![]() |
skrót meczu
http://www.youtube.com/watch?v=AgcyMeUcado Nowi obrońcy Wisły potrzebni w trybie natychmiastowym. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak dla mnie to taki drugi Apoel :) i przy odrobinie szczęścia moglibyśmy Standard przejść... fajnie by było ehh :)
|
W tej rundzie Wisła fizycznie była przygotowana fenomenalnie - najlepszy mecz zagrała ostatni - to był chyba nr 31-szy?
Słabsze wyniki były wynikiem fatalnego morale po "klęsce" z Apoelem (późniejsze wyniki pokazały, że żadna to klęska, po prostu trafiliśmy na mega czarnego konia rozgrywek) oraz niespotykanej serii kontuzji czołowych graczy (Melikson, Małecki, Sobolewski, Genkov na pod koniec prawie wszyscy obrońcy) W zeszłym roku też było bardzo dobrze. A skład trenerski, poza zamianą Maskaanta na Moskala mamy taki sam. Więc mamy powody być optymistami. Poza tym Moskal fajnie rotuje składem - raz gra Biton, Iliew, Kirm, Jirsak drugi raz Małecki, Melikson, Garguła, Genkov i dajmy radę. Tylko tą obronę wzmocnić trzeba. |
[QUOTE=Oldpara;1203629]W tej rundzie Wisła fizycznie była przygotowana fenomenalnie - najlepszy mecz zagrała ostatni - to był chyba nr 31-szy?/QUOTE]
Trzeba wziąć pod uwagę też styl gry.Jak myślisz,kto będzie bardzie zmęczony po pokonaniu np10 km Ten kto je przebiegnie,czy ten kto przejdzie je spacerkiem |
Cytat:
|
Cytat:
Ambicja, ostra i bezkompromisowa gra i zapieprzanie po boisku tak grała Wisła w wielu (nie we wszystkich ale w wielu) meczach. A to że umiejętności i zgrania brakowało nie raz, hmmm... cóż... Śmiem twierdzić, że od kiedy Maskaant zrozumiał, że kluczem do wygrywania meczy w polskiej lidze nie jest spektakularna ofensywna gra ale wybieganie, konsekwencja i ambicja, zaczął zespół przygotowywać pod tym kątem. Kiedyś, dawno temu mieliśmy powołane przez Markusa Towarzystwo zwalczania nonszalancji i minimalizmu. Od początku tego roku nie było powodów aby o tym wspominać. |
Ciekawe... Mam nadzieję, że to prawda. Pewnie Belgowie są tacy pewni awansu, że uznali iż kapitan w meczach z nami nie będzie im potrzebny :)
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,10...zagra_bez.html |
Cytat:
A co ma jedno do drugiego.Uraz nalezy wyleczyc w 100% bo inaczej sie odnowi a po co ryzykowac. A czy Belgowie sa pewni awansu? To moze nam tylko pomóc. |
Wywiad z bylą gwiazdą Standardu
http://www.weszlo.com/news/8903-Lege...mowie_z_Weszlo |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
O tym akurat mowa była przed tymi spotkaniami i to nie uczestnicy forum o tym mówili, ale sztab szkoleniowy |
Cytat:
czemu mielibysmy odpuscic LE w tym sezonie skoro juz jestesmy w 1/16 i na dodatek dostalismy w miare latwego przeciwnika???? za rok niekoniecznie musi byc tak kolorowo. btw dalej uwazam, ze nie musimy niczego odpuszczac. mamy dosc szeroka kadre a i 1 mecz na 3 dni to nie jest az tak wiele. no nie przesadzajmy. |
Cytat:
dostaliśmy przeciwnika który w przeciwieństwie do wielkich potentatów nas nie zlekceważy , boisko pokaże czy to losowanie było dla nas dobre , oczywiście że rywal nie wyprzedza nas o lata świetle i gdzies tam jest w zasięgu , ale mówienie o nim łatwy to gruba przesada.. |
Tydzien mija od tego stanu euforii :)
Na głownej Borek opowiada o swoim stanie ekstazy :D Ja mam jakby to bylo przed chwila,i co wiecej mam wrazenie ze to odczucie w momencie kulminacjii radosci zapamietam do konca zycia :) jak przestrzelony ostatni karny Jose Ignacio i ta radosc po Saragossie aj ja chce deja-vu z tego :D codzienie :D |
Cytat:
ale dalej nie rozumiem tej gadki o odpuszczaniu LE w tym momencie i walczeniu o puchary za rok. przeciez na LM mamy iluzoryczne szanse. a czemu mielibysmy odpuscic LE w tym roku na rzecz LE w przyszlym roku. nie rozumiem tego typu rozumowania. dla mnie to bez sensu. |
Ludzie, co roku liczymy punkty które nam przybyły lub ubyły w rankingu klubowym po to by mieć we wcześniejszych rundach lepsze losowania. Wszystko po to by jak najdalej zajść w pucharach. A jak już jesteśmy tak daleko jak już dawno nie byliśmy to ktoś mówi o tym by odpuścić puchary bo liga ważniejsza żeby za pół roku znowu do pucharów się zakwalifikować. Gdybym miał wybierać pomiędzy np. półfinałem LE w tym roku (wiem, wiem - marzenia) a mistrzostwem i iluzoryczną szansą zakwalifikowania się w przyszłym roku do fazy grupowej LM to wybrałbym to pierwsze.
Za to Cupiał płaci Basałajowi, Vacxsowi i innym by ci przygotowali zespół do walki na kilku frontach. Skoro chcemy być drużyną europejskiego formatu to musimy mieć na tyle szeroką ławkę by sobie z tym poradzić. Ostatnio czytałem gdzieś wywiad na temat Standardu i padło stwierdzenie, że Standard ma zbyt szeroką kadrę bo ma w niej obecnie 38 graczy i pewnie będą chcieli ją zredukować do 28. To są europejskie standardy. |
Cytat:
najgorsze co może się zdarzyć , to podążanie śladem Lecha z zeszłego sezonu , 5 miejsce ( bodajże ) w lidze , brak pucharów pomimo naprawdę dobrego rankingu klubowego i sukces klubu przekuty w finansową zapaść absolutnym minimum jest kwalifikacja do pucharów na przyszły sezon . Oczywiście możemy to także zrobić poprzez dobrą grę w LE , ale coś mi się wydaje że łatwiej jest zająć 3 miejsce w lidze niż wygrac LE w przyszłym roku :P Nie ma mowy o jakimś odpuszczaniu , gramy na całego w każdym meczu , mając tak szeroką kadrę ( bez kontuzji ) jesteśmy w stanie wygrać w każdym meczu w naszej lidze ( mając najsilniejszych rywali u siebie - pod warunkiem że R22 znowu stanie się twierdzą...) |
Nalezy co roku grac w pucharach. Co z tego ze Amikorz nachapal rok temu duzo punktow do rankingu skoro w tym sezonie nie gra w Europie a przeciez licza sie punkty z ostatnich 5 sezonow wiec te 20 pkt to tak naprawde co roku 10.
|
Cytat:
mnie też krew zalewa jak słysze w tym momencie o odpuszczaniu LE. za rok znowu trafimy na jakis karabach i po zabawie. nie widze powodu czemu pare meczy w LE miałoby niby negatywnie wplynac na nasze wyniki w ekstraklasie |
Pozatym nasza kadra raczej nie należy do wąskich, a jest chyba najszersza w całej t-mobile nie tylko ilościowo co jakościowo. Jeżeli ktoś wpada na tak durny pomysł odpuszczenia pucharów niech lepiej pier*olnie się w głowę. U nas dalej traktuję się granie co 3 dni jako coś niemożliwego, a na zachodzie to standard. Mnie się to bardzo podoba bo tylko poprzez taką częstotliwość gry zespół nauczy się zapier**lać.
My od lata zagraliśmy już chyba tyle meczów co przez cały poprzedni sezon! Mówię o mechach oficjalnych. |
to wszytsko prawda że nie mozna odpuszczac LE pod żadnym pozorem, ale trzeba też pamiętac że prawdziwe pieniądze zarabia klub na LM a wiadomo że futbol to biznes.Więc i w ekstraklasie trzeba sie przyłożyc żeby powalczyc o mistrza 2012.
|
wiadomo, ze mistrz rownie wazny co LE. nikt nie mowi o odpuszczaniu ekstraklasy.
jak zlapiemy forme to powinnismy wygrywac wszystko w ekstraklasie i powalczyc w LE. nie wiem w jaki sposob niby 2 mecze (a moze 4) w LE mialby cokolwiek zmienic jesli chodzi o walke w ekstraklasie? to juz chyba nawet emeryci by byli w stanie zagrac 2 mecze w tygodniu na rownym poziomie. nei ma co robić zadnych planow w stylu odpuszczanie czegos itd. tylko po prostu grać swoje i traktowac kazdy mecz powaznie i na 100%, swoją drogą sprawa LE moze sie juz rozwiazac po pierwszym meczu w lutym (jeśli nie bedzie koniecznych transferow - srodek obrony) |
Cytat:
Zrozumcie, że ten kto pierwszy dostanie się do LM odskoczy od reszty na parę długości, zwłąszcza teraz z tymi wszystkimi stadionami i przyszłą modą na piłkę w Polsce.Jak chcecie, to tasujcie się pod LE. Ja zdecydowanie wolę MP i mrzonki o LM. To, że Amica czy my, chujowo gramy po meczu LE to fakt a nie domysły.Po prostu te 10 pkt to pokłosie LE.A będzie coraż cięzej, bo Wisła w ten rundzie praktycznie każdy mecz będzie grała co 3 dni.Zobaczymy co wielcy eksperci powiedzą pod koniec sezonu ahaha.Będziecie mieć swoją LE. P.S Fajnie, żę gramy dalej, tylko szkoda, że odbyło się to takim kosztem.Uważam, że priotytetem powinna być ekstraklasa a LE powinna być "na deser" |
Cytat:
Ten kto awansuje do LM odskoczy od reszty? To popatrz na taką Petrzalkę, która wylądowała w II lidze słowackiej albo Żyline, która zaraz po rundzie jesiennej w LM zrobiła wyprzedaż swoich najlepszych piłkarzy. Ja LE traktuję jako przestrzeń do pokazania się naszych najlepszych piłkarzy w Europie, a to sprawi, że będziemy mogli ich sprzedawać za 5-7 mln euro tak jak Kuchenki moga teraz bez problemu opchnąć za taką sumkę Rudnieva. |
Cytat:
totalne brednie , pokaz mi kraj gdzie zespół odskoczył od stawki na kilka długości po awansie do LM , wcześniej będąc jednym z kilku czołowych klubów w swoim kraju . A fakt że mamy teraz duże stadiony sprawia że liga się wyrównuje , a odskoczenie któregość z zespołów jest tym mniej prawdopodobne . Inna sprawa gdyby to miało miejsce 10 lat temu . przykład Rumunii jest tutaj znamienny , dwa kluby nabiły punktów w rankingu dobrą grą w puefa , w LM pograła Steua , później drużyna Petrescu , teraz z kolei Otelul , nikt nie zachował monopolu , a co więcej drużyny po swoich sukcesach zaczeły dołować na razie wszystko zmierza na dobrej drodze , aby utrzymując poziom zdobyczy punktowych jak w tym i poprzednim sezonie , za 2-4 lata mieć możliwość wystawienie 2 drużyn w el . LM , a idąc dalej , mieć gwarantowane z urzędu jedno miejsce w LM . Wtedy zobaczymy walkę o mistrzostwo w na 200% . Cytat:
logiczne że bez dobrej gry w lidze można zostac bez pucharów , ale jesli nadarza się szansa ugrać świetny wynik w europie to nie można zmarnować takiej szansy , druga taka może się nie powtórzyc przez długi czas ( i jak widzimy czekaliśmy na to 8 lat ) , mistrzostwo możemy mieć co roku |
Mimo wszystko mysle że ciężko będzie utrzymać poziom na którym przez ostatnie dwa lata nasze drużyny grały w pucharach, zarówno Lech w ostatnim sezonie jak i Legia w tym awansowały do fazy grupowej przy OGROMNEJ dawce szczęścia, tylko my awansowaliśmy do LE poprzez niepowodzenie w eliminacjach LM. Natomiast biorąc pod uwage fakt że już niedługo drużyny zaczną grę od 2 rundy LE wątpię by w 4 rundzie eliminacji którakolwiek z nich wygrała i awansowała tylko i wyłącznie dzięki własnym wysokim umiejętnościom. Pozostaje liczyć jedynia na mistrza kraju któemu jeśli nie uda sie awansować do LM niech odpadnie chociaż w ostaniej rundzie żeby od razu trafił do fazy grupowej LE.
|
Cytat:
|
Swoją drogą amica może zarobić za sprzedaż Lewandowskiego i Rudneva mniej więcej tyle ile moglibyśmy zarobić za awans do LM i co, odskoczy od innych drużyn w lidze? Prawda jest taka, że same pieniądze nie spowodują, że klub wskoczy na poziom wyżej, a przynajmniej pieniądze takiego rzędu - co tu dużo mówić kilkanaście milionów euro to aktualnie w europejskim futbolu są grosze. Co innego gdy klub kupuje jakiś szejk i wkłada miliard E to już są spore pieniądze :) Nie ma takich pieniędzy, których klubowe zarządy nie są w stanie przepierdzielić więc same pieniądze nie są najważniejsze, trzeba je jeszcze umieć mądrze wydawać.
|
@milansport
W polskim futbolu to wcale nie sa grosze a praktycznie roczny budzet!! Dlatego potrzebny jest prezes, ktory bedzie wiedzial co z nimi zrobic i dyr. sportowy ktory wie co robi. Oczywiscie ze nie kazda inwestycja sie uda (szkolka - dlugi plan; transfery - w wiekszosci krotkoplanowe), ale taki naklad "pieniedzy z nikad" (poniewaz zadna polska druzyna raczej nie ma ich w budzecie) moze zdzialac cuda! Potrzebny jest tylko ktos kto bedzie potrafil je pomnozyc! |
|
od kiedy sa w sprzedazy bilety na ten mecz ?
|
|
Cytat:
http://sssl.wislalive.pl/ |
No tam widać że coś się dzieje. Przymiarki, wypożyczenia....
A w Wiśle jak to w Wiśle, zero konkretów a czas ucieka . Argumentu że mamy zajebisty sklad to ja nie kupuje, jeśli to straszak na Liege to tym bardziej . Za pół roku wypada pół składu z Bitonem na czele...jednak skoro wszyscy tacy zajebisci to zapewne dostaną nowe umowy i problem z głowy. |
niedoszły legionista Maor Buzaglo, a obecnie gracz Standardu nie zagra prawdopodobnie do końca sezonu
|
Mozliwe, ze mecz ze Standardem zostanie przełozony - tak sugeruja belgijskie media. W dniu meczu ma byc okolo -25 stopni a jak jest powyzej -20 to UEFA moze zmienic date rozegrania meczu. Media naklaniaja do tego Standard, ktory jeszcze nie zgłosił do UEF-y o przełozenie terminu spotkania. Ciekawe czy posluchaja mediow i sie zdecydują na taki krok bo maja taka mozliwosc
|
i teraz wszyscy wracamy pamięcią do spotkania z Lazio....
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl