![]() |
Przynajmniej będzie można zobaczyć jakby wyglądała Nasza gra gdybyśmy mieli cokolwiek kasy. Chrapek + Wolski w śodku pola.
|
Wydaje mi, się, że kasa się szybko znajdzie, na transfer, czy kontrakt dla rokującego rozgrywającego pod koniec sierpnia. Jak sie powtórzy sytuacja z zimy, kiedy nagle znaleźliśmy się w strefie spadkowej, to i dobre rozwiązania się pojawiły.
Tak pojawił się Mączyński i tak pojawił się Wolski. |
Agencja menadżerska Wolskiego napisała na Twitterze że Wolski przechodzi do Lechii.
|
Gdyby nie transfer Brleka to dziś byłaby forsa na Wolskiegi.Miejmy nadzieje ,że Chorwat wypali jeszcze...
|
Cytat:
|
Osoby zarządzające tym klubem po raz kolejny stanęły na wysokości zadania i popisowo załatwiły sprawę. Znów pokazały jak pięknie potrafią gospodarować pieniędzmi, oceniać i poprawiac sytuacje oraz myśleć długofalowo. :evil: Brawo Zdzisiu, brawo zarząd, jesteście "the Best"! :evil::rotfl:
|
Dopóki w tyk klubie będzie funkcjonował model komunistyczny, kolesiostwo, dopóty żaden wielki projekt nowej Wisły nie powstanie.
Jeszcze sportowo może Wisła się poderwie raz czy dwa, ale z dłuższej perspektywy czasu dalej będzie tonąć mając na pokładzie takich sterników jak niezatapialny Zdzichu. Tutaj potrzebne są czystki. |
Mogliśmy się już nie kompromitować i nie składać tej oferty wypożyczenia Wolskiego któremu i tak kończył się niebawem kontrakt. Nie stać nas to nie...
W Fiorentinie pewnie mają z nas beke niezłą ... |
Cytat:
Quo Vadis Wisło.... |
Cytat:
To zupełnie jakbyś coś ostro spie*dolił i wysyłał potem co chwilę sms-y do swojej panny, która i tak nie odpisuje. |
Z tego co słyszałem to klepnięty już był transfer Wolskiego do innego klubu ale pismo ponaglające z Wisły skomplikowało całą sprawę...
|
skoro jesteście tacy krytyczni, czekam na konstruktywną propozycję, skąd Wisła miała wziąć w pół roku 500 000 EUR, jeśli gołym okiem widać, że ich nie ma.
Sytuacja z Wolskim jest jedynie efektem działań sprzed 3-4 lat i o to można mieć pretensje, a nie o teraźniejszość. I skończmy pieprzyć o zewnętrznych inwestorach transferowych. |
Stad ze takie pieniadze byl gotow wylozyc prywatny inwestor!
W zamian oczekiwal 30 procent od ewentualnego transferu Wolskiego I dlaczego mamy nie mowic o inwestorze z zewnatrz skoro taki ktos byl? |
skad miała wziac?
NIe wiem, z dupy? Jest dyrektor sportowy, jest prezes. Mogli zorganizowac sponsora na koszulki który dałby 500 tys euro. Mogli zrobić akcje jak rok temu z meczem charytatywnym i zbieraniem hajsu - tak wiem, to była by żenada robić to po raz kolejny, ale oni nawet nie spróbowali. Wg. mnie w takim przedsiebiorstwie jakim jest Wisła mozna było w styczniu zacząć kombinować tak by w lipcu miec 500.000 euro. Aczkolwiek, z dobrych źródłem slyszalem ze pierwszym zwolennikiem odejścia Rafała Wolskiego był nasz trener. Jeśli założymy że to jest prawda - nie mam zadnych pretensji o to ze RW nie ma z nami. Trener ma wizje zespołu i wie jakich zawodnikow potrzebuje by wykonali misje. I na logike - ustawienie z 2 napastnikami (a tak zapewne bedzie- mamy Pawke, Zachara i Zdenka) i Wolski jako free role "10" to sie nie łączy. Bo zostaje biedny Mączynski sam na srodku pola na którym zostanie zjedzony przez druzyny broniące się cały czas. A cofnięci Popovic i Maczynski obok siebie juz tworzą wiekszą skałe niz sam Mączka. Jak bedziemy mieli wyniki, trener obroni każda decyzję. Oby tylko nie doszło do tego co rok temu, czyli mamy trenera który robi zespoł pod siebie a po 4 kolejkach ktoś go wypierdala, kupuje 2 z dupy chłopów którzy wnoszą nowe doznania a potem na koniec sezonu znowu zabawa w stawianie domu bez fundamentów. Niech w koncu ktoś ....a ma jakis plan.... |
Cytat:
Z tym, że prywatny inwestor wykładając kasę nie pozwoli, aby Zdzisio, Zenek i Stefan przytulili swoją dolę. I tu podejrzewam jest pies pogrzebany. Wolski miał być inwestycją. Ryzykowną, ale nie ma nic pewnego w biznesie. L wyciągnęła Borysiuka i po pół roku sprzedaje dalej. Można? Ja ewentualne wykupienie Wolskiego traktowałem też jako impuls mający pokazać, że coś ruszyło do przodu w Wiśle, że są jakieś lepsze perspektywy. Teraz już każdy wie, że ni uja. |
Cytat:
"Kwota ustalona między klubami jest w naszym zasięgu" - Dunin w styczniu. Zasięg mu się nagle skrócił? Nie, stawiam na to, że od początku planowali cinkciarskie kombinacje. |
ja Cie kolego rozumiem w 100%.
Chodzi o robienie Nas w chuja. O nic wiecej. |
Nie wierzę, że był inwestor, a poróżnili się o procent od transferu.
NIKT w klubie nie byłby aż tak głupi, by uwalić negocjacje z tego powodu i po prostu w tę informację nie wierzę, bo jest absurdalna. Dunin zarządza sekcją koszykarską z jakimiś tam wynikami i zakładam, że nie jest skończonym kretynem. A potwierdził, że negocjacjami zajmował się bezpośrednio. Cytat:
|
Cytat:
|
Dwa lata temu przez kilka miesięcy było mówione, że Bednarz jednoosobowo odpowiada za wszystkie nieszczęścia i jego zwolnienie spowoduje natychmiastową poprawę sytuacji Wisły - co okazało się bzdurą.
Bednarz oczywiście popełniał błędy, ale zwolniono go, aby ci co najgłośniej domagali się jego odejścia byli zadowoleni, a w rzeczywistości dzięki temu ich siła w piłkarskiej Wiśle znacznie wzrosła. To o to chodziło w tym zamęcie - o przejęcie wpływów w piłkarskiej Wiśle. Dodatkowo, ten zamęt był inspirowany politycznie, Bednarzowi zarzucono, że wspiera rząd PO prześladując kibiców - patriotów i to się środowiskowi kibicowskiemu, które w ostatnich latach znacznie zaangażowało się politycznie po stronie PiS-u nie spodobało. Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze i wpływy, a nie o miejsce Wisły w tabeli. Choć oczywiście wiarygodność kibiców - patriotów również jest bardzo niska tak samo jak elit wspierających były rząd. W wielu tych największych klubach widać, kto w rzeczywistości rządzi i właśnie te środowisko bardzo dużo zyskało na ostatnich wydarzeniach w kraju - czego symbolem jest podwójne zwycięstwo wyborcze w zeszłym roku. Potem przez kilka tygodni w mediach trwała sponsorowana akcja ,,Bohater Gaszyński", która polegała na kolejnym steku bzdur. Pytanie, kto za to odpowiadał? Z pewnością nie anonimowi dziennikarza na anonimowych stronach jak często się tłumaczy pewne sprawy, tylko konkretne osoby, które po zamęcie w 2014 r. sporo zyskały. Mijały kolejne miesiące, a sponsora dalej nie było, sezon 2014/2015 mimo otwartej drogi do wysokich pozycji skończył się niepowodzeniem, Stilić odszedł i nastąpił poważny kryzys sportowy jesienią 2015 r., czego skutkiem zmiana pierwsza ze zmian trenerskich. Rok 2015 r. wedle zapowiedzi miał stać się rokiem przełomu, a w rzeczywistości kryzys pogłębiał się. Dalej, aby udawać, że coś zmienia się, wymieniono prezesa (na jeszcze bardziej związanego z kręgiem kibicowsko - towarzyskim, które najbardziej zyskało po odejściu Bednarza) oraz trenera (na kolegę z Wrocławia - jak się okazało, to jedyny atut wyjaśniający zatrudnienie Pawłowskiego). Znowu to samo - coraz większy kryzys i seria bez zwycięstwa, strefa spadkowa. W tle powrót Smudy, ale zablokowany (chyba jedyna dobra rzecz w ostatnim czasie), zatrudnienie Wdowczyka (czyli aspekty moralne przestały istnieć). Jednocześnie było widać, że wypożyczenie Wolskiego to wzmocnienie, a przy udanej końcówce sezonu (to trzeba oddać obecnemu szkoleniowcowi) zaczęto po raz kolejny wmawiać, że idzie ku lepszemu, a w sezonie 2016/2017 Wisła walczyć będzie o najwyższe trofea wedle słów Wdowczyka. Sprawa wykupienia Wolskiego wedle zapowiedzi miała być bliska (słynna wypowiedź Dunina), mijały kolejne tygodnie i cisza. Aby poprawić wizerunek zamętu z 2014 r. pojawił się kolejny temat zastępczy pt.: ,,Robert Gaszyński od bohatera do wroga" i taka zagrywka polityczna - to nie my, to on (wystarczy cofnąć się o kilkanaście miesięcy do tyłu i tu się okazuje, że my = on, bo Gaszyński nie byłby prezesem, gdyby nie ich akceptacja). W Wiśle od lat trwa walka o wpływy, panowały różne opcje, mało komu zależało na rozwoju klubu, tylko na zarabianiu kosztem Wisły i to tyczy się każdej ze stron. Dopóki w Wiśle nie będzie zerwania z układem powiązań na tle towarzysko - biznesowym, to nie będzie poprawy sytuacji. |
Cytat:
Oczywiście, że na Wolskim można było sporo zarobić, bo wg mnie piłkarsko i mentalnie dojrzał i przy takich statystykach jakie miał w Wiśle, spokojnie zgłosiłby się po niego ktoś, może i ze wschodu. W Wiśle musieli to widzieć. A jeśli się mylę, i ktoś w naszym klubie chciał być zbyt cwany i faktycznie zawalił, choć pieniądze były... pozostaje tylko zapłakać |
Cytat:
Zaraz pójdą głosy że Żurawski, Szymkowiak czy Kosowski ale moim zdaniem można było za nich więcej wyciagnąć. Klasycznym przykładem jest Melikson oddany za grosze. To samo zaraz zdarzy się z DG. Był wg mnie moment na całkiem ładny transfer. Teraz już nikogo on nie interesuje. Nasza polityka transferowa nie istnieje w dwie strony... |
Cytat:
Od nich można wymagać jedynie stada ciągle zwalnianych i zatrudnianych trenerów, sprowadzania głównie takich Bałaszowów, Pietrzaków czy Sikorskich, mętnej polityki transferowej, prowadzenia nieustannych wojenek o stołki, konserwowania układów, olewania marketingu, stania w miejscu w kwestii sponsora strategicznego, krótkowzrocznych decyzji, złych kalkulacji, ciągłego obniżania poziomu sportowego i przychodów Wisły - tak, tego od klubowych decydentów oczekiwać i wymagać można. :evil: A byłbym zapomniał - i jeszcze pielęgnowania dobra i interesu niezniszczalnego Zdzisia, by trwał nam wiecznie na piedestale niczym Zeus nad Olimpem, we wszelkiej pomyślności i zadowoleniu! Wszystko inne może nie wyjść, może upaść, ale to wyjść musi! :rotfl::evil: |
Cytat:
Dobrze poinformowany jesteś :mysli: A nie, po prostu powtarzasz plotkę rzuconą na forum. Cytat:
Wiela niy wiesz. |
Cytat:
Po Lechii teraz Śląsk nam podziękował a My będziemy z Ruchem i Widzewem. Jak to wszystko się zmienia... |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Wolski to bardzo dobry grajek, ale bez niego też jest życie. Ja wierzę, że trener to ogarnie. Nie jest wcale tak, że Wolski sam nam mecze wygrywał. Podejrzewam, że będzie dużo lepiej niż w poprzednim sezonie <Trzyma kciuki>.
|
To forum jest doskonałym przykładem zasady KŁAMSTWO POWTÓRZONE STO RAZY STAJE SIĘ PRAWDA tak było z tym jak zaczęto pisać TU na forum ze Cupiał był w młodości kibicem WISŁY był kibicem ale Cracovii ,reszto potem próbował ja kupić ale go z tamtat pogoniono .I tak oto kibic Cracovii ZOSTAŁ właścicielem Wisły o zgrozo .Kolejnym kłamstwem jest pisanie jatko źli Holendrzy zniszczyli WISEŁKĘ .SZLAK człowieka trafia jak się to czyta .
|
Zrób sobie i nam przysługę i przestań się kompromitować. Merytorycznie i ortograficznie.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl