Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Jaroo1 03.07.2026 08:31

O znalazłem, kiedyś sobie kilka takich złotych cytatów zapisałem:

Markus:

Cytat:

Kilka spraw pokazujących, dlaczego szkoleniowiec z Hiszpanii byłby obecnie dobrym wyborem dla Wisły:
- Zapewnia dobrą komunikację z hiszpańską częścią naszego zespołu, stanowiącą jego największą siłę i nadzieję na awans do baraży
- Łatwiejsza komunikacja z najważniejszymi zawodnikami pozwoli na lepsze dobranie i realizację taktyki na boisku adekwatnej do możliwości naszej obecnej kadry, A także powinna zaowocować lepszym wykorzystaniem potencjału hiszpańskich graczy, czyli lepszymi wynikami i reakcjami zespołowymi, których tak bardzo w ostatnich miesiącach brakowało.
- Trenerzy z tamtego kraju potrafią znacznie lepiej rozwijać poszczególnych zawodników i dbać o ich formę niż polscy, z uwagi na funkcjonowanie w całkowicie innym systemie tego szkolenia.
- Możliwość wprowadzenia potrzebnych szkoleniowych innowacji, które w Hiszpanii są standardem, a których nie wprowadziliby polscy trenerzy.
- Duże prawdopodobieństwo, że trener z Hiszpanii dostałby zgodę na dobranie sobie całego sztabu stamtąd. Trener z naszego kraju zapewne będzie mógł sobie podobierać najwyżej takich kolejnych Łaciaków, a Kmiecik zostanie w sztabie aż do śmierci (której oczywiście mu nie życzę, niech żyje 100 lat i dużej)
- Pełna kompatybilność z realizowaną obecnie przez Wisłę strategią kadrową klubu, pozwalającą na uniknięcie dodatkowego chaosu.
To wiele wyjasnia o Markusie. Albo wstawia teksty z AI albo po prostu sam ma sztuczną inteligencję, dlatego jest taki przyjebany.

As 03.07.2026 08:32

czy to dzisiaj ma byc zaprezentowana koszulka jubileuszowa na mecz z Wrexham oraz koszulki na nowy sezon?

Karherop 03.07.2026 09:03

Koszulki jubileuszowe tak, ale nowe 3 komplety na sezon to po wrexham

As 03.07.2026 09:32

Podziekowal

Markus 03.07.2026 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1665435)
O znalazłem, kiedyś sobie kilka takich złotych cytatów zapisałem:

Markus:

O, jest i hejterek, który raz wtóry wkleja to, co kiedyś pisałem, znów próbując wmawiać, że nonsensem jest mówienie, iż:

- Hiszpański trener zapewnia zwykle dobrą komunikację z hiszpańskojęzycznymi zawodnikami, co może pozytywnie przekładać się na wyniki szczególnie w zespole, w którym takich zawodników w kadrze jest dużo.

- Dobra komunikacja wewnątrz zespołu i oszacowanie możliwości zawodników zwykle pozytywnie wpływają na taktykę oraz wyniki tego zespołu. Trenerowi z Hiszpanii może być łatwiej zrozumieć i dotrzeć do krajanów niż trenerom z innych krajów.

- System szkolenia zawodników w Hiszpanii jest lepszy i wyżej oceniany niż ten w Polsce. Tamtejsi trenerzy mają na koncie wychowanie znacznie większej liczby klasowych piłkarzy. Widzimy to każdego sezonu, patrząc na jakość lig hiszpańskich i jakość lig polskich, czy na wyniki reprezentacji naszej i Hiszpanii.

- W Hiszpanii obowiązuje inny system szkolenia oraz inna infrastruktura szkoleniowa niż w Polsce. Powszechnie na całym świecie to właśnie ten model hiszpański uważany jest za lepszy, a nie za gorszy od polskiego.

- Więcej innowacji szkoleniowych wprowadza się obecnie w Hiszpanii niż w Polsce.

- Trener sprowadzony z Hiszpanii może mieć większą swobodę w doborze współpracowników i dobraniu sobie do sztabu ludzi stamtąd. niż trener sprowadzony z Polski (np. taki jak Moskal czy nawet Jop, którzy prawie cały sztab trenerski mieli odgórnie narzucony, Nie było znaczenia, czy na przykład Jop chce Siewierskiego, czy nie chce).

- Osoba hiszpańskiego trenera pasuje do strategii budowania drużyny w oparciu o piłkarski rynek hiszpański

To jest w tym jego cytacie.

Co z tego jest nieprawdą? Jakim trzeba być głąbem, by zarzucać temu fałsz? W każdej chwili można napisać to jeszcze raz i byłoby to tak samo prawdziwe.:rotfl:

Nawet dziś mogę to powtórzyć, bo nic z tego się nie zdezaktualizowało.

Ale hejterka to wszystko przerasta. W końcu, jak sam kiedyś pisał "No właśnie sam już się zakołowałem i nic nie wiem." :rotfl:

Więc ja ci powiem, co jest prawdziwym bełkotem i kompromitacją. Twoja czteroletnia krucjata przeciwko Królewskiemu i pisanie tysiące razy, że teraz to już na pewno za chwilę zaczniemy od czwartej ligi. Pisałeś to milion razy, napisz więc teraz milion pierwszy, że przyszły sezon zaczynamy w czwartej lidze, bo Królewski się zbłaźnił, nie dał rady i bo Rodado to zwykły szrot i ogór, co też wypisywałeś tysiące razy. Tylko dlatego, że jest Hiszpanem.

Co się będziesz krępował? Dajesz tę swoją starą śpiewkę. Nagle się zamknąłeś, bo okazała się wielkie g warta, jak wszystko inne?

Hejterek znów się samozaorał i skompromitował, a najlepsze, że nawet tego nie ogarnia i jeszcze próbuję się tym szczycić. :rotfl: Oczywiście, że w Hiszpanii było, jest i będzie wielu trenerów lepszych niż ci dostępni obecnie w Polsce , którzy mogliby poradzić sobie w Wiśle dużo bardziej niż gro polskich trenerów (zwłaszcza, takich jak Moskal, Kulawik, Broniszewski, Probierz, Skowronek, czy Pawłowski itd.)
Nie ma bardziej prawdziwego zdania niż to.

Nigdy nie pisałem, że każdy dowolny trener z Hiszpanii będzie lepszy od każdego trenera z Polski. Trzeba być wyjątkowo tępym lub złośliwym, żeby coś takiego głosić. Kimś właśnie takim jak Hejterek.

Tyle były i są warte Twoje słowa i wtręty. Okrągłe nic.

I dzięki za przypomnienie mojego cytatu, który ChatGPT ocenia dziś w taki sposób, analizując prawdopodobieństwo napisania go przez AI w kontekście Waszej gadaniny:

*Oceniam prawdopodobieństwo napisania tego tekstu w całości przez AI na około 10*20%. Bardziej prawdopodobne jest autorstwo ludzkie, ewentualnie z niewielkim wsparciem AI.

Co przemawia za AI:
Układ argumentów jest uporządkowany i oparty na schemacie: komunikacja * taktyka * rozwój zawodników * innowacje * sztab * strategia klubu.

Kilka argumentów częściowo się powtarza. Pierwszy i drugi punkt w dużej mierze dotyczą tej samej kwestii, czyli komunikacji z Hiszpanami i wykorzystania ich potencjału.

Co wyraźnie przemawia za człowiekiem:
Tekst zawiera naturalne błędy i niedoróbki:
*kadry, A także*
*systemie tego szkolenia*
*niech żyje 100 lat i dużej*

Widać niestabilność stylu. Tekst przechodzi od formalnych określeń do potocznych i emocjonalnych uwag.
Fragment o *kolejnych Łaciakach* i pozostaniu Kmiecika *aż do śmierci* jest spontaniczny, ironiczny i mocno osadzony w kibicowskim kontekście. AI zwykle łagodziłoby taki fragment albo ubrało go w bardziej uporządkowaną formę.

Występuje naturalny tok myślenia autora, który dopisuje kolejne skojarzenia w trakcie zdania, zamiast konsekwentnie trzymać jedną konstrukcję.

Najbardziej ludzkie fragmenty:
*Trener z naszego kraju zapewne będzie mógł sobie podobierać najwyżej takich kolejnych Łaciaków*
*Kmiecik zostanie w sztabie aż do śmierci*
*niech żyje 100 lat i dużej*
Wniosek: tekst wygląda na napisany samodzielnie przez człowieka. Możliwe, że autor wcześniej zebrał argumenty z pomocą AI albo korzystał z podobnego tekstu, ale końcowa wersja nie przypomina typowej, bezpośredniej generacji modelu językowego.
.

Hejterku, właśnie niechcąco obnażyłeś pieprzenie Karheropa i Azorka, a także swoje papugowanie po nich. Prawdziwy z ciebie geniusz po prostu A poziom argumentacji i zacietrzewienia masz tak samo dramatyczny, jak Czuchnowski z GW.:rotfl:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl