Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

szym_ek 08.11.2018 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PSYCHOLTSW (Post 1517680)
@szym_ek ale ja nie oceniam realności takiego założenia, tylko podaję, że gdyby tyle a tyle osób chodziło na mecze, bylibyśmy w innym miejscu. to samo przecież dotyczy sponsora, jeśli przyjdzie sponsor z grubym portfelem, to nasze problemy znikną jak za użyciem czarodziejskiej różdżki... takie są fakty. niestety kibice Wisły narzekają ale podstawowej rzeczy nie zrobią, nie kupią biletu na Wisłę. a ceny były kiedyś znacznie wyższe (biorąc pod uwagę obecnie najtańszy bilet i inflację).

nie piłem do Ciebie tylko do starego dziada :P

Oczywiście, że masz racje. Gdyby kultura chodzenia na Wisłę była taka sama jak np w Dormundzie to i łatwiej opanować finanse i łatwiej znaleźć sponsora i łatwiej się gra przy pełnym stadionie itp itd.

Niestety jest to w tej chwili nierealne i na poziomie analizy i ustalania budżetu trzeba brać realne liczby

regan 08.11.2018 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalp_r22 (Post 1517677)
W którym miejscu wprowadziłem w błąd?

na przykład z jakimiś z dupy wyjętymi kwotami odnośnie zadłużenia wobec piłkarzy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1517663)
Żyj dalej kolego w chmurach i nie przejmuj się rzeczywistością ...
Możesz dalej zaklinać że Wisła nie ma tzw długów , możesz dalej uważać że wszyscy co o tym mówią to są oszołomy . Możesz dalej twierdzić że nie ma długu za stadion tylko że ten dług dopóki nie będzie spłacony to dalej istnieje . To że jest zabezpieczony na wpłatach z C+ i będzie rozliczony w przyszłości to znaczy tyle że przez parę lat o takie kwoty będzie pomniejszana żywa gotówka wpływająca do klubu. Czyli że braknie jej na inne rzeczy np . na pensje.

Z punktu widzenia bilansu, pieniądze na stadion są zabezpieczone w pasywach. Więc tego długu w bilnasie nie ma.

Zaklinacie rzeczywistość pisząc o kwotach wyjętych z dupy. Jakiś 20 milionach, jakiś długów za stadion, jakiś 6-7 mln dla piłkarzy. Źródło poproszę tych "rewelacji".
W tym momencie mamy problem z płynnością, gdyż środki, które powinny do nas trafić poszły na zobowiązania.
Dlatego należy teraz szukać finansowania żeby sprostać obecnym zobowiązaniom i nie narobić kolejnych długów.

Tak jak napisał PSYCHOLTSW. Zamiast się mądrować, to się mobilizujcie. Każde 20 tys na stadionie to jest +/- 0,5 mln zł więcej do budżetu. Chyba, że wam nie zależy na przetrwaniu klubu i liczycie, że ktoś klub uratuje za was. Na razie frekwencja wynosi 5112. Śmieszność. Kibice którzy się odwracają od klubu w trudnym momencie, moralnie nie mają prawa do zabierania głosu w żadnej sprawie dotyczącej Wisły.

szprotson 08.11.2018 15:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1517683)
na przykład z jakimiś z dupy wyjętymi kwotami odnośnie zadłużenia wobec piłkarzy.

a jak kwota jest nie z dupy? o ile sie pomylił ? Piszesz w tonie takim jakby napisal nieprawdę, wiec jaka jest prawda?
czy może chcesz powiedzieć ze nie ma dużych zaległości względem piłkarzy?? (za duże przyjmijmy okres powyżej 60 dni)

regan 08.11.2018 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1517684)
a jak kwota jest nie z dupy? o ile sie pomylił ? Piszesz w tonie takim jakby napisal nieprawdę, wiec jaka jest prawda?
czy może chcesz powiedzieć ze nie ma dużych zaległości względem piłkarzy?? (za duże przyjmijmy okres powyżej 60 dni)

Jeśli przyjąć, że budżet klubu wynosi niecałe 27 mln(a podejrzewam, że w tym roku, będzie jeszcze niższy niż w poprzednim) a przyjmijmy, że po cięciach kosztów z czerwca/lipca koszt utrzymania drużyny to 50% budżetu, to rocznie płacimy na piłkarzy 13,5 mln zł.

To gdzie po 4 miesiącach zobowiązań jest 6-7 mln? W tym momencie to może być kwota rzędu 4-5 mln. Ale i tak to są dywagacje i przypuszczenia z dupy wzięte.

Zasada prosta. Nie macie wiarygodnego infa to nie pi.erdolcie.

Poza tym gość pisze o długach przekraczających 20 mln ponad. Ja chce składowe tego zadłużenia, zobaczyć skąd wie, że tak jest i co składa się na owe zadłużenie, że jest tak wysokie.

JudasPriest 08.11.2018 15:18

Zasugerował liczby nie popierając ich żadnymi materiałami. Dopóki nie przytoczy źródeł nie powinno się w to wierzyć (tzw ciężar dowodu)

szprotson 08.11.2018 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JudasPriest (Post 1517686)
Zasugerował liczby nie popierając ich żadnymi materiałami. Dopóki nie przytoczy źródeł nie powinno się w to wierzyć (tzw ciężar dowodu)

90% postów jest w takim tonie.

no ale chyab nie ma sensu sie przekrzykiwać czy wisimy 10 czy 20 mln złotych.
Fakt jest taki że wisimy.

rafalp_r22 08.11.2018 16:10

Cytat:

Z punktu widzenia bilansu, pieniądze na stadion są zabezpieczone w pasywach. Więc tego długu w bilnasie nie ma.

Zaklinacie rzeczywistość pisząc o kwotach wyjętych z dupy. Jakiś 20 milionach, jakiś długów za stadion, jakiś 6-7 mln dla piłkarzy. Źródło poproszę tych "rewelacji".
W tym momencie mamy problem z płynnością, gdyż środki, które powinny do nas trafić poszły na zobowiązania.
Dlatego należy teraz szukać finansowania żeby sprostać obecnym zobowiązaniom i nie narobić kolejnych długów.

Tak jak napisał PSYCHOLTSW. Zamiast się mądrować, to się mobilizujcie. Każde 20 tys na stadionie to jest +/- 0,5 mln zł więcej do budżetu. Chyba, że wam nie zależy na przetrwaniu klubu i liczycie, że ktoś klub uratuje za was. Na razie frekwencja wynosi 5112. Śmieszność. Kibice którzy się odwracają od klubu w trudnym momencie, moralnie nie mają prawa do zabierania głosu w żadnej sprawie dotyczącej Wisły.

A czy dług za stadion to fikcja? 7mln - przez wszystkie strony potwierdzony.

Zadłużenie do pilkarzy to fikcja? kazdy juz o tym mowi ze jest 4,5 msca zaleglości (do jutra powinno dostać za październik i wiadomo ze nie dostana skoro nie mieli 123 tys zeby za mecz zaplacic). utrzymanie druzyny to ok 18-20mln rocznie (wg danych z raportu Deloitte i sprawozdania finansowego). To sobie podziel 4.5/12 i ile milionow to bedzie z 20 milionow.

O jakiej fikcji Ty mówisz - pomimo zadluzenia 4,5 msca Wisla nie miala 12t3 tys zeby za stadion za mecz zaplacic!

Edit: niedoczytałem ze byla dalej odpowiedz.

Więc tak:

https://www2.deloitte.com/pl/pl/page...sy-w-2017.html

1. Przychody bez transferów w 2017 wyniosły 27mln, koszt utrzymania 1 druzyny 73% czyli 19.7mln.
2. W pierwszej połowie 2018 koszty te wzrosły o ok 1,5-2mln za ten okres (koszty otrzymania Carillo i jego sztabu + Mitrovic + Palcic). A w zasadzie w zimie nikt nie odszedł. Więc koszty utrzymania 1 druzyny w 1 polowie roku wyniosły ok 12mln. Marzena czy Głową mowila o obceciu kosztow w skali roku o 5 mln. Więc skoro w skali roku utrzymanie mialo kosztować 24mln i scieto o 5mln to wynika ze łacznie daje to 19 mln, czylii 7 mln za drugą połowę roku. Pierwsza połowa roku miesięcznie to 2mlny miesiecznie, czyli 1 mln jeszcze za czerwiec. Do tego w drugiej połowie roku 1,2 mlna za miesiąc to jest 4,8mln + 1 mln z czerwca, powiedzmy ze z tego 1mln polowa to zawodnicy ktorzy jeszcza dziś są. Czyli, do zaowdników ktorzy dziś są w kadrze zadluzenie to jakieś 5,3-5,5mlna. Sęk w tym, że mowi sie tylko o zadluzeniu do bieżacej kadry, a zadluzenie jeszcze jest w srosunku do pilkarzy ktorzy odeszli...

To nie jest kwestia wrzucania komus, tylko tego jak jest sytuacja...

stary dziad 08.11.2018 16:21

Regan , nie rozumie o co Ci chodzi .
Parę osób na tym forum próbuje oszacować (tak -oszacować) wielkość tzw długu . Ja jestem przekonany że jego wartość wynosi między 15 a 25 mln . I to są niestety smutne fakty . Nikt tego nie robi to dla "sensacyjkowatości " tylko z głębokiego zatroskania o los klubu . Twoja postawa sprowadza się generalnie do bezpodstawnego (moim zdaniem) negowania tego faktu .Tylko że rzeczywistość finansowa Wisły nie jest matrixem ale realem.
A ja nie widzę żadnych przemyślanych działań Zarządu które miałyby tą rzeczywistość zmienić .
Poza tym nie rozumiem też Cię merytorycznie bo napisałeś : "Z punktu widzenia bilansu, pieniądze na stadion są zabezpieczone w pasywach. Więc tego długu w bilnasie nie ma."
Zaraz , zaraz -pasywa to są elementy bilansu składające się m.in z kapitału własnego , wyniku finansowego danego okresu oraz zobowiązań . Powiedz więc na jakim elemencie jest to niby zabezpieczone . Albo się więc pomyliłeś albo nie wiesz o czym piszesz .

Arkadiusz.Czerepach 08.11.2018 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1517687)
90% postów jest w takim tonie.

no ale chyab nie ma sensu sie przekrzykiwać czy wisimy 10 czy 20 mln złotych.
Fakt jest taki że wisimy.

fakt jest taki że już po godzinie 12-tej :p

jak tam , deal dobity ? :haha:

TIR_DO_SŁUBIC 08.11.2018 17:47

Opcja meksykańska teraz jest grana. Nie udało się ze szlakiem kolumbijskim, przetartym przez Valencie, teraz Misiek wymyślił szlak meksykański. Sprytnie, ale ciekawe co na to Ruch.

https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...544.1541500007

krzaq12 08.11.2018 17:58

Nie ma co się śmiać, kasa pewna, oferta przez miasto. Rocznie nieco ponad 1,5 mln PLN, umowa na rok z możliwością przedłużenia o kolejne trzy lata więc zarobić można przez kilka lat ponad 5 mln PLN.
Dla porównania LVbet za 3-letnią umowę płaci nam około 7 mln PLN. Cashback World za 3 lata płaci około 3 mln PLN

Danielek1906 08.11.2018 18:17

Z każdym dniem coraz ciekawej w tej Wiśle. Za kilka lat będą kręcić o nas seriale, bo to serio jest dobry materiał na jakieś narcos/piłkarskie house of cards. Gimbus, niemiecki producent krzesełek zarządzany przez szwajcaro-bałkańców, paul atleta z ameryki, anglicy no'name'y i teraz meksykanie (ale najbardziej wiarygodni bo miasto).

funkykoval 08.11.2018 18:35

Może będziemy reklamować Ciudad Juarez ale wówczas to tylko Misiek na prezesa

Levis88 08.11.2018 18:43

Najłatwiej krytykować i wyśmiewać - najtrudniej kupić karnet / bilet.
Każda kasa się przyda.

s1mone 08.11.2018 19:00

Cytat:

A czy dług za stadion to fikcja? 7mln - przez wszystkie strony potwierdzony.
To już na pewno jest sporo mniej, skoro pobierają automatycznie z transzy ekstraklasy. Te pieniądze są zabezpieczone, Wisła je zobaczy jak świnia niebo. Gdyby tak nie było nie brakło by nas na bieżące zobowiązania.

Cytat:

Zadłużenie do pilkarzy to fikcja? kazdy juz o tym mowi ze jest 4,5 msca zaleglości (do jutra powinno dostać za październik i wiadomo ze nie dostana skoro nie mieli 123 tys zeby za mecz zaplacic). utrzymanie druzyny to ok 18-20mln rocznie (wg danych z raportu Deloitte i sprawozdania finansowego). To sobie podziel 4.5/12 i ile milionow to bedzie z 20 milionow.
Ale to jest plotka te 4,5 miesiąca. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że wszyscy piłkarze nie dostają pensji przez 4,5 miesiąca i nikt jeszcze nie próbował rozwiązać kontraktu z winy klubu.

Rozumiem, że nie zrobi tego Wasyl, może się nie opłacać takiemu Kortowi, który po ławkowaniu w Pogoni się ładnie promuje, raczej nie sądzę aby kontrakt próbował w ten sposób rozwiązać Rafał Boguski.

Jednakże wątpię, aby cokolwiek tu trzymało notującego świetną rundę Imaza czy chcącego wcześniej odejść Bashę. Mogę się mylić - bo możliwe, że mamy świetną pakę super lojalnych gości, która tak się przywiązała do klubu i drużyny, że nie chce wywijać numerów przed końcem rundy. Chciałbym w to wierzyć, ale kurna niestety nie wierzę w żadnym najmniejszym nawet stopniu.

Rozumiem, że niektórzy co bardziej lojalni goście po rozmowach z klubem mogli wyrazić zgodę na opóźnienia w wypłatach ze względu na zaistniałą sytuacje, ale zwykli piłkarze? Większość to najemnicy, którzy tu przyszli pracować i się promować za rozsądne pieniądze. Jeśli ktoś powie, że Boguś nie dostaje pieniędzy od 4 miesięcy z górką i nadal tu siedzi to jestem skłonny w to uwierzyć. Ale w przypadku naszych stranierich - sorry, ale nihuja.

Wiadomo - sytuacja w tej chwili jest tragiczna, ale nie jest gorsza niż była 2 lata temu pod względem zadłużenia. Po prostu płynność siadła, bo miasto wywinęło nam numer i zmusiło do spłaty naszego zadłużenia w trybie mocno przyśpieszonym. Wisła potrzebuje teraz kasy od ręki. Nikogo to nie obchodzi, że na koniec sezonu sytuacja powinna być dużo lepsza niż była 2 lata temu. Takie są fakty. Miasto wolało pójść z nami na wojnę i postawić na nas krzyżyk. Rozumiem tych co piszą, że 'trzeba było nie robić długów', 'trzeba było spłacać wcześniej', ale tak czy siak można było to spróbować rozłożyć z pieniędzy ekstraklasy na dłuższy okres - tak, żeby egzystencja największego klubu piłkarskiego w Krakowie nie była zagrożona. Fakty są takie, że wiele drużyn dotują miasta - może nie jestem fanem takiego rozwiązania - ale z drugiej strony, jeśli jest ciężka sytuacja to miasto powinno starać się pomóc a nie dożynać jedną z największych wizytówek Krakowa, która promuje to miasto na całym świecie.

El'kabat 08.11.2018 19:49

Moreno Moreno Morenooooo I give you my loveeeeeeeeeeeeeeeeee :rotfl:

bódyń 08.11.2018 20:20

Ile samorzady daja na kluby
http://weszlo.com/2018/11/08/finanso...wolucji-widac/

AOT 08.11.2018 22:04

Jest prosty sposób na naprawę finansów klubu. Wszystkim, którzy tu .......ą 3 po 3 zamknąć możliwość komentowania dopóki nie przedstawią dowodu zakupu karnetu. Mielibyśmy rekordy frekwencji albo zamknięcie forum. Sytuacja WIN-WIN! :D

wiesniak842 08.11.2018 22:19

Oooo, jakie to by było dobre!!!

FraMat 08.11.2018 22:20

Tak na okrągło to nie wiem, czy tu kilkanaście osób stale coś komentuje.
No, może z trzydzieści.
Część z nich ma pewnie już karnety.
Sądzisz, że kilkanaście karnetów załatwi sprawę?

MaLk 08.11.2018 22:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AOT (Post 1517703)
Jest prosty sposób na naprawę finansów klubu. Wszystkim, którzy tu .......ą 3 po 3 zamknąć możliwość komentowania dopóki nie przedstawią dowodu zakupu karnetu. Mielibyśmy rekordy frekwencji albo zamknięcie forum. Sytuacja WIN-WIN! :D

Dowód sprzedaży karnetu, udziału w akcji Wisła Kraków to nasza historia, w akcji 12 bohater, w akcji WisłaTylkoPrzyReymonta, akcesu do socios, zrzutki na fundację ReymonTTa22 oraz paragonu z zakupu wiślackiego piwa.

A może jeszcze frytki do tego...

Ludzie drodzy, nikt nie daje swojemu klubowi tyle, ile ostatnio en masse dali kibice Wisły. Żaden klub w Polsce nie ma tak wiernych i gotowych do pomocy kibiców. Ale są pewne granice, które wstyd przekraczać. Opieprzanie ludzi (zwłaszcza tutejszego grona forumowiczów) o to, że za mało dają od siebie, bo nie kupili tego czy owego brzmi jak niesmaczny żart.

Jeśli odpowiedzią zarządu na kolejne de facto darowizny kibiców na rzecz klubu ma być "dajcie więcej, bo my se z niczym nie radzimy, ale tego nie przyznamy, w sumie to nie powiemy też jaka jest sytuacja i na co wydaliśmy poprzednie zbiórki", to ja przepraszam, ale każda formuła może się wyczerpać.

Ja sobie plakatami, certyfikatami, koszulkami dla dzieci (które nota bene przyszły, kiedy już dzieci z nich wyrosły), gadżetami czy biletami z meczów, na których nawet nie byłem mogę tapetować pokój.

I dalej nie wiem czy zarząd ma jakąkolwiek wizję tego, jak wyjść z problemów. Dalej nie wiem, czy to, co robię ma sens, może trzeba było za te pieniądze kupić coś dzieciakom, bo nie mam pojęcia czy zarząd ogarnął już excela.

Kibice nie utrzymają klubu. Nie w tej sytuacji finansowej. Mniejsza o to, czy miałoby to być utrzymywanie ze zbiórek czy z biletów/karnetów. Jeśli zarząd jeszcze się nie zorientował i ciągle żyje nadzieją, że zaraz zacznie przychodzić średnio 25 tys. na mecz i "jakoś to będzie", to źle to widzę, bardzo źle.

rav 09.11.2018 05:36

Cytat:

Jak duży dług ma dziś Wisła?
Spółce co roku, od lat, brakuje około 20 mln zł, które zapewniłoby jej płynne, niezakłócone żadnymi opóźnieniami funkcjonowanie.
Źródło: http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...perwizjera.amp

tas de fleia 09.11.2018 07:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1517706)
Kibice nie utrzymają klubu. Nie w tej sytuacji finansowej. Mniejsza o to, czy miałoby to być utrzymywanie ze zbiórek czy z biletów/karnetów. Jeśli zarząd jeszcze się nie zorientował i ciągle żyje nadzieją, że zaraz zacznie przychodzić średnio 25 tys. na mecz i "jakoś to będzie", to źle to widzę, bardzo źle.

Otóż to. Ja wiem, że każdy karnet czy bilet jest ważny, ale nie tędy droga do utrzymania klubu na poziomie ekstraklasowym. W Polsce nie ma klubu, który mógłby "wyżyć" z kibiców. Wg mnie to jest realne w klubach, gdzie stadiony takie jak np. Lechii są zapełniane w 90% w każdym meczu.

PSYCHOLTSW 09.11.2018 07:55

@MaLk kibice nie utrzymają klubu? 18x30000x40zł= 21 600 000,00 zł :) kibice mogliby spokojnie utrzymywać klub ale mają na to wyjebane, bo wolą .......ić smutne posty na necie niż kupić jebany bilet za jakieś frytki (2-4 paczek szlugów). w sieci każdy z nich mocno wspiera Wisłę, wpłaca tysiące a później wychodzi że w całej akcji brało udział 3 tys. osób... jeżeli my nie zmienimy mentalności to nie zasługujemy na lepsze traktowanie, bo i za co? za to ciągłe ujadanie i nie dawanie nic od siebie? karnet na rok na D to 320 zeta. śmiech ....a na sali, 88 groszy dziennie. kosmiczna kwota. za to na szlugi wydać w miesiącu 200-300 zł żaden problem, na zdrowie ....a. jestem w....iony, bo pomagam jak tylko mogę a później czytam tak chujowe wpisy że mam ochotę ich autorów mordować. możecie się ze mną nie zgadzać, możecie .......ić dalej że jest źle, że Wisła jest na skraju upadku ale ja będę miał czyste sumienie, bo robię wszystko żeby jej pomóc ale Wy sobie przemyślcie swoje zachowanie. przepraszam ale nie wytrzymałem.

stary dziad 09.11.2018 09:16

Drogi Psycholu , wiem że masz dobre chęci ale lamentujesz w stylu "jaki ten świat jest k...a niesprawiedliwy " .A ten świat jest własnie taki jaki jest ! Czyli bez konkretnych działań Zarządu (przemyślany marketing ale nie tylko) nie wzrośnie ilość widzów na R22 . O tym świadczy analiza historii oraz życiowe doświadczenie . Mało tego , zgadzam się ze zdaniem MaLka że kibice Wisły robią dużo . Czy mogli by więcej ? Zapewne ale tu dochodzimy do sedna problemu , które Ty pomijasz .
Otóż Zarząd powinien jasno przedstawić w jakiej jesteśmy sytuacji i do czego zmierzamy. A Zarząd obecnie uprawia politykę strusia , która w mojej ocenie jest niewłaściwa a na pewno mało kogo mobilizująca do działania.

Gunner1906 09.11.2018 09:29

Do cen z biletów o których pisze PSYCHOLTSW należy dodać też dodatkowe wpływy z cateringu gadżetów i przede wszystkim sponsorów bo jeśli na mecz przyjdzie Ci 30tys ludzi a nie 12tys to wiadomo że możesz sporo więcej ugrać u firm sponsorskich.

Byłoby pięknie....No ale niestety nie ma się co łudzić że bez sukcesów sportowych na mecze tydzień w tydzień będziemy mieć 30tys ludzi. Jest 7-8 tys ludzi którzy są zawsze, 2-3 tys. którzy przychodzą od przypadku do przypadku i 15 tys którzy chodzą tylko na lecha legie i żydków.

Inna sprawa to jednak ten zarząd. Jeśli nie umiesz dobrze prowadzić klubu to nawet jakbyśmy mieli te dodatkowe 15 mln z biletów to nie jest powiedziane że by były dobrze rozdysponowane. :)

Sporo osób wychodzi z założenia, że te pieniądze są marnowane i nie chcą w tym uczestniczyć. Ja ze swojej strony kupiłem karnet, koszulkę, chodzę na 90% spotkań u siebie, korzystam z cateringu, namawiam znajomych żeby również się wybrali na Reymonta bo im więcej nas będzie tym będzie łatwiej, ale klucz chyba jednak tkwi w dobrym zarządzaniu a tego w naszym klubie raczej nie ma...

serek.c2 09.11.2018 09:34

Zgadza się z każdym z Was po trochu. Nie możemy jednak tylko czekać na ruchy zarządu - powinniśmy brać sprawy w swoje ręce.

Zachęcam Was wszystkich do przemyślenia wstąpienia w szeregi Socios Wisła Kraków. Po miesiącu zapisów generujemy około 100 k pln rocznie. Przy tysiącu członków, kwota rocznych składek oscylowałaby w okolicach 1 mln pln - uważam, że mając taki budżet, władze klubu musiałyby się zacząć liczyć z taką organizacją, z jej zdaniem w kwestii pewnych decyzji podejmowanych w klubie.

My naprawdę możemy więcej, niż się wielu wydaje. Trzeba tylko się zorganizować, zacząć iść wspólnie w jednym kierunku, pomagać z głową.

PSYCHOLTSW 09.11.2018 09:39

@serek.c2 bardzo dobrze napisane, zacznijmy realnie pomagać a nie tylko narzekać. od utyskiwania nigdy nic się nie zmieni. masz jakiś pomysł zaproponuj go, może uda się go wprowadzić w życie ku chwale naszej Wisełki! nie możemy tylko smęcić w necie, pamiętajcie Wisła to my wszyscy, każdy z nas bez wyjątków!

Karherop 09.11.2018 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1517714)
Drogi Psycholu , wiem że masz dobre chęci ale lamentujesz w stylu "jaki ten świat jest k...a niesprawiedliwy " .A ten świat jest własnie taki jaki jest ! Czyli bez konkretnych działań Zarządu (przemyślany marketing ale nie tylko) nie wzrośnie ilość widzów na R22 . O tym świadczy analiza historii oraz życiowe doświadczenie . Mało tego , zgadzam się ze zdaniem MaLka że kibice Wisły robią dużo . Czy mogli by więcej ? Zapewne ale tu dochodzimy do sedna problemu , które Ty pomijasz .
Otóż Zarząd powinien jasno przedstawić w jakiej jesteśmy sytuacji i do czego zmierzamy. A Zarząd obecnie uprawia politykę strusia , która w mojej ocenie jest niewłaściwa a na pewno mało kogo mobilizująca do działania.

Nie chcę tutaj specjalnie bronić Zarządu, ale już od czasów drugiego wejścia do klubu Bednarza finansowo jest źle i kolejne "prezesury", nigdy nie mówiły jak jest wspaniałe (co najwyżej jak może być za 2 lata). Ile już razy Sarapata mówiła że stan finansów jest kiepski i potrzebuje na wsparcia kibiców? Potem zawsze ja wyśmiewano że powtarza stare śpiewki o 20 koła kibiców na meczu. A przecież dla każdego inteligentnego człowieka nie wszystko musi być podane na tacy, aby wiedział o co chodzi.
Poza tym, nie wiem czy naszym interesie jest aby TVN mówił że Wisła jest bankrutem? To ma nam biznes przyciągnąć do klubu?

Póki co w całej obecnej sytuacji zastanawia mnie co innego . Nie widzę nerwowych ruchów klubu, choć wg wielu mamy nie przetrwać zimy. Spodziewałbym się w takiej sytuacji "wyprzedazy" piłkarzy, a nie testowania piłkarzy z Afryki i negocjowania ich kupna. Te ruchy wskazują że w klubie jest myślenie na dłużej niż pół roku, z tym że mocno opieramy się na dobrej woli podmiotów jakim wisimy kasę (w tym piłkarzom).

sandomingo 09.11.2018 09:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1517719)

Póki co w całej obecnej sytuacji zastanawia mnie co innego . Nie widzę nerwowych ruchów klubu, choć wg wielu mamy nie przetrwać zimy. Spodziewałbym się w takiej sytuacji "wyprzedazy" piłkarzy, a nie testowania piłkarzy z Afryki i negocjowania ich kupna. Te ruchy wskazują że w klubie jest myślenie na dłużej niż pół roku, z tym że mocno opieramy się na dobrej woli podmiotów jakim wisimy kasę (w tym piłkarzom).

A z drugiej strony w środę zarząd pożycza kasę na opłacenie meczu, który ma być w sobotę...

tomasz_19 09.11.2018 10:04

circus po prostu circus

sebanop 09.11.2018 10:13

Wisła to My wszyscy A później na meczu się w japę wyłapuje jak się nie wielbi Ruchu... ot taka mała dygresja

rafalp_r22 09.11.2018 10:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1517719)
Ile już razy Sarapata mówiła że stan finansów jest kiepski i potrzebuje na wsparcia kibiców?

Właśnie ile razy Sarapata mówiła ze stan finansów jest co raz lepszy, że zmniejszamy zadłużenie, że nie ma się czym martwić. Jak Prezesem może być osoba która w budżecie założyła 8mln PLN ze sprzedaży Carlitosa?

PSYCHOLTSW 09.11.2018 10:22

@sebanop gdzie taka sytuacja miała miejsce i kiedy? możee być na priv

sebanop 09.11.2018 10:27

Niejednokrotnie na sektorze D

funkykoval 09.11.2018 10:31

Tak się dziwnie ułożył terminarz, że po prostu nie ma wpływów z biletów na oczekiwanym poziomie...
29 września mecz z Koroną - sobota 20:30 - na stadionie 11.100 widzów

Kolejny mecz

29 października z Zagłębiem - poniedziałek 18:00 na stadionie 11.243 widzów (niesamowita frekwencja a le z drugiej strony w tę ilość są wliczone dzieciaki, które otrzymały bilety w podziękowaniu za fantastyczny doping na derbach)
10 listopada - mecz z Lubinem - sobota 20:30 na czwartek jest sprzedanych 6301 biletów i karnetów)
Kolejny mecz w Krakowie 8-9 grudnia z Jagiellonią

Klub, dla którego wpływy z dnia meczowego obecnie mają olbrzymie znaczenie dla płynności finansowej na przestrzeni 2 miesięcy ma 4 mecze u siebie - i ot tym mówiła Sarapata czy też Głowacki, że przewidują moment gdy będzie strasznie ciężko i jest ....
Kibice natomiast jak widać chociażby po 2 z tych 4 meczów dopisują raczej średnio - porównując - na meczu z Lechią było nas ponad 23 tys widzów czyli 2 razy więcej niż na pozostałych 2 spotkaniach!!!
Część kibiców oczekuje, że Zarząd - ogłosi stan finansów klubu i zapaść bo wtedy to na pewno już sponsorzy ruszą drzwiami i oknami, albo żeby Zarząd podał się do dymisji, albo żeby ktoś przyjechał na białym koniu z kilkoma workami pieniędzy....
Wszyscy wiedzą, że w klubie jest bieda, wszyscy widzą, że w stosunku do stanu finansów wynik sportowe są więcej niż przyzwoite, że nie ma kasy na cokolwiek, ale wszyscy dookoła są winni, wszyscy dookoła powinni wyłożyć kasę na klub, zakupić kilka nowych gwiazd, a wówczas Pan kibic może zdecyduje się na przyjście na stadion...

wiesniak842 09.11.2018 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalp_r22 (Post 1517723)
Właśnie ile razy Sarapata mówiła ze stan finansów jest co raz lepszy, że zmniejszamy zadłużenie, że nie ma się czym martwić. Jak Prezesem może być osoba która w budżecie założyła 8mln PLN ze sprzedaży Carlitosa?

Jak w Legii prezesem moze byc Mioduski, ktory zalozyl w budzecie 40 milionow czy tam ile z awansu do LM/LE?:D

MB1906 09.11.2018 10:48

Mioduski ma kase aby dziure pokryc. Sarapata nie.

Tak przy 1 mln od socios to juz jest jakas sila. Tylko czy wystarczajaca aby miec sprawny zarzad, ktory tymi pieniedzmi zarzadza?

Te wszystkie akcje sa potrzebne bez 2 zdan tylko, niestety w eklasie na samych kibicach to sie nie zepnie. Naprawde nie liczmy ze 20-30K kibicow na mecz I jestesmy potentate. Kto ma w tej lidze taka srednia to nie UK czy DE.

PSYCHOLTSW 09.11.2018 10:53

@MB1906 to bądźmy prekursorem, mieliśmy jako pierwsi zegar na stadionie to możemy mieć jako pierwsi średnią frekwencję powyżej 25k.
@sebanop akurat chodzę na D i widziałem pewne rzeczy ale to raczej nie za to, że ktoś nie okazuje sympatii Ruchowi ;-) btw być może masz rację, będę to obserwował.
@funkykoval uderzasz w sedno jak kilku Twoich poprzedników, szkoda tylko, że większość kibiców Wisły nie przykłada do tego ręki aby ratować nasz klub...

mądrze piszemy ale co z tego wynika? z samego pisania nic, zawsze musi być działanie. bez tego ani rusz...

MB1906 09.11.2018 10:56

Ze swojej stronym decuzja podjeta rzucam fajki kasa idzie na socios od grudnia bo mnie wyjazd zimowy pociagnal w Listopadzie:) Z frekwencja nie pomoge niestety mieszkam pod stolyca i na meczach jestem od swieta.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl