Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

autocontrol 08.08.2008 21:00

Reiss : Wisla bedzie ogladac nasze plecy.

Koncz wasc, wstydu oszczedz hehe.

Wieka Wisla ever.

Mario Nh 08.08.2008 21:00

Dobrze że u nas nikt niczego nie obiecywał...

Cytat:

Franek Smuda czyni cuda
Cytat:

Wisła ? Wisła to będzie oglądać nasze plecy
Cytat:

2 lata bez mistrzostwa to zdecydowanie za długo
Ciekawie się zaczyna, faworyci tracą punkty. Oby tylko jutro nasi zmiennicy nie poszli w ślady tychże " faworytów "

Kamson 08.08.2008 21:02

Lechu do boju! Pierwsze 3 punkty straty do nas zrobione. Oby tak dalej wieczni miSZCZowie :)

K_2 08.08.2008 21:03

Mowcie co chcecie ale niejaki Janek Urban to przereklamowany trener. Nie mowie tylko tym meczu ,ale wszystkie porazki Legii 0-1 z tamtego sezonu pokazuja ze nei umie pomoc druzynie jak nie idzie. Ponadto jak gral Roger na EURO a jak gra w LEgii , 5 razy gorzej .Oby Urban jak najdluzej ich trenowal do spolki z Szulem wtedy jestem pewny ze bedziemy wyzej od Legii w tabeli
Lex przegral z druzyna Janasa ,neizle

fan1906 08.08.2008 21:04

pierwsze ich koty za płoty..
nie przeceniałbym, ani też doceniał po tych meczach.
Jak wspomniałem troszke realizmu im się przyda i dostali to,
balonik jak na razie troszke mniejszy, a czy pęknie /// sie okaże
No cóż teraz pora na nas jak narazie to ci nasi główni rywale mają falstart.

DysoN 08.08.2008 21:05

Co do wyniku z Warszawy to jestem jednak zaskoczony. Niby to Dyskobolia w polowie czyli w sumie niezli kopacze jak na nasze warunki ale spodziewalem sie zwyciestwa Legii, dosc wyraznego.
Polonia mnie zoaskoczyla calkiem dobrze zorganizowana gra. Grali czesto atak pozycyjny, pilka im ladnie od nogi do nogi czasami wedrowala. Myslalem ze bedzie wiecej kopania gora na afere a tu calkiem calkiem fajnie grali pilka.

W Legii to zawiodl chyba najbardziej Iwanski, niedawno jeszcze zalowalem ze Wisla o niego bardziej nie walczyla ale wydaje sie ze nie ma co plakac. Iwanski zagral dzis jak Zienczuk w swych slabych czasach - nie bylo go widac prawie na boisku. Chyba im Vukovica brakowalo ktory by srodek pola moze bardziej opanowal.
Pozostali gracze tez nic specjalnie ciekawego nie pokazali.

Na trybunach w zasadzie bylo glosniej niz zwykle ale zenada dalej. Doping dla Legii tylko chwilami, czesto cisza, jakies wrzuty wzajemne z Polonia. Polonia to chyba poza prowokacjami zadnego dopingu nie prowadzila. Nie wykupili ponoc nawet wszystkich dostepnych biletow na derby.

michu-k 08.08.2008 21:05

Gdzie znowu mój post, napisany w przerwie Legia - Polonia?

Jeszcze raz:

Ładnie Polonia, dwie ładne bramki.

Lech falstart.

I dobrze.

spidey 08.08.2008 21:06

Słaba gra Legii, jedynie co poprawia mi humor to Leszek i jego mocarstwowe plany :D

Gucio25 08.08.2008 21:07

wyniki dobre. Lech strasznie zawiódł, Legia miała przewagę, ale jej nie wykorzystała (skąd my to znamy?).
ważne, żebysmy jutro odskoczyli i odrazu będzie pewna przewaga psychologiczna. ;)

a tak w ogóle, to NARESZCIE. :)

spidey'u nie ciesz się tak, bo wy tam też jakieś plany mieliście, ha? :)

KosaPS 08.08.2008 21:08

http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html
Przeczytajcie początek artykułu na 100% ten kto to pisał oglądał mecz hahahaha

spidey 08.08.2008 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KosaPS (Post 582003)
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html
Przeczytajcie początek artykułu na 100% ten kto to pisał oglądał mecz hahahaha

Ale o so chodzi??? :lol:

EDIT: Aaaaa już doczytałem, faktycznie żenadka... :lol:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 582002)
(...)

spidey'u nie ciesz się tak, bo wy tam też jakieś plany mieliście, ha? :)

Jakie znów plany?
Ja mam plan, że jutro śmigam na działkę pod Warszawę i tam się złoję... :D

EDIT: Jak napisałem Legia dość słaba, ale w 2 połowie zdecydowanie przeważała, jednak jak schodzi nasz najlepsiejszy snajper to nie dziwota że nic z tego. :)
Macie szanse odskoczyć na jedną kolejkę, w następnej tak łatwo już Wam nie będzie...

P.S. Aha jestem lekko trykniętny... :D

Nehiar 08.08.2008 21:13

Co do Polonii to widać, że brakuje im napastnika :P A Lech jak Lech ... Idzie na majstra :D Widać, że Legia słabiej zaczęła ten sezon, ale pewnie się przynajmniej trochę pozbierają. Bełchatów zaczął coś grać, ciekawe czy utrzymają tą formę do końca sezonu :> No nic liczymy jutro na naszych, żeby im się noga nie podwinęła. Liczę też na ciekawy mecz Lechia-Śląsk(albo odwrotnie nie pamiętam).

seba123139 08.08.2008 21:14

Troche żal Ci z onetu są, no ale cóz.... może zasnęli w 40 minucie i obudzli sie w przerwie, heh. A tak na poważnie licze że jutro zminnicy Wisł pokaż na co ich stać. Mam nadzieje że przełomowy mecz zagra Dawidowski i zacznie cos w koncu grac.... Licze tez na Niedzielana choc o niego jestem raczej spokojny. Wiec oby jutro po meczu można było zanucić "Mamy lidera..........."Jazda....

Uran235 08.08.2008 21:15

Leszki z GKS-em dali ciała, pregrali na własne życzenie, zamiast kontrolować grę, oddawali inicjatywę Bełchatowianom. GKS nie był aż tak cienki żeby z tego nie skorzystać. Co do ewentualnych głosów, że GKS wraca do formy- nie, nie wraca. Pierwszą połowę mieli tragiczną, drugą nieco lepszą. W drużynie jest kilku dobrych piłkarzy, ale reszta jest co najwyżej przeciętna, a ławka to raczej poziom Polonii Bytom. Ten zespół co najwyżej stać na takie niespodzianki.
Pytanie do Jizzz'a, co teraz sądzisz o obronie Lecha?

Co do Legii, to była wyraźnie lepsza od Polonii, ale nie stwarzała sobie sytuacji. Pierwszy karny raczej był, tylko Szałachowski zachował się fair, nie tylko nie zrobił teatru, ale starał się nie zrobić krzywdy bramkarzowi i chwała mu za to. Sytuacja Radovica to ewidentny nur i słuszna decyzja sędziego. Mecz zaskoczył mnie dobrym poziomem i pokazał, że Polonia nawet bez napastników może się liczyć w lidze.

jasnyGwint 08.08.2008 21:15

Lech, cio się stało ? :lol:

Remis Legii to żadna niespodzianka zważywszy na jej forme i na to że Polonia to w polowie Groclin.

Oby jutro nie było falstartu z naszej strony, zwłaszcza jak zagramy pewnie składem zbliżonym do tego z meczu o superpuchar

Rob_Zombie 08.08.2008 21:16

:rotfl:
Nie wiem jak Lech, ale Legia to raczej padakę grała, może i się utrzymywała przy piłce ale wiele z tego nie wynikało.
Zobaczymy jak jutro my się spiszemy, ale jak na razie jestem tak pewny jak mało kiedy o nadchodzący (a właściwie trwający już) sezon.

KosaPS 08.08.2008 21:18

Dokładnie o ten fragment:
"Pierwszą bramkę w sezonie zdobył Barłomiej Grzelak już w 10. minucie podczas derbów Warszawy. To była jedyna bramka w pierwszej połowie w spotkaniu Legii i Polonii."

Uran235 08.08.2008 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KosaPS (Post 582019)
Dokładnie o ten fragment:
"Pierwszą bramkę w sezonie zdobył Barłomiej Grzelak już w 10. minucie podczas derbów Warszawy. To była jedyna bramka w pierwszej połowie w spotkaniu Legii i Polonii."

Ale dalej też jest dobrze:
W drugim spotkaniu Lech Poznań i GKS Bełchatów nie strzeliły żadnej bramki w pierwszych 45 minutach.
Rengifo strzelił w 45. minucie :P .

Paweł 08.08.2008 21:28

Fotka i tytuł genialne http://www.weszlo.com/news/763

K_2 08.08.2008 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kiju.ts (Post 582029)
Powiem tak. Dzisiejsze korzystne dla nas roztrzygnięcia w Ekstraklasie są kolejnym powodem dla któego twierdzę, że mamy realne szanse na wysłanie Barcelony do Pucharu UEFA.

A co ma jedno z drugim wspolnego ? :shock:
Lech przegral ale rownie dobrze mogl wygrac .Gks mial poprostu farta ,natomiast gra LEgii to widac jest glebsz problem

Marszałek 08.08.2008 21:37

Powiem Wam tak. Dopóki trenerem Lecha będzie Franz dopóty smialo możemy się nabijać z ich aspiracji. W każdym razie ja spie spokojnie jak on tam jest:), poza tym to co sprowadził nic wartościowego sobą nie może prezentować. Co innego Legia, jakiś kopaczy nasciągała, ale dzisiejszego wieczoru bardzo się na niej zawiodłem,oj bardzo. Nie lubię jej za to:) ale za to badzo lubię Urbana. Wydaje się być znakomitym fachowcem, musi w dalszym ciągu być trenerem Legii. Razem z Franzem to prawie jak pól Kasperczaka.

Devonisch 08.08.2008 21:42

"Teraz Lecha już nic nie zatrzyma. Idziemy na mistrza. A Wisła? Wisła to będzie oglądać nasze plecy. Lech Wisła, Legia - tak to się zakończy" Piotr R.

LOL BUHAHAHAHAHA LOL - Koleś mnie zabija po dzisiejszym meczu szczególnie. Wróciłem do domu i nie mogłem uwierzyć :D:D:D:D

K_2 08.08.2008 21:43

E tam Smuda ich nawet niezle poukladal.Graja szybko z pomyslem ,widac jakosc w ich grze .Czegos im brakuje w tej taktyce i stawialbym bardziej na gre w odbiorze ,bo do przodu graja calkiem dobrze

W Legii tak jak pisalem Urban do spolki z Szulem nie wykorzystuja potencjalu pilkarzy, bez taktyki ,bez polotu

Krissu 08.08.2008 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 582045)
, poza tym to co sprowadził nic wartościowego sobą nie może prezentować.

Lewandowski

pan Dudi 08.08.2008 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K_2 (Post 582050)
E tam Smuda ich nawet niezle poukladal.Graja szybko z pomyslem ,widac jakosc w ich grze .Czegos im brakuje w tej taktyce i stawialbym bardziej na gre w odbiorze ,bo do przodu graja calkiem dobrze

W Legii tak jak pisalem Urban do spolki z Szulem nie wykorzystuja potencjalu pilkarzy, bez taktyki ,bez polotu

A moim zdaniem i jedni i drudzy powinni wprowadzać jeszcze więcej brazyliany do swojej gry, zamiast poprostu grać w piłkę:lol::lol::lol:Wtedy Mistrza mamy już w listopadzie:D

Marszałek 08.08.2008 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 582051)
Lewandowski

Niech podbny poziom zaprezentuje w następnych spotkaniach, bo jednomeczowych gwiazdorow to my mamy średnio co kolejkę.

mr_kwolf 08.08.2008 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 582060)
Niech podbny poziom zaprezentuje w następnych spotkaniach, bo jednomeczowych gwiazdorow to my mamy średnio co kolejkę.

skoro jedna kolejka to za mało by ocenić gościa "in plus" to czemu jedna kolejka jest wystarczająca żeby oceniać gości "in minus"?
Dwa tygodnie temu były lamenty i płacze że Lech i Legia się wzmacniają a my nie więc o mistrzu możemy pomarzyć a dzisiaj świętowanie i zastanawianie się kiedy zapewnimy sobie mistrza. Spokojnie panowie, my nawet nie rozpoczeliśmy sezonu

Krissu 08.08.2008 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 582060)

Oj..
Obawiam się, że on jednomeczowym gwiazdorem nie jest i nie będzie.

Marszałek 08.08.2008 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 582067)
skoro jedna kolejka to za mało by ocenić gościa "in plus" to czemu jedna kolejka jest wystarczająca żeby oceniać gości "in minus"?

Ale czy ja go oceniłem in minus? nie, mówie tylko,że z oceniami i wysuwaniem wniosków nalezy poczekać.

Scorpius 08.08.2008 22:18

Co do inauguracji sezonu, mysle że zanim Legia dojdzie do formy pogubi troszkę punktów po drodze jeszcze... bo potencjał na pewno ma temu zaprzeczyć nie można, aczkolwiek sądze że największym problemem będzie sam Urban, który być może jest dobrym trenerem lecz nie ma on żadnego doświadczenia w tym fachu na poziomie seniorskim co było widać niejednokrotnie już na podstwie meczów Legii.

Lech...coś czuje że mimo wszystko będzie walczył zacięcie... o wicemistrzosto z Legią zacięcie, pokazał dziś mimo wszystko ładny futbol, lecz szwankuje to co zawsze w Lechu obrona, tam to chyba jakiś psycholog jest potrzebny...

FajQ 08.08.2008 22:22

Ja jestem baardzo zadowolony z wyniku Lecha.Zimny kubeł wody na ich głowki ostudzi zapały.A zwłaszcza Reksia.Co panie Reiss mistrz? W picipolo chyba.Przegrać z drużyną 3 bramkami co oddała 2 strzały na bramkę to jest sztuką.Co do Legi.Stres ich zjadł przecież to derby:rotfl:A tak na poważnie to spodziewałem się po was dużo więcej.Ja się zastanawiam co wciąż Giza robi w Legi, no ale to pytanie do Pana Urbana.Ogólnie to wyniki wymarzone.Stawiałem raczej na wygrane gospodarzy.Zobaczymy co jutro pokaże Wisełka

czesiu 08.08.2008 22:40

Kluby kupują grajków za kilkaset tys. E i się grzeją. Można sie nieźle ubawić z tych wszytkich mocarstowych ambicji. Ten na miszcza, tamten na miszcza, a jak przychodzi co do czego to lepiej nie mówić. Polonia zagrała dzisiaj swoje, a L... no coż. Urban sprowadził kilku grajków za kilkaset ty. E i okazało się, że to zwykli ligowcy. Teraz płaci za to frycowe.

Verter 08.08.2008 22:42

Nie chce mi się pisać o naszym meczu bo nóz się w kieszeni otwiera. Przegrać z Bełchatowem ten mecz to jest mistrzostwo świata, więc jedego miszcza już mamy ;)
Na osłode pozostaje to http://pl.youtube.com/watch?v=RQHy5WpFgos ;)

pan Dudi 08.08.2008 22:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 582073)
Nie wrzucilismy na Leszka i kolegow...to sie liczy :D

No to muszą być zajebiste przekłamania na łączach C+. Czy Ty myślisz, że tu nikt nie oglądał tego meczu, czy poprostu masz taką naturę, że lubisz bezczelnie kłamać prosto w oczy?! Przecież Wasz doping to tylko i wyłącznie wrzuty na KSP i zgody. Mi to nie przeszkadza, bo wiem, że jak Legia jedzie z antydopingiem na dwie strony, to jest ok, ale jak robi to ktoś inny, to jest to pokaz kompleksów itp. Chodzi mi tylko o to, żebyś nie kłamał, bo pisząc takie bzdury obrażasz nas wszystkich.

jova 08.08.2008 23:05

Mam pytanie do kolegów z Warszawy: skąd bierze się tak duże poparcie dla Urbana ze strony kibiców Legii?

Kijek 08.08.2008 23:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 582118)
Mam pytanie do kolegów z Warszawy: skąd bierze się tak duże poparcie dla Urbana ze strony kibiców Legii?

duze tzn jakie?

"Jesteś z Grodziska, mówię ci, zawsze stąd byłaś skończ już wreszcie śnić, nie jesteś z Warszawy mówię ci, jesteś z Grodziska..."

jova 09.08.2008 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kijek (Post 582125)
duze tzn jakie?

Praktycznie nikt nie ośmiela się wspomnieć o zwolnieniu go lub szukaniu kogoś lepszego choć wyniki osiągane przez zespół raczej nie są zadowalające, styl gry nie jest szczególnie porywający, a większość zawodników gra poniżej swoich możliwości. Patrząc na ton wypowiedzi Szali w przerwie meczu można dojść do wniosku, że z motywacją zawodników też nie jest najlepiej.
Gdyby taka sytuacja miała miejsce w Wiśle to trener byłby mieszany z błotem przy każdej możliwej okazji, a kibice Legii na pracę Urbana patrzą zaskakująco optymistycznie.

Kijek 09.08.2008 00:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 582136)
Praktycznie nikt nie ośmiela się wspomnieć o zwolnieniu go lub szukaniu kogoś lepszego

No a z jakiego powodu mialby zostac zwolniony?
Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 582136)
choć wyniki osiągane przez zespół raczej nie są zadowalające,

Wyniki nie zadowalajace tzn? Kim mysmy mieli zdobyc mistrzostwo Polski, Borysiukiem? Rybusem? Wysockim? Oczywiscie przydarzyło sie wiele glupich porazek, ale cos tam wpadło (PP).

Przyjdzie moment na ocenianie, juz mysle po tym sezonie i wtedy zobaczymy. Zeszły sezon sie wstrzymałem bo mielismy kilku do grania teraz jest lepiej i zobaczymy... Napewno w czerwcu 2009 litosci nie bedzie.

skttrbrain 09.08.2008 03:00

Fak..
Spójrzcie na statystyki..GKS dwa celne strzały na bramkę, trzy gole. Dawno mnie żaden mecz tak nie wkurzył jak dzisiejszy. Bełchatów to mizeria, a my tejże mizerii daliśmy się frajersko ograć i to u siebie. Przegraliśmy mecz, w którym po pierwszych 45 minutach powinniśmy prowadzić co najmniej 3:0.
Znów obrona dała ciała..o ile środkowi w miarę ok, to Henriquez i po części Kotorowski zawalili mecz. Ale spokojnie, jeszcze bym nas nie skreślał..tylko grajmy wreszcie ustawieniem z lewym pomocnikiem!!

Generalnie..
..trafił mnie dziś szlag na Bułgarskiej :(

St@chu 09.08.2008 07:32

Jakbym miał oceniać dwóch naszych rywali po tych pierwszych meczach... To moim zdaniem korzystniej wypadł Lech. Dostrzegam u niego jednak pewien poważny mankament, który nie zmienił się nic mimo przyjścia Arboledy. Dziurawa obrona i równie niepewny bramkarz. Może Pawełek nie jest pewny ale to co czasami wyprawia Kotorowski woła o pomstę do nieba. Ciężko myśleć o mistrzostwie, kiedy zdobywa się w meczu u siebie 2 bramki a mimo to przegrywa, ale rozumiem że to pierwszy mecz i jeszcze wszystko przed nimi.

Legia niczym mnie nie zachwyciła. Korzystniej wypadła Polonia-Dyskobolia... Przynajmniej w moich oczach... Przyznam nie widziałem końcówki meczu, ale myślę że te 60-70 minut mi wystarczy, żeby powiedzieć, że nie czuje się zaskoczony in plus postawą Legii.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl