego czasu gry wpłynęły na ostateczny rezultat.

Dlatego mamy statystykę która pozwala wyciągnąć wnioski tam gdzie klasyczne metody analizy zawodzą. Dokonale kiedys opisał problem Kominek, więc pozwole sobie zacytować, by nie powielać:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1396812)
No cóż suma musi równać się zero. Jak Legia co kolejkę ma farta i sędziowie nie widzą zagrań ręką lub ze spalonego to musi byś klub gdzie sędziwie widzą za dużo lub inaczej jak jest w rzeczywistości.
Proste proste

Niewydrukowana tabela. Masz rozkład czgoś co nazywasz 'widzimisie' dla wszystkich sędziów. Policz grużyny które zostały oszukane na więcej niż 1 punkt. Masz 5 do 2 czy jak wolisz 63% do 25% I teraz test wyboru:

W grupie mistrzowkiej niewydrukowanej tabeli znajduje się 2.5x więcej oszukanych drużyn ponieważ:

A) drużyny z grupy spadkowej mają szczęście
B) Legia jest w pierwszej grupie
C) inne

Wybierz najbardziej prawdopodobną odpowiedź.

P.S.
Chętnie zobaczyłbym układ tej tabeli tylko dla spotkań prowadzonych przez sędziego Gila.

emj10 21.05.2015 12:56

Sytuacja z "niewydrukowanymi tabelami" w poprzednich latach była wielokrotnie poruszana i z tego co pamiętam również mieliście do niej zastrzeżenia. Sam nie jestem wielkim fanem takich statystyk, gdyż ekipa Stanowskiego jakby to śmiesznie nie brzmiało jest tutaj subiektywna.

Gila odsunięto od sędziowania, a pojawił się kolejny wątek do spekulacji :)
http://www.wykop.pl/wpis/12752911/kt...wygrana-legii/

63.5 Kg 21.05.2015 13:57

Czy po interwencji Bonka Berg wkoncu zamknie swój swiat i przestanie .......ic takie głupoty??

TS&ZKS 21.05.2015 14:55

A jaką interwencje przeprowadził Boniek? On już dawno przyznał "zasłużone" mistrzostwo legiuni. Taka prawda, że gada i nic nie robi.

Kamson 21.05.2015 15:36

Może najrozsądniej byłoby przed sezonem przyznawać co roku mistrzostwo Ekstrak(L)asy warszawiakom, a reszta drużyn niech uczciwie walczy o drugie miejsce... panie Boniek, co pan na taką reforme? :)

edit:
czekam teraz na #letfootballwin i zgłoszenie się do pzpnu z prośbą od odjęcie dwóch punktów i dopisania jednego Jagiellonii :lol:

kreseq 21.05.2015 16:38

Czuję absmak :lol:
Dajcie na luz...Możemy się tutaj gównem przerzucać i tak nic się nie zmieni.
Teraz będzie mega nagonka na sędziowanie i każdy dostanie odłamkiem w dupę. Przypomnicie sobie te słowa zapewniam :)

Blaszczu16 21.05.2015 16:38

Jak nie lubię Legii tak tu były podstawy do odgwizdania karnego. Zresztą, .... mnie Legia obchodzi, ja się martwię frajerstwem Wisły a nie jakąś Legią czy tam niby przekręconą Jagą i Wam też radzę zająć się własnym podwórkiem.

AntyMod 21.05.2015 18:17

ku przestrodze wszystkim ktorzy kiedykolwiek chcialiby pobrykac na stadionie LetFootballWin-ów : http://wideo.przegladsportowy.pl/wid...mpaign=fanpage , kazdy sie 2 x zastanowi czy warto wpasc w lapy takieigo teczowego i nakoksowanego Wykidajly

szprotson 21.05.2015 18:19

http://doliczonyczas.blox.pl/resource/pilka.jpg

Tu były podstawy do odgwizdania a jednak tego nie zrobili!

p.s. Temat brzmi ekstraklasa a nie własne podwórko. Własne mamy w innym.

bofff 21.05.2015 19:18

i to jest właśnie najbliżej wałka co widziałem
a ten hejt od wczoraj to w stylu kocham miec wroga by go nienawidzić
jak jebana rosja radziecka, cała Polska nienawidzi Legii, bo wróg i już
padolino, a wszyscy wrzeszczą, że karny
ręka w polu karnym, a wszyscy mądral sprzed telewizora wrzeszczą - wałek!!!

a to zdjęcie, zwłaszcza ze spiętym sędzią killuje wszystkie możliwe argumenty

Lukasz 22.05.2015 08:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1401329)
Tu były podstawy do odgwizdania a jednak tego nie zrobili!

:D Nie widział, bo mógł nie widzieć!
W tej grupie zawodowej to nic nadzwyczajnego. Dla podparcia tezy:

Cytat:

Adam Lyczmański (..) Miał też problem ze wzrokiem i bynajmniej nie jest to złośliwa uwaga. Poddał się nawet zabiegowi operacyjnemu, by widzenie poprawić. Podobno udało się, choć akurat na przykładzie meczu, w którym nie zauważył faulu na obrońcy Śląska, co skutkowało golem dla Legii, trudno w to uwierzyć.
Ciekawe czy poprawił wzrok tak jak jego kolega kondycję.

Więcej:
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...balagan/vnrc8v

Kryterium kwalifikacji do tej grupy zawodowej... jest okryte tajemnicą :)

stalsanok1946 22.05.2015 12:04

http://www.90minut.pl/news/250/news2...ala-Legie.html

- odpalenie ponad 100 rac
- oprawa nie związana z meczem nawołująca do przemocy lub nawet mordowania (Legia albo śmierć)
- prowokacyjne zachowanie, tj. obrażanie piłkarzy, rzucanie zapalniczkami i przedmiotami w Drągowskiego
- wyzwiska od II polowy skierowane do sztabu Jagieloni

kara: 50tyś zł i 2 zakazy wyjazdowe + jeden mecz z Jagą

czy mi się tylko chce śmiać z tej kary? za takie paragrafy to inny Polski klub dostałby 100tyś i (o ile nie więcej) zakaz do końca sezonu dla kibiców na meczach u siebie, a legła odwala u siebie maniane i dostaje 2 zakazy WYJAZDOWE! hehe gdzie i tak na tym nic nie tracą bo to wyjazd

KL kolejny raz pokazuje że ległe traktuje pobłaźliwie, dmuchają i chuchają na nich żeby przypadkiem im nie zaszkodzić, ale co jak co ale oni to już recydywa co w przepisach skutkuję dwojeniem kary, zresztą co tu mówić - KL, sędziowie, PZPN i legła to wszyscy bratnia dusza

wikink1 22.05.2015 13:30

Wracając do meczu Jagiellonia Legia i zachowania koseckiego ,ten krasnal miał duzo naprawdę duzo szczęścia ze ktoś z Jagiellonii go nie wciągnął do szatni gości ...............wyglądał jak krasnoludek z parady równości szukający guza i po tej wizycie mierzy by co najwyżej metr dziesięć.

63.5 Kg 22.05.2015 15:24

Naprawde czytając każdy następny artykul na temat Legii a w szczególności wypowiedzi Berga stwierdzam ze bardziej pojebanego trenera w polskiej lidze dawno nie było...
Tok rozumowania w stylu byliśmy lepsi bo mielismy 15 rzutow roznych a przeciwnik 2 jest naprawdę ciekawy...
Jak mnie w....ial Wdowczyk,Kubicki czy nawet Probierz to Berg przebija cala reszte...
Mniemanie o sobie na poziomie swiatowym , poziom trenerski podwórkowy...

Kamson 22.05.2015 15:34

Berg na premiera, Kosecki do MMA :)

edit: UPS.....

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...08&oe=560396A4

63.5 Kg 22.05.2015 16:24

Ale jest z niego kawal pedala...

AntyMod 22.05.2015 16:55

kara KomisjiLegii dla swoich pupilow rzeczywiscie straszliwa , to co sie dzieje przekracza najsmielsze wyobrazenia , po prostu brak slow jak legalnie i jawnie faworyzuje sie ta druzynke, bramka we Wroclawiu , przekret w meczu z Jaga, taraz kara Komisji - mysle ze w Naszym przypadku pekloby ponad 100 tys , zamkniete C lub nawet caly srtadion do konca rozgrywek - jestem pewnien ze jeszcze Amike przekreca - to jest pewne, tylko zastanawia mnie kiedy - czy od razu ich odpala w Gdansku ? czy pozniej rozegraja jakas kolejke cudow - bo po Lechii Amica ma 3 najslabsze zespoly - tak ogolnie to po tym co sie wydarzylo w srode - na boisku i trybunach - to nie mam zludzen ze medale sa juz dawno wygrawerowane , i jeszcze ta pokazowka Rudego sciemniacza z wyslaniem Gi(L)a na wczesniejsze wakacje- tak jakby w rekawie nie mieli kolejki wielu innych towarzyszy do walkow , kpina to za malo powiedziane ....dziwie sie tylko ze reszta klubow nie probuje obalic tej warszawskiej mafii i wzajemnej adoracji , poprzez jakies strajki, sady , naglasniania sprawy czy cokolwiek - to juz przestalo byc smieszne, to jest zalosne ....Jan Englert w Pilkarskim Pokerze to maly pikus przy tym co sie teraz wyprawia

AntyMod 22.05.2015 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1401483)
Ale jest z niego kawal pedala...

jest Goliat - i wyrywny do tego - jest moc ...... apropo, wiadomo co Ona ma tam wydziarane nad cycuszkami ???? :rotfl: i

emj10 22.05.2015 17:10

Łacińską sentencję ;)

kerim1906 22.05.2015 17:18

widział ktoś ? co to k...a jest ?

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...wp_pilka-nozna

shaggy 22.05.2015 18:02

Rudy się zreflektował, nie po to Boguś zaprasza go do Loży VIP aby Boniek "szkalował" jego Legiunię. Powoli żygać się chce tym warszawskim kółkiem wzajemnej adoracji...
Tak jak pisze AntyMod ja także jestem pewien że po Jagielloni to i Lecha przekręcą... Koralik i drugi transik mają jeszcze sporo kasy do oddania ITI a brak mistrzostwa mógłby zachwiać planami...

gypsy 22.05.2015 19:20

No to co tydzień róbmy nagonkę na sędziów, to ich wszystkich pozawieszają dla "zdrowia psychicznego"... Jasne, kur... Ciągle wolałabym wierzyć, że te błędy sędziowskie wynikają z ich indolencji, braku umiejętności czy kur... nawet ślepoty, ale ileż można gwizdać pro legia.

To jest kabaret, faworyzowanie warszawki w mediach mogę jakoś przełknąć, ale nigdy się nie zgodzę na pomoc sędziowską na boisku.

Lukasz 22.05.2015 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1401490)
jest Goliat - i wyrywny do tego - jest moc ...... apropo, wiadomo co Ona ma tam wydziarane nad cycuszkami ???? :rotfl: i

OT/
Per aspera ad astra.
Przez ciernie do gwiazd.

siemstein 22.05.2015 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1401526)
OT/
Per aspera ad astra.
Przez ciernie do gwiazd.

Per aspera ad astra znaczy: Lubię w dupę bez wazeliny.

silver03 22.05.2015 22:53

http://gfycat.com/BrokenSkeletalAvians

:D

63.5 Kg 23.05.2015 09:45

Boniek tez odplywa:

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...-ze-byl/xxk85h

Janusz 23.05.2015 14:56

Tak sobie odwiedziłem wiki sprawdzić ile wzrostu ma Kosecki (168 cm / 59 kg)
Natknąłem się na zabójczy opis Kosy
"Karierę zaczynał we francuskim FC Nantes, by następnie przenieść się do Montpellier HSC. Przed powrotem do Polski grał jeszcze w Chicago Fire, w 2001 roku trafił do Kosy Konstancin"
Brzmi super, tylko on jest '90 rocznik, czyli karierę zaczynał jak miał 6-7 latek. I GRAŁ w takich klubach...
Musiał straszny regres złapać jak teraz w 7egii ławę grzeje...
A wiki to chyba sam sobie pisał

Karamazow 23.05.2015 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Janusz (Post 1401588)
Tak sobie odwiedziłem wiki sprawdzić ile wzrostu ma Kosecki (168 cm / 59 kg)
Natknąłem się na zabójczy opis Kosy
"Karierę zaczynał we francuskim FC Nantes, by następnie przenieść się do Montpellier HSC. Przed powrotem do Polski grał jeszcze w Chicago Fire, w 2001 roku trafił do Kosy Konstancin"
Brzmi super, tylko on jest '90 rocznik, czyli karierę zaczynał jak miał 6-7 latek. I GRAŁ w takich klubach...
Musiał straszny regres złapać jak teraz w 7egii ławę grzeje...
A wiki to chyba sam sobie pisał

Pomyśl o tym, że jest synem działacza PO a wszystkie zagadki się wyjaśnią.

shaggy 23.05.2015 16:10

Chłopaki nie ma się co jarać Kosecką. Gdyby którykolwiek z Białostoczan wyszedł do niego po prostu by go zmasakrował, przecież Kosecka nie miała przy sobie torebki więc czym miałaby zaatakować, pilnika do paznokci pod ręką nie było a i zamachnąć się samą torebką z powodu jej braku nie było jak.
Swoją drogą Kosecka i tak wglądała jakby ją ktoś potarmosił. Rozciągnięta koszulka do niemożliwych rozmiarów, spodnie klin w kolanach też wyglądają na niemiłosiernie potargane...

silver03 23.05.2015 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1401591)
Rozciągnięta koszulka do niemożliwych rozmiarów,

Cycki chciał pokazać :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl