![]() |
A ja namawiam Cię, drogi Reganie, do spełnienia obietnicy i przystąpienie do Socios....
|
Cytat:
|
Socios aktualizuje listę, na której Cię nie widać. Ale może się mylę ?
|
Cytat:
Regan dobrze wiesz,że na tym forum są sami fanatycy,którzy chodzą praktycznie na wszystkie mecze. Skończmy już te gadki o frekwencji ,bo już nawet nie jest śmieszne w obecnej sytuacji. Kibice zrobili bardzo dużo,a że nie ma nas milionów to chyba jest jasne. |
Po zakończeniu meczu z Lechem z głośników popłynie Time to say goodbye a następnie symbolicznie zgasną światła na stadionie.
|
Lepiej: "To już jest koniec" Elektrycznych Gitar :)
|
Cytat:
Nie wiem co dla Ciebie jest śmieszne, ale poniżej: Frekwencja z ostatnich 3 meczów z Lechem: 20.823 20.053 30.128 Serio nie jesteśmy w stanie spiąć dupy i zrobić 30 tys? ....a jak piłkarze bez wypłat od czerwca potrafią zrobić 4 miejsce, to my komplet po mobilizacji możemy zrobić bez problemu. |
Cytat:
niech tylko Marzena zapowie, że skoro upadłość to wstęp na mecz jest za friko ale będzie zbiórka do kapelusza i całość kasy do podziału dla drużyny, żeby mieli za co zrobić zakupy na Święta. |
Na razie to klub nawet nie rozpoczął sprzedaży biletów na żadne z dwóch ostatnich spotkań roku. Ma to nastąpić za tydzień.
Jeśli klub chce komplety na spotkaniach to sprzedaż i promocję meczu powinien zacząć już dziś. |
Jeżeli chcemy mieć czyste sumienie,że zrobiliśmy wszystko żeby uchronić klub przed 4 ligą, to musimy zapełnić stadion na dwóch najbliższych meczach.Piłkarze mimo,że nie otrzymują wypłat to robią co mogą,nie narzekają na swoj los.Dlatego i my niezależnie od aury grudniowej musimy zjawić się w komplecie.Dla klubu to będzie ponad milion zarobku,wystarczy na miesięczne pensje.W zimie sprzedać chociażby Arsenicia,w marcu kolejne dwa duże mecze u siebie,więc kolejny duży zysk dla klubu.Może wypali umowa z meksykanami i jakoś dotrwamy do końca sezonu.
Ciągle mam nadzieję,że jednak ktoś nas przejmie,ale kluczowe jest przetrwać zimę. |
O jakich wy kompletach piszecie? Zejdźcie na ziemię. Jak będzie niewiele więcej niż 20000 to bedzie dobrze. Mobilizowanie tu na forum do przyjścia na stadion jest bez sensu bo większość z tu obecnych jest w tych 10000 co są na każdym meczu. A żeby dotrzeć do tych co przychodzą tylko na mecze topowe i dodatkowo ich zachęcić to trzeba ich poinformować w inny sposób niż forum bo oni tego nie czytają. Tu potrzebny jest marketing z prawdziwego zdarzenia który zrobi z tych ostatnich meczów spotkania od których będzie zależało zdobycie mistrzostwa. No ale jaki marketing? Zdenek poinformuje o tym spotkaniu kilka osób rozdając kawę.
|
Na Lechię (wiadomo inna pogoda itp) przyszło ponad 20k, na pewno też tyle może przyjść na Jagę i Lecha. Rywale podobnej klasy, również marketingowo.
Nasz profil na fb obserwuje ponad 270 tys osób. Tam powinny się pojawiać dziennie 2 informacje zapowiadające grudniowe mecze. I pal licho że do nich ponad 3 tygodnie. Prędzej sobie ktoś zabukuje datę 8 grudnia w kalendarzu już teraz, jeśli będzie mu fb o tym co chwilę przypominał i podświadomie wywierał presję pójścia na ten mecz. I zgadzam się z tym, że tu na forum można sobie apelować. To grono odbiorców jest odpowiednio uświadomione. |
Cytat:
W temacie Elektrycznych Gitar to mamy na razie to: https://youtu.be/ZOkhslPrNPs |
Pany a dlaczego w Wiśle nie pomoże Wesoły i jego Krakbet.
Może Sarapata powie coś na ten temat.... |
Rzadko się ostatnio wpisuję, bo szkoda nerwów, zresztą latem bana wyłapałem, może i słusznie.. Ale Boże uchowaj Wisełkę przed tym calym Gricukiem!!!
|
Cytat:
Dajmy już spokój z tą frekwencją. Liczenie na to, że średnia frekwencja zakręci się koło 20k to bujanie w obłokach. I niestety nie zmieni tego kolejne 30 postów na forum przekonujących jakie to pieniądze. |
Dłuższa wypowiedź Gricuka dla Gazety Krakowskiej:
https://gazetakrakowska.pl/pawel-gri...ow/ar/13668386 |
Cytat:
|
https://www.pb.pl/bankier-w-energetyce-940450
Tu jest więcej o jego aktualnych biznesach, widać że w żadnej mierze nie jest to człowiek niewiarygodny, odnosi sukcesy, taki BGŻ pewnie nie wchodzi w spółki z kimś, kogo nie prześwietli na wylot ALE. Nie ufam mu za grosz, całe to pieprzenie o tym, że Wiśle chce pomóc, że Wisła zasługuje, że on ją będzie wielce ratował. Tak to może mówić Kwiecień czy Ziętkowie, którzy są kibicami. Od Gricuka to wolałbym usłyszeć, że on tu widzi po prostu szanse na biznes |
Cytat:
Dalej: spójrz na to z tej perspektywy - co by się działo na tym forum, doświadczonym już przez gimbazjalistę i Stecherta, gdyby Gricuk powiedział, że chce Wisłę przejąć po to, żeby zbić na tym interes? Przecież tu by było zylion stron dyskusji o tym, jak ten człowiek niesie zgubę Wiśle i apele do Sharksów, żeby jakoś go odstraszyli. Oczywiście hiperbolizuję, ale myślę, że 90% kibiców nie byłaby zadowolona. Dlatego ufać mu przesadnie nie należy, ale na jego miejscu powiedziałbym to samo. Kończąc ten wywód, napiszę jeszcze raz to, co pisałem X stron temu. W przypadku nowego właściciela możemy liczyć na tylko dwie z poniższych cech: 1. Kasiasty 2. Głowa na karku 3. Dobre intencje Według mnie: 1. TS reprezentuje tylko nr 3. 2. Kwiecień i Ziętek 2 i 3. 3. Gricuk (o ile to prawda z tym całym inwestorem na kiju) 1 i 2. |
Wg. Gazety Krakowskiej Zietek i Kwiecień okreslili kwote jaka by wystarczyla na ustabilizowanie klubu/dala mozliwos stopniowego wychodzenia z dlugó na 1,2 mln PLN miesiecznie.
Jesli ta kwota miesiecznie to prawda to mamy rozstrzygnięcie czy teoretycznie srednia frekwencja 25k moze, rozwiazac problem i jak duzy ten priblem jest. Obaj sa dogadani aby dokladac po 400K, Gricuk "kombinuje"(pewnie nie ma takiej mozliwosci). Oferty nie skladaja, bo we 2 nie dadza rady. |
a tak swoją drogą jak to się porobiło na tym świecie, żeby płacić MIESIĘCZNIE!!! tak astronomiczne pieniądze w półamatorskiej lidze na funkcjonowanie klubu piłkarskiego
|
I tu o tyle "nie można" mieć pretensji do Gricuka, że nie wchodzi, bo poprostu nie ma. Każdy z tej trójki gra w otwarte karty. Pogadali, policzyli i jeden ma problem... Czy można za to mieć do niego pretensje? Myślę, ze nie. To tak jakbym miał pretensje do innego kibica, ze nie ma 400 tys miesięcznie dla klubu.
Myśle, ze chwała należy mu się za chęć pomocy, pomysły i kontakty, które chce uruchomić by pomóc Wisle. Teraz do TSu należy weryfikacja pomysłów Gricuka. A w tym przypadku im ufam, że byle komu klubu nie oddadzą. |
Cytat:
|
@obikenobi Jeśli uważasz, że dokładanie do interesu po 400 tys. miesięcznie (na tyle były deklaracje Ziętka i Kwietnia) nie czyni z nich ludzi, których można ocenić jako "kasiastych" to ja nie wiem co Ty robisz w życiu ;) Socios dla porównania na razie zbierze 100 tys tylko że rocznie (i za to też respekt oczywiście, ale pokazuję tylko różnicę w skali oczekiwań, potrzeb i możliwości)
Wg mnie gdyby się udało znaleźć tego trzeciego do układanki, to byłby jak los na loterii. A w tej buraczanej lidze kwota dodatkowych 15 mln pozwoliłaby myśleć nie tylko o spokojnym bycie, ale i o rywalizowaniu o MP. A wtedy nastąpiło by sprzężenie bo wynik spowodowałby jeszcze lepszą frekwencję, a więc dodatkowe dochody, medialność, a więc i lepszą pozycję w negocjacjach z ewentualnymi sponsorami. Plus PR-owo odpada całe jadczakowe odium. Módlmy się o tego Kwietnia z Ziętkami;) |
Cytat:
|
Cytat:
Niech będzie, że nieprecyzyjnie się wyraziłem. Chodziło mi o zapewnienie klubowi finansowania na odpowiednim poziomie. Wiadomo, że Ziętkowie i Kwiecień to nie gołodupce, ale jednak z jakiegoś powodu szukali trzeciego. Wypowiedzi Stanisława Ziętka przytaczane w katowickim Sporcie i GK moim zdaniem potwierdzają, że sami nie byli w stanie tego pociągnąć. Ja też bym wolał, żeby klub przejęli K&Z, ale skoro nie mieli szans na udźwignięcie tego we dwóch, a Ziętek już się wycofał, to raczej ten temat uznałbym za zamknięty. Karcz w GK pisał, że podobno chęć ma jeszcze Kwiecień, z którym kontaktował się już Gricuk i przedstawił mu jakąś propozycję. Zobaczymy. Moda na Sukces odc. 1906 Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
No ale tak, przecież jak przeminie temat kupna to jeszcze mamy półtorej miesiąca żeby ponarzekać sobie jaki ten TS jest zły, bo nikogo chętnego do kupna nie znaleźli :help: |
Cytat:
|
Cytat:
|
A Jadczak znowu ujawnia się w takich momentach i mąci coś https://twitter.com/SzJadczak/status...09207514382336 czy on choruje na Wisłofobię ?
|
Cytat:
|
co mu zadam ciężkie pytanie albo wyśmieję tego głąba to mnie banuje. Jadczak nienawidzi Wisły a nie działa żeby tutaj było lepiej. kto ma z tym problem ma problem z myśleniem.
|
Jego reportaze za to na pewno pomogly w poszukiwaniu inwestora...
No chyba, ze dziala specjalnie "pod" ktoregos z zainteresowanych? *** Zbastwalbym z cisnieciem po panu Griciuku - mimo wszystko postac Ludwika Mietty-Mikolajewicza dosc mocno go uwiarygadnia. Zreszta zastanowmy sie: pan Ludwik doskonale zna pana Zietka i w dodatku ma o nim raczej bardzo dobre zdanie. Dlaczego wiec forsowalby opcje z Griciukiem i zagranicznym inwestorem? Odpowiedz moze byc tylko jedna: bo tam jest duzo wiekszy pieniadz i zapewne tez korzysc takze dla TSu. |
Ciekawe jest tylko to, czy to sa wymysły jego chorego móżdżku czy faktycznie ma jakąś wtykę w klubie, która działa na szkodę Wisły razem z nim.
|
Co Szymuś znowu napisał? I jakim cudem nie macie u niego bana?:D Ja do niego nigdy nie pisałem, a mam.:D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jakie konkretnie informacje? Ja też mam bana u Szymcia, a nie chce mi się specjalnie nowego konta zakładać :)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl