![]() |
Kirm z sezonu 10/11. Tak, dla mnie to zbliżony poziom.
|
Cytat:
|
Cytat:
Andraża spoko chłop, 3 lata w Polszy a w słowniku raptem pare słówek. Motorem napędowym to on był tylko w pierwszej połowie Levadii. Tyle i aż tyle. Kiro - zwód na lewo, głowa w ziemie i wrzuta. Małecki dziś jest piłkarzem o wiele bogatszym wachlarzu zagrań, motorycznie wygląda lepiej, no i jest nasz. |
Wielu ludzi nie oceni Małeckiego obiektywnie, wiadomo dlaczego...
|
Za to Ty jesteś obiektywny. Jasne.
Nie masz już zbyt wiele lat by wymyślać takie bzdurne argumenty? Jesteś pierwszą osobą, która wspomniała o poza piłkarskich aspektach. |
Przepraszam, ze sie wtrace. Jak podpisywano Maleckiego to wiekszosc oponentow tego dzialania wymieniala tutaj wlasnie aspekty pozapilkarskie.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Faktycznie ciężko powiedzieć, że Kirm kiedyś ciągnął zespół. Był po prostu jednym z kluczowych piłkarzy w sezonie zakończonym mistrzostwem. Dlatego wcześniej wspomniałem o innych stylach tych zawodników. Swoją drogą należy pamiętać, że Mały większość spotkań grał z dołem tabeli i to raczej na ich tle błyszczał. |
Jova tak lubi od czasu do czasu cos chlapnac a pozniej tego bronic.
Aspekty tylko pikarskie sa dla Maleckiego. Andraz nigdy gry Wisly nie ciagnal, nawet ze slabymi druzynami, byl pomylka transferowa. Malecki mial kilka rund w Wisle o ktorych Kirm moglby pomazyc. |
Cytat:
Ok, oczekiwania zwiazane z jego przejsciem moze i byly wieksze ale bez przesady Jak to jest pomylka transferowa, to jak poprosze o wiecej takich pomylek |
Zaszalejmy... Mały jest lepszy niż Kosa 10 lat temu ;)
|
Cytat:
Sory ale Kirm zawsze cos zepsuł,zawsze jak byla walka o pilke to przeciwnik ją wygrywał. Dla mnie to tez moze nie niewypał,ale jego okres wspominam bardzo bardzo średnio. |
Cytat:
|
Nie inaczej.
|
Można różnie oceniać Małeckiego, ale trudno mi znaleźć innego piłkarza który w wieku 27 lat zrobiłby taki postęp w grze
|
Cytat:
Cytat:
Pod koniec jego pobytu w Wiśle napisałem coś takiego (link): "Moim zdaniem w tej chwili brakuje mu dynamiki. To był jego duży atut. Na małej przestrzeni potrafił się przepchnąć i łatwo odskoczyć. Teraz gdy próbuje tego samego wyraźnie mu to nie wychodzi. Dałbym mu jeszcze trochę czasu na odbudowanie się, ale faktycznie, w obecnej formie nie powinno się o nim myśleć jako o zawodniku, którego koniecznie trzeba zatrzymać." Jak widać kluczowa dla mnie Jeśli ktoś chciałby zarzucić mi jakieś uprzedzenie do Patryka, to bardzo proszę o jakiś cytacik. Nie pisałem wiele w ostatnich latach i nie powinno być trudno to wszystko przejrzeć. Powodzenia! Nie zgadzacie się ze mną? Sądzicie, że zaniżam ocenę Małego? OK, nie zgadzajcie się, ale nie insynuujcie jakichś urojonych uprzedzeń. |
Cytat:
Przegląd pola, dokładne centry i znacznie chłodniejsza głowa - to jest Małecki 2.0 z obecnej rundy. Jest to o tyle ważne, że lepsze wyniki nie opierają się o szczęście (jak kopnie tak wpadnie) ani o świetną dyspozycję motoryczną, tylko - dojrzałość piłkarską i boiskową inteligencję. Kirm nigdy nie zbliżył się do tego poziomu gry. Jemu po prostu czasem "żarło", ale pomysłu za wiele nie było w jego akcjach. I jest to w sumie jedyny znany mi przypadek kiedy facet po kontuzji i grzaniu ławy zanotował taki progres. Widać że dużo indywidualnie nad sobą pracował w kwestiach które zawsze były jego bolączką. |
Cytat:
Co do Kirma, to jego problemem była przede wszystkim psychika, a raczej zupełny brak chęci do aklimatyzacji w Polsce. W statystykach skrzydłowych to za czasów Cupiała ustępował tylko Kosie, Uche, Małeckiemu, Guerrierowi i Zieńczukowi. |
Cytat:
rowniez mnie irytowal swoim podejsciem, szczegolnie, ze widzialem jak gral w kilku meczach swojej reprezentacji Przyczepilem sie do nazywania go pomylka transferowa, gdzie zdazyl dac druzynie zdecydowanie wiecej niz Lobo, Cwielong, Paljic, Rios, Boukhari, Iliev i kto tam jeszcze byl probowany w tamtych czasach na skrzydle |
Mąka jedzie na EURO, Guzmic chyba też - za kasę od UEFA powinno być na pierwszą ratę za Wolskiego :P
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Kupimy sobie drugiego Brleka, mistrzostwo Polski murowane !
|
Albo ją przeżremy.
Za dwóch piłkarzy powinniśmy dostać ok 300 - 400 tys. ojro. (może i Boban się zalapie). |
Boban sie raczej nie zalapie:D
|
Cytat:
|
O k.... Faktycznie. Mea culpa.
Nie interesuje się zbytnio euro . Bardziej myślę nad przyszłym sezonem w wykonaniu Wisełki. |
Cytat:
|
Do dzisiaj zachodzę w głowę, że Iliev przychodził do nas jako król strzelców z Serbii... W sumie ciężko mi pojąć, dlaczego nie wypalił.
Czy nie odjechaliśmy dość porządnie od polityki transferowej? ;) |
Właśnie sugerowałbym przeniesienie postów o byłych piłkarzach do właściwego tematu.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl