Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Eliminacje do LE/LKE 2024 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11000)

Revolver 15.08.2024 15:06

Tak, na bank "za chwilę będą chronić przed wychodzeniem z domu". Przecież to dokładnie to samo, co odpalanie piro pod flagami. Wszędzie tylko ta neokomuna, postmodernizm.

Przecież i tak wiadomo, że nie chodzi o świeczki, tylko o to, żeby zrobić coś na nielegalu i się "pokazać" innym amebom. Gdyby UEFA zalegalizowała race, to zaczęliby odpalać granaty dymne, gdyby granaty były nagle legalne, to zaczęliby pewnie jarać ogniska na trybunie, itd. Wszystko, żeby pokazać, jacy są wyklęci i antysystemowi.

I w sumie, to miałbym na to szczerze wyje*ane, ale problem jest taki, że ZADŁUŻONY KLUB ZA TO PŁACI. Czego tu ku*wa nie kumacie?

wolfy 15.08.2024 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kbr (Post 1631918)
To nie jest dyskusja o szkodliwości rac. Są zakazane i odpalanie ich oznacza wysokie kary dla klubu. Każdy kto je odpala naraża klub na straty finansowe. Tak trudno to zrozumieć? Fajnie jest pokazać, ze ma się w dupie zasady, kiedy ktoś inny płaci taką głupotę. Gdyby sebiksy musiały pokrywać koszty kar z własnych kieszenie może zrozumieliby o co chodzi.

Dokładnie. Uważam UEFA za patologiczną organizację (zresztą - jest to nieźle udokumentowane), ale to nie usprawiedliwia niszczenia finansowo klubu który kochamy.

AgresywnyChomik 15.08.2024 15:22

Wiselko wygraj mecz....

Patryko 15.08.2024 15:28

Mnie osobiście race byłyby całkowicie obojętne, gdyby środowisko ultrasów pokrywało straty finansowe, które klub ponosi z tego tytułu.

Kumaci tutaj mówią, że "kasa się znajdzie". Śmiem w to wątpić i chętnie zrewiduję tą opinię, kiedy okaże się, że klub dostał przelew na pokrycie tych kar. W przeciwnym razie jest to kopanie leżącego finansowo, ukochanego klubu.

KOALIK 15.08.2024 16:18

Ale teraz jeszcze dochodzi fakt, że stracili władzę w Polsce, więc znowu będą kreować się na wyklętych z Nowogrodzkiej, bo z pewnością czekają na instrukcje od Naczelnika z Żoliborza.

Markus 15.08.2024 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1631924)
Ale teraz jeszcze dochodzi fakt, że stracili władzę w Polsce, więc znowu będą kreować się na wyklętych z Nowogrodzkiej, bo z pewnością czekają na instrukcje od Naczelnika z Żoliborza.

Robienie przez Koaliczka z kibiców Wisły narzędzia Kaczyńskiego wykonującego jego instrukcje jest jeszcze większym chorym absurdem niż pieprzenie o rzekomym podłożeniu bomby na stadionie przy Reymonta przez PiS wraz z Putinem, czy że Wisłą nie steruje Królewski ani wcześniej trio, tylko zakulisowo Obajtek, wspierany przez Jędraszewskiego i ojca Degollado. :rotfl:

Ale odlot. :evil: :lol:

Jak mu się to wszystko w ogóle spina? :rotfl: :lol:

Natomiast bezmózgi, dla których ważniejsze jest odpalanie rac z pełną świadomością, że uderzają we własny klub, który będzie musiał płacić kary za ich skandaliczne zachowanie,powinny otrzymać zakaz stadionowy i pozwy o odszkodowanie ze strony klubu. Powinny każdą karę płacić z własnej kieszeni.

Niestety nic takiego się nie wydarzy.

wolfy 15.08.2024 20:26

Pierwsza połowa bardzo dobra. Pozytywne zaskoczenie Starzyński (jak na niego), nędza Sukiennicki. Strasznie dużo groźnych strat, do zmiany w przerwie.

Kowalik1906 15.08.2024 20:36

Jak dla mnie strasznie słabo dziś Jaroch. O Zwolińskim nie wspominając, bo chłopa nie ma na boisku. Starzyński jak nie on, do momentu jak wywinał orła na piłce.

s1mone 15.08.2024 21:33

Ja jestem pod wrazeniem gry druzyny, niezaleznie od tego co sie stanie w tej dogrywce.

Lepiej by bylo dla ligi jakby w bohaterski sposob odpadli po karnych, ale i tak bym wolal jakby ta Trnave przeszli.

Zwyczajnie zasluzyli sobie na to swoja dzisiejsza gra.

/brak pl znakow/

Arked 15.08.2024 21:58

Emocje i nerwy jak za starych dobrych czasów. Póki co fatalna zmiana Baeny łamie mi serce.

wolfy 15.08.2024 22:47

Brak mi słów... Coś pięknego.

Starzyński zagrał najlepszy do tej pory mecz w Wiśle. Cały, nie chodzi tylko o gola.

Rodado MoM. Gol i asysta.

doktor granat 15.08.2024 22:48

Brawo brawo brawo, gratuluję Piłkarzom i Trenerom!
Zasłużony awans, szkoda że przez nieskuteczność musiało dojść do dogrywki i karnych.

skarabeus 15.08.2024 22:50

Wwwiiiissslaaaaaa!!!!

Zawal!!!!!

s1mone 15.08.2024 22:50

Czapki z glow przed calym zespolem.

Byliscie panowie niesamowici.

Do tego jeszcze te 14 serii karnych, ja pierdziele - zawal serca byl blisko.

Dziekuje

/brak pl znakow/

Witalis 15.08.2024 22:57

Moskal specem od takich awansów. Fajnie Starzyński zamknął usta krytykom.

AgresywnyChomik 15.08.2024 22:58

Poplakalem się.

Na Belgie !

Patryko 15.08.2024 22:59

Brawo!

Żeby oni tak do końca sezonu grali w lidze...

Szkoda Kiakosa, mam nadzieję, że nic poważnego.

Angel to skarb.

skarabeus 15.08.2024 22:59

Mozemy przelozyc Arke? To wiecej niz wskazane.

Elendil 15.08.2024 22:59

Co tu dużo mówić, dla takich chwil się kibicuje! Niesamowite, te karne to jakaś masakra była, kto się nie załamał po niestrzelonym karnym Brody? A później okazało się, że trzeba powtarzać, scenariusz jak z filmu.

Niestety nie oglądałem całego meczu, bo różne obowiązki wypadły, żałuje, bo z tego co słyszałem, to chyba najlepszy mecz Wisły od czasu finału z Pogonią.

Emocje takie, jakbyśmy weszli do LM, a nie do kolejnej rundy LKE, gdzie na 99% zostaniemy zjedzeni. Ale kasa wpadła ładna i na pewno doda to mnóstwo energii piłkarzom, trenerom i kibicom. W końcu nie może być ciągle źle ;)

skarabeus 15.08.2024 23:00

To byl lepszy mecz niz z Pogonia.
Zaorali Spartaka bez reszty.

Arked 15.08.2024 23:00

Niesamowicie cieszy nie tylko wygrana i awans ale także styl. Dramatyczna seria karnych trochę fałszuje obraz, bo przy odrobinie szczęścia mecz mógł skończyć się wynikiem 4:0 w ciągu 90 minut i Trnava nie mogłaby być rozczarowana.

AS82 15.08.2024 23:00

Ja napiszę tylko jedną rzecz , ale zrobię to wielkimi literami:

TO BYŁ NAJLEPSZY MECZ MARCA CARBO W BARWACH WISŁY :!:

universe 15.08.2024 23:02

Nagroda za wiare niezachwiana i do konca...Dzieki Wiselko:D:-D:D:-D:tsw_krol:

bridgeburner 15.08.2024 23:03

To w ogóle był najlepszy mecz Wisły z ładnych kilku lat
Z okazji w drugiej połowie to się powinno skończyć 4-5 do 0
No ale wtedy nie byłoby tych emocji

bódyń 15.08.2024 23:04

Ale mecz ale karne. Z meczu na mecz coraz lepiej
22 sierpnia gramu siebie w el LK czyli mecz zLeczna bedzie przelozony

KOALIK 15.08.2024 23:06

Kamil Broda był gorszy od Ratonika?

Chyba dla tych, którzy na tym zarabiali.

Fajnie, że najbardziej osądzany piłkarz Wisły od czci i wiary, a więc Alan Uryga pokazał też moc w tym meczu.

Szacunek!

No i trener, wreszcie trener w Wiśle Kazimierz Moskal.

Nie alfons, nie sutener, nie czyjś wujek.

Tylko trener.

Szacunek!

No i Angel Rodado

Nie Ratonik, nie Eneko, nie Omrani.

Tylko piłkarz.

Szacunek!

LucjuszWielki 15.08.2024 23:10

JAROSŁAW KRÓLEWSKI !!! :lol:

:tsw_puchar:
:tsw_wisla_flaga:
:tsw_wisla_flaga: :tsw_wisla_flaga: :tsw_wisla_flaga: :tsw_wisla_flaga: :tsw_wisla_flaga:

crux.a 15.08.2024 23:16

Rewelacja! Zwracam uwagę, że w karnych trafił KAŻDY zawodnik z jedenastki kończącej mecz, a Uryga nawet dwa razy!

Maszyna Kazka zaczyna działać:)

pepe72 15.08.2024 23:21

Ale jaja!

Jazda, jazda, jazda, biała gwiazda!

:tsw_wisla_flaga: :tsw_wisla_flaga: :tsw_wisla_flaga:

Arkadiusz.Czerepach 15.08.2024 23:32

To jest literalnie saragossa

grogoriogreg 15.08.2024 23:36

Saragossę, Twente i Trnavę łączy jedno nazwisko - MOSKAL.
Dziękuję za emocje i radość po końcowym gwizdku!

AS82 15.08.2024 23:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1631955)
To jest literalnie saragossa

Bez przesady , tam odrabialiśmy 4 bramki w trakcie meczu. Tutaj Słowacy byli tłem bo byli strasznie słabi.Całe szczęście ,że wygrali po karnych bo odpaść marnując tyle okazji , znowu byśmy byli przegrywami

Drozd 15.08.2024 23:44

Jak tam Panie wieśniak na grilu? Najebka była? :) Bo na R22 była, dużo lepsza i bezalkoholowa.....

Jedyny błąd jaki popełnialiśmy to zostawianie Jarocha z murzynem bez asekuracji. Pod koniec meczu już był z tego smród, a w dogrywce już się nie udało.

Broda z tym pierwszym karnym zachował się jak kretyn, cały stadion widział, że chce walnąć na siłę w środek. Opatrzność nad nami czuwała jak w 1920.

Teraz tylko czekać na mędrków, którzy będą żałować, "bo liga to priorytet" :rotfl: Ciekawe ile ostatecznie zarobimy na tych pucharach :).

pepe72 15.08.2024 23:45

Zdobyliśmy 3 punkty do rankingu krajowego. Więcej niż Śląsk, a co do Jagi i Ległej to zobaczymy.
Kod:

Cup  Points Average: 2.625
44 Legia Warsaw  CO  3.5  not out
73 Wisła Kraków  CO  3.0  not out
96 Jagiellonia    EL  2.0  not out
96 Śląsk Wrocław  CO  2.0  out

3 punkty zdobyły Lech i Pogoń w zeszłym sezonie!

Drozd 15.08.2024 23:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1631957)
Bez przesady , tam odrabialiśmy 4 bramki w trakcie meczu. Tutaj Słowacy byli tłem bo byli strasznie słabi.Całe szczęście ,że wygrali po karnych bo odpaść marnując tyle okazji , znowu byśmy byli przegrywami

O jacy byli słabi... a przed meczem podobno szans nie mieliśmy. Wypadałoby przestać pieprzyć chociaż w takim momencie...

AS82 15.08.2024 23:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1631960)
O jacy byli słabi... a przed meczem podobno szans nie mieliśmy. Wypadałoby przestać pieprzyć chociaż w takim momencie...

35 letni Słowacy i odpady z naszej Ekstraklasy , rzeczywiście strach się bać. Pisałem ,że z Trnavy można i powinno było się przywieżć remis. I nie deprecjonuję tego zwycięstwa , należy się szacunek za walkę , a największa radość jest z tego ,że dokonaliśmy to jako drużyna grająca szczebel niżej , bo jaka jest nasza realna siła to pokazał mecz w Wiedniu..

Arkadiusz.Czerepach 15.08.2024 23:55

WOLNO STRZELAC karne tak jak ten murzyn ?

bylem pewny ze ten var to w sprawie jego wykonania

TIR_DO_SŁUBIC 16.08.2024 00:00

Dlaczego nie da się grać takiej piłki w lidze?

Martineq 16.08.2024 00:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1631961)
35 letni Słowacy i odpady z naszej Ekstraklasy , rzeczywiście strach się bać. Pisałem ,że z Trnavy można i powinno było się przywieżć remis. I nie deprecjonuję tego zwycięstwa , należy się szacunek za walkę , a największa radość jest z tego ,że dokonaliśmy to jako drużyna grająca szczebel niżej , bo jaka jest nasza realna siła to pokazał mecz w Wiedniu..

Rapid na luziku klepnął potentata ligi tureckiej czyli Trabzonspor. To jest po prostu bardzo mocna drużyna.

AS82 16.08.2024 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martineq (Post 1631964)
Rapid na luziku klepnął potentata ligi tureckiej czyli Trabzonspor. To jest po prostu bardzo mocna drużyna.

Tak , bo oni mają drużynę na europejskie puchary a nie jakaś Trnava , z 35 letnim Pichem. Tak jak mówię ,cieszy wygrana bo nie byliśmy faworytem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl