Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

xiondz77 25.02.2016 04:38

Taktyka i TeDy? Dejcie spokoj!!!

brylant17 25.02.2016 06:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xiondz77 (Post 1430516)
Taktyka i TeDy? Dejcie spokoj!!!

No jak nie jak tak dzida do przodu i jeden wielki chaos

TSWthedues 25.02.2016 07:45

przypomina mi się taktyka Świerczewskiego kiedy spuszczał ŁKS z ligi;)

https://www.youtube.com/watch?v=9vyBaNIb5ho

tzw. taktyka na chaos xD

swiety37 25.02.2016 08:42

Skoro mamy grać 4-4-2 to po co nam wolski? W ustawieniu z dwójką środkowych pomocników to obok klasycznego defensywnego pomocnika jak np Sobolewski, to nie ma miejsca dla graczy typu Melikson, Stilic, Wolski czy Crivellaro.... W środku pola muszą być gracze w stylu Szymkowiaka, Mączyńskiego, Popovica - tacy co potrafią popracować w obronie. Dlatego na papierze może i Wolski wygląda nieźle, ale do obecnego ustawienia nie bardzo pasuje, chyba że jest brany pod uwagę jako skrzydłowy?

anthony09 25.02.2016 09:40

Zakontraktowanie Rafała Wolskiego można uznać za ciekawy ruch dla Wisły i Wolskiego, gdyż my mamy potencjał duży natomiast zawsze czegoś brakowało. .. może teraz Rafał dołoży swoje i zaczniemy wygrywać. Smaczku dodaje fakt ze Rafał może wyjść na tym transferze lepiej niż wielu sądzi, będzie grał przy Mączyńskim a jeżeli pokaże ze to on ciągnie Wiśle a nie Mąka to kto wie czy nie łapnie się na Euro! Bądź co bądź ale potencjał to on ma na Ligę Hiszpańską tylko musi go pokazać.

Szajba_ 25.02.2016 09:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1430528)
Skoro mamy grać 4-4-2 to po co nam wolski? W ustawieniu z dwójką środkowych pomocników to obok klasycznego defensywnego pomocnika jak np Sobolewski, to nie ma miejsca dla graczy typu Melikson, Stilic, Wolski czy Crivellaro.... W środku pola muszą być gracze w stylu Szymkowiaka, Mączyńskiego, Popovica - tacy co potrafią popracować w obronie. Dlatego na papierze może i Wolski wygląda nieźle, ale do obecnego ustawienia nie bardzo pasuje, chyba że jest brany pod uwagę jako skrzydłowy?

ale my w najblizszym meczu napewno nie zagramy 4-4-2, nie bez dwoch podstawowych stoperow.

swiety37 25.02.2016 09:48

Obyś miał rację :)
W 4-5-1 (4-3-3) to by bardzo pasował. Ciekawe kogo za plecami by miał... których dwóch z trójki cywka,popovic,boguski. Chyba że Ted czymś zaskoczy wszystkich.

KotWButach 25.02.2016 17:02

Tak zaskoczy, tylko czym?
Urygą na bramce?

arti 25.02.2016 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 1430537)
Zakontraktowanie Rafała Wolskiego można uznać za ciekawy ruch dla Wisły i Wolskiego, gdyż my mamy potencjał duży natomiast zawsze czegoś brakowało. .. może teraz Rafał dołoży swoje i zaczniemy wygrywać. Smaczku dodaje fakt ze Rafał może wyjść na tym transferze lepiej niż wielu sądzi, będzie grał przy Mączyńskim a jeżeli pokaże ze to on ciągnie Wiśle a nie Mąka to kto wie czy nie łapnie się na Euro! Bądź co bądź ale potencjał to on ma na Ligę Hiszpańską tylko musi go pokazać.

Jak dotąd okazał się, być za słaby (moim zdaniem przede wszystkim fizycznie) do ligi włoskiej i belgijskiej. Hiszpania to jeszcze półka albo nawet kilka (w porównaniu z Belgią) wyżej.
Wierzę w niego w kontekście gry w Wiśle i Polsce, a co ponadto to się zobaczy.

tofik 25.02.2016 21:56

Ktos tu normalny nie jest, zeby kolesia z Legii nam wepchnac... ciekawe kto i ile prowizji na tym przycial.

Karherop 25.02.2016 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1430636)
Ktos tu normalny nie jest, zeby kolesia z Legii nam wepchnac... ciekawe kto i ile prowizji na tym przycial.

ten sam agent co nam Mączyńskiego na siłę wcisnął :p

bódyń 25.02.2016 22:43

Oby to byla prawda
http://i65.tinypic.com/hwdab7.jpg

Mysciak 25.02.2016 22:47

W komentarzu ktoś piszę, że 350-400k Euro. Od kiedy i skąd my mamy taką kasę ? Oo

FraMat 25.02.2016 22:50

a jeśli mamy to dlaczego robimy jakieś dziwne łapanki zamiast kupić dwóch solidnych?
Stop.
Zapomniałem o tym, kto rządzi kasą...

regan 25.02.2016 23:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1430617)
Jak dotąd okazał się, być za słaby (moim zdaniem przede wszystkim fizycznie) do ligi włoskiej i belgijskiej. Hiszpania to jeszcze półka albo nawet kilka (w porównaniu z Belgią) wyżej.
Wierzę w niego w kontekście gry w Wiśle i Polsce, a co ponadto to się zobaczy.

Tylko wiesz, we Włoszech się inaczej gra... Wolski to chuderlak z bajeczną techniką jak na polskie warunki, więc prędzej mu do hiszpanii gdzie ceni się finezję niż do Włoch gdzie ceni się warunki fizyczne i taktykę. Zrobił błąd, że tam poszedł, ale my może będziemy mieli z Wo(L)skiego pożytek zobaczymy. Oby ten Chorwat przyszedł wtedy z pierwszoligowego środka tabeli, zrobi się najmocniejszy bez wątpienia środek w Polsce o ile Mąka szybko wróci.

Karherop 25.02.2016 23:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1430649)
a jeśli mamy to dlaczego robimy jakieś dziwne łapanki zamiast kupić dwóch solidnych?
Stop.
Zapomniałem o tym, kto rządzi kasą...

Może dlatego że pół kadry nadawało się do wymiany? Może dlatego ściągneliśmy aż 6 zawodników (a może będzie 7). Nawet ten Małecki nie będzie taki słaby jakby niektórzy chcieli. Jak dla mnie okienko jest zdecydowanie na plus. Gdyby nie sprawa Cierzniaka to nazwałbym je nawet bezbłędnym.

Co do łapanki, to jedynie pozycji trenera można się przyczepić.

domin_czyzyny 25.02.2016 23:34

Przyleciał:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...cial_na_testy/

mitmichael 25.02.2016 23:39

Druzyna wcale tak zle nie wyglada, trzeba tylko zaczac grac. Lepiej zeby przeszedł te testy i był lepszy od naszych obecnych zawodnikow. To samo sie tyczy Wolskiego

sandomingo 25.02.2016 23:42

w takim razie może i Jimenez się odnajdzie? albo i Grigorie z Galamazem?

nesta 25.02.2016 23:44

Az skreca czlowieka, ze nikt nie potrafil zatrudnic trenera z prawdziwego zdarzenia do tej badz co badz ciekawej druzyny jaka sie stworzyla..

Karherop 25.02.2016 23:50

7 transferów w zimowym oknie? Aż się przypominają słynne zakupy Valckxa zimą 2010 roku gdzie też trafiło do nas tylu zawodników.

Co jednak ważne - w większości są to młodzi, perspektywiczni zawodnicy.

A Pawłowski jak nie awansuje do 8 to i tak pożegna się z drużyną. A o to że w tym sezonie nie spadniemy jestem raczej spokojny. Wolski i Brlek powinni nam dać bardzo dużo jakości.

WISŁAZWE 25.02.2016 23:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1430667)
Az skreca czlowieka, ze nikt nie potrafil zatrudnic trenera z prawdziwego zdarzenia do tej badz co badz ciekawej druzyny jaka sie stworzyla..

Dokładnie, też mnie to zastanawia.
Skoro były pieniądze na kontrakt dla Małeckiego, wykupienie Brleka czy Pietrzaka czy pewnie nie mały kontrakt dla Ondraska to dlaczego nie ma kasy na trenera z prawdziwego zdarzenia ?

Z całym szacunkiem do trenera Pawłowskiego, ale samym uśmiechem nie zdobywa się punktów. Pawłowski nie pasuje do Wisły.

Ciężko mi będzie zmienić zdanie na ten temat.

markowywislak 25.02.2016 23:55

Chodzi o to żeby załapać się do pierwszej 8 bo wtedy wszystko jest możliwe a będziemy wtedy spokojni o utrzymanie. A może powalczyć będzie można o cos więcej ��ale to tylko strasznie optymistyczne myśli

picasso 25.02.2016 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1430669)
Skoro były pieniądze na kontrakt dla Małeckiego, wykupienie Brleka czy Pietrzaka czy pewnie nie mały kontrakt dla Ondraska to dlaczego nie ma kasy na trenera z prawdziwego zdarzenia ?

Z całym szacunkiem do trenera Pawłowskiego, ale samym uśmiechem nie zdobywa się punktów. Pawłowski nie pasuje do Wisły.

Ciężko mi będzie zmienić zdanie na ten temat.

bo pieniądze na to wszytko pojawiły sie dopiero po tym jak nowy trener już u nas był...

domin_czyzyny 26.02.2016 00:02

w totobolka wygrali czy co? ;-)

Merkury 26.02.2016 00:02

A może Pawłowski jest jedynie opcją tymczasową do końca sezonu albo rundy zasadniczej. Tak czy inaczej nazwiska nie grają, zresztą Ci którzy do nas przyszli nie stanowili o sile swoich zespołów nawet Ondrasek był w ostatnim czasie bez formy. Nie rozumiem czym się tu podniecać.

picasso 26.02.2016 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1430674)
w totobolka wygrali czy co? ;-)

nie...ale trochę grosza sie pojawilo.

Karherop 26.02.2016 00:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1430669)

A sądzisz, że i Wolski i Brlek by do nas trafili, gdybyśmy wygrali odpowiednio najpierw ze Śląskiem, a póżniej z Łęczną? :-)

UcheJ 26.02.2016 00:05

Zgadzam się z przedmówcą, mi się osobiście wydaje że duża zasługa w tym "naszego" Tadka! Wiesz co myślę że najlepszy trener świata nie wygrał by z takim środkiem jaki mieliśmy... Tam była dziura jak po ataku jądrowym...

Markfire20 26.02.2016 00:20

Zaczyna to wyglądać bardzo dobrze. Brlek i Wolski będą albo skrzydłami albo gwoździami do trumny naszej Wisły.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl