Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

tofik 27.09.2010 17:40

Prawda jest taka, że tyle co Cleber za***ał w tych 5 meczach to jest horror. Przed odejściem do Tereka nie robił tyle błędów w całej rundzie. Dlatego niestety, pomaga trenerowi, czy nie, mam to w dupie nie może taka osoba grać w 1szym składzie.
W nast meczu Branco i Bunoza do wyjściowego składu i modlimy się, żeby nam leśne dziady nie udupiły Chaveza za niewinność.

JohnnyH 27.09.2010 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 987541)
Prawda jest taka, że tyle co Cleber za***ał w tych 5 meczach to jest horror. Przed odejściem do Tereka nie robił tyle błędów w całej rundzie. Dlatego niestety, pomaga trenerowi, czy nie, mam to w dupie nie może taka osoba grać w 1szym składzie.
W nast meczu Branco i Bunoza do wyjściowego składu i modlimy się, żeby nam leśne dziady nie udupiły Chaveza za niewinność.

Przyglądnij się dotychczasowym interwencjom pozostałych naszych genialnych stoperów, przyjrzyj się ile kluczowych piłek do tej pory potrafił wybić Cleber a ile Bunoza i Kowalski...śmiem twierdzić że mimo tego że jego gra jest dużo słabsza niż pare lat temu i zawala nam bramki co wówczas przydarzało mu się niezwykle rzadko to obecnie nie ma go na kogo wymienić. Zastąpisz Clebera, nie kumającym nic Kowalskim czy może ojeżdżanym przez wszystkich mistrzem koordynacji ruchowej Bunozą...jak dla mnie to zamienił stryjek siekierkę na kijek...

Tak czy siak, Cleber dostał drugą żółtą więc zbawcy naszej obrony Kowalski lub Bunoza będą mogli się wykazać :/

Titto 27.09.2010 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JohnnyH (Post 987568)
Tak czy siak, Cleber dostał drugą żółtą więc zbawcy naszej obrony Kowalski lub Bunoza będą mogli się wykazać :/

Nie ogarniam tej całej nagonki na Bunoze gość moim zdaniem gra dobrze, jest trudny do przejścia. Młody, perspektywiczny w przyszłości myślę, że nawet będzie mógł grać z powodzeniem w reprezentacji. Od niego możemy zacząć budowę defensywy. Dlatego uważam, że obecnie potrzebujemy tylko jednego solidnego stopera.

Mishau 27.09.2010 19:05

Chavez moim zdaniem w tym meczu zagrał na poziomie Głowackiego i mysle ze bedziemy mieli z niego wielką pocieche, do tego Bunoza gra coraz lepiej więc mysle ze oni powinni zagrac na srodku w następnym meczu. Będzie dobrze :)

willow 27.09.2010 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mishau (Post 987579)
Chavez moim zdaniem w tym meczu zagrał na poziomie Głowackiego i mysle ze bedziemy mieli z niego wielką pocieche, do tego Bunoza gra coraz lepiej więc mysle ze oni powinni zagrac na srodku w następnym meczu. Będzie dobrze :)

O ile komisja ligi nie zawiesi Chaveza za wiadome zajście, a znając nasze garbate szczęście i miłość, jaką nas darzy wspomniana komisja, Chavez dostanie 2 mecze :/

JohnnyH 27.09.2010 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 987571)
Nie ogarniam tej całej nagonki na Bunoze gość moim zdaniem gra dobrze, jest trudny do przejścia. Młody, perspektywiczny w przyszłości myślę, że nawet będzie mógł grać z powodzeniem w reprezentacji. Od niego możemy zacząć budowę defensywy. Dlatego uważam, że obecnie potrzebujemy tylko jednego solidnego stopera.

Żadna nagonka, po prostu nie podzielam Twojego zdania że gość jest trudny do przejścia...trudny do przejścia do byli Głowacki i Marcelo...Bunoza jak na mój gust ma tylko dobre warunki fizyczne...

Życzyłbym żeby Gość rozwinął się jak mówisz ale optymistą w tej kwestii nie jestem.

Pozdrawiam

vote-for-mikey 27.09.2010 20:06

@JohnnyH

moim zdaniem Bunoza gra już na wyższym poziomie niż Marcelo w momencie przejścia do Wisły, tylko, że partnerów ma gorszych, a przeciwnicy wykorzystują jego błędy.

Titto 27.09.2010 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 987611)
@JohnnyH

moim zdaniem Bunoza gra już na wyższym poziomie niż Marcelo w momencie przejścia do Wisły, tylko, że partnerów ma gorszych, a przeciwnicy wykorzystują jego błędy.

Właśnie tak. Też uważam, że Bunoza to dobry stoper tylko nie ma dobrego partnera do gry. Bunoza popełniał tam jakieś błędy po przejściu do klubu, ale teraz z meczu na mecz jest lepiej. Szacunek skautom za znalezienie tego zawodnika. Poszukać jakiegoś młodocianego libero z klubu Holenderskiego lub kogoś z bałkanów i będzie git :)

Wojtas 27.09.2010 22:27

Z Bunozą to zobaczymy jak bedzie

najpierw kazdy go wysmiewał za pierwsze mecze a teraz widze ze jest tendencja ze to jednak bedzie dobry stoper.
Sam mialem co do jego spore watpliwosci ale widze ze gosc ma potencjal i co kluczowe -on jakby dopiero sie rozkreca.Licze ze to bedzie ktos wokol ktorego Maaskant zbuduje obrone.

Titto 27.09.2010 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 987694)
najpierw kazdy go wysmiewał za pierwsze mecze a teraz widze ze jest tendencja ze to jednak bedzie dobry stoper.

80 % to jeszcze nie całość. Ja nie oceniam piłkarza po jednym meczu.

Filippo123321 28.09.2010 07:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 987585)
O ile komisja ligi nie zawiesi Chaveza za wiadome zajście, a znając nasze garbate szczęście i miłość, jaką nas darzy wspomniana komisja, Chavez dostanie 2 mecze :/

I oby dostał, takich rzeznikow trzeba tępić.

arti 28.09.2010 08:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 987611)
@JohnnyH

Mam przeciwne zdanie do Twojego, a juz zupełnie nie widzę w nim potencjału jaki miał Marcelo (dużo gorsza sprawność, zwinność, koordynacja). Ale czas pokaże... oby wyszło na Twoje-na chwałę Wisły oczywiście.

vote-for-mikey 28.09.2010 09:36

co do koordynacji - przypomnij sobie jak na początku Marcelo machał łapami ;)

pnikonion 28.09.2010 20:35

http://allegro.pl/gra-w-druzynie-leg...5.html#gallery

JrQ- 28.09.2010 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pnikonion (Post 988056)

kupię i przez te 5 minut właduje im 3 bramy :D

MatMario 28.09.2010 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 987733)
I oby dostał, takich rzeznikow trzeba tępić.

Jak dla mnie to on nie patrzy na tego gościa , na jego nogę, a cały czas jest skupiony na piłce. Źle to wygląda ale że to było celowe to ręki bym nie zaryzykował...

Zotek 28.09.2010 21:29

Zwłaszcza, ze wyraźnie widać jak K... po przewróceniu wykonuje ruch nogą. W jakim celu? Nie wiem. Tak czy inaczej zachowanie panów z C+ bardzo niefajne. W każdej podobnej sytuacji byli przekonani o winie Wiślaka.

tomasz_19 28.09.2010 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pnikonion (Post 988056)

za ta kasę to powinni dać mu karnet na grę w Legi do końca sezonu... i tak pewnie byłby wyróżniającą się postacią :P

dj_ibutti 29.09.2010 00:13

Też mi się wydaję, że nie zrobił tego specjalnie. Z resztą widać, jak od razu potem "uskakuje" z ciężarem ciała do przodu, żeby mu nie nacisnąć na to kolano. Ot Chavez jest taki lekko "klocowaty" w ruchach i chcial się tą nogą zastawić, żeby kopnąć piłkę. A Kuświk akurat wyprostował nogę.

tomasz_19 29.09.2010 09:04

Latami testują bramkarzy, kupili wreszcie jednego za dość duże pieniądze, a Pawełek mimo swoich koszmarnych błędów, wciąż niezniszczalny ! To jest parodia !

http://wislaportal.pl/news.php?id=18639

tofik 29.09.2010 09:17

Nie Maaskanta wina, że sobie sprowadzili Zdzisiek z Bogdanem para piłkarza.

vote-for-mikey 29.09.2010 09:36

jakich znowu koszmarnych błędów?

nie twierdzę, że nie popełnia błędów, ale jednak w tym sezonie prezentuje się dość pewnie w bramce.

emjot 29.09.2010 09:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 988216)
jakich znowu koszmarnych błędów?

nie twierdzę, że nie popełnia błędów, ale jednak w tym sezonie prezentuje się dość pewnie w bramce.

kto?
Pawełek niby taki pewny?
:lol:
bardzo pewnie puszcza prawie wszystko co leci do bramy :lol:
ot choćby ostatni mecz w Bełchatowie tego dowodem

Marszałek 29.09.2010 10:01

Nic nie ma ponad to,że jest lepszy od Serba. Bo zamiast kupić faceta do grania od razu,no to kupili Jovanica,gościa do obróbki,nauki i w ogóle. Ogólnie można ręce załamać. Tyle kasy w błoto na ten czas. Żeby tylko sięgnąć pamięcią. Jirsak 700 tysięcy,ten 500,....a bogaci jesteśmy,że stać nas na taki rozpirz.

eye63 29.09.2010 10:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 988227)
Nic nie ma ponad to,że jest lepszy od Serba. Bo zamiast kupić faceta do grania od razu,no to kupili Jovanica,gościa do obróbki,nauki i w ogóle. Ogólnie można ręce załamać. Tyle kasy w błoto na ten czas. Żeby tylko sięgnąć pamięcią. Jirsak 700 tysięcy,ten 500,....a bogaci jesteśmy,że stać nas na taki rozpirz.

Ja się tylko zastanawiam, skąd u nich tyle optymizmu co do obróbki? W Legii rozumiem, udało im się wypuścić kilku naprawdę niezłej klasy bramkarzy... Ale u nas - bramkarz, nauka, rozwijanie talentu? Tego jeszcze nie było :)

bridgeburner 29.09.2010 11:51

Szczególnie, że facet ma 25 lat
Ja rozumiem, że na bramce wiek nie ma aż takiego znaczenia jak w polu ale mimo wszystko
Bardzo żałuje, że nikt nie chce się odważyć i postawić na Kurto
ryzyko praktycznie żadne ani Pawełek ani Jovanić jakoś specjalnie nie pomagają drużynie
a profity mogłyby być ogromne - pewny bramkarz na lata
W Jadze sie nie bali postwić na Sandomierskiego a dużo młodszy od Filipa nie jest

tofik 29.09.2010 12:05

Ja w tym widze jednak mały plus. Ta runda pewnie i tak będzie dla nas marna jeśli chodzi o wyniki. Więc grający Pawełek, który puszcza szmaty, to lepsza sytuacja niż Pawełek grzejący ławę. Dlatego, że Pawełkowi grzejącemu ławę ktoś mógłby odważyć się dać nowy kontrakt. Szczególnie obcokrajowiec, który nie wie, do czego ten bramkarz jest zdolny. Wiecie w stylu " właściwie to nie wiem do końca na co go stać, przedłużmy z nim na rok i zobaczymy jak się spisze"
A za rok facet nam upierdzieli elliminacje do LM, albo LE.

Marszałek 29.09.2010 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 988278)
Ja rozumiem, że na bramce wiek nie ma aż takiego znaczenia jak w polu ale mimo wszystko
ryzyko praktycznie żadne ani Pawełek ani Jovanić jakoś specjalnie nie pomagają drużynie
W Jadze sie nie bali postwić na Sandomierskiego a dużo młodszy od Filipa nie jest

Sadze,że jest to problem pieniędzy. Skoro Pawełek ma jeszcze pól roku kontraktu to chcą aby go wypełnił grając niż płacić mu za samo siedzenie. A Serb?doprawdy nie mam pomysłu na niego w Wiśle. Może w polu by się przydał,bo bramkarz z niego żaden. Tylko miejsce Kurto zabiera na ławie. A wg mnie Kurto powinien grać w jak największej ilości spotkań na ile to możliwe,aby było wiadomo czy jest coś wart czy też nie. Kontuzja Pawełka czy kartka to Kurto powinien wchodzić z ławy a nie słaby Serb.

brylant17 29.09.2010 12:07

Panowie i Panie a może to wina trenera? według mnie, Robert powinien pozbyć się Kurdziela czy jak mu tam i sprowadzić solidnego trenera z Holandii.Pamiętacie jak było za Petrescu? wtedy nawet Pawełek dobrze bronił a Dolha grzał ławeczkę.

szprotson 29.09.2010 12:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 988278)

Wiek ma znaczenie - dla dobrych bramkarzy przedział wiekowy w którym grają najlepiej to rośnie od 30 lat w górę. Dlaczego? Gdyż doświadczenie ma tutaj kur**skie znaczenie, człowiek sie uczy całe życie i tutaj tak samo.
Im wiecej piłek złapie tym jest pewniejszy, im więcej razy wyjdzie do dziwnej piłki tym pewniej ją łapię, im wiecej razy sie przewróci w miejscu X - będzie wiedział by tego nie robić. Doświadczenie ma cholerne znaczenie.
O tym, że ryzyko jest żadne,mogłeś się przekonąc w meczu przeciwko Bełchatowowi, gdzie szansę otrzymał Łukasz Jarosiński.
Ja jestem fanem Kurto, tego by grał, ale chłop ma przejebane. By grał Pawełek musi wisieć za czerwoną a Jovanić musi mieć konkretną kontuzje inaczej na młodego nie postawią i się im nie dziwię.
W Jadze się nie bali postawić - jak będziemy w sytuacji Jagi z przed roku to również będziemy mogli stawiać na młodych, ale póki walczymy o MP to nie możemy ryzykować wystawianiem młodego i niedoświadczonego bramkarza. Tak jest było i będzie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 988283)
Panowie i Panie a może to wina trenera? według mnie, Robert powinien pozbyć się Kurdziela czy jak mu tam i sprowadzić solidnego trenera z Holandii.Pamiętacie jak było za Petrescu? wtedy nawet Pawełek dobrze bronił a Dolha grzał ławeczkę.

A potem okazało się że Dolha jest lepszy i Pawełek nie bronił.
Kurdziel ponoć trenerem jest dobrym, to że Mario ma dziure w psychice, to już nie wina trenera bramkarzy. Po prostu pewnego poziomu nie przeskoczy..

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl