![]() |
Cytat:
z pilką? Dobrze liczę? przekot z niego |
Cytat:
Tutaj Kazek troche jakby kwestionował Meleksa.(takie moje odczucie) |
Może nie kwestionował, ale powiedziałbym, ze patrzy na niego z umiarkowanym optymizmem. Póki co wygląda bardzo dobrze, na pewno jest to wielkie wzmocnienie. Ale co będzie jak trafimy na jakichś mocnych fizycznie przeciwników, grających ostrą piłkę? Sam jestem tego ciekaw jak będzie grał z takimi Wyspiarzami, czy Skandynawami. Szkoda, ze nie przyszedł do nas przed meczami sparingowymi, wtedy wiedzielibyśmy mniej więcej jak sobie radzi z taką grą.
|
W L+ extra w 11 kolejki Chavez i Melikson..
Znają się chłopaki trochę, bo dla niektórych na forum Chavez był najgorszy na boisku |
Cytat:
|
Wystarczy żeby się dobrze zaprezentował z Lechem czy Legią. Takiego Dzalamidze też okrzyknięto gwiazdą po jednym meczu a w drugim go w ogóle na boisku nie było widać.
|
Cytat:
Z resztą dla drużyn angielskich to my jesteśmy drwale, a nie odwrotnie. |
Cytat:
Wiem co mówię bo oglądając dwa mecze Hapoelu zwróciłem uwagę przede wszystkim na te podania które potrafi zagrać Melikson, w drugiej kolejności na dynamikę przyśpieszenie itp. Takie piłki jakie on potrafił zmieści w tych dwóch meczach to mistrzostwo. Melikson przede wszystkim świetnie "czuję przestrzeń" na boisku. PS. Z pana Dzalamidze to reporterzy c+ zrobili gwiazdę, a Maor przychodził jako gwiazda i nadal nią jest, chociaż to naprawdę skromny chłopak i na pewno nie czuję się gwiazdą. PS2.Co do obaw pana Węgrzyna to Maor grał świetnie przeciwko drużynie która grała w LM, Hapolevi Tel Awif |
Kazkowi z Wisłą jakoś ostatnio nie po drodze, więc jego opiniami bym się nie sugerował. Nie wydaje mi się, żeby Melikson wymiękł w meczu z Lechem czy Legią. Zobaczymy jak zaprezentuje się na tle np. Jagiellonii i to już za 2 tygodnie.
|
Cytat:
Nie zakładam z góry, że będzie się bał gry, po prostu jestem ciekaw jak się sprawdzi w taki meczu. A głęboko wierze, że niezależnie od przeciwnika zawsze będzie zostawał tyle zdrowia na boisku, co w tych dotychczasowych meczach w Wiśle :) A z tym Dzalamidze to dajcie spokój. Wystarczy zagrać jeden dobry mecz i eksperci z C+ już kreują gwiazdę ligi ehh Gruziński Messi? Buhahaha Chavez go zjadł na śniadanie. Nawet przyjąć piłki i utrzymać się przy niej nie potrafi... |
Przez Orange Sport do jedenastki kolejki zostali wybrani Melikson i Małecki.
|
Tata Maora to Rumun?
|
Nie bądźcie co po niektórzy żałośni. Oglądałem cały program i Kazek zazwyczaj tak się wypowiada, jest zachowawczy i nie chce popadać szybko w zachwyt, ani nikogo skreślać po jednym czy dwóch meczach. O Meliksonie powiedział, że do tej pory prezentuje się dobrze (z czym chyba wszyscy się zgodzą) i dodał tylko, że na razie graliśmy bardziej z ligowymi "ogórkami" więc prawdziwy test nastąpi w meczach z bezpośrednimi kandydatami do walki o MP oraz z drużynami walczącymi mocniej w środku pola, gdzie każdy będzie miał mniej miejsca. Nic w tym nieobiektywnego nie było więc nie płaczcie, że znowu ktoś o Wiśle źle mówi bo to nieprawda.
A to na którą stronę błoń Kazkowi bliżej tego nie wiem, ale teraz to nieistotne |
A zauważyliście co Kazek powiedział o naszej obronie? Oto, że według niego jest FANTASTYCZNA! Chavez, Bunoza i Czikosz robią kawał dobrej roboty z tyłu, a Paljicia ciągnie do przodu;p
To ja już sam nie wiem jaka ta nasza obrona jest... tragiczna czy fantastyczna;/ |
To świadczy o tym jakich mamy ekspertów na forum. Jak ktoś pisze, że Chavez był słaby i lepiej, żeby Jaliens wrócił to ciężko z kimś takim w ogóle rozmawiać.
|
nazywanie beznadziejną obrony drużyny która straciła 1 gola w 7 meczach to zakrawa na kpinę, nie twierdzę, że jest idealna, ale poprostu większość sobie zakodowała, że Bunoza to koszykarz, Dragan to szrot z 2 Bundesligi, Cikos tylko umie biegac a Chavez tylko umie wśizgiem grać i nic innego do nich nie przemawia choćby nie wiem jak dobrze zagrali...
Czepia się część forumowiczów, że Bunoza wybija piłkę na oślep... a proszę Was co Cleber robił, wywalał piłki na aut... jedynym obroncą który w tym elemencie był dobry to był Marcelo i dlatego tez zarobiliśmy na nim parę baniek i gość gra na równym poziomie w PSV - na polską ligę obrona jest niezła - polecam poogladać ostatnie wyczyny Uwajaj, Hernaniego itd itd. A co do pucharow czy ewentualnej LM to sam Maaskant mówił że to jeszcze nie to i jeżeli pomoc mamy już na poziomie powiedzmy Ligi Europejskiej to obrone dalej na Ligę Polską - ale patrząc na dotychczasowe działania Staszka i Roberta to jakoś pierwszy raz od dawna jestem spokojny co do następnego okienka transferowego. |
Melikson i Małecki w "11" kolejki Szybkiej Piłki
|
Orson,
oczywiście krytyka obrony, która w 7 meczach straciła 1 gola to kpina, ale znowu nie można ich wychwalać pod niebiosa. Na naszą ligę, z taką skutecznością rywali, to jest ok. Po za tym swoje też robi Pareiko. Ale w pucharach nikt nie będzie marnował takich prezentów od naszych obrońców. Nie uważam za konieczne jej wzmacnianie. To znaczy środek jest ok, jedynie potrzeba zmienników albo raczej rywali o miejsca w składzie dla Paljica i Cikosa. Reszta to jest kwestia ogrania. Obrona nie będzie funkcjonowała jak należy po trzech meczach. Na to potrzeba co najmniej 1 rundy. Także jeśli wszystko pójdzie ok, to nawet z takim składem możemy sobie poradzić w pucharach. Jedynie trzeba pomyśleć o tych bokach, bo w przypadku absencji Paljica, czy Cikosa nie ma kto grać... |
To jest niezaprzeczalny fakt. Z jednej strony potrzeba konkurencji do walki o miejsca w składzie na bokach obrony i tym nieszczęsnym wysuniętym napastniku a z drugiej potrzebujemy zawodników do rotacji podczas gry w pucharach.
|
Melikson z piłką jest szybszy niz bez niej a ten rajd to napawde mistzostwo :)
Jakbysmy czesciej robili takie zakupy,nabywajac wrecz perełke ktora przychodzi i od razu staje sie liderem tej druzyny ,to bysmy w pucharach napewno pograli dluzej a nie wtopy zaliczali. Mi sie wydaje ze Maor z jakmis lepszym zespolem nie wymieknie.On niby jest skromny itd,ale na boisku wydaje sie byc walczakiem i panem boiska.Ma duza wartosc wewnetrzną i to napewno jego plus. Ogolnie polubiłem goscia,zresztą jak sie tak gra to kto go nie polubii i juz wiemy dlaczego w Ber Shevie kibicie wrecz go wieillbili a zarzad klubu nie chcial sie z nim rozstac :) |
miec ze trzech takich Meliksonów w pomocy to można śmiało atakowac lige mistrzów.
|
Tak to zazwyczaj bywa, że jak człowiek w codziennym życiu jest spokojny, to na boisku wręcz go nosi.
Melikson, Boguski, Sobolewski, Wilk, Kirm... nawet Jirsak stara się walczyć i nie odstawia nogi :) Oby więcej takich piłkarzy |
Widziałem podczas meczu Boguskiego na trybunie a dziś spotkałem Meliksona na ulicy i są jeszcze mniejsi niż się w telewizji wydaje. Jirsak i Małecki też sam malutcy. Jak trafimy w pucharach na twardo grających dobrze zbudowanych Norwegów atakujących nas pressingiem to mamy pograne. Żeby chociaż Sivakov na puchary został.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Panowie, trochę off topic, ale zerknijcie na listę płac sportowców w Małopolsce. Są piłkarze, siatkarki, koszykarki, żużlowcy. Nie tylko nasi. Niektóre kwoty zabijają.
http://www.gazetakrakowska.pl/strona...owcy,id,t.html |
Czikosz z dziewczyna wczoraj widziany w Bonarce
|
Cytat:
Tam przeciez poza obroncami wiecej niz 175 cm ma tylko Busquets |
Na weszlo piszą: "Osman Chavez powiedział nam, że w tym tygodniu podpisze z Wisłą nową umowę. Szykuje się najbardziej religijna defensywa w Polsce."
Oby to była prawda |
Kiedy w krakowie padał, był śnieg rano bo chce ustalić kiedy był robiony ten wywiad.
|
Cytat:
|
dziś nic mnie tak nie rozwaliło :
"Bunoza powiedział, że Bonarka to jego życie On jest w innej sytuacji, bo nie ma dziewczyny." :rotfl: |
Cytat:
12345 |
Cytat:
|
Cytat:
Więc już nie róbmy z tej drużyny zlepku samych karłów :) Ważne żeby na boisku śmigali między rywalami. |
Cytat:
Nie oszukujmy się - gość jest warty kilka mln EUR, i to że Stan go wypatrzył za 650 tys EUR to jakiś cud. |
Jak przeczytałem słowa o ubieraniu się, to przypomniał mi się Jacek Bąk :)
Ten to dopiero lubił się "dobrze i stylowo" nosić :) |
Cytat:
|
Cytat:
co nie zmienia faktu ze Pareice zawdzięczamy naprawdę dużo jak na 4 mecze. |
Cytat:
Normalnie leżę. Oj Gordan, Gordan i tak cię lubię ;) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl