![]() |
Wracając do meritum tematu zna ktoś powód dlaczego część dla prasy na tr.zachodniej jest wylewana a nie układana z prefabrykatów (PiotrG może ty?) ,na zdjęciach nie widze jakiś wielkich różnic w układzie stopnic, a trwa to juz 2 tygodnie.
|
Cytat:
|
Cytat:
Inną kwestią są sektory buforowe, które nie wiadomo czy będą a jesli tak to jak będą rozwiązane |
Cytat:
Co do liczby miejsc przeznaczonych dla przyjezdnych to również pytanie, które zadałeś jest co najmniej dziwne... Ma być 5% miejsc według przepisów, więc trudno żeby dać na sektor gości np. 500 miejsc na obiekcie o pojemności blisko 35 tys. |
Lokując gości w dotychczasowym miejscu zajmują oni 1,5 sektora + 0,5 sektora na bufor.
W narożniku beda minimum 2 x 0,5 sektora buforowego.W najgorszym razie 2 x 1 sektor tj.od ok.1 tys do 2 tyś miejsc siedziących Przy meczach ze średniakami polskiej ligi nie ma to znaczenia, ale na derby,Legie czy Puchary - będzie więc od ok.500 do 1,5 miejsc mniej w tym wariancie (w zależności od tego jak zadecyduje policja i klub) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
I cieszy że na budowie zapieprzają na 10 zmian.
O 18 zeszli wszyscy :( a jeszcze w marcu przy dolnym narożniku siedzieli do 22-iej |
Cytat:
Plus tego , że przyjezdni będa w narożniku jest też taki że gdyby na stadion miało przyjechać dajmy na to tylko 100 kibiców jakiegos mniejszego kluby ( ala Groclin ) oddało by mu się do dyspozji tylko dolna , bądz górna kondygnacje . Na E , tak czy siak musiałby to byc cały duży sektor . Oczywiście optymalnym rozwiązaniem byłby całkowity brak buforu i pełne wykotrzystanie pojemności stadionu , ale przy 'polskiej kulturze kibicowania ' nie jest to możliwe . |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Swoją drogą, jak się tak pomyśli, że 6 lat temu zaczynali ... niby dużo czasu, ale jakby to było wczoraj :). W perspektywie tych lat, te półtora miesiąca do pierwszego meczu i 5 miesięcy do końca trybun ( bez zaplecza) wydają się tak niewiele. A w rzeczywistości ciągnie się niemiłosiernie. |
Gdy czasem patrzę na tempo obecnych (trwających ostatnie 5,6 lat?) robót to dla poprawy nastroju przypominam sobie jak "stadion" wyglądał choćby 10 lat temu. Jak cieszyliśmy się z jupiterów na meczu z Polonią, jak przyjechała Barcelona i nie mogli powstrzymać śmiechu gdy zobaczyli nasze estadio itd
Tak więc głowa do góry! :) |
Żeby rozbudować stadion, na conajmniej 70% meczów w sezonie musiałby być komplet, a powiedzmy sobie szczerze, poza hitami, meczami przyjaźni i jakimiś meczami decydującymi o miejscu w tabeli ciężko będzie przyciągnąć komplet widzów.
Żeby na każdy mecz chodziło 25.000, to byłoby świetnie |
Cytat:
Jest jeszcze inne rozwiązanie, które wydaje mi się najbardziej prawdopodobne. Tj zburzenie okraglaka i zabudowanie naroznika (ok 2 tys miejsc na plusie) plus wzmocnienie sektora D i przerobienie go na sektora stojacy (przynajmniej na lige jak sie przepisy zmienia). Zmieniłby wtedy pojemnosć do ok 10 tysięcy*. Do tego dobudowanie dodatkowych rzędów na wszystkich sektorach, przy jeszcze większym obniżeniu murawy (max 1-1,5 tys) Zatem nie zmieniając bryły obecnych trybun zyskalibyśmy 2 tys + 5 tys + 1 tys. Co dawałoby 40 tys pojemności na meczach ligowych. Jednak do tego nam jeszcze brakuje. * Opinie tą opieram na korespondencji z jednym z pracowników Borussi. Po przerobieniu jednej z trybun na stojąca pojemność zwiększyła się z 12 tys na 24 tys (za bramką) |
Cytat:
|
sale konferencyjne bedą w trybunach, wiec to akurat najmniejszy problem.
|
Cytat:
Wygląda na to, że barierka będzie mocowana oddzielnie, a nie wychodziła jako poręcz z siedzisk. |
W kwestii tej barierki, to czy ona będzie przed lub za - zależnie od punktu siedzenia - każdym rzędem siedzisk?
|
A na dniu otwartym mówiono że nie będzie barierek . Na 100% pamiętam, bo sam się pytałem o to przedstawicieli Polimexu.
Szkoda. Ładniej byłoby bez tych barierek. |
Eeee wiadomo nie ma co narzekać, ważne że w końcu są jakieś krzesełka, ale te barierki na moje oko lepsze aluminiowe, lekkie, srebrne, te wyglądają jak dla mnei trochę za masywnie. Ale dość narzekania, ważne że są :D
|
Cytat:
Podejrzewam, że osoba która trochę częściej śledzi internetowe doniesienia o budowie stadionu Wisły wie na ten temat więcej niż osoby które miały wtedy udzielać informacji zwiedzającym. Więc nie sugeruj się tym co usłyszałeś na tym pseudo-dniu otwartym, a poza tym większość najistotniejszych kwestii związanych z budową naszego stadionu to niewiadome i jak pewnie wiele osób się przekonało - nie ma żadnego źródła informacji na ten temat, żadnych osób od których można by się dowiedzieć czegoś w 100% pewnego. Sytuacja z budową tego stadionu rozwija się po prostu spontanicznie, że tak to ujmę... |
|
Takie może troche głupie pytanie ale na ile te barierki będą zasłaniały boisko?
|
Właśnie mnie to też interesuje. Nie było przecież mowy o żadnych barierkach.
|
i oni chcą zeby ludzie siedzieli na tych krzesełkach.. przeciez bedzie sie miało barierke na wysokosci oczu ://
|
Najwyżej będziemy baunsować łbami
http://www.youtube.com/watch?v=fA1TO...eature=related |
Kwintesencja budowy tego stadionu
http://www.stadionwisly.info/fotorel...dion_wisly.jpg http://www.skyscrapercity.com/showpo...ostcount=11335 rece opadają |
Cytat:
|
A według mnie te barierki nie będą zasłaniać widoczności biorąc pod uwagę odległość II poziomu trybun od boiska i kąt nachylenia. Barierka na pewno nie przetnie widoku na boisko.
|
Ten gosc co robi zdjecia dla oficjalnej to sie nie popisał, jedno zdjecie krzesełek, i to jeszcze z boku, w całej galerii.. brawo. dobrze ze jest stadionwisly.info to przynajmniej widac jak to wyglada.
|
A jak będzie siedzieć dziecko też gwarantujecie ze nie będzie zasłańiać. Nie było słowa o jakiś barierkach troszkę ro dziwne. Miło by było jak by się wypowiedział kolega który zajmuje sie montażem. Czekam na wypowiedz kolegi La Furia Dell' Est
|
Cytat:
|
A czasem jak był wybieranych wzór krzesełek i było pokazanych kilka wzorów to też był barierki, ale ktoś tam powiedział że w ich oryginale ma nie być . Z racji tego iż te krzesełka są testowe (kolor) myślę że ostateczne siedziska tego udogodnienia nie będą mieć. Chyba aż tak ludzie odpowiedzialni za projekt głupi nie są ...
|
barierki...:shock:
Nie wiem czy sie z czyms takim gdzies spotkalem...:shock: ...:foch: |
no właśnie o co chodzi z tymi barierkami??
zgłupiałem miasto za to płaci czy to jakiś bonus do krzesełek?? |
blackluk
a jak by nie było barierek i Twój dzieciak spadłby i rozbił sobie głowę ( odpukać w niemalowane ) to pewnie byłbyś pierwszym który miałby pretensje że nie było zabezbieczeń! |
Żółte schody, dziura między trybuną A (starą) pawilonem multimedialnym, teraz znowu jakieś zamurowane przejście, barierki na trybunach...Ciekawe czym nas jeszcze zaskoczą?
No rzygać się chce, za pół miliarda buduje się w tym przedziale pojemnościowym stadiony wymuskane, oparte na jakiejś wizji... Dramat. |
Cytat:
Byles kiedys na stadionie z barierkami bo ja nie. Widzisz barierki na D i E bo ja nie . Slyszales kiedys o takim sposobie zabezpieczenia bo ja nie . A jak sie ma taka barierka do ewakuacji ludzi z trybuny?? przeciez ludzie beda wchodzili w rzedzy jak w jakies boxy i sie przeciskali miedzy soba a barierkami.. Szopka trwa.. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl