![]() |
Pisanie żeby wstrzymać się z krytyką Mójty do momentu jak nie zagra pierwszego meczu jest absurdalne- równie dobrze to samo można było mówić o słynnym studencie z Rumunii. Może Mójta odpalić, tak jak odpalił Mraz w Piaście. Prawda jest jednak taka, że transfer 29-letniego zawodnika, który mniej czy bardziej przypadkowo zdobył kilka bramek, będącego nominalnym obrońcą, który jednak o obronie nie ma zielonego pojęcia dobrze nie wygląda. Zachara wygląda o niebo lepiej. Natomiast jeżeli prawdą jest, że rozważamy wydać nawet te 150 a nie 300 tysięcy euro na Gergela to oznacza, że skala marnotrawstwa pieniędzy w tym klubie jest jeszcze większa niż myślałem.
|
Jeśli chodzi o jakąkolwiek promocje w naszym klubie to musieliby tu ściągnąć chyba Messiego, żeby to zadziałało.
|
Cytat:
|
Dodatkowo Wdowczyk próbował pod koniec sezonu 3-5-2 i wielce prawdopodobne że kilka meczy możemy tak zagrać, gdzie wahadłowym może być Mójta i Jovic.
|
No Wasyl zamiast Ryśka ktorego gra mnie zawiodła ,to bylby pomysl....na jakis czas.Ale pewnie skonczy sie na domysłach i fotce z Broziem xD
|
Cytat:
Rozwiń swoją jakże błyskotliwą wypowiedź. :rotfl: Ciekaw jestem ilu z Was - zachwyconych Mójtami i Zacharami - przyszłoby na I ligę (Boże uchowaj). Nie rozumiem czy to dorabianie dobrej miny do tej słabej gry, czy co niektórzy z Was tak szybko osiągnęli mentalność Piasta Gliwice, GKS Bełchatów, Cracovii czy innej Odry Wodzisław i cieszycie się z każdego przeciętnego albo słabego grajka? Pierwszy prawie 30 lat i 2 sezony w Ekstraklasie, drugi z jednym udanym sezonem w karierze. To nie są nawet uzupełnienia składu. Zdecydowanie lepiej byłoby wprowadzić dwóch młodych zawodników i ogrywać jak niegdyś Głowackiego, Baszczyńskiego, Brożków etc. Tymczasem Wisła puszcza bez walki kolejnych młodych zawodników (Handzik) albo mgliście wspomina o wypożyczeniu innych (Drzazga). I to wszystko ku uciesze takich Wesołych Romków... |
Cytat:
|
Gordian,
Mówisz jak zbankrutowany arystokrata który groszem nie śmierdzi a dalej chce pozować na nie wiadomo kogo. Taki co to "wyżej sra niż dupe ma". Wisła jest teraz w takim miejscu w jakim jest. Jeszcze 2 lata temu wydawało się że podzielimy los ŁKS czy Polonii Warszawa, a ty tu o jakiejś mentalności Piasta piszesz. Zejdź chłopie na ziemie i przestań (wiesz co). Tak, chcę aby Wisła w przyszłym sezonie biła się o mistrza jak Piast w tym. Mnie się pomysł z Mójtą i Zacharą podoba. Jak będziemy mieć tyle pieniędzy co choćby Amica, nie mówiąc nic o krawaciarzach to wtedy będziesz mógł ponarzekać na transfery takie jak Zachara. Na razie dla mnie to takie twoje pozerstwo. |
http://www.wislakrakow.com/forum/ima...s/viewpost.gif ...
A jak komuś się Wasyl marzy, zawodnik mistrza Anglii, gość który by się spokojnie załapał na Euro to polecam szybką wizytę w placówce im.dr.J.Babińskiego. ... |
Z jednej strony mistrz Anglii wiec niby transfer z gatunku s-f
Ale z drugiej, jeśli chce wrócić do Polski juz na stałe i pograć rok-dwa w piłkę To z racji miejsca zamieszkania Wisla jest jak najbardziej realnym miejscem Mozna go było zobaczyć na meczach przy Reymonta niejednokrotnie |
http://rss.info.pl/frame.php?frame=2...fala-wolskiego
Cytat:
|
W kadrze mamy jednego rozgrywającego (Crivellaro) żenująco słabego, który z resztą usłyszał że ma sobie szukać klubu bo w Wiśle grał nie będzie.
W kadrze mamy na prawe skrzydło tylko Boguskiego (hehe) To są największe nasze problemy i tu muszą być wzmocnienia do pierwszej jedenastki. Uzupełnienia kadry typu Mójta czy Zachara dla mnie ok, Zachara w KSG grał bardzo dobrze, bedzie miał Darek wybór w ataku. Liczę że uda się wypożyczyć Drzazge do 1 ligi. |
W sumie Wasyl to byłby ciekawy transfer. Nie tylko boiskowo, ale też mogłby po zakończeniu kariery zostać skautem, ze swoimi kontaktami mógłby załatwiać co lepszych zawodników.
|
Cytat:
A propos Wolskiego, we wczorajszym Stan Futbolu, Żewłakow powiedział, że w Legii całkiem bliski jest transfer z podobnym klimatem co przejście Hamalainena. Nie wiadomo o kogo chodzi, ale można przypuszczać, że o Wolskiego albo Kamińskiego. Oczywiście trzeba wziąć poprawkę na to, że może to być tylko gadanie. |
Hamalainen czyli pyry, czyli Kamiński. W przypadku Wolskiego byłby to powrót na stare śmieci.
|
Kamiński w Legii? Żeby Rzeźniczakowi nie było smutno w pojedynkę podgrzewać ławkę? Bardziej widziałbym tutaj transfer Wolskiego do Legii.
|
Cytat:
I on twierdzi, że Mójta jest słaby. Tak się składa, że regularnie oglądam naszą ekstraklasę. W poprzednim sezonie zdarzyło mi się obejrzeć 4-5 meczów z udziałem Podbeskidzia. Mójta wyglądał nieźle. Ciągnie go na połowę przeciwnika. Wole takiego Mójtę niż kolejnego Lantame Sakibou Ouadja. Wyluzujcie. |
Skoro bierzemy już kogoś z Podbeskidzia, to co z Możdżeniem? Pamiętacie jaką bramę kiedyś załadował w meczu z Manchesterem City?
|
Następny ku...a strzelił gola City to do Wisły :lol: wg mnie poziom I liga....
|
Cytat:
Tak w sumie odnośnie realności transferu Wasyla to weźcie pod uwagę, że rok temu przyszedł do nas Mączyński. Przecież też kadrowicz, jeszcze jako wolny piłkarz, więcej chętnych pewnie było na niego. |
na Wasyla nikogo w PL nie stać na ten moment. Jeśli mialby przyjsc to dla frajdy na koniec kariery tylko czy to sie opłaca dla niego i dla Nas? Oczywiscie hipotetyczne .......enie z mojej strony :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Już Legia ubiegła... |
Cytat:
Za to pamiętam, że Dudek wolał siedzieć na ławce w Realu niż szukać czegoś innego. Więc bądźmy realistami. |
Pogięło Was do reszty z tym Wasilewskim?
Na starość ma się kopać w ekstraklasie w Wiśle, z którą nic go nie łączy za jakieś grosze?! Ludzie, czy wy siebie czytacie? *** Zachara - odbudowaliśmy Sadloka, odbudowaliśmy Mączyńskiego, odbudowaliśmy Małeckiego, więc nie ma się co krzywić na kolejnego napastnika w kadrze. Wiek ma OK, bramki wcześniej strzelał. Może się okazać kolejnym Sikorskim, ale jak na gościa za darmo nie wygląda źle. Mójta - za darmo, ciężko cokolwiek więcej o nim powiedzieć. Zobaczymy jak będzie wyglądał na lewej obronie jako zmiennik Sadloka, ale nie czarujmy się - jak na razie Pietrzak nie postawił mu wysoko poprzeczki. |
Cytat:
|
Wasilewski niech zagrałby chociaż pół roku w Wiśle na odpowiednim poziomie. Dałby nam zapewne +/- 5-8 pkt-ów więcej w rundzie, a to mało jest ? Nie gadajcie że w ciągu roku stanie się Czekajem bo on swoim ustawieniem. walką to może mieć nawet 40 lat i będzie wszystkich nakrywał ...
|
^Jak to zostało wyliczone ? Nie pytam złośliwie, tylko z czystej ciekawości.
|
O zesz:lol:
Jak to zostalo wyliczone? Pytam zlosliwie, nie z ciekawosci. Podpisac Wasilewskiego, sklonowac x 10 i mistrz jest nasz. |
i Puchar Polski też !
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl