Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

sq 07.05.2010 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UniaTarnówZKS1928 (Post 894385)
Ja myślę że jednak Legia patrzy na Ruch. Jakby niebiescy dziś wygrali to mogli by Legii spaść morale a że grają bez kibiców to mogło by jednak być dla Was podświadomie łatwiej.

o ile pamiętam to na Legia-Lech (2:0 25wrz2009) wrócił doping kibiców Legii... i wydaje mi się że na Legia-Wisła też wróci...

SkMk 07.05.2010 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 894411)
o ile pamiętam to na Legia-Lech (2:0 25wrz2009) wrócił doping kibiców Legii... i wydaje mi się że na Legia-Wisła też wróci...

Eee... taki doping. Jak była Żyleta, można się było obawiać o psychikę piłkarzy przyjezdnych, teraz to raczej Grzelaki i Iwańskie mają gorzej.

AS82 07.05.2010 21:49

Jeszcze a pro po Iwana:
- W Krakowie Pawełek ma spaloną ziemię. Sprowadzenie Juszczyka jako jego zastępcy, też było dziwnym ruchem. Nie ma pewności, że w meczu z Legią bramkarz nie zawiedzie. Ponadto Wisła nie ma w tej chwili środkowego napastnika. Dużo do udowodnienia mają bracia Brożkowie. Wszyscy od lat na nich liczymy, Paweł miał dwa dobre sezony, ale jednak to ostatnie wrażenie jest bardzo ważne. Myślę, że kibice pogodziliby się z odejściem obu. Jeśli przyjdzie oferta - niech idą. Tak będzie lepiej dla nich i dla klubu. Uważam, że mają destrukcyjny wpływ na drużynę - powiedział Andrzej Iwan, były piłkarz Wisły Kraków.

Ogryzek 07.05.2010 21:53

W sumie to cieszę się ze Iwan nie ma wstępu na Wisłę.
Kolejny co to przed meczem rundy dla nas produkuje swoje destrukcyjne teksty. Niech pisze po rundzie takie mądrości a nie teraz bo jeszcze któryś z Brożków to przeczyta czy inny Łobo i jeszcze się ich gra pogorszy. W****ia mnie takie sranie do własnego gniazda.

PS
Niech coś o parchatych i Filipiaku napisze przed derbami.

sq 07.05.2010 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SkMk (Post 894413)
Eee... taki doping. Jak była Żyleta, można się było obawiać o psychikę piłkarzy przyjezdnych, teraz to raczej Grzelaki i Iwańskie mają gorzej.

w sumie masz rację... nic dodać nic ująć

Cytat:

Rywal Lecha Poznań w eksperymentalnym składzie

Dobrze znany w Wielkopolsce trener Polonii Bytom Jurij Szatałow ma zamiar przywieźć do Poznania zespół w dość zaskakującym składzie. Bytomska drużyna jest już niemalże utrzymana, więc może sobie pozwolić na sprawdzenie piłkarzy, którzy do tej pory nie dostawali zbyt wielu szans.
Mowa zwłaszcza o niektórych obcokrajowcach Polonii Bytom, których dalsze losy ważą się w Bytomiu. Do takich graczy należą napastnicy z Bałkanów - Bośniak Vladimir Karalić oraz Serb Vladimir Milenković. Pierwszy grał tylko w Młodej Ekstraklasie i jego los w Polonii jest niemal przesądzony. Milenković zagrał w końcówkach czterech meczów ekstraklasy i starcie z Lechem może być dla niego największą szansą. Podobnie rzecz ma się z kilkoma innymi piłkarzami, choćby z młodym Polakiem Wojciechem Reimanem, który jest uważany za wielki talent piłkarski, ale dotąd nie zagrał w Polonii ani minuty. Oni wszyscy mogą dostać szansę w starciu właśnie z Lechem. Z jednej strony zatem - będą walczyć ze wszystkich sił o swą przyszłość, z drugiej - fakt, że dotąd nie grali, nie jest zbiegiem okoliczności. Po prostu przegrywali rywalizację na treningach, a mecz na Bułgarskiej to jednak rzucenie na głęboką wodę. Polonia o tym wie i zabiera do Poznania choćby matuzalema zespołu, Jacka Trzeciaka, który ma już powoli kończyć karierę.

Osłabienia Polonii to brak Błażeja Telichowskiego i Słowaka Petera Hricko.
i tu, zdaje się, ten "eksperymentalny skład" ... może sporo namieszać

Donson 07.05.2010 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 894419)
Kolejny co to przed meczem rundy dla nas produkuje swoje destrukcyjne teksty. Niech pisze po rundzie takie mądrości a nie teraz bo jeszcze któryś z Brożków to przeczyta czy inny Łobo i jeszcze się ich gra pogorszy. W****ia mnie takie sranie do własnego gniazda.

PS

No z Iwana się duuużo żółci wylewa - szczególnie widać to na Orange Sport w programie Ekstraklasa Raport w poniedziałki po kolejce. Ale tam szybko Zarzeczny łapie go za rączkę i kontruje.

SpoXsteR 07.05.2010 22:24

Iwan ma chyba jakies kompleksy na punkcie Wisly...
zawodnik Polonii strzela fantastyczna bramke Cracovii z rzutu wolnego i cos ta mruknal.. zaraz potem zaczelo sie cos o Wisle i taki byl podekscytowany ze mu sie buzia nie zamykala

dobrze ze ma zakaz bo koles zaczyna byc irytujacy.. ciagle musi dokladac 3 grosze jesli chodzi o Wisle, a z tymi Brozkami to juz w ogole dojebal do pieca

1q2 07.05.2010 22:27

Tak sobie przeanalizowałem co musi się stać by parchy poleciały(zakładając że nie powtórzy się wariant z ubiegłego roku)

a) musimy ich ograć w derbach
b)Odra musi zdobyć przynajmniej 4 punkty
c)Śląsk potrzebuje tylko jednego punktu
d) Korona potrzebuje 1 punktu
e)Piast potrzebuje 1 punktu + wygranej z parchami - najlepiej 2 bramkami.

Jak dla mnie b,c,d jak najbardziej do wykonania - a zależy od nas - d od Piasta;)

ps oczywiście to wariant minimum co muszą zrobić dane zespoły by wyprzedzić parchów, co nie oznacza że któryś z nich nie spadnie razem z nimi(w przypadku zrywu Arki)

lorddavy 07.05.2010 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 894419)

PS

To samo chcialem napisac. Iwan niech juz lepiej odstawi kieliszek.

Jaroo1 07.05.2010 22:34

i przyszła porazka Ruchu. Studzilem zapal niektorych i uwazałem ze Ruch moze pasc w meczu z Leche a padl juz w Białymstoku. Meczunie ogladalem ale pewnie juz kondycyjnie nie wyrabiaja (ktos tu pisal ze slabo wygladali pod tym wzgledem). Teraz musza z Lechem wygrac, zremisowac (?) zeby miec to 3 miejsce na wyciagniecie reki ale wiemy tyle co wczoraj. Albo ten mecz im wyjdzie albo znow zmeczenie da znac o sobie i nie podołaja

Griszka30KR 07.05.2010 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 894445)
i przyszła porazka Ruchu. Studzilem zapal niektorych i uwazałem ze Ruch moze pasc w meczu z Leche a padl juz w Białymstoku.

I to może nawet dobrze ,bo teraz przy jakimkolwiek naszym wyniku ,innym niż zwycięstwo, muszą walczyc z Lechem o zwycięstwo,żeby myslec o Pucharach

Wojtas 07.05.2010 23:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 894382)
szkoda Ruchu bo wyglada, ze zabraknie im sil na postawienie kropki nad "i"
i skoncza ten sezon poza pucharami

no niby racja,ale mecz u siebie ,itd ,inna mobilizacjia....moze byc ciekawie.

Ciekawe jak tym razem pejsy beda sie tłumaczyc z 1500 ludzi w Hucie ,gdzie przeciez "rządzą" skoro ciagle wieszaja na plocie swoja flage.

a)za zimno

b) za deszczowo

c)na majowke trzeba pojsc

d)Pudzian walczył

Jaroo1 07.05.2010 23:56

Cytat:

Ciekawe jak tym razem pejsy beda sie tłumaczyc z 1500 ludzi w Hucie ,gdzie przeciez "rządzą" skoro ciagle wieszaja na plocie swoja flage.

a)za zimno

b) za deszczowo

c)na majowke trzeba pojsc

d)Pudzian walczył
ja mysle ze e
e) było ich 4 tys tylko w tv wygladalo na mniej
:P

0 22 08.05.2010 00:24

A u nas jutro ponoć klub własną oprawe na krytej robi, sektorówka z transem :)

For_FuN_ 08.05.2010 00:54

A ja jednak przewiduje, ze Slask przegra wszystko do konca. Ta druzyna ostatni raz wygrala chyba w grudniu? Tarasiewiczowi pali sie dupka :D...

Mareq 08.05.2010 01:31

Cytat:

e)Piast potrzebuje 1 punktu + wygranej z parchami - najlepiej 2 bramkami.
Nie najlepiej , tylko wręcz musi ;)

Cytat:

A u nas jutro ponoć klub własną oprawe na krytej robi, sektorówka z transem
O ile nie jest to jakiś spóźniony dowcip prima aprilisowy , to może być to mocny akcent jutrzejszego spotkania :D

Cytat:

A ja jednak przewiduje, ze Slask przegra wszystko do konca
A ja wierze mocno , że Śląsk się utrzyma .
Biorąc pod uwagę , to że grają ostatni mecz u siebie z Arką , jestem tego niemal pewien :P

Slayer666 08.05.2010 09:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 894514)
A u nas jutro ponoć klub własną oprawe na krytej robi, sektorówka z transem :)

Jak oni o Was rozpieszczają, ach :-p
Śmiesznie to wygląda, jak na Waszym forum (mówię o tym na legialive.pl) Legioniści kibicują w jutrzejszym meczu Wiśle, a jednocześnie nabijają się z forum Lecha, gdzie drżą o zdrowie Choto (i podobno u Pyr został przytoczony argument, że Legia będzie chciała oddać Wiśle dług za 1993 :shock: ).

7 kotów 08.05.2010 09:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 894530)
O ile nie jest to jakiś spóźniony dowcip prima aprilisowy , to może być to mocny akcent jutrzejszego spotkania :D

Stadionowym wichrzycielom klub kibica Legii Warszawa mówi: NIE.

Czy ktos moglby napisac jakie warunki musza byc spelnione (oprocz dwoch w*******i) aby kochankowie cyrankiewicza zagoscili w nizszej lidze ?

Gwiaździsty 08.05.2010 13:50

Szalikowym raco-żercom, tortom, widelcom,
mówimy stanowcze : NIE

Walterowska Brygada
Legii Warszawa

7 kotów 08.05.2010 13:53

Usmiech pilkarza nagrodą za trud kibica.

http://www.legialive.pl/zdjecia/wawrzyniak6_d.jpg

1q2 08.05.2010 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 894568)
Stadionowym wichrzycielom klub kibica Legii Warszawa mówi: NIE.

Czy ktos moglby napisac jakie warunki musza byc spelnione (oprocz dwoch w*******i) aby kochankowie cyrankiewicza zagoscili w nizszej lidze ?

http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=7476

harthausen 08.05.2010 14:55

Piast - Śląsk 1-1 po niecałych 50 minutach gry. Tam nawet remis byłby dla Śląska dobry, chociaż prowadzili, i trochę tego prowadzenia szkoda. Byłby spokój.

edit: szajs, Piast już wygrywa i zaczyna się robić ciasno.

7 kotów 08.05.2010 14:55

Dziekuje.
Czyli - metroseksy mog jesczze pobic rekord w ilosciach spadkow pod rzad, z tej samej ligi. Czego im zyczmy i trzymajmy kciuki, bo nic tak nie cieszy jak zdrowa rywalizacja i kolejne rekordy teczowych sąsiadów.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 894688)
Piast - Śląsk 1-1 po niecałych 50 minutach gry. Tam nawet remis byłby dla Śląska dobry, chociaż prowadzili, i trochę tego prowadzenia szkoda. Byłby spokój.

Remis spelnia czesc warunkow niezbednych do relegacji nierogacizny.

UniaTarnówZKS1928 08.05.2010 14:57

Już 2:1 i Śląskowi się pali grunt pod nogami...

Ostatni mecz z Arką będzie chyba o utrzymanie.

Tom'ash 08.05.2010 14:57

I Piast już prowadzi, ponownie trafia Sebastian Olszar.

harthausen 08.05.2010 15:36

Śląsk ciuła i dowozi 30 punkt. Nad Gliwicami i Gdynią chmury coraz bardziej ołowiany kolor mają.

7 kotów 08.05.2010 15:47

Pytanie do legionistow:
czy Szala tak posiwial czy se pasemka zrobił ?

0 22 08.05.2010 16:03

No powiem Wam, że pisałem tutaj, że remisu jestem pewny, a moze nawet wygranej. Tymczasem nie wzialem pod uwage (ja, a przeciez wiecie jaki mam stosunek do tych pedałów), że oni sa jeszcze gorsi. Nie pamietam, zeby bylo az tak zle :)

Jaroo1 08.05.2010 16:11

A tymczasem Zagleie z Odra 1:0 w pierwszej minucie :O Micanski.
Odra tez musi jakies pkt zaczac zdobywac bo inaczej jeszcze ich ten Piast przescignie. Ja tam licze ze spadnie Cracovia i Arka chociaz jeszcze ze 2 kolejki temu bylem pewien ze spadnie Piast i Arka.

Tom'ash 08.05.2010 17:10

Ja tam bym chciał, żeby przed ostatnią kolejką Odra była pewna, nie ważne czy spadku czy utrzymania:P

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl