Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Szajba_ 22.02.2016 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1430033)
a jakie numery trafią dziś w lotto?

.......icie i to mocno. Najlepsze są taksty w stylu "on nie ma formy, on nic nie grał, słaby jest " ludzi ktorzy nie wiedzą nawet jak Wolski wygląda. Opozycja chyba zapomina ze nasza liga weryfikuje w bardzo specyficzny sposób i tutaj malaraz z Bagdadu moze byc krolem.
A co do jego "kibicowania". Ludzie, kupujemy/podpisujemy pilkarza czy kibica?
Jeśli pilkarza to nalezy sobie samemu odpowiedziec jakich pilkarzy kibicow ma Legia, ktorzy przycisnieci lekko do muru sprzedaja swoj honor za pieniadze. I takich najemnikow tez trzeba - wide Cierzniak. Zachował sie jak ...., owszem, ale wybronionej rundy odmówić i zapomniec mu nie można.
Wiec niech Wolski przyjdzie, zrobi swoje i pojdzie dalej

oburacz sie podpisuje pod tym postem ale z drugiej strony pamietaj, ze on faktycznie gra piach od 3 lat. Chcialbym zeby odpalil bo jestem fanem jego talentu w kontekscie reprezentacji, ale no...szczerze watpie. Ale ja lubie sie mylic ;)

bódyń 22.02.2016 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1430025)
Z Wolskim, to chyba jakiś żart... Facet kilka lat temu zakończył profesjonalne granie w piłkę. Obecnie jego przygoda z tym zawodem, to polega na wypełnieniu kontraktu z Fiorentiną i ułożeniu sobie życia, a potem powrót do Polski do Iszej lub drugiej ligi. Od 2012 roku(tzn. od lata) rozegrał 1839 minut(źródło transfermarkt). Przekładając na bardziej ludzki język, to w czasie ostatnich 4 lat rozegrał 20 pełnych ligowych meczów :)(średnia). O czym my tu mówimy? Facet pobiera sporą pensję od klubu piłkarskiego i tylko tyle go łączy z boiskiem. Ja wiem, że nasza liga jest dramatycznie słaba, ale szanujmy się. Może od razu Janczyka też weźmiemy? W końcu w 2007 roku nieźle się zapowiadał :). Najpierw jakiś amator z Chorwacji, czy Serbii, który przez całą karierę nie strzela i nie asystuje, a teraz Wolski :D. Przypuszczam, że lepszą(znacznie) robotę, to odwalali by skauci Football Managera na Polskę.

Zawsze jak czytam takie wypowiedzi to przypominam sobie o komentarzach pod ta wiadomoscia
http://www.90minut.pl/news/24/news249235.html
i mam rozeznania o znawcach:)

mitmichael 22.02.2016 10:11

Poza zainteresowaniem dwoma środkowymi pomocnikami - Rafałem Wolskim i Petarem Brlekiem - "Biała Gwiazda" wciąż czyni starania, aby pozyskać słowackiego bramkarza - Martina Dúbravkę. Ten jest aktualnie zawodnikiem duńskiego Esbjerg fB, z którym wiąże go jeszcze obowiązujący przez półtora roku kontrakt.

i podobno Dubravka przesuniety do rezerw chociaz nie wiadomo ile w tym prawdy, zrodła sie chyba kazdy domysli :P

Ivory1906 22.02.2016 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KrzychooR (Post 1430000)
Obiecał że będzie na twitterze wklejał krakowskie sektorówki? :>

Dokładnie i do tego będzie biegał z koszulka WIERNOŚĆ i po bramce będzie ja pokazywał :)
Mowię co widziałem a ze pracuje na lotnisku :p Krzoska by go nie odbierał jak by przyleciał pozwiedzać Kraków.
Dla niego to jest dobra opcja bo chłop ma szanse sie odbudować, jeśli chce znaczyć coś jeszcze w piłce to musi zacząć grać a tu ma szanse i może to byc z obopólna korzyścią. Grał w Legii ? Ok wstawia sektorówki na Twittera ? Ok jego życie jego sprawa ale piłka nożna to biznes...

For_FuN_ 22.02.2016 11:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1430026)
Jakich 4 lat w samym Mechelen w 2015 24, w belgii wiecej gral i znaczyl od starzynskiego, ktory juz w Zaglebiu sie wyroznia.Zart to jest boguski czy uryga facet.Wolski nie jest Stilicem, ale jest o klase lepszy od takiego Popovica.Nawet jezeli jest w slabszej formie to w lidze obroni sie sama technika.

Ale o czym ty mówisz? Wolski w zeszłym roku rozegrał w sumie 983 minuty, czyli nawet nie 10 pełnych spotkań. Mówimy tu o 12 miesiącach i gównianym zespole. W pozostałych latach były to kolejne 900 minut. Facet nie gra w piłkę w od lat i takie są fakty. Najpierw go odstrzelono w Serie A, potem w Serie B, a potem w ch*jowym zespole z Belgii, gdzie grał ogony i był zapchajdziurą(w przypadku ogromu kontuzji, bo 900 minut to jakieś jaja. Gdyby facet grał, to okej, a on się wylegiwał na trybunach lub w domu. Jeżeli ktoś chcę walczyć z suchymi faktami, to naprawdę :D. "Znawców" tu sporo. Widzieli kontrakt Cierzniaka, a teraz twierdzą że Wolski grał.... mimo, że wygląda to zupełnie inaczej i wszystko polega na kurczowym trzymaniu się kontraktu z Fiorentiną.

Paweł 22.02.2016 11:54

Widzę, że niektórzy tu w dalszym ciągu nie widzą w jakiej lidze gramy i na którym jesteśmy w niej miejscu. Gdyby jakikolwiek piłkarz GRAŁ REGULARNIE w lidze belgijskiej, to Pawłowski mógłby sobie go pooglądać pod warunkiem, że kupiłby bilet na mecz jego drużyny.

Możemy sprowadzić piłkarzy, którzy:
1. odbili się od pewnego poziomu, albo
2. nigdy go nie osiągnęli.

azor 22.02.2016 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1430043)
Ale o czym ty mówisz? Wolski w zeszłym roku rozegrał w sumie 983 minuty, czyli nawet nie 10 pełnych spotkań.

to w Belgii mecz trwa 100 minut?

radek2323 22.02.2016 12:43

Trochę już za dużo tych piłkarzy z "problemami" jak tak to ma wyglądać to się obudzimy...

For_FuN_ 22.02.2016 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1430046)
Widzę, że niektórzy tu w dalszym ciągu nie widzą w jakiej lidze gramy i na którym jesteśmy w niej miejscu. Gdyby jakikolwiek piłkarz GRAŁ REGULARNIE w lidze belgijskiej, to Pawłowski mógłby sobie go pooglądać pod warunkiem, że kupiłby bilet na mecz jego drużyny.

Możemy sprowadzić piłkarzy, którzy:
1. odbili się od pewnego poziomu, albo
2. nigdy go nie osiągnęli.

Nie wiem, jak tak proste rzeczy można tłumaczyć. Facet nie gra profesjonalnie w piłkę od 4 lat(zaraz chyba zrobię rozpiskę, ile minut był na boisku w kolejnych latach)... nie od pół roku, nie od roku. To jest już wrak piłkarza, co potwierdzają belgijscy dziennikarze. Dlaczego na kogoś takiego mamy stawiać? jakie są merytoryczne argumenty? Ze w 2012 roku kopnął kilka razy prosto piłkę? Z tego, co wiem to mamy rok 2016 :).
I ja widzę to zupełnie inaczej. Powinniśmy i musimy ściągać piłkarzy(warte podkreślenia), którzy grają, idą do góry i rokują na przyszłość ze słabszych od naszej lig(Węgry, Słowacja, Słowenia, Bałkany, niektóre kluby z Czech). Sprowadzanie emerytów lub siedzących na trybunach, to porażka. Najświeższym przykładem jest Krasić, który przez tutejszych forumowych znawców miał zjeść tą ligę...a ludzie, którzy interesują się piłką(np. moja nieskromna osoba) pisali w tym czasie, że to będzie ekstraklapa. Na czyje wyszło, to chyba oczywiste.

P.S - Gdzie te bohatery, nad którymi niektórzy się trzepali... tzn. Cywka i Crivellaro? Podobno to też miały być wzmocnienia, przynajmniej takie były słowa "ekspertów" :).

Na szybko policzone... w 2014 roku - 696 minut na boisku. W 2013 roku - 131 minut na boisku. W 2012 roku - 883 minuty na boisku.

szprotson 22.02.2016 14:11

Jeśli RW tak jak piszesz, nie gra profesjonalnie w pilke nożną, to rozumie ze wypozyczamy go ze sklepu z warzywami.

Aż dziw bierze ze zwykłego amatora chcą zatrudnić...

FraMat 22.02.2016 14:28

http://www.sport.be/fr/jupilerprolea...icle_ID=757321

W skrócie: nie znalazł się w kadrze meczowej, bo przebywa w Polsce, gdzie finalizuje transfer do Wisły Kraków

BlurgH 22.02.2016 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1430054)
Jeśli RW tak jak piszesz, nie gra profesjonalnie w pilke nożną, to rozumie ze wypozyczamy go ze sklepu z warzywami.

Aż dziw bierze ze zwykłego amatora chcą zatrudnić...

Wiesz... skoro na testy przyjeżdżają rumuńscy studenci z wymiany ? :rotfl:

For_FuN_ 22.02.2016 15:07

Niedawno to był tutaj też niejaki Burdenski, więc Wolski nie dziwi. Konsekwencja jest. Zwłaszcza po szrocie z letniego okienka, jak wspominani Crivellaro, Cywka i Popović.
W tej Belgii, to już nawet na lewej obronie próbowano go wystawiać, bo do niczego więcej się chłopak(przepraszam, już facet) nie nadaje.

Merkury 22.02.2016 15:16

Widzę, że klub w dalszym ciągu szuka zawodników po wysypiskach śmieci. Wolski to szrot jakich mało. Dodatkowo fizycznie po wysiadywaniu na ławce bądź trybunach jest na pewno w super dyspozycji. Jaja jak berety. Cupiał reaktywacja bis.

63.5 Kg 22.02.2016 15:26

.......icie tak ze slabo...

Ludzi co Wy się zatrzymaliście w najlepszych latach??
Dzisiaj walczymy o utrzymanie a wy .......icie jakie to zle transfery ten klub przeprowadza...
Cieszcie się ....a ze w ogole się cos dzieje...

Kurz 22.02.2016 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1430062)
Widzę, że klub w dalszym ciągu szuka zawodników po wysypiskach śmieci. Wolski to szrot jakich mało. Dodatkowo fizycznie po wysiadywaniu na ławce bądź trybunach jest na pewno w super dyspozycji. Jaja jak berety. Cupiał reaktywacja bis.

Wystarczy, że wygra rywalizację z Cywką, Crivellaro i Popoviciem, żebyśmy nie musieli wystawiać w środku pola lewego obrońcy. To już będzie jakiś progres :).

Fiti 22.02.2016 15:48

Powiem tylko tyle: poczekajcie chociaż aż chłopak raz kopnie piłkę w koszulce z Białą Gwiazdą

bonawentura 22.02.2016 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1430064)
.......icie tak ze slabo...

Ludzi co Wy się zatrzymaliście w najlepszych latach??
Dzisiaj walczymy o utrzymanie a wy .......icie jakie to zle transfery ten klub przeprowadza...
Cieszcie się ....a ze w ogole się cos dzieje...

Można było to wszystko sto razy lepiej przeprowadzić, by wyprowadzić klub na prostą. Niestety, skoro decydujemy się na Tadzia Pawłowskiego w trakcie sezonu, w którym rzekomo walczymy o utrzymanie, bo Kazek Moskal nie sprostał, nie jest godzien etc. (przecież przegrał z Cracovią - o zgrozo), to ja dyplomatycznie rzecz ujmując pozostawię sobie ten Twój post bez komentarza.

Coglin 22.02.2016 22:12

.......enie o tych transferach. .... wielki będzie.
Tak samo jak ze sponsorem. Która to już runda czekania na cud?
Nie znudziło wam się?
Walczymy o utrzymanie i tyle.
Kto chce przyjść do takiego klubu?

Dzimi 22.02.2016 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1430065)
Wystarczy, że wygra rywalizację z Cywką, Crivellaro i Popoviciem, żebyśmy nie musieli wystawiać w środku pola lewego obrońcy. To już będzie jakiś progres :).

Ale trzeba by się też pozbyć tej wymienionej trójki, szkoda utrzymywać darmozjadów na ławce. Przesunąć ich do rezerw i sami sobie znajdą nowy klub.

krzaq12 22.02.2016 22:30

4-4-2 to bardzo fajna taktyka, ale pod warunkiem że ma się ogarnięty środek pola, my mamy Urygę, Popovica, Crivellaro i Cywkę, więc niech już ten Wolski przyjdzie naprawdę.......... bo gorszy od tych asów nie będzie, a że kibicuje innemu klubowi, trudno, jesteśmy w ujowej sytuacji, każdy ptk, każda zdobyta bramka się liczy więc nie narzekajcie.

Merkury 22.02.2016 22:52

Zasadnicze pytanie czy w chwili obecnej Wolski jest lepszy od naszych asów? Zmieniliśmy Jankowskiego na Ondraska i co mamy to samo pod względem zmarnowanych sytuacji.

Karherop 22.02.2016 23:18

Nie przypuszczałem, że aż tak bardzo nasza gra jest zależna od Mączyńskiego. Dopiero teraz widać, że bez niego nasz środek piszczy i kwiczy z bólu.

Na papierze dokonaliśmy porządnych transferów, a w praktyce - w kluczowej formacji, czyli środku pola leżymy po całości.
Nawet najlepsi skrzydłowi, napastnicy i obrońcy będą tłem, jeśli rządzić i dzielić ma w środku Uryga z Cywką.

Co dalej? nie chcę być złym prorokiem.

mitmichael 22.02.2016 23:59

Niech juz ten Brlek przyjdzie, gorszym od Urygi byc nie mozna a byc moze bedzie potrafił dobrze podawac do przodu

Wojtas 23.02.2016 00:48

Na jakiej pozycii grał ten student? jak na pozycjii Urygi to oplacic mu akademik i wyzywienie i podpisac kontrakt a Uryga do Korei Polnocnej.

manson777 23.02.2016 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1430197)
Niech juz ten Brlek przyjdzie, gorszym od Urygi byc nie mozna a byc moze bedzie potrafił dobrze podawac do przodu

a potem zonk...
Brlek przyjdzie
ktoś przytuli kaskę za to że go wcisnął do frajera
kolo zagra 7 spotkań w Wiśle
rozwiążą kontrakt bo się okazał ogórem do sześcianu
a za 5 lat Wisła zmuszona wyrokiem sądu zapłaci mu za resztę kontraktu
czyli + - 200 tys ojro + odsetki ustawowe

brzmi znajomo :help:
bym się tak nie rozpędzał...

cfa 23.02.2016 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 1430310)
a potem zonk...
Brlek przyjdzie
ktoś przytuli kaskę za to że go wcisnął do frajera
kolo zagra 7 spotkań w Wiśle

To ja mam inny pomysł, może Wisła Kraków z klubu sportowego przeistoczy się w klubo-kawiarnię. Wtedy nie będzie trzeba się martwić o sprowadzanie piłkarzy i inne pierdoły takiej jak tutaj zacytowane.
Czasem czytacie co piszecie? Ja piszę głupie posty ale to się w palę nie mieści. O a jak gość nie przyjdzie do Wisły, a za 2 lata będzie grał w Serie A lub Premiership albo innej Bundeslidze to będziesz pisał, kurcze no mieliśmy go na celowniku ale ten zjeb Kapka spieprzył sprawę jak zawsze ...

Patryko 23.02.2016 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 1430310)

A co w tym dziwnego? To jest liga europejska, a nie mistrzostwa Uralu wschodniego. Tutaj elementarne mechanizmy zabezpieczające stosunki klub-gracz działają. Kontrakty są podpisywane przez obie strony dobrowolnie.
Nie było winą Jovanica, że klub nie płacił mu na czas, miał prawo pociągnąć klub do odpowiedzialności i to zrobił. To samo w przypadku Genkova. W brodę niech sobie plują władze Wisły, które doskonale znały konsekwencje niepłacenia kontraktów na czas.

manson777 24.02.2016 08:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1430340)
To ja mam inny pomysł, może Wisła Kraków z klubu sportowego przeistoczy się w klubo-kawiarnię. Wtedy nie będzie trzeba się martwić o sprowadzanie piłkarzy i inne pierdoły takiej jak tutaj zacytowane.
Czasem czytacie co piszecie? Ja piszę głupie posty ale to się w palę nie mieści. O a jak gość nie przyjdzie do Wisły, a za 2 lata będzie grał w Serie A lub Premiership albo innej Bundeslidze to będziesz pisał, kurcze no mieliśmy go na celowniku ale ten zjeb Kapka spieprzył sprawę jak zawsze ...

równie dobrze za dwa lata zagra w Pernambuco
jest to dokładnie tak samo prawdopodobne :haha:

manson777 24.02.2016 08:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1430356)
A co w tym dziwnego? To jest liga europejska, a nie mistrzostwa Uralu wschodniego. Tutaj elementarne mechanizmy zabezpieczające stosunki klub-gracz działają. Kontrakty są podpisywane przez obie strony dobrowolnie.
Nie było winą Jovanica, że klub nie płacił mu na czas, miał prawo pociągnąć klub do odpowiedzialności i to zrobił. To samo w przypadku Genkova. W brodę niech sobie plują władze Wisły, które doskonale znały konsekwencje niepłacenia kontraktów na czas.

no lol

zwłaszcza w przypadku Jovanicia....

weź sobie przypomnij o co chodziło z Jovaniciem a nie pisz pierdoł

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl