Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

brylant17 24.06.2016 18:35

A co Mąką odchodzi ? nie ma żadnych informacji

SMOKE 8541 24.06.2016 19:03

St Yabol święta racja z przyzwyczajenia. Stary jestem i mogę się mylić możliwe że Mączyński będzie Jokerem Nawałki i przedłuży przygodę kadry z Euro chociaż to i tak kwestia 90 minut jedno spotkanie więcej i Orły Nawałki wracają do domu.Propo transferów to po odejściu Wolskiego Mąka raczej zostanie w klubie podobnie jak Guerrier Balashow odejdzie ale chyba najwcześniej w zimowym okienku teraz tylko co najwyżej wypożyczenie. Wisła po odejściu Wolskiego nie zaryzykuje i nie będzie się bardziej osłabiać.Ciekawe czy w tym okienku jak w poprzednim będzie jakiś powrót do klubu krzaq12 oprócz transferu skrzydłowego można się spodziewać że zawita jakiś doświadczony bramkarz z kartą w ręku bo ostatnio obsada bramki to najsłabsze ogniwo Wisły Ma_niek PS od jakiegoś czasu jest pisany pod Legie nie wiedzieć czemu

SMOKE 8541 24.06.2016 19:06

brylant17 Wolski odchodzi ale możliwe że kosztem Wolskiego Mączyński zostanie na dłuuużej przy Reymonta .Zastrzegam że mogę się mylić

wiśnia 24.06.2016 19:20

Wolski to jedyny zawodnik który robił przewagę reszta naszej kadry to w najlepszym wypadku rzemieślnicy albo emeryci, dlatego tak bardzo wszyscy oczekiwaliśmy info. To ze dzisiaj widzę Wolskiego w koszulce Lechii a nasze władze milczą to dla mnie szczyt lekceważenia i po prostu zwykłe chamstwo. A dawac w ten sam dzień info o karnetach na nowy sezon kiedy setki kibiców wyje z wściekłości bo czują się totalnie zlekcewazeni to... po prostu rzygać mi się chce

Patryko 24.06.2016 19:46

Wolski za rok/w przerwie zimowej do Legii, później jedna dobra runda, wyjazd na zachód, odbicie się od ściany i historia zatoczy koło (no chyba że oduczy się człapania).

SMOKE 8541 24.06.2016 20:03

wiśnia bez Wolskiego Wisła też dawała rade lepszy młody rzemieślnik i doświadczony emeryt niż zawodnik podatny na kontuzje .Wolski gdyby był taki dobry to by za każdym razem łapał się regularnie do pierwszej 18tki Fiorientiny lub innego klubu np. z Serii B.Jeśli władze jeszcze milczą to znaczy że rozmowy trwają albo dobiegają końca .Prezes ostatnio zapowiadał że saga z transferem potrwa do końca miesiąca z końcem miesiąca przyszłość Wolskiego ma się wyjaśnić .Wolski zakończył wypożyczenie do Wisły kilka tygodni temu od tego czasu może przebywać na testach w każdym klubie z jakiego dostanie propozycje. Zostało kilka dni i jeszcze może dużo się zmienić w sprawie transferu Wolskiego

SMOKE 8541 24.06.2016 20:21

Dla tych co narzekają na Wisłe w sprawie transferów na pocieszenie w Śląsku Wrocław większy exodus transferowy bez ładu i bez połowy podstawowego składu.Transfery do klubu z Wrocławia niepewne tam dopiero mogą wyć ze wściekłości.

Patryko 24.06.2016 20:33

Będą narzekać we Wrocławiu, będą narzekać w Kielcach, zobaczymy ile jeszcze wytrzymają Gliwice. Klub finansowany przez miasto to po prostu chory układ.

nesta 24.06.2016 23:34

Mam dziwne wrażenie l, ze Dunin podał sie do dymisji przez kwestie burdelu i gierek na transferowym dworze...

arti 25.06.2016 04:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SMOKE 8541 (Post 1441901)
wiśnia bez Wolskiego Wisła też dawała rade lepszy młody rzemieślnik i doświadczony emeryt niż zawodnik podatny na kontuzje .Wolski gdyby był taki dobry to by za każdym razem łapał się regularnie do pierwszej 18tki Fiorientiny lub innego klubu np. z Serii B.Jeśli władze jeszcze milczą to znaczy że rozmowy trwają albo dobiegają końca .Prezes ostatnio zapowiadał że saga z transferem potrwa do końca miesiąca z końcem miesiąca przyszłość Wolskiego ma się wyjaśnić .Wolski zakończył wypożyczenie do Wisły kilka tygodni temu od tego czasu może przebywać na testach w każdym klubie z jakiego dostanie propozycje. Zostało kilka dni i jeszcze może dużo się zmienić w sprawie transferu Wolskiego

Stek bzdur.
1. Co ma Fiorentina do tego, że u nas na ogół był najlepszy
2. Rozmowy trwają... dowodem tego są testy medyczne w Lechii
3. Podatny na kontuzje - ile meczów stracił u nas z tego powodu?
Mąka w L to też bzdura - po co puszczasz takie pierdy?

Karherop 25.06.2016 07:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1441843)
plan B nazywa sie Brlek
plan C nazywa sie Cywka
plan D nazywa sie Dupa tudziez Drzazga

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1441851)
Brawo zarzad, do piachu z wami.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1441852)
Plan B? Ten zarząd nie ma nawet Planu A. W ogóle nie ma ku*wa żadnego planu. Zdzichu ma co prawda w notesie kilka nazwisk z Bałkanów i Portugalii, ale wszystko zależy od tego, czy mu prowizja do kieszeni wpadnie.

I zarząd roz.......ony. Zadowoleni?

Przyjdzie teraz Pilch czy inny audyt z Tele-foniki i jakiekolwiek transfery zobaczycie jak świnia niebo.

Spadniemy z deszczu pod rynnę i wszystko dzięki tej pięknej nagonce na Dunina. Cupiał mu obiecał pieniądze na Wolskiego, a jak zawsze wszystkie pomyje poszły na Bogu ducha winnego człowieka.

PS. Od razu uściślę, nie, nie jestem z SKWK.

szprotson 25.06.2016 07:47

Jakies potwierdzenie ze Cupiał mu obiecał czy zwykłe .......enie ?
p.s. jakbys czytał wywiady z Wdowczykiem wiedziałbys ze transferow juz nie planujemy i mamy zamknieta kadre na ta runde.
ahoj

Karherop 25.06.2016 07:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1441925)
Jakies potwierdzenie ze Cupiał mu obiecał czy zwykłe .......enie ?

A kto zrobił przelew w styczniu na zimowe zakupy? Babcia Frania z warzywniaka czy Cupiał? Dunin zarządzał swoimi pieniędzmi? No proszę, nie rozwalaj mnie. Nie polemizuj dla samej polemiki. To Cupiał pociąga za wszystykie sznurki i jego widzi mi się nie pierwszy raz się odbija na nas tak jak teraz.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1441925)
p.s. jakbys czytał wywiady z Wdowczykiem wiedziałbys ze transferow juz nie planujemy i mamy zamknieta

A jakbyś czytał wywiad z Panem Duniem, to byś wiedział, że .. tego Pana już u nas nie ma.

Wdowczyk może sobie mówić co chce, ale kadry nie ma zamkniętej. Nie zdziwię się jak 2-3 zawodników zostanie jeszcze sprzedanych.

szprotson 25.06.2016 10:14

[QUOTE=Karherop;1441926]A kto zrobił przelew w styczniu na zimowe zakupy? Babcia Frania z warzywniaka czy Cupiał? Dunin zarządzał swoimi pieniędzmi? No proszę, nie rozwalaj mnie. Nie polemizuj dla samej polemiki. To Cupiał pociąga za wszystykie sznurki i jego widzi mi się nie pierwszy raz się odbija na nas tak jak teraz.
/QUOTE]

wskaż gdzie ktoś powiedział to co napisałeś, ze Cupiał obiecał coś Duninowi.
Nie interesuje mnie w tej rozmowie kto co robił w styczniu itd. Napisałeś ze Cupiał obiecał pieniądze na Wolskiego - wiec moje pytanie, czy masz potwierdzenie tego co piszesz, czy to zwykła demagogia?
Logiki w to nie mieszamy, juz dawno zrobiono z niej ....e w tym klubie. Fakty, suche fakty. Masz je czy jak zwykle?

Revolver 25.06.2016 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1441924)
I zarząd roz.......ony. Zadowoleni?

Przyjdzie teraz Pilch czy inny audyt z Tele-foniki i jakiekolwiek transfery zobaczycie jak świnia niebo.

Spadniemy z deszczu pod rynnę i wszystko dzięki tej pięknej nagonce na Dunina. Cupiał mu obiecał pieniądze na Wolskiego, a jak zawsze wszystkie pomyje poszły na Bogu ducha winnego człowieka.

PS. Od razu uściślę, nie, nie jestem z SKWK.

Zarząd, to nie tylko Dunin i dobrze o tym wiesz. Wiesz też dobrze, kto tak naprawdę powinien już dawno polecieć, a jakimś cudem dalej pływa na powierzchni, jak gówno, które nie chce spłynąć do rury w kiblu, choćbyś nie wiem ile razy spuszczał wodę.

nesta 25.06.2016 13:46

Po oświadczeniu Dunina nie mam watpliwości, ze sprawa Wolskiego miała w tym duży udział. Wyglada to tak, ze była opcja aby został, moze nawet cos dogadane, ale Telefonika z Gaszynskim na czele to storpedowali. I ze skwk miało racje pisząc o hamulcowym z TF

krzaq12 25.06.2016 14:55

Dokładnie, jebaliście po Duninie to teraz będziecie mieć jeszcze więcej okazji do tego. Przyjdzie pewnie ktos z TF i będzie jeszcze biedniej.

Arronax 25.06.2016 17:44

Akurat jakby Gergel przyszedł to myślę, że trzeba byłoby mu dać szanse. Wyglądał solidnie w wielu meczach ligowych.

Wojtas 25.06.2016 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1441962)
Po oświadczeniu Dunina nie mam watpliwości, ze sprawa Wolskiego miała w tym duży udział. Wyglada to tak, ze była opcja aby został, moze nawet cos dogadane, ale Telefonika z Gaszynskim na czele to storpedowali. I ze skwk miało racje pisząc o hamulcowym z TF

I przez takie własnie akcje ,gdzie jeden drugiemu kopie dołki ten klub nigdy normalny nie będzie.

SMOKE 8541 25.06.2016 22:21

arti Wolski był podatny na kontuzje jeszcze w barwach Fiorientiny mogę się mylić A co do Mąki to gdzie napisałem ze odejdzie do Legii??? . Owszem napisałem ze kosztem Wolskiego który odchodzi Mączyński zostanie na dłużej przy Reymonta ale nie przypominam sobie żebym pisał o transferze Mączyńskiego do Legii

Karherop 26.06.2016 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1441943)
[wskaż gdzie ktoś powiedział to co napisałeś, ze Cupiał obiecał coś Duninowi.
Nie interesuje mnie w tej rozmowie kto co robił w styczniu itd. Napisałeś ze Cupiał obiecał pieniądze na Wolskiego - wiec moje pytanie, czy masz potwierdzenie tego co piszesz, czy to zwykła demagogia?
Logiki w to nie mieszamy, juz dawno zrobiono z niej ....e w tym klubie. Fakty, suche fakty. Masz je czy jak zwykle?

Dunin nigdy nie zapewniłby o możliwościach wykupu Wolskiego, jeśli by nie miał zapewnienia o tym od Cupiała. 500 tyś euro nie wydaje się od tak lekką ręką.
Jeśli z tym polemizujesz to albo urodziłeś się wczoraj, albo kibicujesz Wiśle od roku, a nie od kilkunastu lat. Zależność w tym klubie jest tylko jedna: Zarząd zawsze mówi głosem Cupiała, aż do momentu gdy Cupiał wycofuje się ze swoich słów i to nie on musi świecić oczami przed kibicami, ale prezes X.

Oczekujesz potwierdzenia na piśmie swoich słów? to przeczytaj sobie oświadczenie Dunina po dymisji.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1441953)
Zarząd, to nie tylko Dunin i dobrze o tym wiesz. Wiesz też dobrze, kto tak naprawdę powinien już dawno polecieć, a jakimś cudem dalej pływa na powierzchni, jak gówno, które nie chce spłynąć do rury w kiblu, choćbyś nie wiem ile razy spuszczał wodę.

Ja to wiem, Ty to wiesz, więc w czym rzecz?

Kaan 29.06.2016 10:11

Szkoda Bałaszowa. Może potrzebował czasu na zgranie się z drużyną. W rezerwach grał bardzo dobrze.

Griszka30KR 29.06.2016 10:37

Oglądając sparing ,chyba dostaliśmy odpowiedź kogo szykują na następce Wolskiego.....

szprotson 29.06.2016 10:46

jesli to wypali to czemu nie.
Ale czy to następca Wolskiego? Tak daleko bym nie szedł, bo zmieniamy taktyke na 3-5-2 z bocznymi obroncami ktorzy sa skrzydłowymi a Mały pewnie bedzie biegał gdzie chce.
Co jak co, rozegrał mega dobra runde pod Wdowcem, jeśli kolejna ma być taka sama daje mu zgodę na takie manewry.
I problem ze skrzydłowymi sie rozwiązę bo z lewej bedzie to Pietrzak/Mójta a z prawej Jovic/Bartosz

mitmichael 29.06.2016 11:05

Za szybko sie pozbywaja pilkarzy. Jeszcze tak dokładnie sie nie sprawdził i juz go nie ma.

Rustin 29.06.2016 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kaan (Post 1442148)
Szkoda Bałaszowa. Może potrzebował czasu na zgranie się z drużyną. W rezerwach grał bardzo dobrze.

Jeździec bez głowy, dziecko we mgle. Nic stwierdziłem żadnej przydatności tego zawodnika obserwując jego występy w I drużynie. Totalnie bezbarwny, co do występów w III lidze, to tam nawet Drzazga błyszczał a wiadomo jak w Ekstraklasie był zagubiony.
Chętnie poczytam inne opinie, może jest tak, że po prostu znowu odpuszczamy nieprzeciętny talent typu Crivellaro? Nie wiem, co w nim ludzie widzą, taki Boguski bije go na głowę, chociaż za nim nie przepadam.

Davss875 29.06.2016 16:50

Co z Czekajem? Czy on nadal jest naszym zawodnikiem? Bo zero informacji na ten temat?

lukas14 29.06.2016 21:12

Kamil Kuczak na testach w Stali Mielec , wypożyczenie czy koniec kontraktu ???

s1mone 30.06.2016 08:51

Też nie mam wątpliwości, że rezygnacja Prezesa jest związana z nieudanym transferem Wolskiego.

Jednak nie jestem do końca pewny jakie były motywy. Są dwie teorie.

1) Dunin zrezygnował bo zablokowano transfer Wolskiego i stwierdził, że nie będzie się kopał z koniem.

2) Dunin chciał przyoszczędzić trochę pieniędzy i negocjować transfer Wolskiego poniżej kwoty odstępnego - Wolski poszedł do Lechii a Dunin poczuł, że zawiódł i podał się do dymisji.

Bardziej prawdopodobna opcja 1) niż 2), ale obydwie bardzo możliwe, mimo wszystko.

TRZEBINIAnin 01.07.2016 10:54

Nasza druga linia to jest dramat.
Odeszli Sarki Bałaszov Wolski, Crivellaro nie przyszedł nikt..
Jedyną jakość dają tam tylko Małecki i Mączyński, reszta tam jest przeciętna/słaba.
Jeśli nikt nie przyjdzie do pomocy to czeka nas znów ciężka walka o ósemke, o żadnych pucharach nie ma mowy z tą kadrą.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl