![]() |
Cytat:
|
Patrząc na to, że taka Korona Kielce wydaje 1,7 mln euro na jakiegoś.grajka z Górnika Zabrze to naprawdę, Wisła musi idealnie trafić z transferami żeby powalczyć o utrzymanie.
Nie śledziłem ekstraklasy przez ostanie lata ale odjazd finansowy w porównaniu do Wisły jest ogromny. Generalnie bez mocnego wsparcia finansowego z zewnątrz Wisła będzie wegetować z sezonu na sezon. |
Patrząc na to, że Widzew ledwo uciekł z pod topora to ja bym się tymi wydatkami Korony nie onanizował
|
Brač obcokrajowca bramkarza. Tylko. Są zawsze lepsi.
|
Cytat:
nasz Cziczkan, ten z Lechii Gdańsk nie pomnę nazwiska faktycznie lepsi od takiego Mrozka czy Lisa :rotfl: |
Cytat:
Zazdroszczę takich transferów. |
Cytat:
|
Cytat:
Płacze o transfery teraz kiedy okienko kończy się we wrześniu to jest śmiech. Nie wiem czy bym nie wolał tego Rumuna niż Łubika, który będzie musiał grać bo Niemcy tego wymagają... |
Cytat:
Rumun to niewiadoma, Łubik sprawdzona opcja. Nawet jeśli tylko na 1 sezon. Niemniej przy takim wyborze, Letkiewicz powinien iść na wypożyczenie, a na ławkę dalej potrzebujemy kogoś z doświadczeniem. Pytanie czy w takiej konfiguracji nie lepiej zostawić Letkiewicza + senior na rezerwie? |
Łubik ma o tyle sens, że pewnie liczymy na rozwój Letkiewicza i na to, że w następnym sezonie zostanie pierwszym bramkarzem.
|
Cytat:
|
Cytat:
Letki dał podstawy ku temu aby mu zaufać. Ja wiem, ja wiem, tak pamiętam te wszystkie jego błędy. Ale pamiętam też spektakularne interwencje. Chłopak się uczy i idzie w górę. I jeszcze pamięć przywołuje mi Lisa. Ten to robił błędy. Ale stawialiśmy na niego i się wyrobił... A teraz wraca do Lecha. |
Cytat:
Bardzo śmiałe stwierdzenie moim zdaniem, a dlaczego tak uważasz? |
Jest dwóch nowych kocurów do środka pola.
Marc Carbo i Wiktor Staszak. Jedziemy, środek tabeli to minimum. |
Cytat:
My też nie tak dawno mieliśmy sytuację gdy pojawiło się trochę więcej pieniędzy, ale przez to że radośnie wydawali je JB, brat i wujek to spadliśmy. |
Cytat:
Cytat:
|
Tak na dobrą sprawę to do zamknięcia kadry potrzebujemy dobrego bramkarza, środkowego obrońcę, ofensywnego pomocnika, prawego pomocnika i napastnika. 5 transferów dobrej jakości, tak jak obiecał Królewski i myślę, że jest szansa spora na powalczenie o pierwszą ósemkę.
|
W Meczykach, B. Karcz stwierdził, że Maxence Maisonneuve już w Krakowie i prawie wszystko gotowe na badania
|
Wszystko i tak na koniec zweryfikuje boisko.
Ja sie nie podejme definitywnego stwierdzenia no ale dla zabawy: Na sile, ale naprawde na sile mozna by wziac PP i z tego wyciagac jakies wnioski. Oczwywiscie nie jest to w pelni miarodajne bo moze niektore kluby ekstraklasowe podchodzily do tego niezbyt poewaznie ale jakaby nie patrzec to generalnie nie odstawalismy. W sezonie w ktorym zdobylismy PP udalo sie wygrac z druzynami z ekstraklasy skladem, ktory byl obiektywnie slabszy od tego co mamy teraz. Z drugiej strony dostalismy gladko w zeby od Zawiszy. Gdyby jednak spojrzec ogolnie na pucharowa rywalizacje pomiedzy klubami pierwszoligowymi i Ekstraklasowiczami to w miare regularnie pierwszoligowcy daja rade pokonac zespoly z ESY. Jesli mialbym zgadywac to powiedzialbym, ze pi razy oko czolowe zespoly pierwszej ligi mozna porownac z dolna polowka Ekstraklasy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Najpilniej potrzebujemy właśnie środkowego defensywnego pomocnika, który zrobi różnice w środku pola oraz napastnika, bo data powrotu Rodado to wielką niewiadoma.
Wbrew opiniom, przepraszam Faktom, środek pola w osobach Igbekeme i Dudy zostanie w ekstraklasie po prostu zjedzony. |
Cytat:
W Lecce gral wszystko od deski do deski na defensywnym i wlasciwie odkad przyszedl do nich to poprawily sie ich wyniki. W wywiadzie z Karczem mowil, ze bardzo poprawil sie w defensywie. Pewnie okaze sie na obozie ale moze byc tak, ze mamy juz defensywnego pomocnika w klubie. |
A ta Ekstraklasa to jaki niby poziom? Od dawna wiadomo, że kiedy będzie więcej miejsca to będzie nam łatwiej, a autobusów w polu karnym na pewno będzie mniej.
Kluczowa będzie głowa, jeżeli sztab zbuduje w zespole pewność i potwierdzi to obraz gry to pójdziemy ostro w górę jeżeli chodzi o możliwości. Przydało by się żeby ktoś nauczył się strzelić celnie z 20 metrów 3/6 prób, a nie 1/10 tak jak teraz. |
Cytat:
Z drużyn, które awansowały z 1 ligi za okresu naszego tam pobytu, nikt nie grał na takim poziomie jak Wisła. Punktowanie to nie wszystko. Niektóre kluby wręcz do Ekstraklasy się wtoczyły, np GKS który mimo to teraz zagra w pucharach. Owszem, są kluby bogatsze, które w przeciwieństwie do nas mogą robić gotówkowe transfery co zwiększa im pole wyboru zawodników oraz mogą kupować zawodników młodszych. Nie jest to jednak różnica, która może za nas zrobić kandydata do spadku. Widzisz efekt tego "finansowego odjeżdżania" w tabeli, gdzie do pucharów awansują Górnik i GKS? |
Cytat:
Np taki Rokuszewski, niby wiedza ogromna, a jak przychodzi co do czego to zdarzalo mu sie nawet nie wytypować poprawnego rozstrzygnięcia 1 (jednego) spotkania w kolejce na 9 możliwych. Ekspert ekstraklasy! Motor dwa lata pod rzad typownany do spadku. Efekt 7 i 12 miejsce Plock typowany do miejsca 18 - efekt 1 i 8 miejscem po rundzie i sezonie. |
Cytat:
|
Przede wszystkim jak ktoś jest ekspertem od Ekstraklasy to nie ma prawa wiedzieć nic o 1 Lidze, bo nie da się oglądać obu lig na raz. I sami to przyznawali w tych materiałach które widziałem. Oni dosłownie nie znają naszych piłkarzy. Nie wiedzą kto to jest.
|
Cytat:
Jeslli ktos nie potrafi przewidzieć 1 wyniku w kolejce to poza nieprzewidywalnością ligi o czym to swiadczy? Moze po prostu o tym o czym pisze @Arked przy czym częściej widzę postawę: nie znam sie, ale sie wypowiem |
Cytat:
|
Cytat:
|
For_FuN_, niespecjalnie mnie obchodzą inne beniaminki bo żaden z nich nie był podobny do obecnej Wisły. Arka i Termalica w sezonie, w którym nas wyprzedziły były gorszymi drużynami niż Wisła w większości aspektów. GKS zresztą również. Mamy wystarczająco dobrych piłkarzy, żeby z powodzeniem grać w Ekstraklasie, a pewnie będziemy mieć jeszcze kilku dodatkowych do końca okna. Klucz leży gdzie indziej, niż w wysokim budżecie. Przygotowanie fizyczne, taktyczne, spójność i dopasowanie zawodników, kolektyw itd. Oczywiście w dłuższej perspektywie czasu nasze możliwości transferowe będą musiały być większe, żeby walczyć z najlepszymi. Ale póki co mówimy TYLKO o spokojnym ligowym bycie. Wisłę absolutnie stać na to już w tym momencie.
|
Kamiński odchodzi z Pogoni - jako doświadczona opcja nr. 2 na bramce, to może nie najgorszy pomysł?
|
Opcją nr 2 u nas na 100% Letkiewicz.
|
Cytat:
|
Bezsensem jest trzymanie Letkiewicza jako 2. Albo 1 albo wypożyczenie.
|
rzekomo Carbo zostaje
bo "chcą mu dać szansę sprawdzenia się w eksie" transfery.info choć podchodziłbym z dużą dozą rezerwy do takich newsów, bo goal z kolei pisał że w czwartek miał podpisać kontrakt ten Francuz z Belgii a tu... cisza :P |
Byc moze Francuz przyjechal i byla intencja zeby go podpisac ale mu cos wyszlo podczas badan.
Byc moze wrzucili go do dokladniejszego przebadania i sie wszystko opoznilo. |
Cytat:
A Carbo? Zostaje z biedy i sentymentu. Cóż wiecej dodac. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl