Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

PrądnikCz. 29.07.2015 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1409225)
a czy JW nie brał Polonii za złotówke?
albo Cacek Widzewa?

JW z tego co pamiętam dał 20 baniek.

Davss875 29.07.2015 10:40

Az Lzy sie cisna. Jak pomysle sobie ze druzyna ma byc wycofana we wrzesniu z ekstraklasy. Boze chron Wiselke. Nie mozna do tego doprowadzic. Tylko Ekstraklasa, a nie jakies 4 ligi. Oby znalazl sie sponsor. 18 lat kawal historii. Zaczelo sie to wszystko kiedy bylem jeszcze dzieckiem i teraz ma sie skonczyc? Nie!!!

sayek89 29.07.2015 10:48

Że TS może przejąć za symboliczną złotówkę, to tylko dlatego że gdy sprzedawała lata temu Cupiałowi
Wisłę w umowie była zawarta taka klauzula. Jeśli by do tego doszło to mam nadzieje że faktycznie TS ma jakiś inwestorów bo inaczej możemy stać się taką Polonią czy Widzewem.

Dive Pirate 29.07.2015 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1409234)
Az Lzy sie cisna. Jak pomysle sobie ze druzyna ma byc wycofana we wrzesniu z ekstraklasy. Boze chron Wiselke. Nie mozna do tego doprowadzic. Tylko Ekstraklasa, a nie jakies 4 ligi. Oby znalazl sie sponsor. 18 lat kawal historii. Zaczelo sie to wszystko kiedy bylem jeszcze dzieckiem i teraz ma sie skonczyc? Nie!!!

A niby czemu ma być wycofana ? Mamy licencję na najbliższy sezon klub się praktycznie samofinansuje, w dół ciągną go stare długi, które trzeba spłacić, jeśli dług wobec tf będzie anulowany to pozostaną jedynie zaległości wobec pracowników, byłych pracowników oraz firm zewnętrznych, które powoli dobrze zarządzany klub będzie w stanie sam spłacić.

Lukasz 29.07.2015 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hypocrite (Post 1409228)
Nie można porównywać drużyny piłkarskiej do innych sekcji bo to inny rozmiar kapelusza, i zupełnie inne możliwości przychodów, po to jest Gaszyński w klubie żeby doprowadzić do samofinansowania się S.A. przy utrzymaniu a docelowo zwiększeniu poziomu sportowego.

Już widzę jak Gaszyński współpracuje z Miśkiem a Cupiał sprzedaje za złotówkę klub ktory się samofinansuje. Kreujesz rzeczywistośc która nie ma żadnej racji bytu, albo Cie zle zrozumiałem.

Zwitter 29.07.2015 10:58

Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby Cupiał przestał całkowicie wspierać finansowo Wisłę. Jeżeli sytuacja mu na to pozwoli to pewnie będzie coś "dorzucał" z prywatnej kieszeni, wiele zależy jaka będzie kondycja TF.
Ciekawi mnie również czy TS ma na oku jakiś inwestorów, którzy są gotowi na start wyłożyć jakąś kasę na klub. No cóż, zobaczymy jak się to wszystko potoczy.

FraMat 29.07.2015 10:59

Nie wierzę, że Cupiał wypuszcza z rąk swoją ulubioną zabawkę i przyznaje się do porażki.

Davss875 29.07.2015 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hypocrite (Post 1409236)
A niby czemu ma być wycofana ? Mamy licencję na najbliższy sezon klub się praktycznie samofinansuje, w dół ciągną go stare długi, które trzeba spłacić, jeśli dług wobec tf będzie anulowany to pozostaną jedynie zaległości wobec pracowników, byłych pracowników oraz firm zewnętrznych, które powoli dobrze zarządzany klub będzie w stanie sam spłacić.

Wyczytałem gdzieś artykuł, że jeśli TS przejmie Wisłe SA to nie będzie w stanie jej utrzymać i drużyna najpoźniej we wrześniu ma zostać wycofana ;/;/;/ mam nadzieje, że wszystko się dobrze skończy

Padre1906 29.07.2015 11:01

Czyli już wiesz że M będzie prezesem tak?
Poopowiadaj jeszcze jak to wszystko będzie wyglądało.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1409240)
Wyczytałem gdzieś artykuł, że jeśli TS przejmie Wisłe SA to nie będzie w stanie jej utrzymać i drużyna najpoźniej we wrześniu ma zostać wycofana ;/;/;/ mam nadzieje, że wszystko się dobrze skończy

Dobrze że w gazetach czy internecie zawsze pisza pewne i w 100% potwierdzone informacje :)

Dive Pirate 29.07.2015 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1409237)
Już widzę jak Gaszyński współpracuje z Miśkiem a Cupiał sprzedaje za złotówkę klub ktory się samofinansuje. Kreujesz rzeczywistośc która nie ma żadnej racji bytu, albo Cie zle zrozumiałem.

Ja tylko komentuję doniesienia medialne i reakcje użytkowników, nic nie kreuję. Zmiana właścicielska nie oznacza od razu degradacji do 4 ligi.

ABGwislakABG 29.07.2015 11:05

Lukasz - jestes po prostu pierrdolnięty. Prezesem TSu jest Pan Piotr Dunin Suligostowski, a nie Misiek. Ani Wawro. Nawet przy tak poważnej sprawie jak zmiana właściciela musisz szukać kiboli. Lecz się.

element 29.07.2015 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1409240)

To czytaj ze zrozumieniem. Jeżeli TS jej nie przejmie to drużyna nie dokończy sezonu.

63.5 Kg 29.07.2015 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 1409245)
To czytaj ze zrozumieniem. Jeżeli TS jej nie przejmie to drużyna nie dokończy sezonu.

Dokladnie to samo miałem napisac....

PS.
Już mi się zaczyna podobać lament o wielkim upadku...

Porter 29.07.2015 11:23

...takie pieprzenie z naszej strony (bo i tak to zgadywanie), ale jeśli to jakieś rozwiązanie, może 4-5 udziałowców (np. TS + Food Care, KrakBet, Wawel) i w ramach zabezpieczenia spłaty zaległych kontraktów i innych zobowiązań poza właścicielskich umowa sponsorska z Tele-Foniką na 5-6 mln plus kasa z tv 8-9 mln., innych reklam 2-3 mln., biletów 3-5 mln. i powinien się domknąć budżet.

Baryl 29.07.2015 11:34

Wisła przez wiele lat dominowała w lidze. Mamy na koncie sukcesy w pucharach. Co najmniej dwie genialne drużyny (moim zdaniem ta pierwsza, budowana w 1999 i potem oczywiście czasy Kasperczaka). Zazwyczaj skład był i tak co najmniej wybitny. Piszę to w kontekście potencjału zarabiania na transferach, sile marketingowej itd.

A jednak po złotej erze mamy 79 mln długu.
Pytanie zasadnicze: jakie sukcesy i jakich grajków musielibyśmy corocznie sprzedawać aby zamykać teraz budżet z kilkumilionową nadwyżką? .....

Dziś banki każą się pozbyć klubu. "Jutro" mogą kazać wyegzekwować ten dług niezależnie od tego w jaki sposób TF dogada się z TS.

Nie chcę siać paniki ale ja osobiście w cuda nie wierzę. Tym bardziej, że to niestety logiczne konsekwencje budowania kolosa na glinianych nogach przez Cupiała. Polityka na zasadzie ".... wydajemy kasę i idziemy do LM, nie ma planu B". Bez zaplecza, bez akademii, bez nawet normalnego serwera do sprzedaży biletów itd itp.

Lukasz 29.07.2015 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1409243)
Lukasz - jestes po prostu pierrdolnięty. Prezesem TSu jest Pan Piotr Dunin Suligostowski, a nie Misiek. Ani Wawro. Nawet przy tak poważnej sprawie jak zmiana właściciela musisz szukać kiboli. Lecz się.

Sam sprowadzasz temat na te tory. :-P
Podałem dla kontrastu - jeśli razi, przepraszam.

Dwa, przypomnij sobie jak wyglądała współpraca miedzy Gaszyńskim a TS. Jak przebiegały negocjacje tematu złotówki od biletu (spory o netto/brutto), sprawa akademii (podpisanie umowy z innym podmitem). Wszystko po grudach. Moim zdaniem widoki na współpracę są marne, atomiast jeśli uważasz że przebiegała ona dobrze i rokuje na przyszłość podaj przykłady, chętnie zmienie zdanie.

IMO Orzechy przeciw kasztanom że Gaszyński nie zostanie jeśli Wisła wróci do TSu.

szprotson 29.07.2015 11:50

Ja mam tylko nadzieje ze to co się będzie działo, będzie działo sie w imię Wisły a nie własnych interesów
a potencjalni nowi włascicele mam nadzieje ze nie rusząją z motyką na słońce.
Klub piłkarski to nie jest siłownia, o ile oczywiście klub ma dalej funkcjonowac po sezonie.
Po cichu liczę na to ze Krakbet moze wejdzie w klub, w koncu tam argumentem był brak kibicow wiec tutaj akurat kibice i stadion są. No ale to tylko czcze gadanie, mam nadzieje ze będzie dobrze niemniej jednak obawy sa.

E: Padre, to na co liczyć...
na Ciebie, na Mnie? Słabo w .... :)
aczklwiek powrót do herbu TS to jest coś

Padre1906 29.07.2015 11:55

Nie liczyłbym na Krakbet

regan 29.07.2015 12:23

Krakbet jest za cienki w uszach.
Całe to działanie jest efektem polityki : ustawa hazardowa, niszczenie TF przez skarbówke. W efekcie są długi i problemy z finansowaniem. Dlatego robią myli księgowe poprzez wyprowadzenie spółki poza strukturę TF pewnie umorzą długi I bedą dalej zastanawiać sie jak finansować Wisle... Może jakaś grupa kapitałowa sie stworzy w przyszłości, bo szczerze powiedZiawszy nie chciałbym takich słupów jak w Legii maja obecnie.

Cytat:

Dziś banki każą się pozbyć klubu. "Jutro" mogą kazać wyegzekwować ten dług niezależnie od tego w jaki sposób TF dogada się z TS.
Nie maja prawa tego robić. Dług wewnętrzny to wewnętrzna sprawa spółek. Banki maja tylko dostać kasę.

Patrvk 29.07.2015 12:37

A jest możliwość że Cupiał sprzeda Wisłe za złotówkę, potem pokaże bankom że Tele-Fonika na bardo dobre przychody i odkupi od TS-u Wisłę??? Czy banki i tak nie będą się zgadzały na klub???

PiVoSH92 29.07.2015 12:41

Jak TF będzie płynna i nie zadłużona to banki nie będą miały nic do powiedzenia. To jednak nie nastąpi szybko.

regan 29.07.2015 12:55

Z bankami tak jest ze żeby pożyczyły, to Biznes ma być płynny z zasady. Jak nie jest to trudno żeby ktoś pożyczały pieniądze. TF płynność ma to jej pożyczają. Wisla nie ma zadowalającej płynności nie przynosi zysków, a dochody są obarczone dużym ryzykiem, dlatego nie chcą finansować, i każą wyprowadzić spółkę poza TF.

szprotson 29.07.2015 13:04

Niech Telefonika kupuje kabel od S.A i będzie klub przynosił zysk:)

jestem w szoku ze info z przed sezonu tak szybko się sprawdziło.Nie jest kolorowo

ABGwislakABG 29.07.2015 13:27

Cytat:

Akurat wcześniej w ogóle się nie odzywałem. Ten wagon na tory wprowadziłeś Ty.

Cytat:

Dwa, przypomnij sobie jak wyglądała współpraca miedzy Gaszyńskim a TS. Jak przebiegały negocjacje tematu złotówki od biletu (spory o netto/brutto), sprawa akademii (podpisanie umowy z innym podmiotem). Wszystko po grudach. Moim zdaniem widoki na współpracę są marne, atomiast jeśli uważasz że przebiegała ona dobrze i rokuje na przyszłość podaj przykłady, chętnie zmienie zdanie.
Pogrubione - bednarz.
Kursywa - fakt, nie zapoznał się w terminie ze szczegółami dokumentacji.
Podkreślone - promowanie wyjazdów razem z SKWK, wspólna promocja projektu w budżecie obywatelskim, odwołanie od drakońskiej kary do komisji ligi, Michalczak za 2 dni kończy pracę, współpraca odnośnie sektorów szkolnych MABG.

To akurat współpraca z SKWK. Przykładów współpracy między TSem a S.A. nie sposób wymienić, bo kryje się (prawie) wyłącznie z Akademią i papierami związanymi z procesem przyznawania licencji.

Poza tym - o czym my mówimy? Równie dobrze jako właściciel pilkarskiej Wisły TS może na stanowisko prezesa powołać inną osobę. To nie musi być Gaszyński. To uno.

Duo - TS przybierający pozycję wyłącznie ogniwa do dostarczenia papierów pzpnowi, a będący właścicielem to zupełnie dwa inne podmioty. Inne traktowanie i inne relacje.

Baryl 29.07.2015 13:28

Cytat:

Nie maja prawa tego robić. Dług wewnętrzny to wewnętrzna sprawa spółek. Banki maja tylko dostać kasę.
Ustalają warunki kredytu.

Ja przewiduję scenariusz w którym TF musiałaby uzyskać kolejną pomoc od banków. Nie jest to takie nieprawdopodobne słysząć tu i ówdzie jak fabryki są zarządzane.
-Potrzebuję kolejnych xxx milionów
-Proszę najpierw rozliczyć się ze wszystkimi swoimi wierzycielami

Jakkolwiek jest to możliwe czy nie, czy mają prawo czy nie- w nadchodzącej sytuacji nie można na TF polegać. Zamrożą długi na 5 czy 10 lat- należy zakładać czarny scenariusz, że ten dług prędzej czy później trzeba będzie oddać.

Nie wiem naprawdę jakie sukcesy, i to nie tylko w polskiej skali, musiałby odnosić klub i jak genialnie musiałby być zarządzany aby generować kilka milionów ZYSKU rocznie. Może to w wielkich klubach gdzie operuje się dziesiątkami i setkami milionów euro.
A przypominam, że mówimy tu o klubie który nie ma zaplecza. Stadion jest miasta, baza treningowa też jakiejś tam dziwacznej firmy. Zaplecze, infrastruktura- to wszystko wygląda jak firma wydmuszka. Zawodnicy... a oprócz nich wielkie nic. Od jakichś szesnastu lat Cupiał budował ten klub wyłącznie od góry (czy raczej od boiska- reszta jakoś tam będzie, jeśli wierzyć niedawno wydanej książce o Wiśle, w te historie o jednym komputerze na dwóch pracowników itd.). Ciężko, ogromnie ciężko będzie tutaj zbudować maszynę do robienia kasy (czyt. oddawania długu).

Revolver 29.07.2015 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1409243)

I ch*j z tego, że ani Misiek, ani Wawro nie są "prezesami" TSu, co Sinatra? Są przyssaną do koryta, nierozłączną częścią tego klubu. U nas Kapka też nie jest "prezesem", ale jak jesteś w układzie, to możesz srać we własne gniazdo do woli. Byle się siano zgadzało na koncie.

Griszka30KR 29.07.2015 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Padre1906 (Post 1409254)
Nie liczyłbym na Krakbet

Krakbet moze stac by było na utrzymanie 3-5 zawodników....
No cóz zobaczymy jak bedzie,jezli bedzie bardzo źle,to nic tylko podziekowac Cupiałowi za lata świetnosci i za obecna sytuacje,bo wczesniej zachowywał sie jak "pies ogrodnika, sam nie zjadł i drugiemu nie dał"

ABGwislakABG 29.07.2015 13:35

Wyborcza byłaby dumna, panie Best.

Z tego, co wiem, Cupiał nie musiał słuchać nikogo odnośnie prowadzenia klubu. Ani Mandziary, ani Pilcha, ani jakiegoś śmieRdziela, ani Kapki. Sam odpowiada za swoje towarzystwo w myśl "z kim przystajesz, takim się stajesz".

Wyborcza oczywiście dostatecznie wytłumaczyła udziały w TSie Szymańskiego, Wawro, Miśka?

wolfy 29.07.2015 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1409252)
Podałem dla kontrastu - jeśli razi, przepraszam.

Celowo prowokujesz, a potem rżniesz głupa. Jeżeli myślisz, że przywołując "Miśka" przy każdej okazji gdy pojawia się kwestia współpracy z TS-em i SKWK wykazujesz się ciętym językiem lub elokwencją, to pomyśl jeszcze raz.

Jeżeli TS będzie musiał przejąć piłkarską Wisłę, to fakt czy "Misiek" jest (i płaci pieniądze pomagające utrzymać się Towarzystwu) czy go nie ma będzie bez znaczenia. To co będzie się liczyć, to warunki na których klub zostanie przekazany, a przede wszystkim - kwestia zadłużenia wewnętrznego. Bardzo możliwe, że bankructwo i rozpoczęcie wędrówki od czwartej ligi będzie jedynym sensownym ruchem.

EDIT: Naprawdę, sieroty po Bednarzu, rozwalacie system. To tak jakby wybuchł pożar w rafinerii, przyjechała straż pożarna a ktoś zaczął pyskować, bo lakier na wozie obdrapany. Otóż, problem nie w stanie blacharki, tylko że trzeba działać szybko i sprawnie żeby to wszystko nie .......nęło.

Revolver 29.07.2015 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1409273)
Wyborcza byłaby dumna, panie Best.

Z tego, co wiem, Cupiał nie musiał słuchać nikogo odnośnie prowadzenia klubu. Ani Mandziary, ani Pilcha, ani jakiegoś śmieRdziela, ani Kapki. Sam odpowiada za swoje towarzystwo w myśl "z kim przystajesz, takim się stajesz".

Wyborcza oczywiście dostatecznie wytłumaczyła udziały w TSie Szymańskiego, Wawro, Miśka?

Naprawdę będziesz grał kartą Wyborczej, panie Sinatra? Wyjątkowo oklepana zagrywka. Nie pozbierałbym gówna mojego psa tym szmatławcem. Natomiast właśnie taka ślepa TS-owa apologetyka zaprowadzi nas prosto do IV ligi. Za to wrócimy do starego herbu - to akurat ta dobra wiadomość.

wolfy 29.07.2015 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1409275)
Natomiast właśnie taka ślepa TS-owa apologetyka zaprowadzi nas prosto do IV ligi.

:haha:
Co ma TS i jego zarządzanie do tego, w jaki sposób pieniądze były przeżerane w S.S.A., a później - w S.A.? "Misiek" zmieniał trenerów, a Szymański robił deale z Mandziarą?

ABGwislakABG 29.07.2015 13:45

A teraz panie Best przeczytaj część wypowiedzi Wolfy'ego:

Cytat:

To co będzie się liczyć, to warunki na których klub zostanie przekazany, a przede wszystkim - kwestia zadłużenia wewnętrznego. Bardzo możliwe, że bankructwo i rozpoczynanie wędrówki od czwartej ligi będzie jedynym sensownym ruchem.
Cytat:

ślepa TS-owa apologetyka
Ślepe to jest patrzenie na TS pryzmatem Miśka. Polecałbym się zainteresować w jakiej formie finansowej był całkiem niedawno TS i w jakiej jest teraz. Jeżeli taką drogę ma przejść sekcja piłkarska - proszę bardzo.

Cytat:

Co ma TS i jego zarządzanie do tego, w jaki sposób pieniądze były przeżerane w S.S.A., a później - w S.A.? "Misiek" zmieniał trenerów, a Szymański robił deale z Mandziarą?
Wiesz Wolfy, to jest "walka" "na argumenty" z sierotami bednarza. Względnie tymi, którzy wypierają jak alkoholicy problem łykania papki medialnej. Tutaj nic nie poradzimy.

Wisła Prokocim 29.07.2015 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1409275)
Naprawdę będziesz grał kartą Wyborczej, panie Sinatra? Wyjątkowo oklepana zagrywka. Nie pozbierałbym gówna mojego psa tym szmatławcem. Natomiast właśnie taka ślepa TS-owa apologetyka zaprowadzi nas prosto do IV ligi. Za to wrócimy do starego herbu - to akurat ta dobra wiadomość.

Przestań płakać jak ....a. Akurat TS jest w zarządzany w miarę ok. A ten miskiek to nie wiem co ci przeszkadza skoro płaci kasę za wynajem?

TS&ZKS 29.07.2015 14:16

Czuje się jakbym czytał wyborczą albo oglądał tvn. Wszystko co złe dzieje się przez kiboli( w tym wypadku czytaj Miśka).

Prawda jest taka, że prawdopodobnie to on w dużej mierze stanowi budżet TS placac za wynajem lokali. A wątpie żeby to były małe pieniądze patrząc na metraz. A to czym się on zajmuje prywatnie to gó*no wam do tego.

Marcinkrakwoj 29.07.2015 14:22

z jednej strony: ogólnie dziwne, że to powiem jako "kibol" ale wolałbym, żeby jakaś poważna firma przejęła Wisłę, niż TS .
Zaczną się tarcia pomiędzy radą TS, udziałowcami itp. i będą jaja...

z drugiej strony: na logikę - skoro TS złożył list intencyjny w tej sprawie i rozmowy JUŻ trwają to znaczy że i tak i tak mają ludzi którzy chcą zainwestować w Wisłę. I raczej wątpię, że zaczęli szukać inwestorów po jakiś doniesieniach prasowych sprzed kilku tygodni, tylko chcieli to zrobić i tak.

Niemniej co do pierwszej części mojego postu liczę że TS, gdy przejmie Wisłę, zrobi z niej hegemona na miarę CAN-PACK, a klub będzie zarządzany dobrze.

TS&ZKS 29.07.2015 14:29

Również mam nadzieje że TS ma jakiś plan na sekcje piłkarską i że są już potencjalni sponsorzy po słowie. Bo bez nich TS nie ma szans utrzymać drużyny w ekstraklasie. Myśle że Cupiał nie pozwoli na zniszczenie Wisły. Więc jeżeli TS nie będzie miał jakiegoś planu to mam nadzieje że Pan Bogusław nie odda Wisły... Wiśle :P

Chociaż tak szczerze to nie widze(nie mam pomysłu kto zostałby nim) potencjalnego sponsora gwarantującego dobry pieniądz.

kristos 29.07.2015 14:40

Jak dla mnie ,to nie chciałbym przejęcia klubu przez TS.
Po pierwsze - "nie śmierdzą" groszem.
Po drugie - pewnie będą tylko pośrednikami w dalszej transakcji ,co zmniejszy atrakcyjność oferty.

regan 29.07.2015 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baryl (Post 1409269)
Ustalają warunki kredytu.

Ja przewiduję scenariusz w którym TF musiałaby uzyskać kolejną pomoc od banków. Nie jest to takie nieprawdopodobne słysząć tu i ówdzie jak fabryki są zarządzane.
-Potrzebuję kolejnych xxx milionów
-Proszę najpierw rozliczyć się ze wszystkimi swoimi wierzycielami

Jakkolwiek jest to możliwe czy nie, czy mają prawo czy nie- w nadchodzącej sytuacji nie można na TF polegać. Zamrożą długi na 5 czy 10 lat- należy zakładać czarny scenariusz, że ten dług prędzej czy później trzeba będzie oddać.

Nie wiem naprawdę jakie sukcesy, i to nie tylko w polskiej skali, musiałby odnosić klub i jak genialnie musiałby być zarządzany aby generować kilka milionów ZYSKU rocznie. Może to w wielkich klubach gdzie operuje się dziesiątkami i setkami milionów euro.
A przypominam, że mówimy tu o klubie który nie ma zaplecza. Stadion jest miasta, baza treningowa też jakiejś tam dziwacznej firmy. Zaplecze, infrastruktura- to wszystko wygląda jak firma wydmuszka. Zawodnicy... a oprócz nich wielkie nic. Od jakichś szesnastu lat Cupiał budował ten klub wyłącznie od góry (czy raczej od boiska- reszta jakoś tam będzie, jeśli wierzyć niedawno wydanej książce o Wiśle, w te historie o jednym komputerze na dwóch pracowników itd.). Ciężko, ogromnie ciężko będzie tutaj zbudować maszynę do robienia kasy (czyt. oddawania długu).

A co w momencie kiedy TF umorzy dług? Z jakiego tytułu miałaby go ściągać ?

force93TS 29.07.2015 15:11

Wisla S.A --> Ts Wisła -->mamy 4 lige

Padre1906 29.07.2015 15:11

Idż się rozpłacz.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl