![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wolfy - "legijny" jako przymiotnik pisze się z małej litery, a pionek to chyba nie jest przesadnie mocny epitet po takim babolu - więc w czym problem:-D Cytat:
Co do oceny Boruca, to proponuję też byś trzeźwo popatrzył na jego dokonania. Facet został przywrócony do kadry na kredyt, bez poważnych podstaw. Przy czym skrzywdzono Fabiańskiego, który przecież dobrze broni i nikt nie miał do niego pretensji o formę. Pal sześć, że mimo gry na Wyspach gra tragicznie nogami i nie poczynił w tym zakresie żadnych postępów (dziś było to widać jak na dłoni). Liczy się tylko to, że dzisiejszy mecz - denny w naszym wykonaniu - mógł się zakończyć szczęśliwym, całkowicie niezasłużonym zwycięstwem. Dzięki Borucowi zaś ten mecz przegraliśmy - koszmarny błąd naszego bramkarza całkowicie podłamał nasz zespół (owszem, też to świadczy o reszcie piłkarzy i ich kondycji psychicznej - ale od Boruca zaczęło się nieszczęście). Dobry bramkarz to taki, który zdobywa dla zespołu punkty. Zły to taki, przez którego zespół przegrywa wygrane mecze. Przecież to dosyć proste. Więc nie wiem, po co ta dyskusja. Boruc nam przegrał mecz, nie pierwszy z resztą. Takie są fakty! |
Dlaczego kur... dlaczego ?! Jak można ściągać najlepszego zawodnika na boisku który z minute na minute jest coraz groźniejszy i zalatywało już drugą bramką w jego wykonaniu... przecież on nawet nie wiedział że ma zejść do cholery....
...ale nie lepiej dać dobrego w destrukcji Smolarka na szpice żeby sobie brameczke strzelił... wszystko kosztem Krzynówka który w destrukcji gra tak jak się o tym przekanliśmy dzisiaj i w meczu z Czechami. |
Cytat:
bez przesady, mógłby kompnąć jeszcze wyżej. kto jak kto ale Brożek wie jak marnować setki. A okazja Błaszczykowskiego? a gdyby tam był Brożek... i tak można wymieniać (żeby nie było, dla mnie to jest skandal żeby profesjonalny piłkarz marnował takie sytuacje, no ale ogladajać Wisłe i ogólnie polską ligę przyzwyczailem się że takie rzeczy niestety często sie zdarzają, a celny strzał z 20 metrów w światło bramki to prawie święto) |
Słowacja? Mocna? Maja jednego dobrego zawodnika, który w dodatku nie grał. Słaba drużyna, co pokazali dziś kopiąc się po czołach. A my ? Cóż Panowie więcej ambicji.
|
Cytat:
|
Powiedzmy sobie szczerze Boruc to ogólnie świetny bramkarz i mogło się mu jeden raz przydarzyć .Pech. No ale cała reszta burasów. Brożek, Błaszczykowski,może Rodżer i koniec. Reszta burasy z ławek albo z trybun ... Wojtkowiak przecież ten chłopak to jest wawrzyniak do kwadratu. Ciekawe co powie Leo -jestem ****a najlepszy ,wybrałem najlepiej a wy mi ssijcie ... Co za bezkarny siwy typ. To już mógł Boguskiego , Piotrka Brożka powołać. Piotrek na tej ****a lewej obronie zagrałby o tysiąc ****a razy lepiej niż ten buras Wojtkowiak. I po co on do ****y zajebanej nędzy zdjął Brożka to już chyba pozostanie tajemnicą tego ..ach.
|
Cytat:
Przeciętny Słowak i myślisz że kojarzy Błaszczykowskiego czy Smolarka :rotfl: oni ci powiedzą składy polskiej ekstraligi hokejowej a nie Kubę czy "Eusebio" Vittek, Sestak, mówią ci coś te nazwiska czy dla ciebie to no name? |
Cytat:
|
ze skrajnośći w skrajność.. taka natura jakbyśmy wygrali liżelibyście wszystkim dup/... (wide Czechy,....//
jak nie wiadomo... ludzie troche obiektywizmu.. |
Cytat:
być może Paweł nawet by się w takiej sytuacji nie znalazł... Pozostaje nam tylko gdybanie |
w poniedziałek w PS po meczu z Czechami był tytuł na pierwszej stronie:
NIEOBLICZALNI :D |
Cytat:
|
Cytat:
Człowieku prosze Cie, zrób ludziom przysługe i wyjdź stąd! |
Cytat:
|
Od poczatku mowilem ze po aferze na Ukrainie Boruc nawet po powrocie do kadry powinien sobie posiedziec na ławie i troche spokorniec a bronic powinien Fabian ktory rozegral wczesniej w kadrze 2 dobre mecze. Wielki Artur wrocil i odrazu ma bronic?!:foch:
Czułem tez ze jesli Kubie nie wyjdzie mecz jak z Czechami to nasza gra ofensywna bedzie wygladac jak zawsze, czyli nie bedzie wygladac. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Niestety obrona w której gra Dudka jest na poziomie drugiej ligi francuskiej, pomoc gdy trzech gości bez przerwy lata za Błaszczykowskim jest na poziomie niezgranej drużyny naszej ligi, i tak to wyglądało. Z gwna bata nie ukręcisz, czy Leo odejdzie czy nie, zawsze jakiś inny Janas wejdzie do dużej imprezy, gdzie dopiero wtedy widać poziom naszego futbolu. Wyje... hołotę z PZPN na początek i robić boiska w każdej wsi i dzielnicy :D Wtedy może za 15 lat nie będziemy rzucać mięsiwem przy okazji meczów z ogórasami z SanMarino Słowacji czy Słowenii (a jeszcze Irlandia nas czeka).
Co do dzisiejszego meczu to Boruc niestety w 90% winny porażki (a reszta rozkłada się na 3 obrońców co go kryło jak próbował łapać piłkę) i myślę że powinien teraz pobronić Fabiański. Powinien już bronić teraz i z Czechami zresztą. |
qrde troche umiaru... ludzie... boli przedewszystkim to w jaki sposób straciliśmy te bramki..
|
Cytat:
|
Cytat:
Oczekujesz od bramkarza, że wygra mecz? W jaki sposób ma to zrobić? Mam rozumieć, że ma wybronić kilka setek, po czym pobiec pod drugą bramkę i zajebać zwycięskiego gola? No ludzie bez jaj. Gdyby nie Boruc to kilka(naście) spotkań zakończyło by się totalną kompromitacją. Co nie zmienia faktu, że dziś zawalił straszliwie. Sam mecz - kopanie się po czołach. Czy mnie się wydaje, czy bramka Ebiego to nasz jedyny celny strzał był? |
Cytat:
|
Cytat:
|
prawdemowiąc patrzeć po nazwiskach i gdzie oni grają to powiniśmy prosić o maxymalne 3 miejsce w grupie...
|
Myślę że wszyscy jesteśmy wkurzeni na maksa, bo co najgorsze frajersko przegraliśmy ze Słowacją!
Pozwolę sobie ocenić piłkarzy - tak na chłodno:) 1.Boruc - niestety jeden wielki błąd + kila głupich płaskich wybić do napastników Słowackich - bardzo słabo 2. Wasilewski - bardzo przeciętnie, 3. Żewłakow - przeciętnie 4. Dudka - słabo 5. Wojtkowiak - słabo 6. Murawski - przeciętnie (nie miał pary) 7. Roger - za dużo strat, bezproduktywny przecietnie 8. Błaszczykowski - bez błysku, ale miał decydujące podanie do Pawła - przyzwoicie 9. Smolarek - bramka a poza tym przeciętnie 10. M.Lewandowski - przeciętnie, kilka głupich strat w środku 11. Brożek - obok Błaszczykowskiego najlepszy dzisiaj 12. Garguła - grał, ale (może tak mu Benhaker kazał) nadmiernie zwalniał grę, przeciętnie 13. R.Lewandowski - szkoda że nie trafił na 2-2 przeciętnie 14. Krzynówek - przecietnie Jeśli większość piłkarzy gra przeciętnie to ciężko zremisować, nie mówiąc już o wygranej... |
Wystarczyło, żebyś napisał:
Wszyscy poza Brożkiem i Błaszczykowskim przeciętnie;) |
Euzebiusz Smolarek 4 - najlepszy w polskiej drużynie. W pierwszej połowie bardziej nawet niż skrzydłowy, obrońca. Zablokował kilka dośrodkowań i odebrał sporo piłek. Strzelił gola, walczył i biegał od jednej bramki do drugiej. Nie ma co wymagać więcej.
gazeta.pl Nie wiem czy ja inny mecz oglądałem ? |
Też macie uczucie jakby was ktoś w dupę wyjebał? :D
A tak na poważnie. Brawo Paweł Brożek, brawo Kuba Błaszczykowski, znów duża klasa! Ebi mnie załamywał choć niby swoje zrobił - zdobył gola. Obrońcy mnie załamywali od początku. Fatalnie grał Wojtkowiak.. Dramat z tą lewą stroną.. Może wreszcie pora na Gancarczyka? Co w końcu z Bronowickim? Roger już nie ten co z Czechami. Zresztą sądzę, że Słowacy byli dużo mądrzejsi niż Czesi. Spokojnie przeanalizowali to co my z Pepitkami zagraliśmy i zrobili swoje. Gole z dupy, trudno... Szkoda zmiany Pawła. Bardziej ku temu nadawał się Smolarek. Dziwi też zejście Murawskiego. Dużo gorzej prezentował się Mariusz Lewandowski. No cóż. Mam nadzieję, że to nauczka. Że już nigdy nie przytrafi się nam tak frajerska porażka. Z przykrością stwierdzam, że to była najbardziej frajerska przegrana polskiej kadry jaką widziałem. Co do przyszłości Leo. Nie sądzę, aby sam odszedł. Za dużą kasę tu dostaje, żeby z niej zrezygnować. Poza tym to nie jego wina, że nasi obrońcy wbili dwa samobóje, bo tak to trzeba określić. Byle do wiosny! Tak z innej beczki. Może to głupie co powiem, ale nie niespodzianki (bo za taką uznaję dzisiejszą porażkę naszych) zdarzają się mimo wszystko coraz częściej. Dziś znów: Estonia - Turcja 0:0, Grecja - Szwajcaria 1:2, Gruzja - Bułgaria 0:0, Łotwa - Izrael 1:1, Włos, Niemcy, Litwini i Hiszpanie ledwo ledwo. Anglicy też nie bez problemów. Portugalia przeżywa męki z Albanią. Zobaczymy co będzie na wiosnę. :) |
Cytat:
|
Armageddon ludzie, armageddon
uspokójcie sie troche, to tylko nasza reprezentacja, a to jej zwykły mecz. Ja na ten przykład omówiłem z domownikami między 60 a 93 min planowaną budowe trasy kolejowej Podłęże- Piekiełko rozstrzygnałem skąd moze wypływac Raba i w którym miejscu ma swe ujście, jak równiez przy tej okazji pojawiła sie kwestia Dunajca Do tego rozprawialismy czy tory kolejowe Mszana D- Tymbark są jeszcze czynne. Dało sie? dało, porażke przełknałem, a jadac kiedys na trasie Podłęże- Piekiełko między jednym browarem a drugim wspomnę Borubara. i już. |
Cytat:
Przy czym wygrać mecz to u bramkarza oznacza - wyciągnąć kilka setek i zachować czyste konto, dzięki czemu jego drużyna po słabym meczu wygrywa farciarsko jedną bramką. To co zrobił Palop zdarza się raz an milion i nikt tego od bramkarza nie wymaga. Casillas, Buffon, Cech czy nawet Dudek - to są/byli bramkarze, którzy regularnie wygrywają dla swojego klubu 4-5 meczy w sezonie. Jeśli nie więcej. Z kolei taki Artur Sarnat, który zawsze bronił przyzwoicie miał bilans zerowy. Tzn. na ogól nie psuł meczów, ale jak leciała trudna piłka - można było być pewnym, że ją puści. Boruc niestety ma w reprezentacji bilans ujemny, bo zawalił co najmniej dwa mecze. Jest to o tyle irytujące, że w Celticu w LM kilka razy dokonywał już cudów w bramce i wygrywał im przegrane mecze. Niestety w kadrze nie prezentuje podobnej formy. |
Panowie, ja też jestem wkurzony jak mało kto- Boruc jest dobrym bramkarzem ale faktem jest, że ma dobrą prasę dobre publicity (piwko od czasu do czasu z warszawskimi dziennikarzami?) To że jest dobrym bramkarzem wywindowało do go Celticu i to jest max dla tego piłkarza. Samym wizerunkiem "holy goale" i pewnego siebie twardziela nie wygrywa się meczów.. Psychika była jego mocna stroną zawsze ale widać że po Lwowie na jego wizerunku pojawiła się rysa, której się nigdy nie pozbędzie... myślę, że jesteśmy świadkami zejścia Boruca z firmanentu
|
Cytat:
Nie róbmy jaj! Nie róbmy ze Slowacji potentata piłkarskiego, nawet jeśli mieli w miare udane poprzednie eliminacje. To NIE POWINNA być reprezentacja na naszym poziomie! Powinniśmy ich znacznie przewyższać! Co z tego że mają gracza Liverpoolu? (Zimbabwe też miało gracza Liverpoolu). Są w tym głupim, bo głupim ale coś odzwierciedlającym rankingu FIFA 30 miejsc niżej niż my. Temu stwierdzam, że solidny zespół europejski powinien wygrać taki mecz, prowadząc na kilka minut przed końcem i boli mnie to, że Polacy się takim zespoołem nie okazali, ale to już szeroki apekt i nie chciałbym uderzać w tony podobne do Szpaka, którego kryrtykowałem. I dlatego pytam GDZIE JESTEŚMY? Bo potencjał Słowacy mają pewnie dużo mnieszy niż my i podejzewam , że tam kazdy chce być hokeistą a nie piłkarzem. Dlatego "gadam", bo Polacy mają wielkie aspiracje, ale co z tego wynika to widać a mogło by dużo więcej |
Panowie jaki Piotrek Brożek do reprezentacji? Widzieliście jego ostatni mecz przed kadrą w Zabrzu? Przecież to była tragedia mieszana z katastrofą. Trochę umiaru.
Przeginacie też z wyrzucaniem Lewandowskiemu zmarnowej setki. A zmarnowana setka Błaszczykowskiego z pierwszej połowy to co? Ten to miał i czas i miejsce, a pieprznął tak jakby chciał za stadion piłkę wywalić. |
Sarnat tez nam zaje.al kilka meczów- przykład? Polonia- Wisła mecz o mistrza w 2000r.. ależ byłem wtedy wk...
|
Cytat:
Naprawdę, nie jestem w stanie pojąć Twojego toku myślenia. |
Fakt, Błaszczu strasznie przestrzelił.
Tyle że od rasowego snajpera, który jest od 3 minut na boisku (a więc świeży, nie zmęczony) wymaga się by wykorzystywał 100% sytuacje. Bo przeciętni Słowacy takie wykorzystali. A Błaszczu to pomocnik, nie napastnik. Tyle że w Liverpoolu za takie pudła to treneiro ściąga z boiska. Nawet pomocnika. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl