![]() |
Zapowiada sie Cierzniak 2.0.
|
Wracając do Wolskiego to moim zdaniem pożegnaliśmy się z nim nie korzystając z opcji pierwokupu. Wątpię czy jest w ogóle jeszcze temat jego gry w Wiśle. Obym się mylił.
|
Cytat:
|
Gergel ma kosztować 100-150 tyś € http://katowickisport.pl/pilka-nozna...2,1,12447.html
|
Cytat:
Mójta przyszedł jako uzupełnienie składu. Tylko i aż uzupełnienie. Gdyby był lepszym piłkarzem niż jest nie grały w polskiej lidze i tym bardziej nie było by nas na niego stać. Pozdrawiam. |
http://i66.tinypic.com/2i8ya9c.jpg
A z tekstu: Cytat:
|
Cytat:
|
Wydaje mi się, że wszystko będzie zależeć od taktyki. Jeśli Mójta dostałby podobne zadania co Mraz w Piaście, czyli lufa w przodzie, a z tyłu mniejsza odpowiedzialność, to mogłoby to wystrzelić. Wdowczyk zdążył pokazać, że nie jest przywiązany do jednej taktyki i sprowadzenie Mójty może zwiększyć możliwości.
|
Sytuacja z Mojta troche przypomina ta z Mrazem przed poprzednim sezonem. Roznica taka, ze wtedy Mraz do nas nie trafil.
Ale dokladnie takie samo narzekanie bylo na ewentualne sprawdzenie Mraza, jak teraz n pozyskanie Mojty. Zawodnicy w podobnym wieku, niezbyt imponujaca kariera. Moim zdaniem- przyda sie. Daje o wiele wieksze mozliwosci manewru Wdowczykowi, jezeli chodzi o obrone. |
Eh ,narazie mie mam zdania czy ten "kierunek" transferow w obronie jest dobry ,ale fakt jest taki ze obrone trzeba budowac od nowa i to chyba kazdy juz widzi.
Z tych pilkarzy wszytskich to najbardziej czekam na Dancha,zawsze mi sie podobal jego styl gry+taki charakter walki i nieustepliwosci.Tacy pilkarze zawsze cenni. |
oj Ondrasek i Brozek moga bardzo skorzystac z centr od Mójty
|
Cytat:
http://www.dziennikpolski24.pl/sport...akow,10069196/ |
I bardzo dobrze, natomiast do pożegnania (odprawienia z kwitkiem) jest Drzazga. Co do transferów oprócz Zachary poprosimy jeszcze o wykupienie Wolskiego, oraz pozyskanie Dancha, Wasilewskiego i jakiegoś dobrego prawego skrzydłowego. Natomiast do pożegniania są Uryga, Balashov, Drzazga i Crivellaro
|
Cytat:
Drzazga umie strzelać gole, piłka go szuka w polu karnym, tylko on musi w tym polu karnym się znajdować... W najgorszym razie można go gdzieś wypożyczyć na pół roku, rok. |
Drzazga idzie na wypożyczenie....prawdopodobnie I liga
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Od początku twierdziłem, że tylko wypożyczenie mu pomoże. Ekstraklasa to za wysoki poziom, piłkarsko, siłowo, taktycznie itd.
W 3 ligowych rezerwach wybijał się, strzelając dużo goli, dlatego powinien trafić do niższej ligi, jak dla mnie najlepiej byłoby gdyby został wypożyczony do którejś z 2-ligowych drużyn która ma ambicje na awans. Obawiam się że nawet w 1 lidze może mieć problemy z grą, chyba że trafi do drużyny która cierpi na deficyt napastników. |
Oby Zachara nie przeszedł testów medycznych...
|
Obyś znalazł dobrego lekarza. Od głowy.
|
|
Wyniki Zachary podobno są dobre więc myślę że do pon/wt podpisze kontrakt. Dla mnie zdecydowanie bardziej obiecujący transfer niż poprzedni.
Wasyl...hmm byłoby rewelacyjnie |
Jakby się udało Wasilewskiego podpisać to czapki z głów. Pomimo tego,.że brzmi to jak całkiem niezły SF ;-)
|
Wy wierzycie,że wasyl do nas dołączy? Proponuję troszeczkę ochłonąć,przecież nie przyjdzie grać za 50 tys miesięcznie....
|
Wasyl to w tym momencie poziom Championship, 2. Bundesligi czy coś takiego, w PL finansowo wyrobiłaby na niego Legia i może Pogoń, ale wiadomo, jak z atrakcyjnością tej drugiej. Gdyby miał u nas grać to tylko z takiego powodu, z jakiego wróci do nas (mam nadzieję) Kuba - z sentymentu. Czyli raczej wykluczone.
|
Wasilewski może chcieć wrócić choćby z takiego powodu, że Kraków to dla niego rodzinne miasto. Wie, że kokosów nie zarobi ale też prawda taka, że sporo kasy już na koncie ma. Jeszcze jak faktycznie kumplują się z Brożkiem to przestaje być niemożliwe.
|
Dla mnie bez sensu - 36 lat, mocno zniszczone nogi, ostatni sezon spędzony na ławie (nie wiadomo co jest wart), ewentualny kontrakt na pewno niemały.
Wolski albo inny dobry nr 10 jest teraz dla nas kluczowy, a nie kolejny weteran na ostatniej prostej kariery. @ dziki - ur. 9.06.1980 (skończy 36 za 5 dni) To niech idzie do Anderlechtu itp. Już widzę jak się wszyscy zabijają o niego. Nie chcecie Głowy w 11, a chcecie znacznie bardziej zużytego fizycznie i w podobnym wieku (tylko rok młodszy od AG) http://www.fiorentinanews.com/la-fio...zo-per-wolski/ - coś o Wolskim (na ile wiarygodne?) |
a czemu nie? on ma 35 lat, może pójść do Anderlechtu posiedzieć na ławeczce i przygotować się do dyrektorki, pójść gdzieś do Championship zarabiać, albo wrócić do Polski i grać za mniejszą kasę dla przyjemności. Nie oszukuje się, ale byłby to naprawdę sztos ;-)
|
Jeden 37 letni Głowa starczy.
|
Tylko taki Wasilewski to pewnie kilkuset karnetowiczów więcej i kilkaset pikników więcej na trybunach.
Możliwość oparcia promocji na osobie mistrza Anglii. itp. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl