![]() |
Cytat:
|
Nikt nie pisze o nagłym zwrocie akcji w transferze najlepszego polskiego piłkarza z najlepszego polskiego klubu?
http://www.sport.pl/celebrities/1,96...lackburn_.html Myśle, że 7 mln to i tak mało i pójdzie za 10. |
Słodkie pierdzenie ;-) Jedyną ofertą, która trafiła na stół Rutkowskiego jest ta opiewająca na ok. 4mln E z Borrussi. Po odjęciu 900 tys dla piłkarza i menedzera i prowizji dla PZPN wychodzi z tego niecałe 3 mln dla Lecha i dlatego Rutkowski się tak piekli. Dla mnie koleś jest przereklamowany, a jego osiągnięcia nie powalają - grając w mistrzu Polski zdobył mniej bramek aniżeli Chinyama w poprzednim sezonie. A o tym że Chinyama nie jest piłkarzem, a atletycznie zbudowanym, niezbyt mądrym przedstawicielem rasy negroidalnej,biegającym bezwładnie po boisku, nie muszę chyba nikomu przypominać.
|
tormenthor aż jestem ciekaw jak opisałbys siebie :) Nie odpowiadaj, sam sobie odpowiem w myślach.
|
E tam - dobrze napisał:P
Te 7 melonów to pewnie po oglądnięciu przez Blackburn meczów z Finlandią i Serbią...po Hiszpanii dycha pęknie jak nic :lol: ps a tak w ogóle to ciekawe kto tu kogo przetrzyma - Rutkowski ma przewagę bo sprzedawać nie musi a Lewandowski ma ogromne ciśnienie |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Piotr Reiss w Poloni Bytom ?
http://www.90minut.pl/news/125/news1...m-Reissem.html |
Tak, według danych podanych przez stronę oficjalną Amiki Lewy ma 4-letni kontrakt. Tymczasem wedle tego, co można przeczytać o prawie Webstera dotyczy ono tylko kontraktów długoterminowych, czyli 4,5 letnich i dłuższych.
Ale pojawił się mały problem. We wczorajszym wywiadzie Kucharski mówi tak: Cytat:
Problem z Lewandowskim jest także tej natury: Cytat:
Ja wiem, że 20% z 4,5 mln € musi boleć, ale przecież widziały gały, co brały? Amika ośmiesza się przed całą piłkarską Polską, próbując wymusić na zawodniku rezygnację z pieniędzy, które mu się zwyczajnie należą. I jeszcze z innej beczki: http://www.sport.pl/sport/1,67926,79...lal_testy.html Cytat:
|
Tak żeby rozwiać wszelkie wątpliwości ;) :
Prawo Webstera Jego źródłem jest prawo wspólnotowe, zaś bezpośrednio opiera się ono na przepisie zawartym w artykule 17 Regulaminu FIFA , pozwalającym piłkarzowi jednostronnie go wypowiedzieć po upływie tzw. "okresu ochronnego":
E: a Jaga na prawdę nie żartuje :) w przyszłym sezonie mogą być groźni... http://www.transfery.info/news-full-12236.html |
Cytat:
-3 lat od daty zawarcia kontraktu (w przypadku umowy długoterminowej, tj. dłuższej niż trzy lata i krótszej niż pięć, dla graczy, którzy nie ukończyli 28 roku życia), -2 lat od daty zawarcia kontraktu (w przypadku umowy długoterminowej, tj. dłuższej niż dwa lata i krótszej niż pięć,dla graczy, którzy ukończyli 28 rok życia Lewandowski mając kontrakt na 4 lata spełnia wszystkie warunki. Lech musi go puścić jeżeli chce zarobić .Wie to Borussia i dlatego nie zamierza przepłacać. Z drugiej strony Lewandowski poświecając 200 czy 300 tysięcy euro otrzymuje podwyżke z pensji polskiej na niemiecka. Czyli jakies 8 razy więcej, bo ma dostac około miliona euro na rok w Borussii. Bilans zysków i strat będzie i tak dodatni. |
Cytat:
Rutkowski moze kombinować też tak, że Lewandowski zostanie, awansują do LM i łykną wielką kasę i.... Wtedy przedłużą z nim kontrakt, by sprzedać go wypromowanego po LM i zgodzą się nawet na oddanie 30% jemu i Kucharskiemu. Zarobi Lewandowski, zarobi Kucharski i zarobi podwójnie Amica za LM (tfu) i za Lewego. |
Cytat:
No dziwna ta decyzja Szatałowa, jeszcze w trakcie sezonu nie chciał Smolarka dlatego, że jego pensja może pogorszyć atmosferę w drużynie. Czy takiej atmosfery nie pogorszy zawodnik który był zamieszany w korupcję (no niby oczyszczony, ale jednak). Jaga jak zwykle ciekawie, już w tamtym sezonie była groźna, a co dopiero teraz. Widać, że zależy im na europejskich pucharach, gorzej z Ruchem.... i z nami :P (ale powinno się to zmienić mam nadzieję). |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ruch Radzionków złożył oferte Reissowi
http://www.90minut.pl/news/125/news1...-Reissowi.html |
Ja myślę, że Rutkowski chce grać o całą pulę, czyli o awans do Ligi Mistrzów. Fakty są takie, że Amika - dzięki zmianom wprowadzonym przez Platiniego - ma wyjątkowo łatwą drogę do tych rozgrywek.
Awans do LM to wymierne korzyści finansowe, ale i marketingowe. Amika będzie mogła ogłosić, że jest pierwszym polskim zespołem w tych rozgrywkach od kilkunastu lat. To daje możliwości odskoczenia od reszty klubów w ekstraklasie na dwie długości. To oznacza tłumy pikników na stadionie i kolejki sponsorów, oferujących spore pieniądze. Więc można poświęcić kasę za Lewandowskiego i pogodzić się z jego odejściem za rok, poprzez Webstera. Jest tylko jedno "ale". Co prawda Kucharski zarzeka się, że Robercik jest profesjonalistą i będzie dalej dawał z siebie 100%. Ale już na meczach kadry widać, że chłopak zupełnie gdzie indziej jest myślami. Napalił się na tą Borussię i ew. fiasko transferowe może spowodować, że chwyci "doła". Ja na to co się dzieje w Poznaniu patrzę z dużym zainteresowaniem. Rutkowski jest kolejnym - po Cupiale, Drzymale, Walterze - który chce budować silny klub na europejskie puchary. I jestem niezwykle ciekawy, czy uda mu się zatrzymać najlepszych grajków przed decydującym starciem o Ligę Mistrzów. Do tej pory nikomu się to nie udało. |
Legii się udało w 2006 roku utrzymać kadrę. Odszedł jedynie Djoković, Janczyk i Kucharski. Żaden nie był niezbędny, no może poza Czarkiem, ale on kończył karierę. Natomiast dwa głowne ogniwa - Roger/Edson zostały (nawet Fabiański jeszcze grał).
|
Cytat:
|
Cytat:
EDIT: Chyba że Tobie właśnie o to chodziło :) bo można to na dwa sposoby zrozumieć |
Cytat:
|
Właśnie od Piotrka się odwalić... strzelił blisko 100 bramek w lidze :)
|
Cytat:
|
A potem porównaj sobie jego dorobek bramkowy z naszymi 'klasowymi ligowymi napastnikami" w stylu Grzelaka, Nowaka, Grosickiego czy Boguskiego.
|
Po czym porownaj sobie start z pilka Wlodarczyka a Boguskiego
ten pierwszy jak sie nie myle 93 rok, Boguski 2002, pogadamy za 10 lat.. |
Grosicki ma 22 lata, ciężko strzelić ponad 90 bramek w tym wieku. Chyba, że jest się Messim, Ronaldo, Rooneyem :)
|
Cytat:
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1715,ti...l?ticaid=1a4db
Cytat:
|
Z tą Polonią Warszawa to dziwna sprawa.
Wojciechowskiemu ludzi na budowie chyba brakuje, że tak piłkarzy masowo skupuje. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl