Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

krzaq12 12.05.2016 14:23

Cytat:

Jaga wystawiła na listę Maderę, Alvarinho i Grzelczaka. Jak na moje, tych dwóch ostatnich chętnie bym przywitał
Trener ostatnio wspominał, że letnie okienko transferowe będzie ukierunkowane na jakość pozyskiwanych piłkarzy a nie ilość, więc żadna z tych kandydatur nie ma prawa trafić do nas w najbliższym oknie.

mr_kwolf 12.05.2016 17:00

Nie twierdze, że te akurat nazwiska to byłyby wzmocnienia, ale idąc tym tokiem rozumowania to jakim cudem spady z Pogoni (Małecki) czy Mechelen (Wolski) są jednak tymi wzmocnieniami?

Inna sprawa, że ja bym z tej trójki najchętniej widział Madere, który miał momenty bardzo solidnej gry, a wiadomo, że nie gra teraz ze względów pozasportowych.

_ukoL 12.05.2016 17:32

Myślę, że z tym Bałaszowem się pospieszyli. Chaotyczny chłopak, ale jako "joker" na ostatnie kilkanaście minut mógłby wchodzić. Nie sądzę, by grał za spory hajs. Według mnie dziwna zagrywka. Chyba, że w lecie będzie ofensywa transferowa i jakościowa zarazem.

BlurgH 12.05.2016 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1439653)
Chyba, że w lecie będzie ofensywa transferowa i jakościowa zarazem.

Nie wierzę, ale proponuję modły w tej intencji...

:alleluja:

bridgeburner 13.05.2016 07:36

Cytat:

Myślę, że z tym Bałaszowem się pospieszyli. Chaotyczny chłopak, ale jako "joker" na ostatnie kilkanaście minut mógłby wchodzić. Nie sądzę, by grał za spory hajs. Według mnie dziwna zagrywka. Chyba, że w lecie będzie ofensywa transferowa i jakościowa zarazem.

Pamietajmy o kwestii zawodnikow spoza Unii
Od nowego sezonu równoczesnie na boisku bedzie moglo przebywac tylko 2
Balaszow nie wyglada na posiadajacego dostateczna jakosc by blokowac jedno z miejsc

wolfu 13.05.2016 09:48

Cytat:

Myślę, że z tym Bałaszowem się pospieszyli.

A w moich oczach, po tej ostatniej w akcji w rezerwach, powinien zostać skreślony po całości. Wyobraźcie sobie taką czerwoną kartkę w Ekstraklasie. No żenada, tak nie gra zawodowy piłkarz, niech wraca do B klasy.

szprotson 13.05.2016 09:54

Bała fajny chłop. biega do przodu, z reguły tylko prosto. Technika użytkowa tylko taka by sie nie przewrócić z piłką.
Ogólnie, przerobić na biegacza na 100 metrów czy 200 i cos z niego bedzie.

swiety37 13.05.2016 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1439691)
A w moich oczach, po tej ostatniej w akcji w rezerwach, powinien zostać skreślony po całości. Wyobraźcie sobie taką czerwoną kartkę w Ekstraklasie. No żenada, tak nie gra zawodowy piłkarz, niech wraca do B klasy.

A co zrobił w rezerwach? Bo wiem tylko, że czerwoną dostał.

W.S 13.05.2016 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1439700)
A co zrobił w rezerwach? Bo wiem tylko, że czerwoną dostał.

https://www.youtube.com/watch?v=5I2d2c37bE0

1:00:24

PiVoSH92 13.05.2016 13:33

No widać, że chłopaka w zespole nie lubią. Pewnie ma jakieś poczucie wyższości narodowej czy coś, bo tak za nic by go nie znielubili.

ferrekin 13.05.2016 13:58

ale jak dla mnie to tamten też powinien czerwień zobaczyć, nie tylko Bałashow

no nic, Żemło go opier*olił, nawet chamsko, więc tak jak Piwosz mówi, chłopa nie lubią

El'kabat 13.05.2016 14:01

Jak ma problemy to niech się z kacapami kopie na wschodzie. Sprzedać w ch.uj i tyle go widzieli w Wiśle.
Brawo Żemło.

tomasz_19 13.05.2016 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1439626)
Jaga wystawiła na listę Maderę, Alvarinho i Grzelczaka. Jak na moje, tych dwóch ostatnich chętnie bym przywitał :)

mam nadzieje ze ten emotikon na końcu to dowód na to, że sobie po prostu jaja robisz.

funkykoval 13.05.2016 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1439693)
Bała fajny chłop. biega do przodu, z reguły tylko prosto. Technika użytkowa tylko taka by sie nie przewrócić z piłką.
Ogólnie, przerobić na biegacza na 100 metrów czy 200 i cos z niego bedzie.

Tylko w Wisle nie ma sekcji lekkoatletycznej...

wolfu 13.05.2016 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1439718)
mam nadzieje ze ten emotikon na końcu to dowód na to, że sobie po prostu jaja robisz.

Niekoniecznie. Przy podpisaniu Małeckiego też było krzywienie nosa, bo grał totalny piach wcześniej w Wiśle i w Pogoni. Tymczasem to jeden z najlepszych skrzydłowych w Ekstraklasie. Alvarinho grał fajną piłkę w Zawiszy i jestem w stanie uwierzyć, że przy Wdowczyku mógłby się znowu odbudować. A Grzelczak to tak typowo na ostatnie minuty, na dobicie, czasem w Lechii coś ukąsił fajnego.

krzaq12 13.05.2016 16:01

Jeśli chodzi o ,,branie" zawodników którzy albo mają wolną rękę w poszukiwaniu kolejnego klubu, albo lecą z ligi i rozwiązują swoje kontrakty lub kończą im się umowy to nie jestem zwolennikiem ani Zubasa, ani Kato, ani Demjana, ani Grzelczaka etc.
Zawsze uważałem, że należy na nich szczególnie uważać, bo odchodzą przeważnie z klubu ze względu na swoją skrajną nieprzydatność dla drużyny.

Małecki to wyjątek. To jest wiślak, człowiek który zawsze oddawał zdrowie dla tego klubu. Na tej podstawie, można było być mocno przekonanym, że fakt iż dobrze się tu czuje, odnosił w tym miejscu największe sukcesy spowoduje u niego odrodzenie. Poza tym on w Pogoni grał znacznie lepiej niż mówią o tym statystyki, kilka razy podkreślał to sam Wdowczyk. Zestawianie go z Grzelczakeim, bądź Alvarinho w mojej opinii nie ma większego sensu.

Tak czy siak jest taka dwójka, którą brałbym pod uwagę pod kątem naszego zespołu.
Tom Hateley, który ostatnio spisuje się bardzo solidnie jako defensywny pomocnik oraz Vlastimir Jovanović, będący podporą swojej drużyny.

Nie przedłużają swoich umów ze względów finansowych, ponoć tylko i wyłącznie.

Merkury 13.05.2016 20:40

My potrzebujemy wzmocnień a nie uzupełnień składu. Powinniśmy również pamiętać o limicie obcokrajowców spoza UE w kontekście nadchodzącego sezonu.

Karherop 13.05.2016 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1439751)
My potrzebujemy wzmocnień a nie uzupełnień składu. Powinniśmy również pamiętać o limicie obcokrajowców spoza UE w kontekście nadchodzącego sezonu.

Dokładnie.

Odpadami z ekstraklasy nie ma co się wzmacniać. Można co najwyżej pomyśleć o utalentowanych chłopakach 18-21 letnich, ale to i tak melodia przyszłości.

Ogryzek 14.05.2016 08:32

My potrzebujemy i wzmocnień i uzupełnień składu. Samych piłkarzy dobrych jakościowo przy naszym budżecie mieć nie będziemy. Potrzebujemy też zmienników na wszystkie pozycje. Dlatego nie ma co się z góry nastawiać na nie dla wszystkich tzw. odstrzelonych z innych klubów.

inspektor erektor 14.05.2016 09:44

Cytat:

Tom Hateley, który ostatnio spisuje się bardzo solidnie jako defensywny pomocnik
Hateley nie przedłużył kontraktu ze Śląskiem z powodów rodzinnych, chce wrócić do UK.

PiVoSH92 14.05.2016 10:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez inspektor erektor (Post 1439782)
Hateley nie przedłużył kontraktu ze Śląskiem z powodów rodzinnych, chce wrócić do UK.

Hamalainen chciał wrócić do Finlandii... tak tylko mówię.

Revolver 14.05.2016 10:30

Naprawdę nie rozumiem, po co nam skrzydłowy? Obojętnie kogo kupimy, to i tak do 2023 roku na flankach będzie biegał Boguski.

Ogryzek 14.05.2016 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1439789)
Naprawdę nie rozumiem, po co nam skrzydłowy? Obojętnie kogo kupimy, to i tak do 2023 roku na flankach będzie biegał Boguski.

I co najgorsze strzela bramki i ma asysty. No jak ten Boguski może! :-)

nesta 14.05.2016 17:45

W C+ powiedzieli, ze Wisła szuka prywatnego inwestora, ktory pokryje cześć kwoty wykupu Wolskiego.
I ze ten zakup to konieczność jesli chodzi o atrakcyjność marketingowa klubu, jego umiejętności jak bawi sie cała liga.

gypsy 14.05.2016 18:02

No to niech się śpieszą z szukaniem, bo do jutra trzeba się określić. Mam nadzieję, że Wolak zostanie, bo jakość jednak w większości meczów zaperezentował co najmniej wystarczającą. Cóż, najbliższe godziny pokażą, ja trzymam mocno kciuki, bo pozostanie Rafała w klubie daje nadzieję na solidną grę w przyszłym sezonie - oczywiście przy założeniu, że klub się dodatkowo wzmocni na kilku pozycjach.

FraMat 14.05.2016 18:15

Podejrzewam, że będzie jak zwykle:

Dużo nadziei, dużo gadania, bicia piany, a potem... szukamy piłkarza za darmo

domin_czyzyny 14.05.2016 18:23

I zmieniamy trenerow co 5 spotkań. Oczywiście chciałbym się mylić. Potencjał kibicowski pokazał mecz z Zagłębiem,gdzie o coś wreszcir graliśmy i BYŁA NADZIEJA.

ABGwislakABG 14.05.2016 18:39

Nie ma pilkarzy za darmo ;)

Patryko 14.05.2016 18:45

Wykupienie Wolskiego i podpisanie (jakimś cudem) lewego i środkowego obrońcy, którzy z miejsca będą mogli wskoczyć do składu uważam za absolutne minimum.
Dzisiejszy mecz obnażył tragiczny stan naszej obrony (brak sensownych zmienników, schyłkowa forma Głowackiego), bez jego poprawy możemy co najwyżej liczyć na powtórzenie "wyczynu" z kończącego się właśnie sezonu.

RAFi89 14.05.2016 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1439816)
I co najgorsze strzela bramki i ma asysty. No jak ten Boguski może! :-)

Najlepsze jest to że ten Boguski to ma jedne z lepszych statystyk jeśli chodzi o skrzydłowych grających w tej lidze.
Boguski 9 bramek zdobytych w 8 spotkaniach, w tym 7 wygranych i 1 remis. Ale wiadomo, jeden z największych problemów obecnej Wisły.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl