Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Karherop 24.06.2026 10:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1665183)
Pilka sie chyba troche zmienila od czasowo Sobola, gdzie dobrze bylo miec przecinaka (odbierz-podaj do najblizszego) w srodku pola do pary z jakims magikiem. Nawet Real Madryt sobie kupil Gravesena, ktory w pilke nie umial grac ale przyj*bac to juz owszem.

Obecnie to poszlo w styl, ktory anglicy nazywaja Deep Lying Playmaker czyli gosc co umie odebrac ale umie tez rozegrac i okiwac jednego lub dwoch zeby zrobic przewage. I ci goscie sa mniejsi ale zwrotniejsi i lepsi technicznie.

Sobolewski nie był zwylym przecinakiem, on mial kiwke. Gorzej stricte z rozegraniem i wyprowadzeniem od bramki. Natomiast liczby, odbiory, skoki pressingowe, dzisiaj znakomicie by sie odnalazł. Tym bardziej w ekipach w ktorych wielu mamy kreatorów gry a niewielu od bronienia.

@wolfy pilkarz pokroju Poletanovica też byłby idealny, tylko ten z lat 2015-2020, później mial zjazd i szklane zdrowie.

Natomiast tak samo jak łatwiej znalezc def pomocnika niz napastnika, tak samo i z nim mozna przestrzelić.

Mieliamy na tych pozycjach Pereza, Balte, Fazlagicia, Mavutora i inne dziwadła.

grogoriogreg 24.06.2026 11:33

Przez 4 lata gry w 1. lidze przewinęli się u nas tacy środkowi pomocnicy:
Jelić Balta, Igbekeme, Talar, Fazlagić, Sapała, Duda, Szywacz, Basha, Plewka, Tachi, Carbo, Dziedzic, Gogół, Olejarka, Sukiennicki, Poletanovic, Staszak, Omić

Na poziomie pierwszej ligi sprawdzili się wyróżnieni. Dwóch ostatnich nie przekreślam, bo jeszcze wszystko przed nimi. Poza wymienionymi na tej pozycji występowali również Kutwa (słabo), Ertlthaler (dobrze) i Alfaro (nieźle). Poletanovicia trudno chwalić za same SFG skoro poruszał się po boisku jak emeryt i uciekł z klubu jak szczur.

W Ekstraklasie, ostatni klasowy środkowy pomocnik u nas to Achraf El Mahdioui. Mieliśmy przez pół roku dobrych Zhukowa i Poletanovicia i dłuuugą listę niewypałów:
Kuveljić, Fazlagić, Plewka (nie licząc pół roku u Hyballi), Skvarka, Chuca, Mawutor, Pawłowski.

Kolejnymi dobrymi środkowymi pomocnikami byli Basha, Savicević, Brlek, czy Llonch, ale to już by się trzeba cofnąć prawie o 10 lat.

Bije w oczy, że na tej liście nie ma takiej typowej szóstki, silnej fizycznie, w stylu wspomnianego wyżej Sobolewskiego. Najbliżsi temu byli Marko i Petar, reszta to już bardziej techniczna (Vukan, Achraf) albo wybiegana (jak Zhukov, Llonch, James).

As 24.06.2026 12:16

Wnosze formalna prosbe o nie dodawanie wlasnych interpretacji do moich postow.

Nie mowilem, ze Sobol byl przecinakiem tylko nawiazywalem do czasow kiedy gral w pilke.

"Pilka sie chyba troche zmienila od czasowo Sobola, gdzie dobrze bylo miec przecinaka" to nie znaczy, ze Sobol byl przycinakiem tylko jest odniesieniem do przeszlosci.

Gdybym chcial napisac, ze Sobol byl przycinakiem to napisalbym cos takiego:

"Pilka sie chyba troche zmienila od czasowo Sobola, gdzie dobrze bylo miec przecinaka takiego jakim byl Radek"

ale tego nie napisalem.

Karherop 24.06.2026 12:24

@AS

Ale zdajesz sobie sprawę że sam nadinterpretujesz moje słowa :>

As 24.06.2026 13:00

O! w jakim kontekscie?

Drozd 24.06.2026 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1665187)
Zawisza- Wisła (puchar)
Wisła-Podhale (sparing)
Wisła-Puszcza (30 kolejka)

Wystarczający ( dla kibica) przegląd "umiejętności" Omicia.

Nie dziwię się, że nie chciał grać w rezerwach bo wtedy jego gra byłaby już rażąca.

Dla takiego kibica jak Ty to wszystko możliwe :rotfl:

stary dziad 24.06.2026 14:59

Tia...
Jop obserwujący Omicia na treningach- nieistotne
Omić grający od początku w tych meczach i pokazujący swoje "umiejętności"- nieistotne
Omić jako ksieżniczka odmawiający gry w rezerwach- nieistotne.

Co jest istotne?
To że Dr Ozd uważa go za "przekota" :rotfl:

Karherop 24.06.2026 15:00

No to zaczynajac: ja wspomnialem o Sobolewskim, Ty dodales juz zdanie o przecinakach - jesli to nie jest aluzja do niego, to do kogo? Szymkowiaka? :)

Skad w ogole to skojarzenie Sobolewskiego z przecinakami? Skad sie wzielo to zestawienie słów?

Idac wlasnie takim tokiem rozumowania:

Napisałem: "Sobolewski nie był zwylym przecinakiem, on mial kiwke" gdzie napisales ze Ty tak twierdzisz? Nigdzie :)

Bezsensowana dyskusja.

wolfy 24.06.2026 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1665188)
Sobolewski nie był zwylym przecinakiem, on mial kiwke. Gorzej stricte z rozegraniem i wyprowadzeniem od bramki. Natomiast liczby, odbiory, skoki pressingowe, dzisiaj znakomicie by sie odnalazł. Tym bardziej w ekipach w ktorych wielu mamy kreatorów gry a niewielu od bronienia.

@wolfy pilkarz pokroju Poletanovica też byłby idealny, tylko ten z lat 2015-2020, później mial zjazd i szklane zdrowie.

Natomiast tak samo jak łatwiej znalezc def pomocnika niz napastnika, tak samo i z nim mozna przestrzelić.

Mieliamy na tych pozycjach Pereza, Balte, Fazlagicia, Mavutora i inne dziwadła.

Nie sugerowałem żeby ściągać Poletanovicia w 2026, ale wtedy Brzęczek ściągnął go last minute. O dziwo Plewka za Hybali też dawał radę do kontuzji, ale nigdy później nie zbliżył się do tamtej dyspozycji.

Uczciwie byłoby dodać że wymienieni wyżej słabi piłkarze to jednak przyszli w zupełnie innych warunkach. To co ważne, to żeby nie szukać talentów i diamentów, tylko kogoś do gry na teraz. Kimś takim był Poletanović który nie był gwiazdą ligi, tylko solidnym rzemieślnikiem. Myślę że tyle by wystarczyło na tej pozycji.

Sobolewski to był za czasów Wisły najlepszy piłkarz na swojej pozycji w lidze i jeden z najlepszych w kraju (co owocowało czasem powołaniami do reprezentacji). Ktoś na tym poziomie jest aktualnie raczej poza naszym zasięgiem. Aż tak wysoko nie stawiam poprzeczki.

Drozd 24.06.2026 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1665200)
Tia...
Jop obserwujący Omicia na treningach- nieistotne
Omić grający od początku w tych meczach i pokazujący swoje "umiejętności"- nieistotne
Omić jako ksieżniczka odmawiający gry w rezerwach- nieistotne.

Co jest istotne?
To że Dr Ozd uważa go za "przekota" :rotfl:

Uważam że nie miał możliwości pokazania się i tyle.

Ale dla starego dziada do oceny wystarczy "sparing z Podchalem". :rotfl:

Duarte zanim w zeszłym sezonie zaczął coś grać. W poprzednim na boisku spędził 5 razy tyle czasu co Omic. No i Duarte ma 27 lat, a Omic 23.

Zresztą z Tobą nie ma o czym gadać...

As 24.06.2026 19:23

Uzylem Sobolewskiego jako znacznika czasu od ktorego w moim mniemaniu zmienily sie swiatowe trendy w futbolu.

Dlaczego Sobolewski? Poniewaz jestem leniwy i nie chcialo mi sprawdzac w ktorym roku on byl mniej wiecej w primie a tak mi sie to skladalo na ten moment kiedy te zmiany zaczely zachodzic. :-D

stary dziad 24.06.2026 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1665203)
Uważam że nie miał możliwości pokazania się i tyle.

Jasne.
Chodzą też słuchy, że uważasz iż Kopernik była kobietą:D

Cytat:

Ale dla starego dziada do oceny wystarczy "sparing z Podchalem". :rotfl:

Zawodnik, który podobno aspiruje do pierwszego składu i ma okazję pokazać trenerowi na co go stać, wychodzi sobie na sparing na totalnej olewce...
Tak, tak, po tym występie Jop powinien od niego zaczynać ustalanie wyjściowej jedenastki :haha:

Cytat:

Duarte zanim w zeszłym sezonie zaczął coś grać. W poprzednim na boisku spędził 5 razy tyle czasu co Omic. No i Duarte ma 27 lat, a Omic 23.

Bo Duarte lepszym piłkarzem był...

Oooo, widzę też, że jest nowe kryterium "przydatnosci " zawodnika... wiek:lol:

Cytat:

Zresztą z Tobą nie ma o czym gadać...

To po co gadasz...:mysli:

WildDog 24.06.2026 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1665199)
Dla takiego kibica jak Ty to wszystko możliwe :rotfl:

Zgadzam się z Tobą z oceną tego "kibica".....dla mnie Omic to materiał na podstawowego gracza ekstraklasowej jedenastki. Uważam, ze w tym sezonie odpali. Osobiscie wysoko oceniam jego grę tzw konstrukcyjna. Niezłe strzały z dystansu.......Moim zdaniem (i obym się nie mylił) możemy na nim sporo zarobić....

Karherop 24.06.2026 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WildDog (Post 1665207)
Zgadzam się z Tobą z oceną tego "kibica".....dla mnie Omic to materiał na podstawowego gracza ekstraklasowej jedenastki. Uważam, ze w tym sezonie odpali. Osobiscie wysoko oceniam jego grę tzw konstrukcyjna. Niezłe strzały z dystansu.......Moim zdaniem (i obym się nie mylił) możemy na nim sporo zarobić....

Za kogo? Na jaka pozycje?

Mi sie wydaje że gdyby przed transferem Omic przeszedl u nas testy sportowe to po zapoznaniu sie z zawodnikiem tego kontraktu by nie podpisano.

WildDog 24.06.2026 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1665209)

Mi sie wydaje że gdyby przed transferem Omic przeszedl u nas testy sportowe to po zapoznaniu sie z zawodnikiem tego kontraktu by nie podpisano.

Nie mnie ustalać sklad. Od tego prezes ma Jopa.

s1mone 24.06.2026 21:37

Uderz w Omicia a Drozdy się odezwą.

Ten chłop powinien fanclub Austriaka założyć, bez kitu.

wolfy 25.06.2026 05:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1665212)
Uderz w Omicia a Drozdy się odezwą.

Ten chłop powinien fanclub Austriaka założyć, bez kitu.

Jako osoba która bredziła (nie bójmy się tego słowa) na temat Brody, Wachowiaka i mnóstwa innych melepet powinieneś mieć na tyle przyzwoitości żeby nie zabierać głosu akurat w tej dyskusji. Trudno znaleźć na tym forum osobę której tezy tak często się kompromitowały. Wiele z forumowych memów (takich jak wpływ niskich temperatur na grę Hiszpanów) jest Twojego autorstwa, raczej nie celowo.

Walenie w Omicia jest bezproduktywne i nudne. Sprawdzi się, to zamkniesz japę i będziesz udawał że nigdy nie robiłeś na niego nagonki. Nie wyjdzie mu - odejdzie i nikt poza wąską grupą hejterów nie będzie o nim pamiętał.

Radzę jednak dać sobie na wstrzymanie, bo w odróżnieniu od leszczy w rodzaju Sukiennickiego widać że chłopak ma jakieś umiejętności. Żeby nie skończyło się jak z Duarte któremu ciosano kołki na głowie w Studio Reymonta ("nie lepiej postawić na młodego Polaka jak Olejarka?"), po czym okazał się kluczowym dla awansu piłkarzem i wziął odpowiedzialność na siebie kiedy zabrakło Rodado.

Cytat:

Za Dudę, który prawdopodobnie odbije się od Ekstraklasy jak od ściany. Już w pierwszej lidze momentami był ciągnięty przez Jopa za uszy, na tle lepszych piłkarzy rywali przewiduję że jego braki będą trudne do zamaskowania.

Drozd 25.06.2026 07:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1665206)
Jasne.
Chodzą też słuchy, że uważasz iż Kopernik była kobietą:D

Zawodnik, który podobno aspiruje do pierwszego składu i ma okazję pokazać trenerowi na co go stać, wychodzi sobie na sparing na totalnej olewce...
Tak, tak, po tym występie Jop powinien od niego zaczynać ustalanie wyjściowej jedenastki :haha:

Bo Duarte lepszym piłkarzem był...

Oooo, widzę też, że jest nowe kryterium "przydatnosci " zawodnika... wiek:lol:

To po co gadasz...:mysli:

No właśnie nie gadam...

Drozd 25.06.2026 07:42

Cytat:

Gdzieś w środku i bardziej z przodu niż z tyłu.

Nie wiem czy pamiętasz taki mecz kiedy Omic wszedł na końcówkę i w polu karnym przeciwnika zawinął się z piłką na obrońcy tworząc z niczego okazję na gola.

Nie trafił i fachowcy w typie starego dziada zaczęli po nim jechać "bo zmarnował okazję". Tyle że wcześniej sam sobie tą okazję stworzył w bardzo trudnych okolicznościach i wypadałoby to docenić.

W jego przypadku, kłania się to co już wcześniej mówiłem. O ile Krzyżanowski czy Staszak ledwie liznęli cywilizowanych metod szkolenia to Omic w tych metodach wyrósł, zachowania boiskowe które przynoszą drużynie korzyść ma zakodowane. W tych niewielu meczach w których dostał trochę czasu było widać że pokazuje się do gry i nie dostaje piłki. Czasem dlatego że pokazuje się odważnie do grania do przodu i podający boi się że nie potrafi mu celnie zagrać. Jeżeli będziemy grali odważnie, a nie cierpliwie to Omic spokojnie znajdzie sobie miejsce.

Karherop 25.06.2026 07:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WildDog (Post 1665211)
Nie mnie ustalać sklad. Od tego prezes ma Jopa.

Pytam jak kibic kibica. Skoro twierdzisz ze wejdzie do skladu to ciekaw jestem w jakiej konfiguracji.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1665213)

Za Dudę, który prawdopodobnie odbije się od Ekstraklasy jak od ściany. Już w pierwszej lidze momentami był ciągnięty przez Jopa za uszy, na tle lepszych piłkarzy rywali przewiduję że jego braki będą trudne do zamaskowania.

2 lata temu na tle pilkarzy ekstraklasy sobie radzil. W zeszlym sezonie zrobil ogromny progress (2 bramki i 8 asyst dla tych którzy pytają o liczby). Slabszy nie jest niz wowczas.

Nie będzie zderzenia ze ścianą. Pomijam pojedyńcze spotkania gdzie cala druzyna bedzie miała bardzo ciężko (Lech czy Raków).

I wiem ze esa poszla do przodu, ale u nas Patryk Plewka wykrecil ponad 50 spotkan w esa, a gdzie tam mundo Dudy.

@Drozd, w szkolkach wielkich klubow szkola sie tysiace pilkarzy w europie ktorzy nie robia kariery. To juz nie jest żadnym wyznacznikiem czy ktos zrobi karierę. Można mieć wyszkolenie w gorszym klubie i zrobic karierę bo sie ma lepszy charakter do pracy.

Fajne momenty w ofensywie to mial u nas i Kiakos, tylko on chociaz trafial w bramke i ładnie dryblowal. Piłkarzem byl natomiast marnym jak na pozycje która sobie wymyslil. Omic tez ma momenty. Tylko ma nowoczesną piłkę może byc trochę mało

Drozd 25.06.2026 08:30

Ale tu nie chodzi o to czy zrobi karierę tylko o to czy ma warsztat, czyli umiejętności tak taktyczne jak techniczne. Szkolenie w takim. a nie innym miejscu pozwala zakładać jak z tym jest. Ja po tych krótkich występach Omica widzę. że umiejętności ma. Dlatego mnie drażniło, że nie dajemy mu możliwości ich pokazania.

Jeżeli dostanie realną szansę i nie pokaże swoich umiejętności to będzie można mówić, że czegoś mu brakuje, ale do tego czasu ocenianie jego przydatności jest nieuprawnione.

FraMat 25.06.2026 08:36

Umiejętności techniczne to ma na przykład taki Chomontek czy Kukła. Nie porównuj do nich Omica.
A jakoś kariery nie zrobili.
;-)

grogoriogreg 25.06.2026 09:03

Co roku o tej porze jeden użytkownik zapomni ubrać czapkę przed wyjściem na spacer i zaczyna swoją akcje skierowaną w Dudę.

Panowie, bez cytowania wielbiciela Kissów, Nikajów, Omiciów etc.

Drozd 25.06.2026 09:21

Widzę, że obrońcy Dudy wyczuli zagrożenie :).

Umiejętności techniczne to także strzał na bramkę. To tak apropos błyskotliwego odniesienia do Janusza. :rotfl:

stary dziad 25.06.2026 09:32

Co do Momentów.

Momenty, a w zasadzie moment, i to przewspaniały, miał Boukhari w pamiętnym meczu z corupcjovią.

Niechże choć taki moment trafi się temu Omiciwi. :D

Na razie to prezentuje się na poziomie Olejarki.

A za Dudą to co najwyżej niech nosi buty.

WildDog 25.06.2026 10:11

[QUOTE=Karherop;1665217]Pytam jak kibic kibica. Skoro twierdzisz ze wejdzie do skladu to ciekaw jestem w jakiej konfiguracji.

Moim zdaniem (podkreślam, MOIM, bo zaraz fachowcy wypłyną ze swoimi teoriami)
uważam Omica za dobry (a nawet bardzo dobry) materiał na pozycje w obrębie wysunięty stoper-srodkowy pomocnik. Wiem, ze ogromna konkurencja w naszej drużynie na ten sektor......ale (znów podkreślę MOIM zdaniem) widzę w nim zawodnika, ktory nas zachwyci.......

pepe72 25.06.2026 10:39

Cytat:

(...)

Radzę jednak dać sobie na wstrzymanie, bo w odróżnieniu od leszczy w rodzaju Sukiennickiego widać że chłopak ma jakieś umiejętności. Żeby nie skończyło się jak z Duarte któremu ciosano kołki na głowie w Studio Reymonta ("nie lepiej postawić na młodego Polaka jak Olejarka?"), po czym okazał się kluczowym dla awansu piłkarzem i wziął odpowiedzialność na siebie kiedy zabrakło Rodado.

Radzenie by się wstrzymać ... na tym forum? Przecież nikt by nie pisał. :>

Cytat:

Co pisałeś o wstrzymywaniu się z ocenami?
Duda, zawodnik powoływany do kadry U20 miałby się odbić od e-klapy?
Weź ...

s1mone 25.06.2026 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy
Jako osoba która bredziła (nie bójmy się tego słowa) na temat Brody, Wachowiaka i mnóstwa innych melepet powinieneś mieć na tyle przyzwoitości żeby nie zabierać głosu akurat w tej dyskusji. Trudno znaleźć na tym forum osobę której tezy tak często się kompromitowały. Wiele z forumowych memów (takich jak wpływ niskich temperatur na grę Hiszpanów) jest Twojego autorstwa, raczej nie celowo.

Walenie w Omicia jest bezproduktywne i nudne. Sprawdzi się, to zamkniesz japę i będziesz udawał że nigdy nie robiłeś na niego nagonki. Nie wyjdzie mu - odejdzie i nikt poza wąską grupą hejterów nie będzie o nim pamiętał.

Przestań pierd*lić za przeproszeniem.
Oczywiście, że lubię jak młodzi dostają szansę się rozwinąć, jedni ją wykorzystują, drudzy nie. Prosta sprawa. Akurat jestem zwolennikiem Jopa, zwolennikiem Duarte, zwolennikiem mniejszej ilości jednej narodowości dominującej pierwszą jedenastkę - poprzez odpowiedni balans.

Wierzyłem w Duarte jak nie dostawał szans - jest naszą wiodącą postacią.
Wierzyłem w Jopa jak ty na nim psy wieszałeś - okazał się idealnym trenerem dla nas w 1 lidze.

Nikt nie jest nieomylny, a już na pewno nie ty.
Czepiasz się innych użytkowników, piszesz o kompromitacjach, o zamykaniu japy. Jesteś cieńki bolek, nawet dogryźć nie potrafisz z klasą tylko wyrzucasz tu te swoje toksyczne szczuty.

Powiem ci krótko, spierdalaj - bo do prymitywa jedynie prymitywne odpowiedzi trafią.

Karherop 26.06.2026 07:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WildDog (Post 1665225)

Moim zdaniem (podkreślam, MOIM, bo zaraz fachowcy wypłyną ze swoimi teoriami)
uważam Omica za dobry (a nawet bardzo dobry) materiał na pozycje w obrębie wysunięty stoper-srodkowy pomocnik. Wiem, ze ogromna konkurencja w naszej drużynie na ten sektor......ale (znów podkreślę MOIM zdaniem) widzę w nim zawodnika, ktory nas zachwyci.......

Z uwagi chociazby jego warunki fizyczne (wyglada jak patyk, a ma juz prawie 23 lata) nie widzę tego.

W dodatku wydaje sie lepszy w grze do przodu niz w grze obronnej, a z kolei w ofensywie potrzeba jeszcze większych umiejętności i wykończenia.

Mam wrażenie że nasze okno transferowe bardzo wyraźnie wyhamowało, ale to również z tego powodu że chcemy sprawdzić jaki progres zrobili zawodnicy na kilku istotnych pozycjach (skrzydło, środek) i nie byłbym zaskoczony gdyby ktos w klubie chciał powtórzyć wariant sprzed roku, czyli dac szanse tym co mamy i ew ściągnąć dopiero w sierpniu piłkarzy ktorzy liczyli na lepsze ligi. Casus Kuziemki sprzed roku.

Jutro pierwszy sparing, co prawda w afrykanskim upale, ale zawsze.

Witalis 26.06.2026 17:53

Lata lecą, ale jak wolfy był chamem, tak jest dalej.

Drozd 26.06.2026 18:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1665249)
Z uwagi chociazby jego warunki fizyczne (wyglada jak patyk, a ma juz prawie 23 lata) nie widzę tego.

W dodatku wydaje sie lepszy w grze do przodu niz w grze obronnej, a z kolei w ofensywie potrzeba jeszcze większych umiejętności i wykończenia.

Lepiej wyglądać jak patyk niż jak klocek :).

A który to z naszych środkowych graczy ma wykończenie lepsze niż Omic? Carbo? Igbekeme? Duda? No nie bardzo.

As 26.06.2026 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1665256)
Lata lecą, ale jak wolfy był chamem, tak jest dalej.

Kiedys nie byl :-D Na starosc cos mu sie zmienilo.

Niestety ze dwa lata temu musialem mu zalozyl ignora bo nie da sie czytac w kazdym poscie chamskich personalnych wycieczek kiedy ktos napisze cos co jest niezgodne z jego swiatopogladem.

wolfy 27.06.2026 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1665226)
Radzenie by się wstrzymać ... na tym forum? Przecież nikt by nie pisał. :>

Co pisałeś o wstrzymywaniu się z ocenami?
Duda, zawodnik powoływany do kadry U20 miałby się odbić od e-klapy?
Weź ...

Powołania do U20 nic nie znaczą ani w kontekście Ekstraklasy, ani pierwszej ligi.

Omicia widziałem w akcji przez kilka niepełnych meczy, Dudą katują mnie od czterech lat. O pierwszym wiemy bardzo mało, drugi jest każdemu kto ogląda mecze Wisły doskonale znany. I o ile nie zrobi bardzo dużego skoku (a do tej pory go nie zrobił) to Ekstraklasa go przerośnie.

@s1mone - nie moja wina że szydzisz z innych, a kiedy ktoś Ci przypomni dawne ekscesy to zaczynasz histeryzować i domagać się kultury. Takich hipokrytów z cienką skórą jest tuta zresztą więcej.
Nie chcesz przeczytać niczego przykrego, to sam się zachowuj.

Drozd 28.06.2026 08:45

Z Dudą jest ten problem, że jest leserem, jeżeli nic mu nie zagraża to biega przez 20% czasu, który spędza na boisku. Kiedy czuje presję z ławki, albo jest jakiś ważny mecz, typu PP z silnym przeciwnikiem to potrafi trzymać koncentracje i intensywność.

Przykłady? Kro pamięta jakieś wybitne mecze Dudy?

Ja tylko połówkę z ŁKS kiedy wszedł po przerwie po kontuzji i biegał cały czas. Ćwierćfinał PP z Widzewem, I kilka meczów z początku zeszłego sezonu, kiedy wrócił Igbekeme i groziło, że Dude posadzi na ławie.

Reszta szarej ligowej rzeczywistości to Duda spacerowicz. Jeżeli tego nie zmieni to nic nie ugra.

s1mone 28.06.2026 10:41

Wolfy: Bo manipulujesz tym co powiedziałem, zarowno w stosunku do Wachowiaka jak i Brody. Wachowiak momentami pokazywał potencjał, np w meczu z Rzeszowem, gdzie o dziwo z Młyńskim we dwóch rozmontowali przeciwnika, niestety w obu przypadkach to był jednorazowy wyskok tzw dzień konia. A za Brodą gardłowałem, tylko dlatego, że jego rywalem był Raton. Gardlowałbym za każdym kto byłby wtedy rywalem Ratona, bo lepszy nawet junior niż klaun co sobie sam bramki wrzuca z regularnoscia karabinu maszynowego. Każdy bramkarz, który ma dwie ręce był dla mnie wybawieniem. Obydwaj zostali zweryfikowani negatywnie całkowicie zasłużenie. Podobnie jak Młyński.

I oczywiście, że przy obecnej pogodzie Polacy ruszają się jak muchy w smole, a Hiszpanie czują się jak u siebie. Oczywiście, że warunki atmosferyczne mają wpływ jako jeden z wielu czynników na obraz gry.

Myślisz że jakbyś zapytał Rodado przy jakiej pogodzie gra mu się najlepiej to szczera odpowiedź brzmiałaby : każdej?

wolfy 28.06.2026 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1665283)
Wolfy: Bo manipulujesz tym co powiedziałem, zarowno w stosunku do Wachowiaka jak i Brody. Wachowiak momentami pokazywał potencjał, np w meczu z Rzeszowem, gdzie o dziwo z Młyńskim we dwóch rozmontowali przeciwnika, niestety w obu przypadkach to był jednorazowy wyskok tzw dzień konia. A za Brodą gardłowałem, tylko dlatego, że jego rywalem był Raton. Gardlowałbym za każdym kto byłby wtedy rywalem Ratona, bo lepszy nawet junior niż klaun co sobie sam bramki wrzuca z regularnoscia karabinu maszynowego. Każdy bramkarz, który ma dwie ręce był dla mnie wybawieniem. Obydwaj zostali zweryfikowani negatywnie całkowicie zasłużenie. Podobnie jak Młyński.

I oczywiście, że przy obecnej pogodzie Polacy ruszają się jak muchy w smole, a Hiszpanie czują się jak u siebie. Oczywiście, że warunki atmosferyczne mają wpływ jako jeden z wielu czynników na obraz gry.

Myślisz że jakbyś zapytał Rodado przy jakiej pogodzie gra mu się najlepiej to szczera odpowiedź brzmiałaby : każdej?

Broda był gorszy od Ratona w każdym elemencie piłkarskim. Twoje histeryczne wyzwiska tego nie zmienią. Kamil jest beznadziejny na przedpolu, nie umie grać nogami, wpuszcza piłki po krótkim rogu i rzuca się jak worek ziemniaków. Najgorszy bramkarz od lat. Jego przygoda w Wiśle zakończyła się w sparingu po tym jak popełnił trzy niewymuszone błędy w jednej akcji skutkujące stratą bramki.
Raton był elektryczny, ale takiego paralityka jak Broda to szczerze mówiąc nie pamiętam. Ktoś go chyba porównywał do Buchalika, co było jawną beszczelnością wobec piłkarza który tak długo utrzymał się w Ekstraklasie. Nie wiem kto i dlaczego uznał że może grać na szczeblu centralnym, ale ta decyzja się nie obroniła.
Nie ma żadnego usprawiedliwienia dla takiego sekciarstwa jakie prezentujesz w tym temacie. Są statystyki, są nagrania meczy, Broda się kompromitował. Raton był lepszy, bo praktycznie każdy grający bramkarz w pierwszej lidze był wtedy lepszy. Więc jest odwrotnie niż piszesz - Broda był wpychany medialnie nie tylko Rude, ale słabo się to zestarzało.

Wachowiak od początku był beznadziejny w obronie i bezproduktywny w ataku. Nie bez powodu jego kariera ma taką trajektorię jaką ma. To że mu wyszedł jeden mecz to nie powód żeby go wpychać do składu, ani za nim płakać. Jest to zresztą częsta przypadłość, podobnie było z Sukiennickim z którego po jednej (!) kiwce próbowano robić talent. Austryjacy jakoś go jednak wtedy nie kupili...

Co do pogody, to według Ciebie zimno miało sparaliżować naszych Hiszpanów w meczu w którym Duda był najgorszy na boisku. Ale nie ciągnijmy już tego wątku.

Każdy napisał coś głupiego, ale rozkręcanie nagonki na Drozda i robienie z niego oszołoma jest słabe. I tak, wiem że nie tylko Ty to robisz.

s1mone 28.06.2026 21:21

Ja juz rozpisywalem pierwsze 10 występów Sratona w ktorych zawalił z 5 bramek, a byłoby więcej gdyby przeciwnik wykorzystywał sytuacje które ten pralityk tworzył. Broda nie zrobił tyle w całą rundę co nie znaczy, że był dobrym bramkarzem. Nie będę kolejny raz przeprowadzał szczegolowej analizy gry sratona tu kolejny raz, bo już raz to zrobiłem i wtedy też próbowałeś polemizować z faktami. Szkoda mi w związku z tym na ciebie czasu.

Co do Wachowiaka to mogłem napisać coś w deseń, że szkoda ze nie wypalił. Ty to nazywasz płaczem? Tak samo mi szkoda Piotrusia, Olejarki, Sukiennickiego czy Młyńskiego. Jeżeli mi kogoś było bardzo szkoda toTalara, bo on miał ewidentnie talent ale i niebywałego pecha. Po ludzku mi go było potwornie żal.

Greg25 28.06.2026 22:31

Z Dudą jest ten problem...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1665281)
Z Dudą jest ten problem, że jest leserem, jeżeli nic mu nie zagraża to biega przez 20% czasu, który spędza na boisku. Kiedy czuje presję z ławki, albo jest jakiś ważny mecz, typu PP z silnym przeciwnikiem to potrafi trzymać koncentracje i intensywność.

Ja tylko połówkę z ŁKS kiedy wszedł po przerwie po kontuzji i biegał cały czas. Ćwierćfinał PP z Widzewem, I kilka meczów z początku zeszłego sezonu, kiedy wrócił Igbekeme i groziło, że Dude posadzi na ławie.

Reszta szarej ligowej rzeczywistości to Duda spacerowicz. Jeżeli tego nie zmieni to nic nie ugra.

Z Drozdem jest ten problem, że jest gamoniem... :lol:

Greg25 28.06.2026 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1665284)
Broda był gorszy od Ratona w każdym elemencie piłkarskim. Twoje histeryczne wyzwiska tego nie zmienią. Kamil jest beznadziejny na przedpolu, nie umie grać nogami, wpuszcza piłki po krótkim rogu i rzuca się jak worek ziemniaków. Najgorszy bramkarz od lat. Jego przygoda w Wiśle zakończyła się w sparingu po tym jak popełnił trzy niewymuszone błędy w jednej akcji skutkujące stratą bramki.
Raton był elektryczny, ale takiego paralityka jak Broda to szczerze mówiąc nie pamiętam. Ktoś go chyba porównywał do Buchalika, co było jawną beszczelnością wobec piłkarza który tak długo utrzymał się w Ekstraklasie. Nie wiem kto i dlaczego uznał że może grać na szczeblu centralnym, ale ta decyzja się nie obroniła.
Nie ma żadnego usprawiedliwienia dla takiego sekciarstwa jakie prezentujesz w tym temacie. Są statystyki, są nagrania meczy, Broda się kompromitował. Raton był lepszy, bo praktycznie każdy grający bramkarz w pierwszej lidze był wtedy lepszy. Więc jest odwrotnie niż piszesz - Broda był wpychany medialnie nie tylko Rude, ale słabo się to zestarzało.

Wachowiak od początku był beznadziejny w obronie i bezproduktywny w ataku. Nie bez powodu jego kariera ma taką trajektorię jaką ma. To że mu wyszedł jeden mecz to nie powód żeby go wpychać do składu, ani za nim płakać. Jest to zresztą częsta przypadłość, podobnie było z Sukiennickim z którego po jednej (!) kiwce próbowano robić talent. Austryjacy jakoś go jednak wtedy nie kupili...

Co do pogody, to według Ciebie zimno miało sparaliżować naszych Hiszpanów w meczu w którym Duda był najgorszy na boisku. Ale nie ciągnijmy już tego wątku.

Każdy napisał coś głupiego, ale rozkręcanie nagonki na Drozda i robienie z niego oszołoma jest słabe. I tak, wiem że nie tylko Ty to robisz.

Czas kupić lustro głąbie. Przypomnij sobie, co pisałeś o Kuziemce, Kutwie i innych młodych... Obiektywnie nie było słabszego bramkarza od Ratona, to był właśnie poziom Pawełka, poziom bramkarskiego klauna. Broda miał poważne ograniczenia, ale wchodząc za Ratona dał trochę spokoju w bramce, oczywiście na tle Ratona. W Studio Reymonta nigdy nie skreślali Freda, więc zakompleksiony pajacu albo nie oglądasz, albo nie rozumiesz tego, co tam się mówi o Wiśle, stawiam na to drugie :rotfl:

Arked 29.06.2026 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1665281)

Nie powiedziałbym, że jest leserem tylko raczej ma problemy z fizycznością i przygotowaniem kondycyjnym. Tylko od naszego sztabu zależy, czy uda się z niego wycisnąć maksa.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl