Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Królewski, Błaszczykowski, Łanoszka, Moore, Nowak, Adamczyk - właściciele Wisły SA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10843)

For_FuN_ 10.06.2026 15:40

Nie no, jak ktoś twierdzi, że kasa przez te sezony nie była przepalana, to jest to wyższy poziom absurdu. Wystarczy spojrzeć jakie ekipy w tym czasie awansowały i z jakimi budżetami. Ale to trzeba mieć fachowców u steru, żeby zrobić awans. Pieniądze też trzeba UMIEĆ wydawać, a u nas tego nie potrafiono robić. Można się zastanawiać, czy ktoś był normalny zatrudniając takiego i innego piłkarza, jednocześnie dając mu bardzo godny kontrakt na tym poziomie rozgrywkowym. Pomijam ogórkowych trenerów, bo u nas od lat takowi są zatrudniani(nie dostaliby pracy w klubie o takiej renomie w Polsce). Teraz się trafił przypadkiem Jop i wszystko zagrało.

WildDog 10.06.2026 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1664759)
Skłonność do ciaglych rewolucji (4 trenerów w rok) oraz przepłacanie nie jest z kolei tym na czym opiera sie profesjonalny futbol.

Top5 esa? Grubo typujesz, stawiasz to u jakiegoś buka? :>

Napisales ze pare klubow odjechało, a jednak bez trudno do nich doskoczy Wieczysta. Ciekawa logika.

Prosba ogromna, polemizuj z dziadem starym nie wklejajac cytatow. Dzieki i powodzenia. ...Kwiecien podobno to juz przejal Wisle dawno temu.......O wroc! Chcial prejac. Zrobil audyt i mu wyszlo, to co wyszlo...,,,,

stary dziad 10.06.2026 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WildDog (Post 1664798)
Prosba ogromna, polemizuj z dziadem starym nie wklejajac cytatow. Dzieki i powodzenia. ...Kwiecien podobno to juz przejal Wisle dawno temu.......O wroc! Chcial prejac. Zrobil audyt i mu wyszlo, to co wyszlo...,,,,

He he he.
Znalazł się nieustraszony bojownik o czystość ideologiczną forum.
Podobno to dziki pies.
A wygląda na wyleniałego kundelka:rotfl:

Piter00 10.06.2026 19:37

Kwiecień w ogóle nie chciał wejść do Wisły, jego oferta była celowo tak chujowa, że nie do przyjęcia. Gość zrobił jelenia z Królewskiego, którego wykorzystał by nakręcić medialność Wieczystej na Wiśle. Każdy jego ruch tego dowodzi, że celem jest podpięcie się pod nasz klub i ugranie zainteresowania w mediach i internecie dzięki Wiślakom. Czego mu brakuje najbardziej? Kibiców, medialności, zainteresowania w internecie, czyli wyświetleń. Podłączając się nieustannie pod Wiślackie klimaty mu mu to nabijamy i tak samo chce zrobić z frekwencją dlatego tak się uparł na R22 a nie na kurnik parchów. Transfery naszych byłych piłkarzy, ściąganie naszych byłych działaczy, trenerów, sztab, niby chęć wejścia do Wisły, teraz ciągnąca się telenowela z naszym stadionem... a to wszystko napędzane zainteresowaniem rzeszy kibiców Wisły. Trzeba być ślepym by nie dostrzec w tym celowego wyrachowanego działania, uzupełnienia braków Wieczystej tym czym my mamy najwięcej. Niech wyp*** z tym swoim osiedlowym klubikiem na swoje osiedle a nie na salony nie mając żadnych struktur profesjonalnego klubu, żadnej infrastruktury i zaplecza. To nie klub to tylko i wyłącznie drużyna.

Drozd 10.06.2026 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1664778)
Spłycanie faktu przepalania pieniędzy do strzelenia lub nie karnego przez Sobczaka jest -nie obraz się As-śmieszne w kontekście tego jak tamta drużyna prezentowała się w lidze.

Z resztą Sobczak strzelał ważne bramki w lidze i PP tak,że jego przykład niczego nie potwierdza co więcej gdyby nawet strzelił i tak punktów by nam do baraży brakło

Gdyby siedział w norze i nie wyłaził przed szereg to karnego strzeliłby Rodado i po zdobyciu PP mielibyśmy 3 punkty w lidze i dobrą chemię na końcówkę ligi.

Sobczak zajebał swoim debilizmem cały sezon i jest to oczywiste. Próby jego rozgrzeszania są kompromitujące. Ale w Twoim przypadku zupełnie nie dziwią.

WildDog 11.06.2026 08:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piter00 (Post 1664803)
Kwiecień w ogóle nie chciał wejść do Wisły, jego oferta była celowo tak chujowa, że nie do przyjęcia. Gość zrobił jelenia z Królewskiego, którego wykorzystał by nakręcić medialność Wieczystej na Wiśle. Każdy jego ruch tego dowodzi, że celem jest podpięcie się pod nasz klub i ugranie zainteresowania w mediach i internecie dzięki Wiślakom. Czego mu brakuje najbardziej? Kibiców, medialności, zainteresowania w internecie, czyli wyświetleń. Podłączając się nieustannie pod Wiślackie klimaty mu mu to nabijamy i tak samo chce zrobić z frekwencją dlatego tak się uparł na R22 a nie na kurnik parchów. Transfery naszych byłych piłkarzy, ściąganie naszych byłych działaczy, trenerów, sztab, niby chęć wejścia do Wisły, teraz ciągnąca się telenowela z naszym stadionem... a to wszystko napędzane zainteresowaniem rzeszy kibiców Wisły. Trzeba być ślepym by nie dostrzec w tym celowego wyrachowanego działania, uzupełnienia braków Wieczystej tym czym my mamy najwięcej. Niech wyp*** z tym swoim osiedlowym klubikiem na swoje osiedle a nie na salony nie mając żadnych struktur profesjonalnego klubu, żadnej infrastruktury i zaplecza. To nie klub to tylko i wyłącznie drużyna.

Samą prawdę napisałeś. Mialem wlasnie pisać, że te podchody i niby "wielkie" wejscia kwietnia do Wisły, to tylko aby szumiec o Wieczystej........Jebać Wieczystą!!

krysztal 11.06.2026 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1664806)
Gdyby siedział w norze i nie wyłaził przed szereg to karnego strzeliłby Rodado i po zdobyciu PP mielibyśmy 3 punkty w lidze i dobrą chemię na końcówkę ligi.

Sobczak zajebał swoim debilizmem cały sezon i jest to oczywiste. Próby jego rozgrzeszania są kompromitujące. Ale w Twoim przypadku zupełnie nie dziwią.

A zwycięskiego gola na wagę awansu do półfinału PP to strzelił kto?

Wam to już się całkiem odkleiło ale to w sumie nic nowego....

sandomingo 11.06.2026 12:39

A czy czasami ten potencjalnie wykorzystany przez Rodado karny w Sosnowcu nie wprowadziłby czasem Wisły do baraży?
Bo w barażach to Wisła zawsze pisała swoją historię. Smutną.

stary dziad 11.06.2026 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piter00 (Post 1664803)

Poziom bzdur, kłamstw i manipulacji jest w tym wpisie totalny.
Odniosę się tylko do dwóch rzeczy.

Pierwsza,podbieranie naszych byłych piłkarzy...
Daj choć jeden przykład, że wzięto od nas piłkarza, na którego stawialiśmy.
Nie ma takich.
Wziął od nas przykładowo takiego Goku.
Zawodnika, ktory był dla nas cieżarem ze względu na brak formy oraz wysokie wynagrodzenie.
To on nam pomógł!
I wielu innych sytuacjach nam pomagał.
Przykładowo, do tej pory przedłuża nam termin spłaty pożyczki.

Druga rzecz, że chodzi o to aby Wiślacy "przerzucili" sie na Wieczystą.
Komentarz::shock::rotfl::haha:

stary dziad 11.06.2026 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1664806)

Muszę stwierdzić, że Twoje nieustanne fikołki, aby zwolnić z odpowiedzialności niejakiego Rude za kompromitację pod nazwą 10 miejsce w lidze, wchodzą w fazę psychodeliczno-deliryczną.

stary dziad 11.06.2026 13:35

Wieści z Wrocławia:

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...asta-oto-powod

Dajom i nic się nie bojom...:pala:

sandomingo 11.06.2026 13:44

A co się mają bać?
Przecież wiadomo, że żadnej odpowiedzialności za to nie poniosą.
Nie w naszej Polsce.

stary dziad 11.06.2026 13:59

No tak jest.
Dlatego realistycznie trzeba przyjmować warunki brzegowe jakie panują.
Czyli to, że jeden prezes klubu dostanie jakąś część budżetu "lekko" a drugi musi się o podobną kwotę mocno postarać.

Piter00 11.06.2026 14:17

Nie napisałem o żadnym podbieraniu naszych piłkarzy, tylko o zatrudnianiu naszych byłych, dzięki temu łapią kliki bo każdego ciekawi gdzie nasi byli trafiają.
Kwiecień pożyczył raz lekko ponad 1mln zł dawno spłacone, nic więcej nie było.
Ty masz chłopie problem ze zrozumieniem podstaw pisowni po polsku.

stary dziad 11.06.2026 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piter00 (Post 1664839)
Nie napisałem o żadnym podbieraniu naszych piłkarzy, tylko o zatrudnianiu naszych byłych, dzięki temu łapią kliki bo każdego ciekawi gdzie nasi byli trafiają.
Kwiecień pożyczył raz lekko ponad 1mln zł dawno spłacone, nic więcej nie było.
Ty masz chłopie problem ze zrozumieniem podstaw pisowni po polsku.

Tia... sposób na promocję klubu...
Zatrudniać byłych piłkarzy Wisły, Legii, Jagielonii... nawet corupcjovii czy reprezentacji Polski!
Na pewno chodziło im o klikalność a nie o wynik sportowy:lol:
Ty skończyłeś WSA? ( Wyższą Szkołę Abstrakcji)
Z wynikiem celującym?

I na pewno Kwietniowi już wszystko zwrócono.
Nawet "napewno".

Piter00 11.06.2026 17:00

Jak ty nie widzisz ile osób wcześniej związanych z Wisłą on zatrudniał w ostatnich latach to chyba ślepy jesteś. Kwiecień dawno spłacony to fakt, była tylko raz jedna pożyczka lata temu, ale dla ciebie fakty nieistotne bo przeczą twoim urojeniom. Ty to chyba cieszysz się najbardziej jak Wisła przegrywa, bo wtedy możesz wyrzygiwać te swoje lamenty wieczne. Współczuję rodzinie z tak toksycznym i depresyjnym człowiekiem się męczyć na co dzień :-)

krysztal 11.06.2026 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1664829)
A czy czasami ten potencjalnie wykorzystany przez Rodado karny w Sosnowcu nie wprowadziłby czasem Wisły do baraży?
Bo w barażach to Wisła zawsze pisała swoją historię. Smutną.

Całościowo nie.Do baraży i tak by nam zabrakło natomiast po meczu z Sosnowcem byliśmy w strefie barażowej.
A Rodado mógłby przecież strzelić tak https://youtu.be/mJ5EVIhpr8Y?t=344

albo tak https://youtu.be/4WosB5OMHWw?t=423

stary dziad 11.06.2026 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piter00 (Post 1664851)
Jak ty nie widzisz ile osób wcześniej związanych z Wisłą on zatrudniał w ostatnich latach to chyba ślepy jesteś. Kwiecień dawno spłacony to fakt, była tylko raz jedna pożyczka lata temu, ale dla ciebie fakty nieistotne bo przeczą twoim urojeniom. Ty to chyba cieszysz się najbardziej jak Wisła przegrywa, bo wtedy możesz wyrzygiwać te swoje lamenty wieczne. Współczuję rodzinie z tak toksycznym i depresyjnym człowiekiem się męczyć na co dzień :-)

No i co z tego, że zatrudnia osoby wcześniej związane z Wisłą, jaki to ma związek.
Prezesem tam jest niejaki Turecki, zapewne dla ciebie też osoba związana z Wisłą.

Pożyczki spłacone, szczególnie te nie wprost...:D
(pozostańmy przy swoich zdaniach)

Jeszcze cie zdziwię na koniec- ogromnie się cieszę jak Wisła wygrywa.
Zawsze tak mam.:-D
Natomiast jak widzę pewne poczynania obecnego zarządu oraz osoby bezkrytycznie akceptujące takie działania, to będę prezentował swoje zdanie. Czy to się komuś podoba czy nie.

O moją rodzinę się nie martw, wszyscy są ze mnie zadowoleni :-)
Dzięki mojemu REALIZMOWI a nie działaniom emocjonalnym, zapewniłem im dobrą przyszłość.
No i mam tą samą żonę, od prawie 40 lat.:p

WildDog 11.06.2026 20:33

Cytat:

Odpuść. Współczuję Tobie, ze musisz z takim elementem polemizować. Masz antidotum; lista ignorowanych. Muszę przyznav; POMAGA. Bo masz święty spokoj.....

PS. JEBAĆ wieczysta i kwietnia!

azor 11.06.2026 23:29

Cytat:

A skąd taka pewność, że Kwiecień spłacony? Nie pytam złośliwie, tylko z ciekawości - był jakiś komunikat?

WildDog 12.06.2026 03:23

Czy to całe zamieszanie ze stadionem, to nie jest działanie na niekorzyść Wisły? Taki wielki inwestor, sponsor chcący budować klub powinien przede wszystkim zainwestować kilkadziesiąt baniek w swój stadion. Wielki cyrk, który ma wstrząsnąć polskim światkiem piłkarskim, a nawet swojego namiotu na ten wstrząs nie posiada. Fakt, ze nasz stadion to objekt miejski. Ale chyba nikt nie ma wątpliwości czyj to DOM!! KWIECIEN! Co? Wydupcaj@[email protected] te kilkanascie baniek, to se weź i wsadź w.......swoj stadionik...

WildDog 12.06.2026 03:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1664869)
A skąd taka pewność, że Kwiecień spłacony? Nie pytam złośliwie, tylko z ciekawości - był jakiś komunikat?

Byl artykuł na portalu Wisły, po upadku "negocjacji" (czytaj; szopki medialnej Kwietnia, aby swiat nie zapomniał o jego wielkim projekcie), że Wisła nie na żadnych długów i innych zaległości finansowych wobec tego "wielkiego kibica" Wisły.

stary dziad 12.06.2026 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WildDog (Post 1664864)
Odpuść. Współczuję Tobie, ze musisz z takim elementem polemizować. Masz antidotum; lista ignorowanych. Muszę przyznav; POMAGA. Bo masz święty spokoj.....

PS. JEBAĆ wieczysta i kwietnia!

O skąd ty wiesz z kim on polemizuje?

Podglądasz forum z innego komputera :D?

Rozumiem, że to z troski o czystość rasową tego forum.

Żurek się znalazł :lol:

Tak, im więcej bluzgów wrzucisz na Kwietnia tym będziesz potężniejszy.

Potenrzniejszy!

Drozd 12.06.2026 17:32

Przydupaski Kwietnia wychodzą za skóry :)...

O jaki on cudowny, wychwalajmy go wszyscy, bo ma piniondze uciułane na emerytach. Nie to co nasz biedny zaskroniec... :rotfl:

WildDog 12.06.2026 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1664878)

O jaki on cudowny, wychwalajmy go wszyscy, bo ma piniondze uciułane na emerytach. Nie to co nasz biedny zaskroniec... :rotfl:

To dziad go jeszcze wychwala?...Pewno żadna nowość dla chorego jarofoba. Ignoruj go.

WildDog 12.06.2026 17:41

Jebać kwietnia i jego cyrk

stary dziad 12.06.2026 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1664878)

Drozdzie, komunizm się już skończył :D

Przy okazji, kto to jest nasz "biedny zaskroniec"?

Drozd 13.06.2026 08:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1664884)
Drozdzie, komunizm się już skończył :D

Przy okazji, kto to jest nasz "biedny zaskroniec"?

Siebie zapytaj...

Pomroczność jasna dopadła? :rotfl:

leszekpw 13.06.2026 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WildDog (Post 1664881)

Ooo...wylazły kompleksy na punkcie bogatszego...haah

doktor granat 13.06.2026 14:52

Cytat:

Czy powinniśmy jebać go bardziej niż pejsów i legię czy tak samo czy mniej?
Czy pogoń (śledzie syfem jedzie - tak się śpiewało kiedyś) to już teraz nasi przyjaciele czy jeszcze nie?

stary dziad 13.06.2026 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1664889)
Siebie zapytaj...

Pomroczność jasna dopadła? :rotfl:

Ja nie wiem...
Nigdy tak nikogo nie nazywałem.

Wykaż choć jeden przykład.
Czekam.

stary dziad 13.06.2026 15:58

Cytat:

Nie bać dzikich psów :P

Drozd 13.06.2026 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1664901)
Ja nie wiem...
Nigdy tak nikogo nie nazywałem.

Wykaż choć jeden przykład.
Czekam.

A reagowałeś kiedy stadko hejterów prześcigało się w wymyślaniu deprecjonujących przydomków? Jakoś mi się nie wydaje.

Gdybym ja Jopa nazwał trenerkiem to co być pomyślał? Więc się kolego nie wybielaj. :)

stary dziad 13.06.2026 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1664907)
A reagowałeś kiedy stadko hejterów prześcigało się w wymyślaniu deprecjonujących przydomków? Jakoś mi się nie wydaje.

Gdybym ja Jopa nazwał trenerkiem to co być pomyślał? Więc się kolego nie wybielaj. :)

Czy Zaskroniec to deprecjonujący przydomek?
Nie wydaje mi się.
Znam gorsze.
A od reakcji na "deprecjonujące" słowa to jest moderator.
Nie ja.

Ale do rzeczy.
Znowu złapałem Cię na wmawianiu mi czegoś co nie prezentowałem.
Tyle.

A co do Jopa.
Całe forum zna Twój "szacunek" i "docenianie" jego pracy.
Więc co ja sobie pomyślałem to... pomyślałem:-D

Ale...
Po to mamy wolną dyskusję tu na forum:D

WildDog 13.06.2026 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1664900)
Czy pogoń (śledzie syfem jedzie - tak się śpiewało kiedyś) to już teraz nasi przyjaciele czy jeszcze nie?

Wybacz, ale ja w Twoje życie intymne wchodził nie będę. Przyjaciółki i wrogów wybieraj sobie sam. Ja mam w doopie te dziwne "przyjaznie" miedzy-klubowe. Jak ktoś (nawet najbardziej decyzyjny, czy nadkumaty) ma mi narzucać kogo bluzgac, a kogo "kochac". Kocham tylko WISŁĘ "KRAKOSKOM"........a ten cyrk kvietniowy to tak na równi z parowozami i pachami jebię. To tak na przyszłość, coby Tobie ulżyć w dalszej rozkminie. Jebac Wieczystą I te dwie inne 3.14zdy również.........to moje zdanie i nie wiem czego się czepiasz. Ma to jakiś wpływ na Twój światopogląd.......

pepe72 13.06.2026 23:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1664900)

O Ruchu się krzyczało, i o Widzewie również.

WildDog 14.06.2026 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1664914)
O Ruchu się krzyczało, i o Widzewie również.

A slaska sie kochalo i nawet o jakiejs drugiej ich polowie krzyczalo;)

pepe72 14.06.2026 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WildDog (Post 1664922)
A slaska sie kochalo i nawet o jakiejs drugiej ich polowie krzyczalo;)

Dawno, dawno temu to mieliśmy zgodę Legią ...

wolfy 14.06.2026 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1664909)
Czy Zaskroniec to deprecjonujący przydomek?

Tak. Podobnie jak "young global leader" w kontekście w jakim tego określenia używasz.

Nie rżnij głupa i nie traktuj ludzi z którymi dyskutujesz jak debili. Sikałeś po nogawkach na myśl o Kwietniu w Wiśle i nie odpuszczasz żadnej okazji żeby dowalić Królewskiemu, czy jest za co, czy nie ma to żadnego sensu.

stary dziad 14.06.2026 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1664927)
Tak. Podobnie jak "young global leader" w kontekście w jakim tego określenia używasz.

Nie rżnij głupa i nie traktuj ludzi z którymi dyskutujesz jak debili. Sikałeś po nogawkach na myśl o Kwietniu w Wiśle i nie odpuszczasz żadnej okazji żeby dowalić Królewskiemu, czy jest za co czy nie ma to żadnego sensu.

Odpowiem ci najmiłosierniej jak potrafię.

Moja krytyka Królewskiego nie jest "każdorazowa" ale konkretna.
Dotyczy wybranych, istotnych spraw .
Kuriozalny jest zarzut, iż dotyczy wszystkich aspektów.

Przede wszystkim problemem jest zarządzanie polegające na zadłużaniu klubu bez żadnej wizji kto to ma spłacić.
Wszystko sprowadza się do tego , że "jakoś to będzie", że można opóźniać płacenie zawodnikom i kontrahentom.
W tym temacie mamy ciągłe odbijanie się od sciany do ściany.

Inną rzeczą jest opowiadanie niestworzonych rzeczy, które, potem, zupełnie się nie wydarzają.
I tu nie chodzi o to, że plany mogą nie wypalić, bo jak wiemy takie jest życie.
Ale mój zarzut jest taki, że nie ma żadnej refleksji, żadnego wytłumaczenia.
Dosłownie nic.
Ale pojawiają się za chwilę już nowe wizje.
Oczywiście brawoszefy klaszczą.
A dla mnie jest to właśnie traktowanie kibica jak debila.
z drugiej strony, jest to metoda premiera tenkraju.
Cóż szkodzi obiecać:D
Przykłady takich zachowań z ostatniego czasu:
- w czerwcu ma być walne i zmainy w akcjonariaciew klubu ( zapowiedź z pzrełomu roku)
- tworzymy w Myślenicach centrum sportowo- technologiczne. Socios kasę dał, już za chwilę ministerstwo da...

No i co ?
Wiesz coś o tym co się będzie dziać w tych tematach:shock:

A co do Kwietnia.
Tak, uważam, że połączenie jego kasy i umiejętności marketingowych Królewskiego dały by Wiśle dużo.
Ale tak się nie stanie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl