Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

FraMat 03.05.2010 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 892820)
dla mnie to co napisał Framat nie jest bez sensu, ale gdyby raczył rozwinąć
Bo może źle to odebrałem.

a co tu rozwijać...?
w kwietniu piłkarze Wisły osiągnęli niezły wynik: 3 zwycięstwa, 1 remis.
Z Koroną wiec można było odpuścić.
Bo być może dla kopaczy nie liczy się MP tylko realizowanie zadań miesięcznych?
O to bylo moje pytanie.
Za poprzednie MP kasa zostala ponoć zamrożona
Więc czy jest sens zabiegać o następne skoro i tak nie ma za to dodatkowej kasy?

Oczywiście to tylko podejrzenia rozgoryczonego kibica...
Jeśli popełniam błąd a piłkarze grają nie dla kasy ale dla chwały klubu to przepraszam

bbbnba 03.05.2010 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 892888)
Nie wiem jak Potejtoł, ale u nas to chyba juz lepiej w ogole nie wejsc i podziekowac wszystkim po 4 miejscu, niz kolejny rok wysluchiwac paru osob decyzyjnych, ze 2-3 miejsce jest ok.

Tak przegladam opinie legionistow i przyznam, ze zazdroszcze obecnej sytuacji, bo cokolwiek wydarzy sie na Legii i tak bedzie dobrze:
- mistrzostwo = fiesta, polepszenie i tak pokaznych statystyk
- 2/3 = puchary, pozytywnie
- 4 = dobrze, klapa finansowa dla iti, moze zniecheca sie i odpuszcza ;)

Acima 04.05.2010 18:59

http://goool.pl/ekstraklasa/2033-pes...thinaikos.html

Czyżby koniec Lecha?

OPTIMUS_(konto_usunięte) 04.05.2010 19:15

Dzięki wygranej Pogoni w pucharze Ruch będzie bardziej zdeterminowany w meczu z Lechem więc to jest jakis plus na nas. ;)

0 22 04.05.2010 19:27

Jest tez minus, bo przynajmniej w założeniach Legia powinna byc bardziej zdeterminowana w meczu z Wami.

P.S. SKLW załatwiło, że od przyszłego sezonu wraca oficjalnie prawdziwy herb - czego i Wam kiedyś życzę.

Zbychu 04.05.2010 21:08

To co koniec strajku i wracacie na nowy stadion Legii o jakim marzy Strajlau i spółka?

flamengista 04.05.2010 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acima (Post 893139)

Portal żaden. W dodatku Panathinaikos to jednak mogą być zbyt wysokie progi. Inna sprawa, że za 400 tys. € mogą zaryzykować, bo to dla nich żadne pieniądze.

Z tego wszystkiego zdziwiła mnie informacja o wieku Peszki. 25 lat, a mówiono że to "młody zawodnik". Jaki młody, stary koń i to ostatni gwizdek by próbować sił na Zachodzie.

Ale że koniec Lecha, to prawda. Tyle że on nastąpił w 2006 roku (ile razy można przypominać).

0 22 04.05.2010 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zbychu (Post 893203)
To co koniec strajku i wracacie na nowy stadion Legii o jakim marzy Strajlau i spółka?

Nie. To był jeden z wielu, wieeelu punktów. Po prostu wygrana w tym szczególnie cieszy. :)

Jaroo1 04.05.2010 21:36

Co do Ruchu i optymizmu zwiazanego z odpadnieciem z PP. Niby beda bardziej zdeterminowani na lige ale... zostały trzy kolejki, scisk w czubie tabeli zajebisty i wyniki nie do przewidzenia. Jesli juz chcemy cos zakladac to mozemy pobawic sie w przewidywanie a z tego przewidywania wnikac moze rowniez cos takiego:
w piatek Ruch wygrywa z Jaga w Białymstoku
w sobote rozumiem ze pragniemy zwyciestwa z Legia czy chociazby tego jednego punkciku. Zalozmy ze nawet w meczu z nami Legia zdobywa 1 pkt. I tak w tym momencie przed meczem z Lechem Ruch ucieka Legii na 4 pkt. Jesli beda chcieli zajc 2 miejsce to z Lechem moga gryzc trawe jesli zas zadowola sie 3 miejscem to nawet moga mecz z Lechem odpuscic. A do tego moga byc juz zajechani fizycznie w tym meczu z Lechem bo przeciez to bedzie ich kolejny mecz rozgrywany co kilka dni...
Wiec apeluje do kazdego zeby zbytnio sie nie podniecac. Scenariuszy jest tyle ze nie sposob ustalic jednego w miare wiarygodnego ;/ Nie ma sie co podniecac ze Ruch sie skupi na lidze bo jak pokazalem to i mozliwe jest ze w meczu z Lechem moga odpuscic albo zwyczajnie nie starczy im sił ;) Szczescie we wszystkim jedynie takie ze liga znow bedzie grała co 3 dni wiec nawet nie bedzie czasu na rozmyslanie tylko od meczu do meczu, od emocji do emocji i za kilka dni poznamy koncowe rozstrzygniecia!

harthausen 05.05.2010 05:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 893231)
Co do Ruchu i optymizmu zwiazanego z odpadnieciem z PP. Niby beda bardziej zdeterminowani na lige ale... zostały trzy kolejki, scisk w czubie tabeli zajebisty i wyniki nie do przewidzenia. Jesli juz chcemy cos zakladac to mozemy pobawic sie w przewidywanie a z tego przewidywania wnikac moze rowniez cos takiego:
w piatek Ruch wygrywa z Jaga w Białymstoku
w sobote rozumiem ze pragniemy zwyciestwa z Legia czy chociazby tego jednego punkciku. Zalozmy ze nawet w meczu z nami Legia zdobywa 1 pkt. I tak w tym momencie przed meczem z Lechem Ruch ucieka Legii na 4 pkt. Jesli beda chcieli zajc 2 miejsce to z Lechem moga gryzc trawe jesli zas zadowola sie 3 miejscem to nawet moga mecz z Lechem odpuscic. A do tego moga byc juz zajechani fizycznie w tym meczu z Lechem bo przeciez to bedzie ich kolejny mecz rozgrywany co kilka dni...
Wiec apeluje do kazdego zeby zbytnio sie nie podniecac. Scenariuszy jest tyle ze nie sposob ustalic jednego w miare wiarygodnego ;/ Nie ma sie co podniecac ze Ruch sie skupi na lidze bo jak pokazalem to i mozliwe jest ze w meczu z Lechem moga odpuscic albo zwyczajnie nie starczy im sił ;) Szczescie we wszystkim jedynie takie ze liga znow bedzie grała co 3 dni wiec nawet nie bedzie czasu na rozmyslanie tylko od meczu do meczu, od emocji do emocji i za kilka dni poznamy koncowe rozstrzygniecia!

święte słowa. Jest tylko jeden dobry scenariusz na najbliższą kolejkę - wygrać w Warszawie. W ten sposób dajemy szansę Ruchowi, by zachciało mu się z Lechem powalczyć, bo trzecie miejsce minimum realne było.
Remis może i coś tam da i niejeden spekulant udowodni, że to świetny wynik. Z czym ciężko będzie się nie zgodzić - wynik znakomity. Dla poznaniaków.

Zbychu 06.05.2010 14:54

Gdzieś przeczytałem opinie iż Legia powinna awansować do europejskich pucharów gdyż w przecwinym razie straci(a raczej nie uzyska) milionów złotych za gre w europie.W takim razie pytami się - czy biorąc pod uwage słaby skład drużyny,niskie rozstawienie w rankingu jest szans na owe "miliony" za gre w pucharach biorąc pod uwage że przygoda skończy się prawdopodobnie po rozegraniu kilku meczu z drużynami egzotycznymi iż nawet telewizja nie zdecyduje się na transmisje? Skąd i od kogo w takim razie Legia dostanie te "miliony"?

tofik 06.05.2010 18:40

Leniwe łajzy. Gdyby zawsze wszystkie drużyny grały tak, jak z nożem na gardle, to tę ligę oglądałoby się zdecydowanie lepiej :)

Jaroo1 06.05.2010 18:53

dokladnie. Ja juz od jakiegos czasu twierdze ze to nie sa kaleki i az takie slabiaki pilkarze w polskiej lidze to straszne nygusy i lenie. Oby jak najmniej sie narobic a zarobic. Przeciez nawet jakby nie umieli grac to ambicja i wola walki, po prostu zapierdalaniem na boisku tez moga wiele ciekawego zaprezentowac. Napewno lepiej ogladac mecz walki niz mecze w ktorych nygusy sobie graja na stojaco

Maciuś 06.05.2010 19:18

Jakim cudem ostatni zespol w tabeli Arka sprowadzila lepszego napastnika (Bamba) niz mistrz Polski (Hristov)?

JacaTS 06.05.2010 19:21

Sam sobie odpowiedziales. Cudem.

grzesiek632 06.05.2010 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 893883)
Jakim cudem ostatni zespol w tabeli Arka sprowadzila lepszego napastnika (Bamba) niz mistrz Polski (Hristov)?

Takim cudem że mieli fuksa w łapance. Bo i Hristov z łapanki i Tshibamba.. raz my mamy szczęscie ( Ba, Diaz ) raz rywale.. ot cała strategia transferowa w polskiej lidze.

harthausen 06.05.2010 19:26

jedna z najciekawszych końcówek rundy jakie pamiętam.
Do spadku od 8 miejsca w dół zagrożeni, na mistrza szanse ma nadal 4 zespoły.
Tylko Bełchatów , Lechia i Bytom o nic grają, Arka ciągle wypycha głowę nad powierzchnię wody.
Mecz niezły, choć nie wierzyłem , żeby GKS dociągnął remis do końca. To byłoby wbrew naturze :D

sq 06.05.2010 20:15

Rzecznik dyscyplinarny PZPN zbada okoliczności spotkania Lechia - Piast
http://www.90minut.pl/news/122/news1...a---Piast.html
Cytat:

Komisja Ligi Ekstraklasy SA zwróciła się do rzecznika dyscyplinarnego PZPN o zbadanie okoliczności sobotniego spotkania Lechia Gdańsk - Piast Gliwice. Spotkanie to wygrał walczący o utrzymanie Piast Gliwice.

Komisja Ligi powołuje się m.in. na decyzję bukmacherów, którzy wycofali mecz ze swojej oferty. Przed 27. kolejką Lechia była już pewna utrzymania, natomiast Piast walczy o uniknięcie spadku. Przed rokiem sytuacja była odwrotna - w ostatniej kolejce zajmujący bezpieczne miejsce w tabeli Piast przegrał u siebie z Lechią 0-2, dzięki czemu zespół z Gdańska nie spadł do I ligi.

- Ja tego meczu nie widziałem. Rozmawiałem jednak z trenerem oraz członkami zarządu i nikt nie miał żadnych zastrzeżeń co do sportowego przebiegu tego spotkania. Lechia gra po prostu ostatnio bardzo nierówno - powiedział właściciel większościowego pakietu akcji Lechii Andrzej Kuchar.
Komisja Ligi anulowała żółtą kartkę Michała Zielińskiego
http://www.90minut.pl/news/122/news1...linskiego.html
Cytat:

Na dzisiejszym posiedzeniu Komisja Ligi Ekstraklasy po zapoznaniu się z zapisem wideo uznała, że żółta kartka Michała Zielińskiego pokazana w 90. minucie meczu 27. kolejki Wisła Kraków - Korona Kielce nie będzie wliczana do rejestru napomnień.

OPTIMUS_(konto_usunięte) 06.05.2010 20:18

Kto jak kto ale do sprawdzania takich meczy to PZPN powinien być ostatnia instytucją z możliwych ;]

sq 06.05.2010 20:23

mnie ciekawi jak niby to będą sprawdzać... zapisy video? bezsens...

tofik 06.05.2010 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 893887)
Takim cudem że mieli fuksa w łapance. Bo i Hristov z łapanki i Tshibamba.. raz my mamy szczęscie ( Ba, Diaz ) raz rywale.. ot cała strategia transferowa w polskiej lidze.

Pocieszajcie się dalej. Nawet Odra lepsze transfery robi :)
To oczywiście żart. A poważnie, to wydaje mi się, że w takiej Arce czy Odrze każdy gracz co wie jak prosto kopnąć będzie królem. A u nas to już nie takie proste jest, bo my potrzebujemy kogos darmowego, ale poziom wyżej z umiejętnościami. Dlatego tak wiele wpadek, bo tacy to tylko w Erze :)

1q2 06.05.2010 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zbychu (Post 893794)
Skąd i od kogo w takim razie Legia dostanie te "miliony"?

Zapiszą sobie je na papierze jak my ostatnio :lol:

Ja jestem ciekaw czy dwa kaszaloty pójdą na noże czy też sprezentują sobie remis bo porażka w tym meczu czy koruptora z Krakowa czy Groklina z Warszawy, stawia pod ścianą.

Jedni mają te 30 punktów ale przed nimi derby i najpewniej mecz o wszystko(dla Piasta) w Gliwicach - przy porażce z Groklinem jest duża szansa że z tymi 30 pktami zostaną a to może oznaczać 2 ligę.1 punkt daje im najpewniej utrzymanie.

Groklin jest w gorszej sytuacji ale ten 1 punkcik też ich powinien uratować szczególnie że później grają z już wakacyjną Polonią Bytom

Wojtas 06.05.2010 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 893951)
Pocieszajcie się dalej. Nawet Odra lepsze transfery robi :)
To oczywiście żart. A poważnie, to wydaje mi się, że w takiej Arce czy Odrze każdy gracz co wie jak prosto kopnąć będzie królem. A u nas to już nie takie proste jest, bo my potrzebujemy kogos darmowego, ale poziom wyżej z umiejętnościami. Dlatego tak wiele wpadek, bo tacy to tylko w Erze :)

Ja sam nie wiem Tofik czy ludzi darmowych mozna segregowac na umiejtnosci.

Cos jednak sprawilo ze sa darmowi ,cos to jednak oznacza.

Jak dla mnie tego typu goscie po w naszym klubie powinni byc sprowadzani jako rezerowi rezerowych napastnikow a nie jako ludziwe ktorzy maja wejsc i grac w druzynie Mistrza Polski.

jest to droga ,a raczej typ polityki ktora nigdzie nas nie prowadzi ,wrecz przeciwnie poziom sportowy tej druzyny iidzie co rok w doł.

arti 07.05.2010 07:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 893979)
Ja sam nie wiem Tofik czy ludzi darmowych mozna segregowac na umiejtnosci.
Cos jednak sprawilo ze sa darmowi ,cos to jednak oznacza.
Jak dla mnie tego typu goscie po w naszym klubie powinni byc sprowadzani jako rezerowi rezerowych napastnikow a nie jako ludziwe ktorzy maja wejsc i grac w druzynie Mistrza Polski.
jest to droga ,a raczej typ polityki ktora nigdzie nas nie prowadzi ,wrecz przeciwnie poziom sportowy tej druzyny iidzie co rok w doł.

Nie można? Np. Beto czy Juszczyk vs Ba czy Marcelo. Liczy się jak grajek gra, a nie ile kosztował.
A od strony kosztowej to jaka jest różnica w dłuższym okresie niż 1 sezon między Gargułą, który jest "darmowy" ale kosi np.350 tys euro rocznie, a grajkiem, który kosztował 200 tys. euro i ma kontrakt 200tys? To obserwacja i duży zasób informacji o graczu jest kluczem, który daje szanse na dobry wybór i minimalizuje ryzyko pomyłki w wyborze zawodnika.

A co do meritum - Pejsy vs Polonia (x-?) czy Lubin vs Odra (x2-?) to będą ciekawe mecze w tej kolejce z pkt. widzenia utrzymania.
Ara wczoraj zgodnie z planem tylko, że moim zdaniem nic im to nie da bo są za ciency, wciąż mają najmniej punktów i w bezpośrednich meczach polegną. Kto drugi?

Marszałek 07.05.2010 10:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 893887)
Tshibamba.. raz my mamy szczęscie ( Ba, Diaz ) raz rywale.. ot cała strategia transferowa w polskiej lidze.

Ale skoro już jest u nas na w lidze to uważam,że trzeba by go przygarnąc. Dobrze się gość prezentuje. Silny,zwrotny,technika jako taka,średnia ligowa w tym względzie. Myślący na boisku. Przydałby siędo wali w polu karnym. Moznaby go pozyskać,że tak ladnie się wyraże.

bbbnba 07.05.2010 10:52

Czy analiza skladu Wisly kolejny raz musi przewijac sie w watku o ekstraklasie? Nie to, zebym mial cos przeciwko dyskusji, bo czasem wpadne na podforum "Wisla Krakow" i poczytam o tym, co dzieje sie z waszym klubem, ale zawsze wydawalo mi sie, ze ten topik przeznaczony jest na dyskusje "okolo-ligowe".

arti 07.05.2010 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bbbnba (Post 894110)
Czy analiza skladu Wisly kolejny raz musi przewijac sie w watku o ekstraklasie? Nie to, zebym mial cos przeciwko dyskusji, bo czasem wpadne na podforum "Wisla Krakow" i poczytam o tym, co dzieje sie z waszym klubem, ale zawsze wydawalo mi sie, ze ten topik przeznaczony jest na dyskusje "okolo-ligowe".

To zainauguruj jakiś wątek okołoligowej dyskusji zamiast kwękać:)

Marszałek 07.05.2010 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 894119)
To zainauguruj jakiś wątek okołoligowej dyskusji zamiast kwękać:)

Może ja zacznę. Dawno nikogo do Wrocławia nie wieźli:).

szprotson 07.05.2010 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bbbnba (Post 894110)

no i nic sie nie zmienie

Ciekawe ile Arke wyniósł wczorajszy mecz...

gigant 07.05.2010 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 894170)
Ciekawe ile Arke wyniósł wczorajszy mecz...

Teraz za gotówkę takich rzeczy się nie załatwia. Wymiana barterowa, więc jesli Arka się utrzyma w ekstraklasie, odda punkty w następnych rozgrywkach lub Cziułała czy jak mu tam pojdzie do Bełchatowa po odejściu Nowaka.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl