Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Aktualni pracownicy Wisły Kraków: prezes, marketing... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7417)

brylant17 06.06.2011 18:16

Fajny wywiad ze Stanem i fajnie się go czyta :) Jednak nie chciał bym być dyrektorem sportowym widać, że to duża odpowiedzialność jak i ogromny stres.Widać, że Stan to profesjonalista przez duże P i bardzo to lubi :) Oby tak dalej!

Feniks1983 07.06.2011 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CMSNero (Post 1107091)
Ja odnosnie koszulek - za przyklady podam UK Teamy

Sam osobiscie chodze w koszulce z przed 4 czy 5 lat i ani mi w glowie kupowac nowej , co sobie ogarne temat zeby zamowic sobie jakies .......ki to od razu zniecheca mnie to przeplacanie , dres 400zl = 80 funtow ...dzis kupilem synkowi dres Arsenalu (nike) - z najnowszej kolekcji i zaplacilem 30 funtow(ok 135zl) (a wiem ze za kilkadziesiat dni bedzie za 15...)...

koszulki meczowe Manu kosztuja maksymalnie 40 funtow(ok180zl)!!! i 2 razy w roku leca ceny o 50% na jakies 2 tygodnie...

W szkolach sa co jakis czas dni w ktorych dzieciaki moga ubierac sie normalnie - 95% dzieciakow lata w koszulkach Manu,Evertonu,Liverp,Arsenalu czy Chelsea - te koszulki w sklepach sportowych mozna dla dziecka kupic max za 12 funtow = ok 50zl a czesto przy zakupie jednej dostaje sie i druga ...( mowa caly czas o oryginalach w autoryzowanych sklepach..

Tak se dzis wymyslilem ze chce miec koszulke z nr5 i Meliksonem i patrze 240zl - rzesz ....a , a jakby Wisla zagrala w tym roku w Lidze Mistrzow to koszulka ile by kosztowala 1500zl??? - pewnie i wiecej bo i azjaci by zamawiali...(

Kraj absurdow i dodam ze zarabiajac najmniej ile sie da w UK mozna sobie za 40h pracy kupic 5 koszulek Manchesteru UTD z najnowszej kolekcji a jak ktos cierpliwy to 5 miesiecy potem mozna kupic 10...(

5 koszulek Wisly = 1200zl a 10 = 2400 - i wspomne iz mowie o najnizszych mozliwych zarobkach za 40h pracy...

To samo bylo z Umbro...(

Czy te koszulki nie moga kosztowac np.100zl za sztuke - ide o zaklad ze sprzedaz wzrosbie przynajmniej trzykrotnie co zwiekszy dochody ze sprzedaży ...(

Masz 100% racji. Absurd jest to totalny. A dodatkowo nie wiem czy wiesz, że Nasi piłkarze mają za darmo tylko jedną koszulkę...... za każdą kolejną muszą normalnie zapłacić..... to też jest jakieś przegięcie.

nero 07.06.2011 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1107264)
Masz 100% racji. Absurd jest to totalny. A dodatkowo nie wiem czy wiesz, że Nasi piłkarze mają za darmo tylko jedną koszulkę...... za każdą kolejną muszą normalnie zapłacić..... to też jest jakieś przegięcie.

źródło?
....

Cichy 07.06.2011 10:25

Mówił o tym Marcelo w wywiadzie chyba dla weszlo.com. Już po odejściu do PSV. Przytaczał przykład, że w Holandii jak wchodzi do sklepu Nike, to może sobie wybrać co mu się żywnie podoba i wyjść bez płacenia, a w Krakowie, jak chciał komuś podarować koszulkę meczową, to później musiał za nią zapłacić.

Tyle, że żadna w tym wina Wisły. Takie są zasady kontraktów z dostawcami sprzętu w tej części Europy. Nie jesteśmy dla Adidasa takim oknem wystawowym jak Real czy inny Bayern.

edit:
Z tym, że na pewno nie mają tylko po jednej koszulce na sezon. Pewnie co kilka meczy sprzęt jest wymieniany. Płacić muszą za nadplanowe prezenty.

Żmijka 07.06.2011 10:35

Chciałbyś ... na koniec sezonu (bo ostatnio już nawet nie rundy) dostają 2-3 koszulki które moga dac komuś. Kazde danie koszulki na meczu czy wymiana to $.

Kociewiak 07.06.2011 10:41

Ale przy zarobkach piłkarzy koszt takiej koszulki to nic.

szprotson 07.06.2011 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kociewiak (Post 1107285)
Ale przy zarobkach piłkarzy koszt takiej koszulki to nic.

ale co to ma do rzeczy ?

Feniks1983 07.06.2011 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1107273)
źródło?
....

Kolega poniżej Ciebie Ci odpisał.

@Kociewiak - tu nie chodzi o to czy ich stać czy nie i ile im z wypłaty odpadnie. Chodzi o pewne standardy, które powinny mieć miejsce w profesjonalnym klubie. Bo jeśli jest tak jak jest to dlaczego nazywa się Adidasa a wcześniej Umbro czy Nike sponsorem technicznym skoro dają 1-2 komplety koszulek, spodenek, getrów? Równie dobrze drużyna mogłaby kupować to wszystko w sklepie i wyszłoby na to samo.

Kociewiak 07.06.2011 13:24

No mi tego nie musisz tłumaczyć bo tak jest prawie w każdej dziedzinie gdzie jest jakiś sponsoring sprzętu np. w muzyce masz umowe sponsorską z firmą gitarową i możesz je sobie na koncertach rozdupcać, rzucać w publike i nie płacisz za nie. A ja stwierdziłem tylko suchy fakt, a to jak powinno być to druga sprawa.

Cichy 07.06.2011 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1107325)
Kolega poniżej Ciebie Ci odpisał.

@Kociewiak - tu nie chodzi o to czy ich stać czy nie i ile im z wypłaty odpadnie. Chodzi o pewne standardy, które powinny mieć miejsce w profesjonalnym klubie. Bo jeśli jest tak jak jest to dlaczego nazywa się Adidasa a wcześniej Umbro czy Nike sponsorem technicznym skoro dają 1-2 komplety koszulek, spodenek, getrów? Równie dobrze drużyna mogłaby kupować to wszystko w sklepie i wyszłoby na to samo.

Taaa... Basałaj jeździłby do hurtowni, a później w zaciszu gabinetów Stan przyszywałby logo, a Robert przyprasowywałby numery i nazwiska... Nie przesadzaj.

Zrozum, na chwilę obecną nikt z nami nie podpisze takiej umowy jak chociażby wspomniane przez Marcelo PSV, bo medialnie w skali europejskiej jesteśmy nikim. Jeśli zawodnicy w tym roku odniosą sukces w Europie, to być może kolejna umowa z Adidasem (obecna wygasa chyba z końcem przyszłego sezonu ale mogę się mylić) będzie bardziej korzystna zarówno dla klubu, jak i dla zawodników.

Feniks1983 07.06.2011 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cichy (Post 1107340)
Taaa... Basałaj jeździłby do hurtowni, a później w zaciszu gabinetów Stan przyszywałby logo, a Robert przyprasowywałby numery i nazwiska... Nie przesadzaj.

Zrozum, na chwilę obecną nikt z nami nie podpisze takiej umowy jak chociażby wspomniane przez Marcelo PSV, bo medialnie w skali europejskiej jesteśmy nikim. Jeśli zawodnicy w tym roku odniosą sukces w Europie, to być może kolejna umowa z Adidasem (obecna wygasa chyba z końcem przyszłego sezonu ale mogę się mylić) będzie bardziej korzystna zarówno dla klubu, jak i dla zawodników.

Chyba nie zrozumiałeś sensu mojego wpisu i ukrytej ironii.......

Nie nie zrozumiem tego. W Polsce jesteśmy kimś i z tego co mówią Stan i Robert to w Europie też do końca nie jesteśmy takimi anonimami. Mamy swoją markę i należy się szanować. Przecież nikt Adidasowi nie kazał z nami podpisywać umowę. Sami się zgłosili bo widać jednak coś znaczy nazwa Wisła Kraków.

Tak na marginesie, to kiedyś też obiło mi się o uszy, że Zagłębie nie ma ograniczeń na ilość sprzętu od Nike więc chyba można. Ciekawe też jak się te sprawy mają na przykład w Lechu czy Legii.

szprotson 07.06.2011 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1107396)
Tak na marginesie, to kiedyś też obiło mi się o uszy, że Zagłębie nie ma ograniczeń na ilość sprzętu od Nike więc chyba można. Ciekawe też jak się te sprawy mają na przykład w Lechu czy Legii.

?

Zagłebie nie ma ograniczeń na sprzęt? Dziwnie to brzmi biorac pod uwage ze jakiś czase temu (rok,dwa) ZL samo kupiło sobie sprzęt NIKE,czyli wydali na to pieniadze swoje a nie ze NIKE zostało ich sponsorem. Może być tak ze nie maja ograniczeń, bo np. kupili 20 kompletów stoi bądź popytu nie ma.

Kociewiak 07.06.2011 16:11

szprotson chyba masz racje, bo NIKE prawdopodobnie na naszym rynku nie sponsoruje nikogo (w piłce, chodzi o kluby nie o indywidualne kontrakty zawodników), a stroje są kupowane w hurtowniach czy coś takiego. Górnik też krótko miał stroje NIKE widać nie opłacało im się to i mają kontrakt z Erimą

WislaFan123 07.06.2011 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cichy (Post 1107340)

Nie jestesmy nikim, tylko do tej pory mielismy zalosny Marketing. Jest pewna firma niemiecka, juz nie moge sobe przypomniec ktora, ale robi badania ile maja kibicow kluby, w pewnym momencie mielismy wg nich 6 mln - 16 miejsce.. chyba w raporcie z 2009 roku byly pokazane najwiekszy wzrost i spadek. Real mial najwiekszy, a Wisla najwiekszy do ok 1mln cos tam. Oczywiscie wyniki nieraz same robia marketing. Ale rowniez mozna robic pewne dzialania marketingowe ktora moga wzpomnic pozycje Wisly. Potencjal mamy ogromny, zyjemy w 40 milonowym kraju. Za granica spora ilosc kibicow jest za Wisla - mistrzostwa robia swoje... Wyglada na to ze teraz mamy porzadna osobe, ale to zajmie jeszcze 2-3 lata...

Na pewno problemem koszulek jest ich cena. W anglii kupilem koszulke Polski za 25 funtow, ok 120zl, w tym samym okresie kosztowaly w nike czy innych sklpeach 240. Jezeli cena koszulek nie bedzie max 180, to sprzedazy sie nie zwiekszy..

szprotson 07.06.2011 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 1107440)

Na pewno problemem koszulek jest ich cena. W anglii kupilem koszulke Polski za 25 funtow, ok 120zl, w tym samym okresie kosztowaly w nike czy innych sklpeach 240. Jezeli cena koszulek nie bedzie max 180, to sprzedazy sie nie zwiekszy..

ale jest jedna zasadnicza róznica.
Mianowicie:
w UK kupisz koszulke Manu,Arsenalu whatever za te 100złotych śmiagasz w niej na budowe, po miescie, na rower,na ryby,wszędzie.

w Polsce kupisz koszuke, ubierzesz i mozesz ją zaraz stracić wraz z np. zębami. a kilka tygodni pozniej zobaczyć jak sie pali na jakims innym stadionie.

nawet jesli cena spadłaby do 50pln za koszulke to wzrostu jakiegoś superwielkiego sprzedazy bysmy nie uświadczyli.
ale to tylko moje zdanie.

posumowując: W UK w takich koszulkach mozesz chodzi,a po Krakowie Nie.

tomo 08.06.2011 12:12

Cytat:

Agenci Centralnego Biura Antykorupcyjnego zatrzymali kolejne cztery osoby w związku ze śledztwem dotyczącym korupcji w polskiej piłce nożnej. Wszyscy są w wieku od 35 do 51 lat. Wśród nich jest trener, działacz sportowy i dwóch zawodników.
Dzisiaj rano w tym samym czasie agenci CBA zatrzymali czterech mężczyzn. 35-letni trener bramkarzy Wisły Kraków został zatrzymany w swoim mieszkaniu w Sosnowcu. 51-letni były trener Walki Makoszowy, będący obecnie prezesem miejscowego MOSiR-u, został zatrzymany w swoim domu w Gliwicach. Pozostali dwaj to 37-letni zawodnik Rozwoju Katowice oraz 45-letni zawodnik Walki Makoszowy.

Wszystkie zatrzymane osoby jeszcze dzisiaj zostaną przewiezione do Prokuratury Apelacyjnej we Wrocławiu. Do sprawy korupcji w polskiej piłce nożnej Centralne Biuro Antykorupcyjne zatrzymało dotychczas 182 osoby, którym przedstawiono 1010 zarzutów.
http://www.90minut.pl/news/159/news1...ery-osoby.html

No i po trenerze bramkarzy. Przyznam szczerze, że jednak po nim się tego nie spodziewałem mimo że grał/trenował w umoczonym Zagłębiu. Ciekawy jestem teraz reakcji klubu oraz tego w jakim stopniu umoczony jest Grzegorz K.

szprotson 08.06.2011 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 1107685)
http://www.90minut.pl/news/159/news1...ery-osoby.html

No i po trenerze bramkarzy. Przyznam szczerze, że jednak po nim się tego nie spodziewałem mimo że grał/trenował w umoczonym Zagłębiu. Ciekawy jestem teraz reakcji klubu oraz tego w jakim stopniu umoczony jest Grzegorz K.

Juz po nim. Amen. dziękujemy,szkoda.

Marszałek 08.06.2011 12:17

Zatrzymanie o niczym świadczyć nie musi. Jednak wątpliwe jest aby dalej pracował u nas.

mistico 08.06.2011 12:18

biorąc pod uwagę politykę naszego klubu, to jednym z pierwszych letnich transferów będzie nowy trener bramkarzy...

farben 08.06.2011 12:22

CBA zatrzymało trenera bramkarzy Wisły. Klub wyda oświadczenie

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...isly,id,t.html

A w oświadczeniu pewnie będzie, że dziękujemy Panu za współpracę. I słusznie.

bridgeburner 08.06.2011 12:41

Kur.wa
Znowu sie musi sypać jak zaczynamy sie bić o LM
Szkoda go, że był umoczony bo dobra robote wykonywał
ale jak jest winny to poleciec musi

murray 08.06.2011 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez farben (Post 1107690)

To że wyleci, to pewniak.
Pytanie tylko, kto za niego. Łaciak nie, Dawidziuk na szczęście zajęty.
Pewno Roberto kogoś wynajdzie w Holandii.

Jago 08.06.2011 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez farben (Post 1107690)

Czy już naprawdę nie można nikomu ufać? Powinien ktoś z zarządu ustalić, by podpisując umowę, był punkt,że jeśli by się okazało, że brali udział w aferze korupcyjnej to oddzadzą całą swoją pensję.

riv 08.06.2011 13:14

Istnieje zasada domniemania niewinności. To, że zatrzymali Grzegorza K. wcale nie znaczy, że musi być winny. Dlatego jestem przeciwnikiem jego natychmiastowego zwolnienia jak chcą tego niektórzy na tym forum.

tarantulaw2 08.06.2011 13:21

Jakże długie oświadczenie:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisła Kraków
Wisła Kraków SA informuje, że komunikat w sprawie trenera bramkarzy pierwszego zespołu wyda po zapoznaniu się ze wszystkimi informacjami dotyczącymi jego zatrzymania.

PS. I tak, jak riv pisze, istnieje zasada domniemania niewinności, dlatego nie piszcie Grzegorz K. tylko Grzegorz Kurdziel.

murray 08.06.2011 13:24

Cytat:

Wisła Kraków SA informuje, że komunikat w sprawie trenera bramkarzy pierwszego zespołu wyda po zapoznaniu się ze wszystkimi informacjami dotyczącymi jego zatrzymania.
Tłumacząc na polski: "Cupiał nie odbiera telefonu jeszcze, a Basałaj rozmawia teraz z Majchrowskim i nie będziemy mu przeszkadzać"

Feniks1983 08.06.2011 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1107402)
?

Zagłebie nie ma ograniczeń na sprzęt? Dziwnie to brzmi biorac pod uwage ze jakiś czase temu (rok,dwa) ZL samo kupiło sobie sprzęt NIKE,czyli wydali na to pieniadze swoje a nie ze NIKE zostało ich sponsorem. Może być tak ze nie maja ograniczeń, bo np. kupili 20 kompletów stoi bądź popytu nie ma.

A to może o to chodziło. A orientuje się ktoś jak się te sprawy mają w Lechu czy Legii?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kociewiak (Post 1107419)
szprotson chyba masz racje, bo NIKE prawdopodobnie na naszym rynku nie sponsoruje nikogo (w piłce, chodzi o kluby nie o indywidualne kontrakty zawodników), a stroje są kupowane w hurtowniach czy coś takiego. Górnik też krótko miał stroje NIKE widać nie opłacało im się to i mają kontrakt z Erimą

Kluby faktycznie z tego by wynikało że nie, ale w piłce Polskiej tak. Nike jest sponsorem technicznym Naszej kadry.

Kociewiak 08.06.2011 13:28

no dlatego napisałem, że chodzi o kluby :)

szczepans21 08.06.2011 14:00

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Val...681,1,727.html

Mario Nh 08.06.2011 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepans21 (Post 1107743)

Nawet nie strasz! Spodziewam się jego odejścia ale za dwa, trzy sezony... eh

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl