![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Dobrze by było skorygować plan na Wisłę, bo ten ostatni był nierealny. Ale przemyśleć go i omówić z kimś, kto się zna, a nie w gronie naszego Zarządu i ew. z Brzęczkiem. Nasz dyrektor sportowy może mieć jakieś propozycje, o ile ma kompetencje i nie jest jedynie człowiekiem od transferów, wykonującym życzenia Kuby Błaszczykowskiego. Wysłuchać Guli, bo może ma coś ciekawego do powiedzenia i może jego braki da się maskować i trochę z nim jeszcze popracować. Klub tworzą ludzie, a nie jednorazowe przedmioty, które wyrzuca się, kiedy nie pasują. A jeżeli z tym trenerem rzeczywiście nic nie osiągniemy, to spokojnie zastanowić się nad trenerem i przygotować transfery pod tą nową Wisłę, przynajmniej 2-3 wstępne, bo wiadomo, że drużynę buduje się latami. I od lata przystąpić do kolejnego sezonu przejściowego! |
Do trenera mam dwa główne zarzuty.
1) żenujące stałe fragmenty gry w defensywie i ofensywnie. 2) stawianie na mega słabego Skvarke. |
Ostatnie co na teraz potrzeba to zwalnianie trenera
Natomiast pewnych rzeczy trzeba wymagać, w ostatnich 4 meczach minimum to 7 punktow Jeżeli tego nie osiągniemy to zima się trzeba mocno zastanowić nad kierunkiem w którym zmierzamy |
do czego to zmierza, że teraz ewentualne przyjście Brzęczka byłoby dla wielu powodem do radości?
Czy taki był plan Kuby? :> |
Niestety myśl trenera o cudnej grze nie współgra z wykonawcami. Mnie osobiście najbardziej wqrwia kolejny sezon grany bez napastnika. Ostatnim napastnikiem przez duże N był Turgeman. W zeszłym roku coś rzeźbił FBF a w tym? FBF Kliment Sobol i Zdybowicz mają w sumie goli 4 czyli tyle ile Yeboah i o jednego więcej niż obrońca Frydrych. Więcej od całego naszego ataku uzbierały takie asy jak: Mateusz Mak, Sekulski, Śpiączka, Warchoł po 6 Angielski, Tomasiewicz, Wlazło po 5. Podejrzewam, że żaden z nas żadnego z nich nie widziałby w naszym klubie .a oni grają i strzelają. Jak i kim mamy te gole zdobywać jak w ataku nie mamy kim straszyć? Dlaczego więc grając derby bez napastnika wygraliśmy a dziś schodzi najlepszy nasz zawodnik zamiast drewna Klimenta? Dlaczego bezproduktywny Skvarka gra do 80 minuty? Trener Gula do spółki z Sadlokiem przegrali dzisiejszy mecz.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Szczesc Boze!!!
Nie wiem jakim cudem niektorzy po wczorajszym meczu stosuja jakies wygibasy z logiki na temat zmiany Yeboaha, bo slaby w obronie, bo zle ulozony taktycznie, bo to, bo tamto. Wszystko mialoby sens, ale pozwole sobie skromnie zauwazyc, ze bez niego tez dostalismy w pape, tracac przy tym 3 bramki. To tyle w temacie Yeboaha. Jakies gdybania co by bylo gdyby mnie nie interesuja. Suche fakty. Druga sprawa. My wcale nie mamy takich zlych wynikow:D Piec zwyciestw po 15 meczach jak na nasze mozliwosci jest calkiem przyzwoite. Sklad mamy jaki mamy, 4 pilkarzy na krzyz, reszta poziom 1 ligi albo nawet i nie. Cos tam jeszcze zapunktujemy, cos przegramy, w zimie ktos odejdzie, ktos przyjdzie. Spasc nie spadniemy, o puchary sie bic nie bedziemy. Wiem, ze ciezko ogladac nasze mecze, sam juz jestem praktycznie wyzbyty jakichkolwiek emocji patrzac na popisy naszych kopaczy, ale z drugiej strony zdaje sobie sprawe, ze na wiele wiecej nas nie stac:D Zycze wszystkim milej niedzieli, smacznego rosolku i schabowego. |
Jesteśmy nad Legią, nad obecnym mistrzem Polski, a Wy narzekacie... Nigdy Wam kur...a nie dogodzi ;/
|
Cytat:
10 znaków. |
Cytat:
dobre! warto też przeprowadzić eksperyment myślowy , co by było gdyby już od razu po skowronku przyszedł Wujek |
Szkoda, że wzięliśmy Hyballę zamiast Magiery. I chyba też Gulę zamiast tego koleżki z Lechii. Widziałem tylko jego debiut z nami, ale widzę też miejsce Lechii w tabeli i to zdaje się mieć ręce i nogi.
|
Cytat:
|
Kartka Frydrycha to nie wina Guli. Mecz się ustawił bardzo szybko.
Jego winą jest za to ściągnięcie Yeboaha - i NIE, nie dlatego uważam to za błąd bo to jakiś klasowy piłkarz. NIE. Było wiadomo, że skoro gramy w 10 to będziemy się bronić i kontrować. Co robi Gula? Ściąga naszego najszybszego piłkarza, wręcz stworzonego do gry z kontry, gdy się z przodu robią dziury. Dla mnie ta decyzja była po prostu kretyńska. Ja rozumiem, że Yeboah może komuś nie pasować do koncepcji gry ofensywnej w drużynie, bo za bardzo samolubny, bo egoista, bo woli sam niż pograć z kolegami... Tylko, że no właśnie! Wszystkie jego wady to niebywałe atuty przy grze jednego zawodnika mniej. Bo jak się gra 10 vs 11 to trzeba właśnie coś wykombinować z niczego, bo koledzy są kryci przez jednego piłkarza więcej. Coraz bardziej mnie zaczynają denerwować niektóre decyzje Guli. Zachowuje się jakby nie potrafił analizować meczu. Wątpię, żeby go zwolnili w najbliższym czasie ale taki fachowiec nie powinien odpierdzielać takich kocopołów. |
Cytat:
Secundo Yeboah to tylko Yeboah. Kilka klubów wyłączyło go już z gry. Nie gwarantuje niczego. |
Cytat:
Za to Skvarce udało się z rzutu wolnego idealną kontrę wyprowadzić. Nie mamy ofensywnych SFG wypracowanych - kropka. W ogóle nie stwarzamy z nich zagrożenia jeśli przeciwnik czegoś nie odcabajuje. |
Dokładnie. Kiedy my ostatnio strzeliliśmy jakąś "czystą" bramkę ze SFG... dośrodkowanie - główka - gol??
|
Cytat:
Dobrze tez Wolfy pisze - zadnych schematow, niczego - co oni tam na tych treningach robia ? |
Cytat:
Gdyby Sadlok wyskoczył do piłki, a nie przed piłką to by nie padł gol na 1:0. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Może to atut, że nie wystawia piłkarzy nienadajach się do gry? Oglądałem sparingi w których grał Mehremic i nie sądzę że by nas zbawił. W klubie już na pewno ktoś przyznał że pochopnie przedłużono z nim kontraktu. |
Cytat:
Piszę że nie mamy opracowanych SFG, ty na to "przecież strzeliliśmy z SFG". Grzecznie zauważam, że SFG był wykonany źle i gdyby nie przedłużenie Augustyniaka zostałby wypiąstkowany przez bramkarza, na co dostaję odpowiedź: "gdyby babka...". Powtarzam: ordynarnie rżniesz głupa, chyba że zakładasz że Gula ma w swoich SFG zaplanowaną współpracę rywala, inaczej dupa. To by wiele tłumaczyło w kwestii zerowego zagrożenia jakie z nich prezentujemy (dla przeciwnika, Skvarka piękną konterkę Jadze zapoczątkował), ale jednak nie uważam Guli za idiotę. Ale dobrze że poruszyłeś temat obrony przed SFG która również nie istnieje - Sadlok czy nie. Różnica jest jednak taka, że Jaga umiała dojść do sytuacji bez naszej pomocy. U nas jedyne co nas ratuje to czasem Biegański, który ma niesamowity refleks na linii. |
Co do meczu, Sadlok ustawił poprzeczkę bardzo wysoko swoim bezmyślnym zagraniem, Frydrych nie analizował tylko ratował i stąd kartka. Bo wiadomo, że mógł odpuścić faul i zwyczajnie 1:0 ale gramy po 11. Jednak to był moment, postanowił intuicyjnie ratować wślizgiem i tyle. Bezczelność Sadloka irytowała w przerwie gdy mówił, że sytuacji nie widział, musiałby na gorąco zobaczyć, bo "być może" podanie było za słabe i faktycznie o sprokurował. Albo jest idiotą i próbuje z ludzi (od reporterki Kabały-Malarz zaczynając, na nas kończąc) robić idiotów, albo jest tak fatalny, że nie czuje totalnie gry i on faktycznie nie wiedział, że zawalił.
Co do niegrającego Adiego Mehremica - znany przypadek, który się zawsze wśród kibiców powtarza: zawodnik z ławki to ten zbawca, on na pewno jest kozakiem, on byłby lepszy itd. Tylko, że w 99% okazuje się, że te gdybania pryskają jak bańka mydlana, w momencie kiedy ten zawodnik dostaje szansę i okazuje się, że "ok już wiemy czemu siedział na ławie." Obawiam sie, że tutaj by tak było do pierwszego błędu elektrycznego Adiego ;) Już nie wspominam jaki byłby pojazd, że gra słąby, stary Bośniak , a młody Polak Serafin siedzi i szansy nie dostaje ;) Za Sadloka owszem niech gra Adi, niemniej tak jak wspomniałęm, różnicy nie zobaczymy. Co do zmiany Yeboaha - taką decyzję podjął sztab, jakby bronili twardo tego 1:1 to pewnie byśmy chwalili, że fajny manewr z tym poświęceniem Yeboaha, który bronić nie potrafi itd itp. Jednak to nie wypaliło, ja osobiście zmieniłbym drągala nieruchawego Klimenta, a Yeboaha wypuścił na szpice do kontr. Teraz się nie dowiemy czy to by zdało egzamin. Gorsze jest to, że nie widzę w tej drużynie takiego zacięcia. Wspomniany Kliment i Hanousek mam wrażenie, że mentalnie im się nie chce, nie wiem ale od początku mi tu nie pasują. To już zacięcie i chęć pokazania czegoś więcej widzę u krytykowanego tutaj Skvarki, który jako jedyny jak ruszał sprintem to to był sprint, a nie jakieś człapanie jak Kliment, czy Młyński, któremu póki co do gry na skrzydle brakuje dynamiki. Coś się w tej drużynie nie klei. Osobiście w następnym meczu wyszedłbym dwoma 8 na środku: Skvarka, Mahdiou, a przed nimi Młyńśki. Fajnie w Tychach zagrał na 10 i wg mnie tam powinien grać. |
Zdaje się, że Adi był próbowany w końcówce przeciwko Napoli i nie wypadł źle.
|
Cytat:
Jakby iść pozycja po pozycji i nie być złośliwym to jest nienajgorzej, ale razem do kupy jest kupa. |
Cytat:
|
Mehremić miał chyba wejść w Białymstoku zaraz przed stratą drugiej bramki.Tak że prawdopodobnie z Radomiakiem wyjdzie w podstawowym ,mam nadzieję że za Sadloka.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl