![]() |
ale pazdziernik to ma byc niby wszystko lacznie z zapleczem itd?
|
Od dziś mają być montowane krzesełka ?
|
w tym tygodniu maja zaczac czyli rownie dobrze w piatek..........
|
Cytat:
|
Co to jest 2,5-3cm. Mam nadzieję, że nawiercą porządnie co by po pierwszym meczu z kibicami gości nie powyrywali wszystkich krzesełek.
|
Jozin pocztaj sobie ostatnie parę stron tematu, tu jest wszyściutko napisane. Dowiesz się więcej niż chciałbyś wiedzieć, a jak się nie dowiesz to trzeba będzie poczekać na odpowiedź na interpelację radnego Olszówki (jakieś ponad dwa tygodnie).
|
Cytat:
|
O, jak fajnie przeczytać kogoś, kto pracuje przy naszej świątyni :)).
|
Reklama na siatce to koszt ok. 35zl za metr. Na zasloniecie urzadzen na elewacji potrzeba ok. 2m x 100m = 7000zl.
Czyli jak na tka inwestycje to prawie zadne pieniadze. A jak problem z kasa to nawet sami mozemy sobie to zorganizowac i strzelic tam jakas superfotke lub zdjecia legend Wisly (np. tak jak maja na Emirates tylko od przodu) |
Cytat:
I co na to Polimex? |
Na głównej trybunie moim zdaniem powinni już zrobić coś delikatnego że się tak wyrażę. Biała Gwiazda już jest Wisła 1906 też. Ktoś już jakiś czas temu pokazał tu taki niezły projekt czyli na głównej z czerwonych krzesełek duże W na całą trybunę. Nie mam zdolności graficznych więc żeby zobrazować o czym myślę odwołuje się do Marka Zieńczuka :)http://www.blogi.szkolazklasa.pl/pri...OT_2253252.jpg
|
No nie wiem. Literka W nigdy nie byla jakims symbolem Wisly, ani nie jest z nia jednoznacznie kojarzona. Mysle, ze bez sensu. Przerzucic "1906" ze wschodniej na glowna i git.
|
Cytat:
Jak mamy zamiar to rozwiązać?-Już rozwiązaliśmy.Będzie nas to więcej kosztowało niż zakładaliśmy, ale termin zostanie dotrzymany:-D |
Cytat:
|
Cytat:
|
dlaczego dopiero teraz mamy takiego dobrego informatora na forum? :) znalibyśmy odpowiedzi na tyle pytan :D ja z kolei chcialbym sie dowiedziec jak wyglada sprawa z barierkami bo z tego co widac są one w zastraszająco wolnym tempie montowane, wiadomo kiedy roboty przyspieszą?
|
Powrócę do tematu barierek; dla przypomnienia:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli rzeczywiście nowe trybuny na górze mają rzędy o szerokości 84cm i wysokości 51 cm, nachylenie wynosi ~31,3 st. Czyli nie ma mowy o zbyt dużym nachyleniu. Na Amsterdam ArenA nachylenie górnej części trybun wg przewodnika to 36 stopni, barierek brak. Byłem na samej górze, raczej bałbym się tam skakać, a na naszych meczach jest to częste...o lawinę ludzi raczej nietrudno; już nie mówiąc o tym, że niektórzy nie odważyli się tam wejść... (chociaż wiadomo, że u nas trybuny będą niższe). Neufert też nie podaje żadnych zaleceń do stosowania barierek. Chyba chodzi jedynie o komfort psychiczny widzów. Zastanawiają mnie te przegrody pomiędzy sektorami. Wyraźnie w normie jest napisane: "W jednym sektorze powinny być minimum dwa wyjścia". Nie wiem, czy w końcu będzie możliwe przejście dołem, czy fosa to uniemożliwi, ale na każdy sektor trybun za bramkami przypada jedno womitorium. O żółtych drogach ewakuacyjnych niczego konkretnego nie znalazłem. Mogę się jedynie domyślać, że straż chce oznakowania dróg ewakuacyjnych również na widowni. Ciężko byłoby umieścić tabliczki, więc może zaproponowali coś takiego. W Amsterdamie przejścia oznakowali tak (zdjęcie nieostre, ale widać, o co chodzi): http://images47.fotosik.pl/297/96ec949ba3c49bddm.jpg |
Screen
Niech ktos wrzuci aktualny screen z kamerki na budowana trybune , z gory dzieki
|
Cytat:
Co do pleks na trybunach za bramkami - to tylko wymysł projektanta, a nie jakaś konieczność. Sektory równie dobrze mogliby oddzielić 1m barierką i byłoby znacznie lepiej. Do czasu wybudowania zaplecza wprost trzeba wywalczyć ich demontaż. Cytat:
|
Cytat:
Na dniu otwartym przyglądałem sie konstrukcji pleks i z pomoca zwykłych kluczy, śrubokrętów i 5-6 złotych rączek większosć można samemu rozmontowac. Wystarczy pozwolenie. |
Cytat:
Demontaż to żaden koszt, jak sam napisałeś można to zrobić w kilka osób. |
jak coś to od razu zgłaszam swoje 2 złote rączki ;-)
|
Patrząc na kamerke, wydaje mi się, że teraz juz przyjechały krzesełka?
|
to zle ci sie wydaje
|
Wichar87, a wystarczylo przeczytac posty Kolegi "La Furia Dell' Est", ktore sa zaledwie kilka scrolli do gory... I juz bys wszystko wiedzial :)
|
Wie ktos co w tej chwili przyjeżdża na stadion w tych kontenerach?
|
Cytat:
|
trwają "wykopki", czyżby przygotowania pod obniżanie murawy?
|
prawdopodobnie to tylko wykopki pod rury kanalizacyjne ktore zostaly przywiezione i teraz leza na murawie
|
La Furia Dell' Est, skoro jesteś insiderem, to wiesz może kiedy zacznie się montaż kołowrotów trybuny wschodniej oraz monitoringu tejże trybuny? Trwa już przebudowa ulicy Reymana w deptak?
|
Cytat:
|
La Furia Dell' Est no ale moze masz jakies nieoficjalne informacje dotyczce budowy, pisz wszystko co wiesz...jestesmy wrecz glodni informacji
|
Cytat:
ps. celowo od początku unikam nazwy firmy, bo to nie miejsce na reklamę, ale znając się na tym właśnie sektorze mogę z czystym sumieniem napisać, że za te pieniądze które płaci Polimex, mamy naprawdę bardzo dobrą jakość:-D |
Cytat:
W postach kolegi La Furia Dell' Est nie było słowa na temat żadnych kontenerów, ani nie ma słowa o tym co mają przywozic we wtorek na stadion. Zapewne jest to jakas izolacja czy cos takiego, takie mają przynajmniej podejrzenia na skyscraper, ale tutaj, w tym temacie, niczego o tym nie było, wiec zanim zaczniesz krytykowac i odsyłac do innych postow to sam je przeczytaj. |
A napisz La furia, czy ten model krzeselek ze stadionu Legii jest o wiele droższy?
|
Są już prowadzone jakieś prace na sektorze D ??
|
za zachodnia rozstawia sie powoli dzwig do przenoszenia miedzy innymi ciezkich elemetow dachu
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri..._dzwig//37266/
ta dziura to jakaś paranoja. podobnie jak te wszystkie u góry narożników. |
Co w końcu z tym sektorem gości? Jest szansa że go jednak przeniosą tam gdzie był do tej pory? I dlaczego liczba miejsca dla gości jest tak duża 2 tys.? Dojdą do tego sektory buforowe to nasz stadion zmniejszy się o 3 tys.:/ Mam nadzieję że jednak ktoś tam myśli o tym w klubie.
|
Cytat:
32tys.-3tys.=29tys. gdybyśmy tyle miejsc zapełniali chociaż w 4,5 meczach sezonu to będzie dobrze, więc nie narzekaj. pomyśl sobie, gdybyś chciał jechać na wyjazd do Poznania i byłoby tam w sektorze gości 2000 miejsc, a Ty byś się zgłosił jako 2001, to co, też byś mówił po co taki duży sektor gości robią? dzięki temu nas czekają tylko lepsze mecze kibicowsko. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl