Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Martinus 04.06.2016 19:03

Pisanie żeby wstrzymać się z krytyką Mójty do momentu jak nie zagra pierwszego meczu jest absurdalne- równie dobrze to samo można było mówić o słynnym studencie z Rumunii. Może Mójta odpalić, tak jak odpalił Mraz w Piaście. Prawda jest jednak taka, że transfer 29-letniego zawodnika, który mniej czy bardziej przypadkowo zdobył kilka bramek, będącego nominalnym obrońcą, który jednak o obronie nie ma zielonego pojęcia dobrze nie wygląda. Zachara wygląda o niebo lepiej. Natomiast jeżeli prawdą jest, że rozważamy wydać nawet te 150 a nie 300 tysięcy euro na Gergela to oznacza, że skala marnotrawstwa pieniędzy w tym klubie jest jeszcze większa niż myślałem.

St Yabol 04.06.2016 19:03

Jeśli chodzi o jakąkolwiek promocje w naszym klubie to musieliby tu ściągnąć chyba Messiego, żeby to zadziałało.

bonawentura 04.06.2016 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Viper (Post 1440813)
Wasilewski może chcieć wrócić choćby z takiego powodu, że Kraków to dla niego rodzinne miasto. Wie, że kokosów nie zarobi ale też prawda taka, że sporo kasy już na koncie ma. Jeszcze jak faktycznie kumplują się z Brożkiem to przestaje być niemożliwe.

Ostatnio Brożek przekonywał Darka Dudkę do powrotu, może więc tym razem będzie próbował do tego samego nakłonić Wasyla? To dałoby nam niesamowity spokój w linii obrony na najbliższy rok, albo i więcej :)

anthony09 04.06.2016 19:53

Dodatkowo Wdowczyk próbował pod koniec sezonu 3-5-2 i wielce prawdopodobne że kilka meczy możemy tak zagrać, gdzie wahadłowym może być Mójta i Jovic.

Wojtas 04.06.2016 21:30

No Wasyl zamiast Ryśka ktorego gra mnie zawiodła ,to bylby pomysl....na jakis czas.Ale pewnie skonczy sie na domysłach i fotce z Broziem xD

Gordian 04.06.2016 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wesoły Romek (Post 1440805)
Obyś znalazł dobrego lekarza. Od głowy.

Rozwiń swoją jakże błyskotliwą wypowiedź. :rotfl:

Ciekaw jestem ilu z Was - zachwyconych Mójtami i Zacharami - przyszłoby na I ligę (Boże uchowaj). Nie rozumiem czy to dorabianie dobrej miny do tej słabej gry, czy co niektórzy z Was tak szybko osiągnęli mentalność Piasta Gliwice, GKS Bełchatów, Cracovii czy innej Odry Wodzisław i cieszycie się z każdego przeciętnego albo słabego grajka?

Pierwszy prawie 30 lat i 2 sezony w Ekstraklasie, drugi z jednym udanym sezonem w karierze. To nie są nawet uzupełnienia składu. Zdecydowanie lepiej byłoby wprowadzić dwóch młodych zawodników i ogrywać jak niegdyś Głowackiego, Baszczyńskiego, Brożków etc. Tymczasem Wisła puszcza bez walki kolejnych młodych zawodników (Handzik) albo mgliście wspomina o wypożyczeniu innych (Drzazga). I to wszystko ku uciesze takich Wesołych Romków...

bonawentura 04.06.2016 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 1440823)

Ciekaw jestem ilu z Was - zachwyconych Mójtami i Zacharami - przyszłoby na I ligę (Boże uchowaj).

Jeżeli uważasz, że Zachara to poziom I ligi, to proponuję zmianę zainteresowań na jakieś bierki lub warcaby.

Ogryzek 04.06.2016 22:59

Gordian,

Mówisz jak zbankrutowany arystokrata który groszem nie śmierdzi a dalej chce pozować na nie wiadomo kogo. Taki co to "wyżej sra niż dupe ma". Wisła jest teraz w takim miejscu w jakim jest. Jeszcze 2 lata temu wydawało się że podzielimy los ŁKS czy Polonii Warszawa, a ty tu o jakiejś mentalności Piasta piszesz. Zejdź chłopie na ziemie i przestań (wiesz co).

Tak, chcę aby Wisła w przyszłym sezonie biła się o mistrza jak Piast w tym.

Mnie się pomysł z Mójtą i Zacharą podoba. Jak będziemy mieć tyle pieniędzy co choćby Amica, nie mówiąc nic o krawaciarzach to wtedy będziesz mógł ponarzekać na transfery takie jak Zachara. Na razie dla mnie to takie twoje pozerstwo.

pepe72 05.06.2016 00:27

http://www.wislakrakow.com/forum/ima...s/viewpost.gif ...
A jak komuś się Wasyl marzy, zawodnik mistrza Anglii, gość który by się spokojnie załapał na Euro to polecam szybką wizytę w placówce im.dr.J.Babińskiego. ...

bridgeburner 05.06.2016 07:16

Z jednej strony mistrz Anglii wiec niby transfer z gatunku s-f
Ale z drugiej, jeśli chce wrócić do Polski juz na stałe i pograć rok-dwa w piłkę
To z racji miejsca zamieszkania Wisla jest jak najbardziej realnym miejscem
Mozna go było zobaczyć na meczach przy Reymonta niejednokrotnie

KOALIK 05.06.2016 09:30

http://rss.info.pl/frame.php?frame=2...fala-wolskiego

Cytat:

Kwota jest ustalona, ale jest inna, niż ta pojawiająca się w mediach. To jest kwota w naszym zasięgu - zapewnia prezes Białej Gwiazdy, Piotr Dunin-Suligostowski
Czas pokaże, czy kolejny prezes jest wiarygodny, czy nie jak wielu jego poprzedników.

TRZEBINIAnin 05.06.2016 10:27

W kadrze mamy jednego rozgrywającego (Crivellaro) żenująco słabego, który z resztą usłyszał że ma sobie szukać klubu bo w Wiśle grał nie będzie.
W kadrze mamy na prawe skrzydło tylko Boguskiego (hehe)
To są największe nasze problemy i tu muszą być wzmocnienia do pierwszej jedenastki.
Uzupełnienia kadry typu Mójta czy Zachara dla mnie ok, Zachara w KSG grał bardzo dobrze, bedzie miał Darek wybór w ataku.
Liczę że uda się wypożyczyć Drzazge do 1 ligi.

Deteinate 05.06.2016 10:44

W sumie Wasyl to byłby ciekawy transfer. Nie tylko boiskowo, ale też mogłby po zakończeniu kariery zostać skautem, ze swoimi kontaktami mógłby załatwiać co lepszych zawodników.

Virusman 05.06.2016 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRZEBINIAnin (Post 1440833)
Uzupełnienia kadry typu Mójta czy Zachara dla mnie ok, Zachara w KSG grał bardzo dobrze, bedzie miał Darek wybór w ataku.
Liczę że uda się wypożyczyć Drzazge do 1 ligi.

Zachara przychodzi raczej za Wolskiego, więc jeśli ewentualnie gralibyśmy 3-5-2 to pewnie w pierwszym składzie grałby zarówno Brożek (rozgrywający), jak i Ondrasek i Zachara. Nie ma dramatu.

A propos Wolskiego, we wczorajszym Stan Futbolu, Żewłakow powiedział, że w Legii całkiem bliski jest transfer z podobnym klimatem co przejście Hamalainena. Nie wiadomo o kogo chodzi, ale można przypuszczać, że o Wolskiego albo Kamińskiego. Oczywiście trzeba wziąć poprawkę na to, że może to być tylko gadanie.

ABGwislakABG 05.06.2016 11:05

Hamalainen czyli pyry, czyli Kamiński. W przypadku Wolskiego byłby to powrót na stare śmieci.

Patryko 05.06.2016 12:57

Kamiński w Legii? Żeby Rzeźniczakowi nie było smutno w pojedynkę podgrzewać ławkę? Bardziej widziałbym tutaj transfer Wolskiego do Legii.

Bene Nati 05.06.2016 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepans21 (Post 1440760)
Kurde,

Z Kumplem nie jedną wódkę wypiłem, ma fetysz aby być kibicem TSP BB bo jest z BB i Mójta jest słaby.

I on twierdzi, że Mójta jest słaby.

Tak się składa, że regularnie oglądam naszą ekstraklasę. W poprzednim sezonie zdarzyło mi się obejrzeć 4-5 meczów z udziałem Podbeskidzia. Mójta wyglądał nieźle. Ciągnie go na połowę przeciwnika.

Wole takiego Mójtę niż kolejnego Lantame Sakibou Ouadja.

Wyluzujcie.

Deteinate 05.06.2016 13:09

Skoro bierzemy już kogoś z Podbeskidzia, to co z Możdżeniem? Pamiętacie jaką bramę kiedyś załadował w meczu z Manchesterem City?

brylant17 05.06.2016 13:18

Następny ku...a strzelił gola City to do Wisły :lol: wg mnie poziom I liga....

R33 05.06.2016 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1440831)
http://rss.info.pl/frame.php?frame=2...fala-wolskiego

Czas pokaże, czy kolejny prezes jest wiarygodny, czy nie jak wielu jego poprzedników.

Takie stwierdzenie daje duży zakres swobody, bo to, że kwota jest w zasięgu to nie oznacza, że zostanie przeznaczona. Przykładowo 0,5 mln euro może kosztować Wolski, a budżet na transfery wynosić niewiele więcej.

Tak w sumie odnośnie realności transferu Wasyla to weźcie pod uwagę, że rok temu przyszedł do nas Mączyński. Przecież też kadrowicz, jeszcze jako wolny piłkarz, więcej chętnych pewnie było na niego.

szprotson 05.06.2016 14:53

na Wasyla nikogo w PL nie stać na ten moment. Jeśli mialby przyjsc to dla frajdy na koniec kariery tylko czy to sie opłaca dla niego i dla Nas? Oczywiscie hipotetyczne .......enie z mojej strony :)

ferrekin 05.06.2016 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Virusman (Post 1440839)
Zachara przychodzi raczej za Wolskiego, więc jeśli ewentualnie gralibyśmy 3-5-2 to pewnie w pierwszym składzie grałby zarówno Brożek (rozgrywający), jak i Ondrasek i Zachara. Nie ma dramatu.

A propos Wolskiego, we wczorajszym Stan Futbolu, Żewłakow powiedział, że w Legii całkiem bliski jest transfer z podobnym klimatem co przejście Hamalainena. Nie wiadomo o kogo chodzi, ale można przypuszczać, że o Wolskiego albo Kamińskiego. Oczywiście trzeba wziąć poprawkę na to, że może to być tylko gadanie.

Paulus Arajuuri, kontrakt mu się kończy z końcem tego roku

Waldi69 05.06.2016 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ferrekin (Post 1440854)
Paulus Arajuuri, kontrakt mu się kończy z końcem tego roku

http://legionisci.com/news/67533_Moz...ajuuriego.html
Już Legia ubiegła...

pepe72 05.06.2016 23:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1440829)
Z jednej strony mistrz Anglii wiec niby transfer z gatunku s-f
Ale z drugiej, jeśli chce wrócić do Polski juz na stałe i pograć rok-dwa w piłkę
To z racji miejsca zamieszkania Wisla jest jak najbardziej realnym miejscem
Mozna go było zobaczyć na meczach przy Reymonta niejednokrotnie

Nie wiem ile Wasyl zarobił, zaoszczędził etc.
Za to pamiętam, że Dudek wolał siedzieć na ławce w Realu niż szukać czegoś innego. Więc bądźmy realistami.

wolfy 05.06.2016 23:35

Pogięło Was do reszty z tym Wasilewskim?
Na starość ma się kopać w ekstraklasie w Wiśle, z którą nic go nie łączy za jakieś grosze?! Ludzie, czy wy siebie czytacie?

Zachara - odbudowaliśmy Sadloka, odbudowaliśmy Mączyńskiego, odbudowaliśmy Małeckiego, więc nie ma się co krzywić na kolejnego napastnika w kadrze. Wiek ma OK, bramki wcześniej strzelał. Może się okazać kolejnym Sikorskim, ale jak na gościa za darmo nie wygląda źle.

Mójta - za darmo, ciężko cokolwiek więcej o nim powiedzieć. Zobaczymy jak będzie wyglądał na lewej obronie jako zmiennik Sadloka, ale nie czarujmy się - jak na razie Pietrzak nie postawił mu wysoko poprzeczki.

dziabong 06.06.2016 08:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1440863)
Pogięło Was do reszty z tym Wasilewskim?
Na starość ma się kopać w ekstraklasie w Wiśle, z którą nic go nie łączy za jakieś grosze?! Ludzie, czy wy siebie czytacie?

Zachara - odbudowaliśmy Sadloka, odbudowaliśmy Mączyńskiego, odbudowaliśmy Małeckiego, więc nie ma się co krzywić na kolejnego napastnika w kadrze. Wiek ma OK, bramki wcześniej strzelał. Może się okazać kolejnym Sikorskim, ale jak na gościa za darmo nie wygląda źle.

Mójta - za darmo, ciężko cokolwiek więcej o nim powiedzieć. Zobaczymy jak będzie wyglądał na lewej obronie jako zmiennik Sadloka, ale nie czarujmy się - jak na razie Pietrzak nie postawił mu wysoko poprzeczki.

Przy kontrakcie 1+2 sztab dostaje czas z zawodnikiem do odbudowania, jeśli nie wypali to odpada - myślę że bezpieczny wariant dla klubu

anthony09 06.06.2016 08:41

Wasilewski niech zagrałby chociaż pół roku w Wiśle na odpowiednim poziomie. Dałby nam zapewne +/- 5-8 pkt-ów więcej w rundzie, a to mało jest ? Nie gadajcie że w ciągu roku stanie się Czekajem bo on swoim ustawieniem. walką to może mieć nawet 40 lat i będzie wszystkich nakrywał ...

maciekkk 06.06.2016 10:00

^Jak to zostało wyliczone ? Nie pytam złośliwie, tylko z czystej ciekawości.

wiesniak842 06.06.2016 10:13

O zesz:lol:
Jak to zostalo wyliczone? Pytam zlosliwie, nie z ciekawosci. Podpisac Wasilewskiego, sklonowac x 10 i mistrz jest nasz.

maciekkk 06.06.2016 10:33

i Puchar Polski też !

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl