![]() |
Teraz Stan się uniesienie honorem i też odejdzie i w zimie będzie wielki ch...j a nie transfery. Powinni poczekać do końca rundy. No ale nic, spokojnie, być może to plotka.
|
Wywalili, czy nie wywalili, Maaskanta być tu już dawno nie powinno. Na sukces drużyny składają sie umiejętności zawodników, dyspozycja dnia, zaangażowanie i szczęście. Wisła wygrywała w 90% spotkań rozegranych przez Holendra dzięki szczęściu. Dzięki szczęściu to można wygrać 1 na 10 meczów z Barcelona. Z Cracovią, Podbeskidziem, ŁKS czy inną Limanovią Wisła o szczęsciu nawet myślec nie powinna. Wisła te drużyny powinna roznieśc w proch i pył umiejętnościami i zaangazowaniem. Wisła Maaskanta tego nie robiła. Nie potrafiła. Było szczęscie. Takim trenerom mówimy: dziękuję!
|
Cytat:
Do końca rundy nie zostało wiele. Powinni rozegrać sprawę politycznie. Ale jak zwykle Cupiałowi głowa się zagrzała. |
Wywalenie go teraz nie byłoby takie złe, bo nowy treneiro zobaczyłby kim dysponuje, kto gra z jakim zaangażowaniem,jak sie prezentuje na treningach i w zimowym okienku zrobił z tym porządek.W sumie nie on ale po jego powiedzmy sugestiach.No i "nowa miotła" czasem działa.
|
Cytat:
Powinni zaczekać do zimy z tą decyzją. Jeśli prawda to ciekawe czy decyzja Cupiała czy zarządu. (Stana/Basałaja) Pewnie i tak się nie dowiemy bo Basałaj ze Stanem ewentualnie zgarną to na siebie. |
trzeba rozbić układ holenderski !
|
Dobrze, że przynajmniej z Tarasiewiczem się spóźniliśmy... ja nie mogę, ale żenada w tym klubie...
|
Jesli nowy trener przyszedlby w ciagu tych najblizszych 2 tygodni to bedzie to nawet lepsza opcja niz zmiana w przerwie zimowej. Grac gorzej sie juz raczej nie da, zepsuc przez te pare tygodni tez nie ma co. A mozna poznac w pewnym stopniu druzyne i lige i juz miec jakis plan na przerwe zimowa. Zarowno w kwestii transferow jak i przygotowan.
|
Cytat:
|
Nie wiem czym się tak emocjonujecie jak jasne jest że Maaskanta już de facto nie ma i w sumie wszystko jedno kto za niego będzie bo i tak polegnie.Ważniejsze kto będzie następnym trenerem , pewnie po sezonie.
Generalnie będzie taka powtórka z rozrywki , po zwolnieniu Petrescu i Skorży - po Danie był Okuka i Nawałka i dopiero po sezonie przyszedł ten co dłużej popracował , jak wywalili Skorżę to tez przyszedł Kasperczak , szybko poległ i dopiero Maaskant coś tam popracował. Teraz będzie dokładnie tak samo bo kto nie przyjdzie to też polegnie. ps a w przyszłe wakacje wolny będzie już pewnie Franiu S więc może być śmieszno i straszno. |
Cytat:
|
Moim zdaniem jeszcze za Maaskantem zapłaczemy ( o ile ta pogłoska to prawda). Tylko czekać jak teraz na konferencje wejdzie Urban lub znów Kasperczak (z całym szacunkiem dla nich obu).
|
Cytat:
Najlepiej ....a zwalać wszystko na trenera.Tutaj i Guardiola by nie zagrzał miejsca. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam nadzieje, że do Wisły nie wróciły czasy wczesnego Cupiała - raptusa, i Maskaant mimo wszystko nie poleciał.
To by oznaczało, że w tym klubie nigdy nie będzie normalnie. |
A jeszcze parę miesięcy temu Maaskant był dla was święty, był bohaterem. Zmieniacie zdanie jak rękawiczki. Rotacje trenerów w Wiśle to główny błąd ery Cupiała i myślałem że wszyscy sobie zdali z tego już dawno sprawę
|
Rozumiem, że mamy tak słaby potencjał w ofensywie, że nie można wymagać od nich strzelenia bramki w meczu z tuzami polskiej ligi jak Podbeskidzie czy Cracovia. Sami reprezentanci krajów lub zawodnicy z ciekawą przeszłością, ale co z tego. Jesteśmy potencjałem na poziomie Limanovii więc trzeba dziękować Maaskantowi za to, że świetną taktyką udało mu się ich wyeliminować.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie bądźmy jak wszyscy w tym kraju - gdy jest dobrze nosimy ludzi na rękach a gdy coś się zaczyna psuć od razu domagamy się czyjejś głowy. Nie Maaskant marnował sytuacje za sytuacją , jesli komuś mamy coś do zarzucenia to brak zaangażowania niektórych zawodników. Nie trener do wymiany tylko co poniektórzy piłkarze jeśli już. |
He, he, he dobre są tłumaczenia adwokatów Maaskanta. Nagle mamy takich słabych piłkarzy, którzy cudem na 3 kolejki przed końcem rozgrywek, zaledwie kilka miesięcy temu zdobyli MP, a teraz przegrywaja seryjnie z takimi tuzami ligi jak Podbeskidzie i to u siebie czy z parchami, którzy od początku rozgrywek zdobyli raptem 6 pkt., którzy byli lani przez wszystkich u siebie.
Prawda jest taka, że ten zespół przestał grać po fecie na Rynku. Maaskant nie potrafił ich dobrze przygotowac do pucharów. Zespół jest cieniem tego z ubiegłego sezonu. A za jego forme odpowiada własnie Maaskant. |
Widać, że Białoński z interii idzie w zaparte z tą informacją, bo tekst był już dwa razy aktualizowany. Pomijając to, jakim dziennikarzem jest Białoński, to jest blisko klubu i informacje z reguły ma wiarygodne.
|
Cytat:
Ale uważam, że zwalnianie Go teraz to poważny błąd. Nie wierzę, że klub znajdzie w kilka dni dobrego, doświadczonego trenera. A z Moskalem, Urbanem czy Kulawikiem na ławce (Bogu dzięki Tarasiewicz w ŁKS) będzie większa pyta, niż teraz. Zanim zdiagnozują problem i zanim zaczną wprowadzać własne koncepcje, będzie po rundzie. I strata pewnie większa niż nam się wydaje. |
Cytat:
i jest w 2005 bodajże, rundę przed zwolnieniem też było zacnie |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja osobiście byłem w sercu za pozostawieniem Maaskanta ale niestety tyle wpadek, tyle fatalnych meczy. Takie przywiązanie do składu (Jaliensa), krytykowanie Chaveza mimo że całym ciałem bronił naszej bramki, a propagowanie Jalinsa, Lameya, złe przygotowanie do sezonu - według mnie za wcześnie, brak odpowiedniej przerwy, drużyna teraz leży i kwiczy.
W ostatnim czasie słyszałem z ust Maaskanta same fałszywe słowa... dosyć fałszowania rzeczywistości i dlatego jeśli to Cupiał to 1906% poparcia. Mam nadzieję, że nowy trener na wstępie wywali Kirma i Jaliensa z Lameyem do rezerw, bo na tych piłkarzy patrzeć nie mogę. Jaliens jest tyle wart, co fałszywy Maaskant. Niczego szczególnego nie ugrał tak w ogóle ale widziałem w nim potencjał jeśli chodzi o trenera... chociaż nie wiem czy widziałem potencjał czy jego złudny dobrze dopracowany PR. |
Cytat:
|
Cytat:
Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz. Jeśli ktoś wyjebał trenera to na pewno była to decyzja bossa. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl