Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Henryk Kasperczak - były trener Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7077)

3rider 22.03.2010 23:48

JarTSW, Szymek a Jirsak to dwa rozne swiaty, Tomek nie ma ciagu na bramke, nie minie dwoch rywali, nie zrobi przewagi. Zreszta u Skorzy nikt nie byl w formie od pewnego czasu, bo jak grajac antyfutbol ktokolwiek mogl w niej byc. Najbardziej mnie smieszy ubostwianie Skorzy. Ok, zdobyl mistrza, respekt, potem Lobo grzmotnal dwa razy z nieprawdopodobnych pozycji i byl fartem drugi mistrz (rywale byli jeszcze bardziej smieszno-tragiczni), ale nie zmienia to faktu, ze Wisla grala podle, przegrywalismy prestizowe mecze seriami, nie bylo NICZEGO POZYTYWNEGO, bo nawet na gre nie dalo sie patrzec. Zaluje, ze Kasperczak jest w tak karkolomnej misji obronienia mistrza, kiedy druzyna jest w rozsypce, bo gdyby mial 2 miechy na spokojne przygotowania to mysle, ze byloby na co popatrzec, a Lech mialby do tej pory -8pkt. Decyzja o wykopie Skorzy byla spozniona, szkoda, bo juz po pierwszej rundzie w co najmniej trzech sytuacjach bylo widac, ze gosc nie wie o co chodzi w 1-4-5-1 (staze u Beniteza to nie wszystko) i ze totalnie nie panuje nad chaosem

prober 23.03.2010 00:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 3rider (Post 874782)
Decyzja o wykopie Skorzy byla spozniona, szkoda, bo juz po pierwszej rundzie w co najmniej trzech sytuacjach bylo widac, ze gosc nie wie o co chodzi w 1-4-5-1 (staze u Beniteza to nie wszystko) i ze totalnie nie panuje nad chaosem

Tak, ale patrząc na tę pełną połówkę szklanki to wypada się cieszyć, że nowy trener już jest w klubie i ma te 10 meczów do obronienia pozycji lidera i ewentualnie później 2 miesiące na przygotowanie zespołu do gry w pucharach. Przecież Skorża mógł wciąż być na stanowisku.

dj_ibutti 23.03.2010 00:08

2003-09-19 Legia Warszawa - Wisła Kraków 4:1(0:0)

trener: Henryk K.

1q2 23.03.2010 00:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 874787)

Ta..przez ostatnie 9 lat to jedynie Petrescu udało się wygrać w Warszawie, w meczu ligowym - niby mecz był o nic ale jak się po meczu okazało, ciężar gatunkowy był spory.

wisl@k_TS 23.03.2010 00:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 874787)

2009-11-29 Wisła Kraków - Cracovia Kraków 0:1 (0:0)

trener: Maciej S.

dj_ibutti 23.03.2010 00:50

Bardziej mnie boli w....... od Legii niż fuks Pasiastych.

wisl@k_TS 23.03.2010 01:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 874799)

Właśnie chyba nie taki do końca fuks, graliśmy padakę, zawodnicy przeszli koło meczu - to musiało się tak skończyć. Ale na bok gdybanie, zgadzam się z tym, że obie te porażki to 'niezbyt' miłe momenty dla kibiców Białej Gwiazdy w ostatniej dekadzie.

prober 23.03.2010 01:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 874795)
Ta..przez ostatnie 9 lat to jedynie Petrescu udało się wygrać w Warszawie, w meczu ligowym - niby mecz był o nic ale jak się po meczu okazało, ciężar gatunkowy był spory.

W tym roku też damy radę, w 4 ostatnich meczach u siebie Legia wygrała tylko raz ;)

wolfy 23.03.2010 01:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 874803)
W tym roku też damy radę, w 4 ostatnich meczach u siebie Legia wygrała tylko raz ;)

Tak, ale to było ZANIM Kowalczyk obiecał im pudełko pączków za strzelenie zwycięskiej bramki:lol:

fanTS1906 23.03.2010 01:55

Rozumiem, ze jedyne co potraficie powiedziec o pracy tych 2 trenerow (kazdy zdobyl 2,5 mistrzostwa) to wytykanie 0-1 z Cracovia i 1-4 z Legia...

dj_ibutti 23.03.2010 02:15

Ja np. potrafię jeszcze wytknąć Tbilisi, Valerengę i 2-1 z Arką w PP. Ew. Odrę Wodzisław, która jakoś zawsze potrafiła z nami nie przegrać.

Chesteroski 23.03.2010 09:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 874811)
Ja np. potrafię jeszcze wytknąć Tbilisi, Valerengę i 2-1 z Arką w PP. Ew. Odrę Wodzisław, która jakoś zawsze potrafiła z nami nie przegrać.

Levadia przebija wszystko razem wzięte :rotfl:

A prawda jest taka że styl Wisły Kasperczaka każdy wspomina z łezką w oku, a o stylu Wisły Skorży nikt pamiętać nie chce i pewnie niewielu w pamięci zachowało też styl dream teamu Smudy z mistrzowskiego sezonu 98/99, a wtedy piłkarzy mieliśmy chyba najlepszych...

Lechista69 23.03.2010 09:15

A mnie ciekawi co fani Macka widza u niego pozytywnego, moze jakies argumenty panowie ? Bo ja chyba naprawde -10 dp na oko ;)!

Griszka30KR 23.03.2010 09:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chesteroski (Post 874819)
Levadia przebija wszystko razem wzięte :rotfl:

A prawda jest taka że styl Wisły Kasperczaka każdy wspomina z łezką w oku, a o stylu Wisły Skorży nikt pamiętać nie chce

I to powinno zamknąc sprawę.

kosaTS 23.03.2010 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 874822)
I to powinno zamknąc sprawę.

PS: I tyle w tym temacie. :D

emjot 23.03.2010 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 874799)

a nie bolą cię permanentne fuksy Lecha od 1-4 u nas za króla Maciusia??

fakt Kasper przeważnie zaliczał łomot od Legii (na wyjazdach) nie wspominając o danger zone w Wodzisławiu :lol:
fakt Skorża zaliczał permanentne łomoty w ważnych meczach od kogo się dało i w jakich rozgrywkach się dało (w domu, na wyjeździe i na neutralnym): Lech, Legia ... liga, PP, PEkstrakasy....

nie żebym się czepiał :lol: ale takie są fakty
a najciekawsza ich interpretacja :lol:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 874821)
A mnie ciekawi co fani Macka widza u niego pozytywnego, moze jakies argumenty panowie ? Bo ja chyba naprawde -10 dp na oko ;)!

ciekawe co fani MS powiedzą jak od nowego sezonu przejmie Lecha P. Bez Lewandowskiego i Stilica. Za to z kasą za nich. I wtedy pokaże swoją moc jako menago :lol:

ZoneNh 23.03.2010 10:11

Najważniejsze żeby wystarczająco wjechał na grajków, jak dobrze na nich siądzie i zaczną rzeczywiście coś grać to będą i wyniki.

Prosta sprawa, ktoś wytyka wynik z Legią mmm, nie wiem co lepsze przegrać z Legią czy z Craxą po 50 latach... na to pytanie odpowiedzcie sobie sami :)

funkykoval 23.03.2010 10:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzechu1991 (Post 874674)
Na kwestie wyników z Legią raczej bym nie wchodził, bo nasz ostatni trenejro też z tą drużyną sobie wybitnie nie radził.

Ja wiem czy wybitnie ???
Liga: 3-1-2
2001/2002 - remis u siebie;
2002/2003 - 2:1 u siebie, 2:3 na wyjeździe
2003/2004 - 1:4 na wyjeździe; 1:0 u siebie
2004/2005 - 2:0 u siebie
Puchar Ligi czyli 1-0-1
2001/2002 finał 2:1 u siebie, 0:3 na wyjeździe

Czyli w sumie blians korzystny: 4-1-3, z tym, że 5 meczy graliśmy u siebie (w tym jeden remis) a 3 na wyjeździe - same porażki. Patrząc przez pryzmat sławnego 1:4 - owszem tragednia. Ale pozostałe przegrane, były bardziej na życzenie - w sezonie 2002/2003 prowadziliśmy p oI połowie 2:1, a w drugiej połowie, zamiast spokojnie kontrolować grę, daliśmy dupy a bramkę strzelił nam Jacek Zieliński pod koniec meczu... i była to jego ostatnia bramka w ekstraklasie w karierze ;-)

grzechu1991 23.03.2010 10:31

Chodziło mi o Skorże;) On jest poprzednim trenerem a nie Henryk:)

Daniel Alves 23.03.2010 10:33

Najlepszy to chyba był Petrescu. Rozwalalił Legię 2:1 na wyjeździe, pamiętam też mecz z Lechem 3:3:)

SpoXsteR 23.03.2010 10:37

Alez rozwalenie :rotfl:
jesli o mnie chodzi to mozemy przegrywac z Amika, Legia itd.. byle nie z Cracovia, ale w zamian to zdobyc Mistrza. ale nie obraze sie jesli zdobedziemy mistrza i przy okazji z nimi wygramy ;)

MatMario 23.03.2010 11:04

Halo halo nasze mecze z Legią które tutaj wymieniacie to są spotkania przed którymi w drużynie panowało sporrreeee lozluźnienie. I tak było jak my tam przegrywaliśmy i tak też było jak wygraliśmy za Petrescu.

Ela 23.03.2010 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 874832)

fakt Kasper przeważnie zaliczał łomot od Legii (na wyjazdach)

Tyle, że jednak była to inna Legia niż obecnie.
Inna atmosfera wokół drużyny, klubu, nie mówiąc o piłkarzach, którzy nie musieli być motywowani rurkami z kremem. Zwłaszcza przy okazji meczów z Wisłą.

W ogóle porównywanie warsztatu trenerów przez pryzmat ich wyników z Legią nie ma sensu.

_ukoL 23.03.2010 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 874853)
Halo halo nasze mecze z Legią które tutaj wymieniacie to są spotkania przed którymi w drużynie panowało sporrreeee lozluźnienie. I tak było jak my tam przegrywaliśmy i tak też było jak wygraliśmy za Petrescu.

I to tylko świadczy o profesjonalizmie kopaczy. Na takie klasyki jak z Legią powinni się spinać obojętnie czy to sparing, superpuchar, puchar polski czy mecz ligowy. Minimaliści i teraz cierpią.

MatMario 23.03.2010 12:33

Ja tylko mówię że tam procenty sie przelewały przeważnie od jakiegoś tygodnia więc ciężk im było się skupić na klasyku :) Oczywiście nie pochwalam ale nie wyciągam z tych meczów obietkywnej różnicy w klasie zespołów.

prober 23.03.2010 12:35

Wypisujecie swoje prywatne widzisimisie, a dla decydentów najważniejsze są strategiczne sukcesy (przy inwestowaniu dużych milionów piłka to przede wszystkim biznes, gdzie konieczne są wymierne sukcesy, a zwycięstwo w pojedynczym meczu z np. Cracovią to tylko miły mało znaczący dodatek). Włodarze Wisły mogliby kompletnie zapomnieć o porażkach zespołu Skorży u siebie z Legią i Cracovią, gdyby tylko Wisła
1) odniosła sukces w pucharach europejskich i
2) miała bezpieczną przewagę w lidze (np. poprzez sumienne wygrywanie ze słabszymi rywalami).
Skorża nie zrobił ani jednego ani drugiego, więc przepadł.

cortezz 23.03.2010 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 874821)

Dokladnie, nie ma zadnych argumentów. Ciagle tylko same dyrdymały o Heńku, a gdzie pozytywy pana Maćka? Ja ich osobiscie nie widze. Wogole jestem zdania, ze wielkim błędem było zwolnienie Kasperczaka za pierwszym razem, przez ten krok cofnelismy sie o kilka lat do tyłu!!!!!
Wisła nie jest druzyną ktora bedzie grac defensywna piłkę ani w lidze ani w pucharach!
Ekstraklasa, ultra fensywa, krótkie podania, prostopałle piłki i gra skrzydłami.
Europa, dokladnie w obronie i szybkie kontrataki, kiedy przeciwnik sie cofnie, patrz liga polska!!!

DeadOrAlive 23.03.2010 17:36

Cytat:

Jak nieoficjalnie dowiedziało się SKWK do pracy w klubie Wisła Kraków SA powrócił Z. Kapka.

Znany dobrze wszystkim fanom Wisły niegdyś piłkarz a następnie działacz Białej Gwiazdy ma pełnić w klubie aktualnych mistrzów Polski rolę skauta, wraz z którym piłkarzy do swojej ekipy ma werbować Henryk Kasperczak.

SKWK
10 znaków..

Kluvi 23.03.2010 18:36

no to jak Kapka jest to znów zaczną się machlojki... ehh a już myślałem że od zdrajców uwolniliśmy się..

czolg 23.03.2010 18:41

co do Henrego to chlop ma jaja :]
w sensie ze robi cos czego Skorża by nie zrobil, w waznym meczu - decydujacym o dalszym awansie w PP, Henry w pierwszym skladzie na srodku obrony wystawia nieogranego Burlige:) a Jopik sobie grzecznie siedzi na lawce, to sama spraw sie tyczy Sobola, chlop ostatnio slabiej gra to ławeczka tak samo jak Pawel Brozek! I o to chodzi. Odpoczynek odpoczynkiem ale po to sa pilarze zeby byla rotacja.
Wlasnie po zatrudnieniu Kaspra to pierwsze co mi sie przypomnialo ze gosc potrafil wystawic 'mlodego' w waznym meczu. Szkoda tylko co sam Henry przyznal ze jak byl kiedys w Wisle to znal nazwisko kazdego trampkarza i sie nim interesowal a teraz ma sie zajac tylko I druzyna. Szkoda.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl