Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jerzy Brzęczek trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10475)

AS82 22.07.2022 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1588283)
Kto za niego? Kto o zdrowych zmysłach przyjdzie tutaj trenować po okresie przygotowawczym?

Trzeba go było wyjebać po sezonie

azor 22.07.2022 14:42

Puchatek na licencji Kazka

kbr 22.07.2022 15:12

Jak dobrze, że jestem już stary i mam duży dystans do tego wszystkiego. A moja młodość i największe zaangażowanie przypadły na lata, kiedy wciągaliśmy tę ligę nosem. Teraz zamiast denerwować się tylko zastanawiam się czym mnie zaskoczą pracownicy mojego ukochanego Klubu :)

silver03 22.07.2022 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1588283)
Kto za niego? Kto o zdrowych zmysłach przyjdzie tutaj trenować po okresie przygotowawczym?

Banasik

i 10 Błaszczykowskich

Karherop 22.07.2022 23:24

Nie ma się do czego po meczu prz****** więc minimum do środy spokój w temacie

krysztal 23.07.2022 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1588335)

Zostań z nami nie odlatuj.Biegański ze dwa trzy razy nam dupe uratował

wolfy 23.07.2022 10:10

Cytat:

Eeeee, przesadzasz z optymizmem. "To tylko Resovia", "Arka nas wyjaśni", "Biegański ratował nam dupę" (jedna świetna interwencja z dobitką, reszta to coś co musi obronić). Nie odbieraj ludziom jedynej radości jakiej mają - plucia na klub, właścicieli, trenera i piłkarzy.

FraMat 23.07.2022 10:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1588353)
Eeeee, przesadzasz z optymizmem. "To tylko Resovia", "Arka nas wyjaśni", "Biegański ratował nam dupę" (jedna świetna interwencja z dobitką, reszta to coś co musi obronić). Nie odbieraj ludziom jedynej radości jakiej mają - plucia na klub, właścicieli, trenera i piłkarzy.

Ciekawe kto tutaj ma największą radość z kpin z Wisły?
Może ten, który ma w stopce:
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!

:haha:

Jaroo1 23.07.2022 10:38

A może pluciem na klub jest udawanie, że jest zajebiście? Na pewno progres robi się wtedy gdy się wmawia sobie nieprawdę, wtedy wiadomo nad czym pracować i co zmieniać.

Wczoraj graliśmy aż z Resovią, Arka jest cienka i nas nie wyjaśni, a Biegański nie ratuje nam dupy.

wolfy 23.07.2022 10:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1588354)
Ciekawe kto tutaj ma największą radość z kpin z Wisły?
Może ten, który ma w stopce:
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!

:haha:

To jest właśnie problem z sarkazmem - zakłada inteligencję u odbiorcy, na czym można się mocno przejechać. Zwłaszcza na forum które z założenia miało być kibiców klubu, a w rzeczywistości skupia głównie sfrustrowane stare mendy które szukają każdej możliwości żeby napluć na klub.

Mimo wszystko uważam że podpis jest adekwatny skoro po jednym remisie u siebie są odklejeńcy wróżący nam spadek do drugiej ligi, a po 4 punktach w dwóch meczach - max środek tabeli :lol: A jeśli ktoś po samym podpisie uzna że mam podobnie - cóż, FraMat, trzeba było też przeczytać post powyżej :>

FraMat 23.07.2022 11:07

Taki jest właśnie problem.
Sądzisz, że jesteś najinteligentniejszy i zawsze wybronisz się stwierdzeniem: "No to przecież był sarkazm, nie moja wina, że głupki nie rozumieją".
To może nie dawaj tym głupkom pretekstu?

A poza tym: na jedyną sfrustrowaną starą mendę wyglądasz na razie Ty.
Nie ma dnia, żebyś nie do.......ił się do kogoś, kto myśli inaczej niż Ty.
Bo rozumiem, że można rozmawiać, dyskutować czy się spierać - spora część osób na tym forum to robi.
Ty jedynie bawisz się w obrażanie innych, ale zawsze masz wymówkę: "To był sarkazm".

Po namyśle - dobrze chociaż, że tym razem próbowałeś się usprawiedliwić zamiast zmieszać z błotem.
Czyżbyś się starzał?
:>

wolfy 23.07.2022 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1588359)
Taki jest właśnie problem.
Sądzisz, że jesteś najinteligentniejszy i zawsze wybronisz się stwierdzeniem: "No to przecież był sarkazm, nie moja wina, że głupki nie rozumieją".
To może nie dawaj tym głupkom pretekstu?

A poza tym: na jedyną sfrustrowaną starą mendę wyglądasz na razie Ty.
Nie ma dnia, żebyś nie do.......ił się do kogoś, kto myśli inaczej niż Ty.
Bo rozumiem, że można rozmawiać, dyskutować czy się spierać - spora część osób na tym forum to robi.
Ty jedynie bawisz się w obrażanie innych, ale zawsze masz wymówkę: "To był sarkazm".

Po namyśle - dobrze chociaż, że tym razem próbowałeś się usprawiedliwić zamiast zmieszać z błotem.
Czyżbyś się starzał?
:>

Czyli rozumiem, że jeżeli podpis mam kuriozalnie defetystyczny (a przynajmniej tak mi się wydawało gdy go pisałem, teraz to on jest umiarkowany na tym forum), a w postach reprezentuję postawę "wait and see", co z automatu i tak wygląda na hurraoptymizm przy tym chlewie jaki robicie - nie da rady wyłapać że to sarkazm?
OK.

I przyznam że frustruje mnie postawa najbardziej aktywnych tutaj, ale nie oczekuj dyskusji z histerykami. Żeby dyskutować trzeba mieć wspólny kontekst, a tutaj większość nie ma kontaktu z rzeczywistością przez co zwrócenie uwagi że dwa mecze to za mała próba, nie można skreślać piłkarzy orzed pierwszym meczem (!!) albo napisanie o pozytywach automatycznie czyni z człowieka hiper optymistę.

FraMat 23.07.2022 11:16

Próbujesz odbiec od tematu.
Skoro masz podpis skrajnie defetystyczny nie rób chlewa pisząc, że osoby krytykujące działania klubu "plują na klub, właścicieli, trenera i piłkarzy".
Najczęściej jest to tylko uzasadniona krytyka, a nie żadne "plucie"

Drozd 23.07.2022 14:15

Cytat:

Jak to nie ma, kilka razy mieliśmy 3 na 2 i nawet nie oddaliśmy strzału. Jedyne co cieszy to wynik, jeżeli chodzi o rękę trenera, jakiś pomysł to dalej jesteśmy w czarnej dupie...

Mamy kilku młodych z potencjałem i jest to dla nich ostatni moment żeby pojąć o co w piłce chodzi. Brzęczek im to wyłoży? Wolne żarty...

AS82 23.07.2022 23:47

Wuja wygra następny mecz za 14 kolejek :D

KOALIK 24.07.2022 14:04

Przydupasy zarządu znowu chcą pouczać.

Jaka jest sytuacja Wisły?

W rundzie wiosennej nastąpiła największa kompromitacja w historii klubu i to był efekt zmiany trenera na wujka Jurka, który jest najbardziej negatywna osobą w polskiej piłce nożnej.

Do dnia dzisiejszego nikt nie został rozliczony, a w konsekwencji nikt nie został ukarany. Narażono po raz kolejny Wisłę na wielomilionowe straty związane z brakiem gry w powiększonej Ekstraklasie.

Wisła w pierwszej lidze to kompletny absurd. Zamiast obiecanych przez Dawidka europejskich pucharów na słynnej konferencji z Danielem nastąpił spadek.

Czy wyobrażacie sobie spadek sportowy Barcelony, Realu, Bayernu, Liverpoolu? No nie. Oczywiście zachowując odpowiednie proporcje, ale w naszym kraju Wisła to obok Legii największy klub. Taki klub nie może spaść.

Wujek Jurek jest krótko, ale już się zapisał negatywnie i można uznać, że jest takim samym szkodnikiem wraz z Jakubem i Dawidem jak ekipa Sarapaty. Dla mnie rządy przestępców w latach 16-18 są tak samo złe jak rządy amatorów i nieudaczników od wiosny 19.

AS82 30.07.2022 18:51

Brzęczek potwierdził dziś ,że masz coś ewidentnie z głową , Arka gra w 9ciu zawodników ,a on wpuszcza na skrzydło obrońcę Gruszkowskiego...

Trzymanie tego dyletanta to strata czasu , pieniędzy i proszenie się o katastrofę.

Elendil 30.07.2022 20:54

Na pewno przynajmniej do końca rundy to będzie, więc trzeba to w końcu zaakceptować i liczyć, że jednak będą jeszcze ofensywne wzmocnienia i gra będzie w końcu w miarę sensownie wyglądać.

W sumie to trochę dziwne, bo w rundzie wiosennej gra za Brzęczka wyglądała lepiej niż za Guli, ale nie potrafili punktować. Teraz gra to masakra, ale jakoś wygrywają.

Drozd 30.07.2022 21:17

No strzał życia po rykoszecie i karny dały nam 6 punktów. Widać rękę trenera... :)

Poziom przeciwników też potwierdza fachowe słowa Brzęczka że to mocna liga ...

Elendil 30.07.2022 21:20

Nie bronie przecież Brzęczka, tylko mówię, że nie ma żadnych szans, żeby ktoś go w tej rundzie zmienił. Być może, jak będziemy gdzieś poniżej 7-8 miejsca, to zostanie zmieniony w przerwie zimowej, ale jak będzie tak na 5 i wyżej to na 99% zostanie do końca sezonu. Mówię jak jest, a nie, że mi się to podoba, bo chyba nie było takiej drużyny, którą prowadził Brzęczek, której gra mogłaby się podobać.

royalmichael 30.07.2022 21:46

"Bardzo dobrze w to spotkanie weszliśmy i to jest dziwna sytuacja, ale wszystko zmieniła czerwona kartka, 11 na 11 to zdecydowanie lepiej wyglądało"
Jeśli Odra Opole wejdzie dobrze w mecz to należy się zastanowić, czy Brzęczek rozważa wariant w którym to dwóch zawodników Wisły wyleci z boiska, aby rywowali grało się trudniej?

aNouc 05.08.2022 13:35

Cytat:

"Chcemy awansować do Ekstraklasy, ale łatwo nie będzie. Według mnie w grze o awans liczy się 8, czy nawet 9 drużyn."
- czyli najnowszy wywiad z Jerzym Brzęczkiem dostępny tutaj:

https://www.polsatsport.pl/wiadomosc...erzy-brzeczek/

KOALIK 05.08.2022 14:04

Trudno się dziwić, że szkodnik i błazen trenerski z taką mentalnością zawalił rundę wiosenną, a teraz po największej kompromitacji cały czas się asekuruje.

#BrzęczekOUT

Zresztą tu byłoby pole dla Szymona - dlaczego wujek Jurek ma wszelkie przyzwolenie na niszczenie Wisły.

tedyy 09.08.2022 15:53

Wywiad Marcina Rszki z trenerem https://www.radiokrakow.pl/aktualnos...endzie-rozmowa

aNouc 16.08.2022 12:40

Jutro (środa) od godz. 17:00 w sklepie klubowym Wisły spotkanie z Jerzym Brzęczkiem (pojawią się również Radosław Sobolewski i Kazimierz Kmiecik).

wiesniak842 27.08.2022 01:40

Jerzy Brzęczek trenerem Wisły Kraków.
Niestety.

Robcio 27.08.2022 17:18

Jednym z wielu problemów jest regres naszych piłkarzyków...
Młyński Starzyński Plewka słabizna Gruszkowski niczego nie poprawił Cisse jak przyszedł to się wydawało że będą z niego ludzie a teraz to poziom orlika, Łasicki coraz częściej popełnia błędy w ustawieniu, Szot i Niewiadomski dramat, Żyro zamiast coraz lepiej to coraz gorzej...

"Sztab trenerski" to wgl u nas istnieje?
Taktyka taktyką, ale serio nie widać progresu u żadnego grajka, a to 1 liga jest...gdzie jak nie tu?

Ogryzek 27.08.2022 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1590373)
Jerzy Brzęczek trenerem Wisły Kraków.
Niestety.

To znaczy zmusił Fernandeza do kopnięcia rywala bez piłki a potem to zagrania ręką przez Baltę?

Jaroo1 27.08.2022 19:37

To znaczy, że chuja graliśmy, chuja gramy i chuja grać będziemy.

wiesniak842 27.08.2022 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1590441)
To znaczy, że chuja graliśmy, chuja gramy i chuja grać będziemy.

O to mniej wiecej mi chodzilo:D

Drozd 27.08.2022 19:52

Bo wiesz ten "materiał" to problem, gdyby Jerzemu dać materiał to czego by on nie uszył... a tak to tylko wymówki.

sandomingo 27.08.2022 19:55

Z Wujem awansu nie będzie.
Oczywiście, ma swoje zalety ale rownież wady.
I to właśnie te wady nie pozwolą Wiśle awansowac.
Druzyna sie nie rozwija, filozofia po pierwsze nie przegrac prowadzi do takich historii jak w Tychach czy Głogowie.
Jego wybory są coraz mniej zrozumiałe.
A najgorsze jest to, że facet dostaje pełnie wladzy i jest nie do ruszenia.

Jaroo1 27.08.2022 20:00

Być może u nas początek sezonu przeważnie wyglada dobrze bo jeszcze ten minimalizm i dalsze problemy jak kartki, kontuzje, zmęczenie czy słaba psycha nie działają na początku sezonu. Wiadomo, start, mobilizacja, nowe rozdanie, nowe nadzieje, świeżość po urlopie itd

Mija kilka meczów i naturalnie kadra się osłabia przez kontuzję, kartki, dołek formy, nie mając ławki już tworzy się problem. Słabi trenerzy oraz brak pomysłu trio na rozwój Wisły tylko potęgują problem. Co rusz to chaos w klubie, bo dzisiaj gramy krakowską pikę, jutro murujemy, dzisiaj mamy skautów jutro już tylko menedżera...

Na pewno ciężko się w takim zamieszaniu odnaleźć i czuć stabilnie. A, że trener nie ogarnia to też im dalej tym gorzej bo nie umie wyjsć z kryzysu.

ociec Ciemka 27.08.2022 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1590442)

Chodziło ci o to, że z innym trenerem Balta nie zagrałby ręką a Fernandez nie kopnął tego ... z Głogowa?

Drozd 27.08.2022 20:23

Brzęczek teraz będzie "surowo karał" Fernandeza. A Hiszpan zafundował nam nieplanowany strestest. Który został oblany zwłaszcza przez Brzęczka. Czy jego ktoś ukarze? Czy zmiany których dokonał coś poprawiły? Czy taktyka nic nie robienia zdała egzamin?

Ale jest super bo może nadal będziemy liderem, cieszmy się.

wiesniak842 27.08.2022 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ociec Ciemka (Post 1590446)
Chodziło ci o to, że z innym trenerem Balta nie zagrałby ręką a Fernandez nie kopnął tego ... z Głogowa?

O to, ze grajac w 10 inni potrafia cos strzelic, kreowac, czasem nawet wygrac, a my wypinamy dupe i czekamy na wyrok. O to, ze grajac w 11 nasze akcje sa bez ladu i skladu. O to, ze nie widac jakiegos postepu w grze od poczatku pracy Brzeczka. O to, ze nas spuscil z ligi wygrywajac jeden mecz na 14. To tak na szybko. Dzieki Bogu gramy w ogorkowej lidze wiec same wyniki sa poki co niezle.

KOALIK 27.08.2022 21:02

Chyba tylko ludzie niespełna rozumu bądź tak zaślepieni Jakubem i sociosami sądzili, że Jurek będzie nadawał się.

Dziwi mnie brak reakcji na fatalne wyniki w rundzie wiosennej, brak reakcji na spadek, brak reakcji na całą resztę, ale z drugiej ostatnie lata w Wiśle wskazują, że niektórzy mogli jeszcze bardziej niszczyć i była na to zgoda (środowiska kibicowskie, TS, Sarapata, itp.).

Niedaleko pada jabłko od jabłoni.

Jagul 27.08.2022 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1590449)

Dziwi mnie brak reakcji na fatalne wyniki w rundzie wiosennej, brak reakcji na spadek, brak reakcji na całą resztę, ale z drugiej ostatnie lata w Wiśle wskazują, że niektórzy mogli jeszcze bardziej niszczyć i była na to zgoda

Reakcja była.
Brzęczek ma coraz większą władze w klubie :D

Drozd 27.08.2022 21:25

Ja liczę na to, że nowy prezes zabierze Brzęczka z szatni i wpakuje za biurko. To nasza jedyna szansa...

Ogryzek 28.08.2022 06:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1590442)

Napisz, jaki klub z I ligi, naszych konkurentów ma lepszego trenera a nie pitol trzy po trzy. (Bez urazy)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl