Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

Markus 16.12.2011 17:15

Niesamowite losowanie. Los oddał nam z nawiązką to, co w różnych okolicznościach zabrał Wiśle w poprzednich latach.

Trzeba zdawać sobie sprawę, że taki mimo wszystko łatwy (bo teoretycznie już "słabszych" rywali nie da się wylosować) układ gier zapewne nie trafi nam się już nigdy na podobnym poziomie rozgrywek. Może raz na 50 lat, albo i dłużej :). Dlatego stoimy przed wielką, jednorazową szansą dojścia w LE nieprawdopodobnie wysoko.

Dlatego Cupial, "mając jaja", jeśli jeszcze choć trochę zależy mu emocjonalnie, tak również czysto po ludzku na niezwykłych osiągnięciach Wisły, powinien zrobić absolutnie wszystko, co tylko można by potężnie wzmocnić ten zespół i zagrać o "pełną pulę". Bo jeśli tego nie zrobimy i zmarnujemy nieprawdopodobną okazję stworzoną przez los, będziemy do końca życia bardzo żałować.

Nigdy poważne i liczne wzmocnienia nie były bardziej zasadne niż dziś. Dlatego apel do samej "góry": Dajmy Valcksowi środki na wykorzystanie tej szansy! :).

Pablo84 16.12.2011 17:19

Ta, Valckx zobaczy pieniądze, jak świnia niebo. :lol:

Bronex 16.12.2011 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1202596)
Niesamowite losowanie. Los oddał nam z nawiązką to, co w różnych okolicznościach zabrał Wiśle w poprzednich latach.

Trzeba zdawać sobie sprawę, że taki mimo wszystko łatwy (bo teoretycznie już "słabszych" rywali nie da się wylosować) układ gier zapewne nie trafi nam się już nigdy na podobnym poziomie rozgrywek. Może raz na 50 lat, albo i dłużej :). Dlatego stoimy przed wielką, jednorazową szansą dojścia w LE nieprawdopodobnie wysoko.

Dlatego Cupial, "mając jaja", jeśli jeszcze choć trochę zależy mu emocjonalnie, tak również czysto po ludzku na niezwykłych osiągnięciach Wisły, powinien zrobić absolutnie wszystko, co tylko można by potężnie wzmocnić ten zespół i zagrać o "pełną pulę". Bo jeśli tego nie zrobimy i zmarnujemy nieprawdopodobną okazję stworzoną przez los, będziemy do końca życia bardzo żałować.

Nigdy poważne i liczne wzmocnienia nie były bardziej zasadne niż dziś. Dlatego apel do samej "góry": Dajmy Valcksowi środki na wykorzystanie tej szansy! :).

O "pełną pulę"? O Bukareszt?

To nie jest w stylu Cupiała , takie roztropne ruchy!!! On teraz pewnie myśli kogo mogę sprzedać, w końcu jesteśmy silni skoro awansowaliśmy. Komu komu bo idę domu!!! Melikson pierwszy... Jego menedżer lata jak sęp za ofertami...

mc-money 16.12.2011 17:25

Gratyfikacje finansowe, jakie UEFA wypłaci Wiśle:

640 tys. euro - za awans do fazy grupowej Ligi Europy
360 tys. euro - za rozegranie sześciu spotkań w fazie grupowej
(6 razy 60 tys. euro za każdy mecz) 140 tys. euro - za domowe zwycięstwo z FC Fulham
140 tys. euro - za wyjazdowe zwycięstwo z Odense BK
140 tys. euro - za domowe zwycięstwo z Twente Enschede
200 tys. euro - za awans do 1/16 finału

Dodatkowo krakowianie otrzymali 2,1 mln za udział w eliminacjach Ligi Mistrzów. W sumie mistrzowie Polski zainkasowali 3,7 mln euro!

mitmichael 16.12.2011 17:26

Z Apoelem wcale zle nie gralismy - w Belgii nie bedzie +40 i to juz jest jakis plus. Ale w tej fazie nie ma słabych druzyn wiec trzeba grac na 100%. Przeciwnik w Naszym zasiegu

Pablo84 16.12.2011 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mc-money (Post 1202601)
Gratyfikacje finansowe, jakie UEFA wypłaci Wiśle:

640 tys. euro - za awans do fazy grupowej Ligi Europy
360 tys. euro - za rozegranie sześciu spotkań w fazie grupowej
(6 razy 60 tys. euro za każdy mecz) 140 tys. euro - za domowe zwycięstwo z FC Fulham
140 tys. euro - za wyjazdowe zwycięstwo z Odense BK
140 tys. euro - za domowe zwycięstwo z Twente Enschede
200 tys. euro - za awans do 1/16 finału

Dodatkowo krakowianie otrzymali 2,1 mln za udział w eliminacjach Ligi Mistrzów. W sumie mistrzowie Polski zainkasowali 3,7 mln euro!

A nie 2,1 mln Euro?Gdybyśmy Wisła awansowała do grupy dostała by 5 mln Euro.Łącznie za samą Cl wówczas Wisła zainkasowała by ponad 7 mln euro.

Glova91 16.12.2011 17:28

Nie popadajmy w skrajnosci....Wylosowalismy St. Liege no i fajnie, bo to jeden ze slabszych zespolow ktore mogly nam sie trafic, ale mocniejszy od nas i tyle moze wystarczy.

mc-money 16.12.2011 17:31

Przepraszam, jednak wp.pl
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html

Tak. 2,1 mln euro ;)

rafkur 16.12.2011 17:33

Ja tylko mam nadzieję, że UW zrobią jakaś oprawę z przekreślonym Che. Nie lubię lewackiej swołoczy. Wielbienie czerwonych morderców - blee.
Samo miasto Liege nawet fajne więc chętnie sobie przypomnę tamtejsze bary.
Sportowo do przejścia. Oczywiście bez zbędnej napinki bo jednak reprezentujemy polisz ekstraklasę czyli trzeci świat.

milosz 16.12.2011 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1202597)
Ta, Valckx zobaczy pieniądze, jak świnia niebo.

Cupiał osiągnął więcej niż Ty więc kalkulować potrafi dużo lepiej niż nasi netowi narzekacze, a ta metafora wybitnie nędzna jest :-P.

Z punktu widzenia bossa ...jest interes do zrobienia, bo wiosną może nam sie narodzić drużyna, na którą czekamy od czasów pierwszego podejścia w Wiśle Kasperczaka :-D.

anthony09 16.12.2011 17:43

Ciekawa lektura
http://www.transfermarkt.co.uk/en/st...rein_3057.html
Zespół ten w ostatnim oknie transferowym sprzedał zawodników za ponad ... 25 mln euro !!

Ich najlepszy zawodnik
Mohamed Tchité został kupiony roktemu za bagatela ponad 3,5 mln euro!

Klub ten jest dopiero na początku tworzenia swojej historii dlatego nie zdziwiłbym się gdyby teraz zakupili zawodników ze dwóch za 4-5 mln euro

Pablo84 16.12.2011 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1202613)
Cupiał osiągnął więcej niż Ty więc kalkulować potrafi dużo lepiej niż nasi netowi narzekacze, a ta metafora wybitnie nędzna jest :-P.

Z punktu widzenia bossa ...jest interes do zrobienia, bo wiosną może nam sie narodzić drużyna, na którą czekamy od czasów pierwszego podejścia w Wiśle Kasperczaka :-D.

No to co, że osiągnął więcej niż ja?Osiągnął też więcej niz Balcerowicz,a czy to oznacza, że lepiej się zna na ekonomii?Gdyby kalkulował trochę lepiej i np nie sprzedawał Kosowskiego ,Uche LM to byłby nasz standard a nie niedoścignione marzenie.Już teraz pojawiają się głosy Valckx`a, że mamy bardzo silny skład na MP- a jak myślisz to realna ocena sytuacji kadrowej, czy kurtuazyjne robienie dobrej miny do złej gry?. Nie mozna też zapominać o tym, że w lecie konczą się kontrakty 8 kopaczy! Więc daruj sobie te pretensjonalne zdania.
Po prostu nauczony jestem doświadczeniem, że Cupiał zachowuję się nie racjonalnie i w najlepszym możliwym momencie na wzmocnienia sępi kasy WYGENEROWANEJ przez klub - nie tej z TF czy własnej.

<Crasch> 16.12.2011 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 1202616)
Ciekawa lektura
http://www.transfermarkt.co.uk/en/st...rein_3057.html
Zespół ten w ostatnim oknie transferowym sprzedał zawodników za ponad ... 25 mln euro !!

Ich najlepszy zawodnik
Mohamed Tchité został kupiony roktemu za bagatela ponad 3,5 mln euro!

Klub ten jest dopiero na początku tworzenia swojej historii dlatego nie zdziwiłbym się gdyby teraz zakupili zawodników ze dwóch za 4-5 mln euro

Może nasi działacze otrzymując teraz te 3,7 miliona ojro i wezmą pod uwagę fakt że bez tych pieniędzy i tak by coś tam musieli kupić. To może chociaż połowę tej kwoty przeznaczą na wzmocnienia obrony i znalezienia drugiego Meliksona lub chociaż Ilieva.

Chciałbym żeby te transfery wyeliminowały słabe punkty. Bez tego sukcesu w europie nie będzie (Oczywiście większego, bo sukces już został osiągnięty, ale trzeba chociaż raz pójść za ciosem, bo gdy się nie prubuje, sukcesu się nie osiąga.) We środe nasi walczyli do końca i to się opłaciło ;)

MariuszM127 16.12.2011 17:48

http://www.weszlo.com/news/8861-Valc...zeba_wzmocnien

No cóż, z takim podejściem nie widzę szans w tym dwumeczu...

Pablo84 16.12.2011 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 1202619)
Może nasi działacze otrzymując teraz te 3,7 miliona ojro i wezmą pod uwagę fakt że bez tych pieniędzy i tak by coś tam musieli kupić. To może chociaż połowę tej kwoty przeznaczą na wzmocnienia obrony i znalezienia drugiego Meliksona lub chociaż Ilieva.

Crash, odpowiedz sobie na pytanie, ile pieniędzy zostało reinwestowane po sprzedaniu Głowackiego, Marcelo, Baszczyńskiego Brożków.

milosz 16.12.2011 17:53

A odpowiedz sobie na pytanie ile Pan Cupiał wyłożył kasy na Wisłę od 1999 roku i ile zdobył z nią tytułów MP, a w raz nim ile dał Nam radości. Jakoś bardziej wierzę w rozsądek naszego bossa niż netowych facho(f)ców od wiecznego narzekania.

szprotson 16.12.2011 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 1202616)

[/SIZE][/B]Klub ten jest dopiero na początku tworzenia swojej historii dlatego nie zdziwiłbym się gdyby teraz zakupili zawodników ze dwóch za 4-5 mln euro

czytam czytam i za cholere nie wiem jak mam rozumieć to co napisałeś?

I nie wiem jak w ogole można pisać że klub SL jest w Naszym zasięgu ? Każda losowana dziś (no może prócz (L)) drużyna jest zespołem od Nas lepszym. Awansowaliśmy z trudnej grupy cudem, bo przeciwnicy wyłożyli lachę na niektóre spotkania i kombinowali.
Ale w dwumeczu już nikt se jaj robił nie będzie. Może i uda Nam sie wyeliminowac takiego przeciwnika, ale wtedy jak Oni nas zlekceważą a my podejdziemy z zębem. Bo jeśli My podejdziemy Liege z myślą że jakoś to będzie, to dostaniemy gładkie 3-0 i będzie po ptokach.
Ciekawe też jak będzie prezentowała się kadra w Lutym, piłkarze ktorym koncza sie umowy z czerwcu już w zimie mogą odlecieć do innego klubu, a zarejestrować nowych to można 2 czy 3, ale nie więcej.

anthony09 16.12.2011 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1202624)
A odpowiedz sobie na pytanie ile Pan Cupiał wyłożył kasy na Wisłę od 1999 roku i ile zdobył z nią tytułów MP, a w raz nim ile dał Nam radości. Jakoś bardziej wierzę w rozsądek naszego bossa niż netowych facho(f)ców od wiecznego narzekania.

Cupiał to nie jest studia bez dna i jego sponsorowanie też kiedyś musi się skończyć o ile się już jakiś czas temu nie skończyło, a teraz jesteśmy już samofinansującym się zespołem, a Cupiał kupuje jedynie reklamę Tele-Foniki za 5 mln złotych.
Weszliśmy w etap gdzie jakikolwiek remis można wziąć w ciemno, a o wygraną należy się modlić, bo chociaż Standard Liege nie jest jakimś Atletico itp. ale tutaj należy zadać pytanie czy my mamy jakikolwiek powód/zawodników aby myśleć pozytywnie ??
Nasza wygrana z Standardem Liege może być równie taką sensacją jak Legi ze Spartakiem ale naszczęście nie takie sensację w futbolu się zdarzały ale gdy czytam że mamy 55% szans na zwycięstwo to boli mnie głowa od tego jaki poziom intelektualny ma tworzący taki artykuł dziennikarz ;]

do szprotson:
Jeżeli nie zrozumiałeś to zapewne napisałem zbyt zawile ale postaram się rozjaśnić, iż Standard nie odnosił wcześniej jakiś większych sukcesów w Europie bodajże, dopiero 2 lata temu dostał się do Ćwierćfinału LE, teraz chcą zapewne postawić kolejny kroczek na przód i kolejny ćwierćfinał nie zdziwiłby ich zbytnio.

milosz 16.12.2011 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1202628)
.. Może i uda Nam sie wyeliminowac takiego przeciwnika, ale wtedy jak Oni nas zlekceważą .

Czyli powrót starej bajki naszych netowych gęgaczy ... że jak Wisła wygrywa to tylko fartem albo jak ją rywal zlekceważy ....hahahaha co za żenada :lol:.

TOMEK 11 16.12.2011 18:04

warto dodać że w tamtym sezonie bronił u nich Blazic, ten Blazic co miał iść do nas ;)

Pablo84 16.12.2011 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1202624)

Jeśli uważasz, że ja narzekam, to znaczy, że nie czytasz moich postów.
Ja tu jako jeden z nieliczych byłem tutaj optymistą, jeśli chodzi o wzmoenienia w ostatnich dwóch okienkach, wtedy, kiedy inni napierdalali na każdego z naszego klubu- bardzo łatwo można sprawdzić.
W paru prognozach się pomyliłem, bo uważałem Jaliensa za kosmicznego piłkarza jak na nasze warunki, tymczasem jest jak jest.
Jednak, jeśli chodzi o Cupiała, to.Jestem mu wdzięczny za te lata, jednak nie oznacza to, że nie mogę go krytykować- bo jest za co.
Zdrowy rozsądek? W przypadku Cupiała? Jaja sobie robisz?

crazykaro 16.12.2011 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MariuszM127 (Post 1202620)
http://www.weszlo.com/news/8861-Valc...zeba_wzmocnien

No cóż, z takim podejściem nie widzę szans w tym dwumeczu...

Czytaj ten denny portal a na pewno zmądrzejesz.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1202628)
czytam czytam i za cholere nie wiem jak mam rozumieć to co napisałeś?

I nie wiem jak w ogole można pisać że klub SL jest w Naszym zasięgu ? Każda losowana dziś (no może prócz (L)) drużyna jest zespołem od Nas lepszym. Awansowaliśmy z trudnej grupy cudem, bo przeciwnicy wyłożyli lachę na niektóre spotkania i kombinowali.
Ale w dwumeczu już nikt se jaj robił nie będzie. Może i uda Nam sie wyeliminowac takiego przeciwnika, ale wtedy jak Oni nas zlekceważą a my podejdziemy z zębem. Bo jeśli My podejdziemy Liege z myślą że jakoś to będzie, to dostaniemy gładkie 3-0 i będzie po ptokach.
Ciekawe też jak będzie prezentowała się kadra w Lutym, piłkarze ktorym koncza sie umowy z czerwcu już w zimie mogą odlecieć do innego klubu, a zarejestrować nowych to można 2 czy 3, ale nie więcej.

Cena za piłkarzy Standardu nie powala w przeciwieństwie do ceny piłkarzy Sportingu. I nie kazda drużyna losowana dzisiaj jest lepsza tylko każda rozstawiona druzyna jest lepsza. I m.in. dlatego właśnie one są rozstawione... bo są lepsze :!:

gukfva 16.12.2011 18:06

Udane losowanie. Wisla zachowuje spore szanse na awans, chociaz uwazam, ze z klubow rozstawionych sa juz same solidne marki. O Hannoverscher SV i Brugge za wczesnie, zeby w ogole myslec. Standard Liege - niby nikt, a wyniki znakomite. Godne uwagi jest to, ze majac juz pewny awans pokonali w ostatniej kolejce Kobenhavn. To losowanie przypomina mi zeszly sezon i euforie poznanska po wylosowaniu Bragi.
Typowo polski klub (czyt. gramy o punkty do rankingu, czyli gramy o nic, czyli nic nie gramy), ktory zmarnowal mecze z PSV i Hapoelem teraz poniesie zasluzona kare, bo nawet jak graczom tego typowego klubu zachce sie grac, to nie maja najmniejszych szans.
PS. Wyjscie z grupy to zaden szal, prawdziwe puchary dla powaznych klubow zaczynaja sie w lutym. W polskiej mentalnosci (zwlaszcza grajkow) wyjscie z grupy jest mistrzostwem swiata, po ktorym spoczywaja na laurach i odpadaja regularnie w nastepnej rundzie. Media sa zachwycone, bo utrzymali sie dlugo w rozgrywkach, a poza tym inne kluby maja wieksze budzety - to najwspanialsze wytlumaczenie. Z takim podejsciem nigdy nie bedzie tu wielkich sukcesow pilkarskich.
Cwiercfinalistow ktos zapamieta, Wislaccy grajkowie pamietajcie! ;)

Marszałek 16.12.2011 18:17

Beznadziejne losowanie. Standard to zespół, który może nas wkręcić. Będzie ciężko, bardzo ciężko. Goście będą walczyli o to aby zaistnieć w Europie nie będą mieć tego w dupie jak jakieś Manchestery. Przyjmując,że zapewne są lepsi taktycznie i technicznie, trzeba będzie liczyć na szczęście i wznieść się na wyżyny, aby cokowiek ugrać. Z tą naszą obroną może być wesoło.

Dajcie spokój z tymi wzmocnieniami. Smogu za dużo w powietrzu i widać,że niektórzy zaczynają tracić kontakt z rzeczywistością. I to mocno. Cieszyć się należy jak nikogo nie sprzedamy. A ta kasa to fajnie i spoko ale nie wiecie ile wynoszą koszty naszej gry w LE. Bo widzę, że już kasa jest przez niektórych wydatkowana.

milosz 16.12.2011 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1202643)
Beznadziejne losowanie .

I do tego brzydka pogoda :-P, jak ktoś sobie nie ponarzeka to ... nie żyje.

No na szczęście jest to bzdura, bo losowanie jest dobre. Wygramy czy przegramy, ale powalczyć możemy.

Swoją drogą te 8 tytułów MP w erze Cupiała i pokonanie Barcelony, Interu czy Parmy, a ostatnio Twente czy Fulhamu widać niektórym bardzo zaszkodziło, mnie wprost przeciwnie ...dało samą radość ...a na kolejne oczekuje w latach kolejnych :-D.

przem 16.12.2011 18:25

Standard Luik jest zespołem rozstawionym, który przeszedł swoją grupę bez porażki. Nie widzę powodów, dla których my mielibyśmy być faworytem tego spotkania. Znowu od nas oczekuje się awansu, od Legii nie - tak samo było nawet, gdy Legia grała z Gaziantesporem. Walonowie zostawili w polu Hannover i Kopenhagę, której tak bardzo nie chcieliśmy wylosować w el. LM. Do tego wcale nie boją się wyjazdów, gdzie grają nie gorzej niż u siebie (w pucharach). W JPL, owszem, zajmują tylko 6 miejsce, ale to tak, jak my. W ten weekend grają ważny mecz z Genk-iem. Do tego oni zaczynają ligę, po krótkiej przerwie świąteczno-noworocznej, już 12 I. My mamy przerwę znacznie dłuższą i mecz z SL na Reymonta będzie naszym pierwszym po długiej przerwie zimowej, oprócz zabawy w Superpuchar z Legią. Do tego stoimy przed kluczowymi decyzjami kadrowymi: ciągle brakuje nam lewego obrońcy, zaraz kończą się wypożyczenia Nuneza, Diaza i Bitona oraz kontrakty Holendrom czy Jirsakowi. Można liczyć na to, że zawodnicy będą zdrowi i w lepszej formie (Sobol, Meleks, Mały, Chavez; może Jaliens i Czekaj), ale to nie wystarczy, gdyby mieli odejść tylko ci, którym kończą się kontrakty/wypożyczenia. Jednak przerwa zimowa - o ile może poprawić ich wydolność, siłę, szybkość, nie uczyni nagle z Chaveza gościa, który potrafi rozegrać piłkę w obronie. Do tego, jeżeli przepracowana będzie ona w niepewności dotyczącej stanowiska trenera (albo przy zmianie w środku przerwy), nie może to dobrze wpłynąć na drużynę. Jasne, że racjonalnym zachowaniem jest wzmocnienie kadry (po podliczeniu już zarobionych pieniędzy) i walka o - przynajmniej to samo w pucharach w przyszłym sezonie i może mistrzostwo w tym, a może jego odzyskanie w przyszłym sezonie. Bo nawet, jeżeli przejdziemy Luik, a nie zakwalifikujemy się do pucharów w przyszłym roku, całe rozważania rankingowo-finansowe szlag trafi. Pytanie też, czy np. Sobol ma w planie zostać na przyszły sezon - wtedy potrzebujemy defensywnego pomocnika, gdyż sam Wilk nie wystarczy. No i te decyzje kadrowe pewnie należałoby podjąć zimą. Tylko kiedy ostatnio podjęliśmy sensowne wzmocnienia w takiej sytuacji? A jeszcze przecież ktoś może się już zgłosić po Meliksona czy Małeckiego - co gdyby oni odeszli?
P.S. Dla tych, którzy piszą o bezsensie sprzedaży Kosy i Uche - akurat ich nie dało się zatrzymać, palili się do odejścia. Inna może była sytuacja z Frankowskim i Szymkowiakiem; Żuraw dostał dobrą ofertę z Celticu.

Dariook 16.12.2011 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1202632)
Czyli powrót starej bajki naszych netowych gęgaczy ... że jak Wisła wygrywa to tylko fartem albo jak ją rywal zlekceważy ....hahahaha co za żenada :lol:.

Jeśli już kogoś cytujesz to cytuj pełnym zdaniem , bo twoja interpretacja ma się jak piernik do wiatraka!

jego:

"Ale w dwumeczu już nikt se jaj robił nie będzie. Może i uda Nam sie wyeliminowac takiego przeciwnika, ale wtedy jak Oni nas zlekceważą a my podejdziemy z zębem. Bo jeśli My podejdziemy Liege z myślą że jakoś to będzie, to dostaniemy gładkie 3-0 i będzie po ptokach."

a twoja interpretacja :

"że jak Wisła wygrywa to tylko fartem albo jak ją rywal zlekceważy "

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1202650)
Ochłoń chłopcze, bo taka jest prawda. W chwili obecnej wygrane Wisły w pucharach europejskich to właśnie farty. Mamy kadrę, w której najlepsze prostopadłe piłki do napastników grają Paljic i Diaz - szkoda tylko, że nie do swoich... Mamy kadrę po prostu 5 razy słabszą niż taki Standard.

Bez odpowiednich wzmocnień w obronie nie mamy prawie w ogóle szans - możemy liczyć wyłącznie na farta.

Dokładnie. Czasami to jak walka z wiatrakami, a pózniej zdziwienie że nas pojechał jakiś tam "klubik". Przecież miało być inaczej, conajmniej finał pucharu.

serek.c2 16.12.2011 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1202632)

Ochłoń chłopcze, bo taka jest prawda. W chwili obecnej wygrane Wisły w pucharach europejskich to właśnie farty. Mamy kadrę, w której najlepsze prostopadłe piłki do napastników grają Paljic i Diaz - szkoda tylko, że nie do swoich... Mamy kadrę po prostu 5 razy słabszą niż taki Standard.

Bez odpowiednich wzmocnień w obronie nie mamy prawie w ogóle szans - możemy liczyć wyłącznie na farta.

n_matt 16.12.2011 18:28

http://www.standard-liege.be/home/89...-semaines.html

Zna ktoś Belgijski? Nie wiem czy już było ale ten Tchite mnie martwił od początku gdy spojrzałem na ten zespół. A ta informacja nie znaczy czasem, że właśnie wypadł ze składu?

adas123 16.12.2011 18:29

semana to tydzień po hiszpańsku więc pewnie 6 tygodni wyleciał.

rafkur 16.12.2011 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez n_matt (Post 1202651)
http://www.standard-liege.be/home/89...-semaines.html

Zna ktoś Belgijski? Nie wiem czy już było ale ten Tchite mnie martwił od początku gdy spojrzałem na ten zespół. A ta informacja nie znaczy czasem, że właśnie wypadł ze składu?

Ja znam jako tako "belgijski" zresztą "małopolski" tez nie najgorzej :lol:

Al_29 16.12.2011 18:34

Translator :
Meme Tchité, napastnik Standard, spowodowało rozdarty ścięgno w szkoleniu i nie zagrać jeszcze raz w 2011 roku. Jego dostępność jest szacowana na sześć tygodni.
Jelle Van Damme, który cierpiał na kolana problemu chrząstki, będzie działał na boku poniedziałek i należy wyrzucić trawnik przez trzy miesiące. Te dwa ciosy losu powinna ułatwić okna transferowego standardu, który będzie bez dwóch swoich najlepszych od wielu tygodni.
Do tej pory nie było bardziej lub mniej odporne na uszkodzenia i teraz płytki pali się. Te dwie nowe nieobecności zmusi nas do podłogi jeszcze na rynku transferowym, aby znaleźć rozwiązania. Ale czy nie niczego i działać w pośpiechu

milosz 16.12.2011 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1202650)
Ochłoń chłopcze, bo taka jest prawda. W chwili obecnej wygrane Wisły w pucharach europejskich to właśnie farty. .

Po pierwsze nie chłopcze dzieciaku.
Po drugie może każde twoje "osiągnięcie" w życiu jest tylko na farcie. W przypadku Wisły tak nie jest ...i taka jest prawda i na nic tu zaklinanie rzeczywistości. Z Apelem wygraliśmy 1-0 i nikt nas tu nie zlekceważył, podobnie w meczu u sibie z Litexem, a wściekłość trenera Fulham pokazała że i Angole z Fulham też nas nie zlekceważyli więc daruj sobie swoje bajeczki dzieciaku ...

Zawsze zastanawia mnie takie deprecjonowanie autentycznych sukcesów u innych ...cóż to taka żałosna kompensacja własnych problemów pewnikiem.

bocian23 16.12.2011 18:37

Trzeba wygrać w Krakowie (najlepiej bez straty bramki) i w Belgii wyjść taktyką 1-4-3-2-1, czyli choineczką, którą preferują drużyny panicznie bojące się straty bramki i chcące awansowac :)

n_matt 16.12.2011 18:38

Nie mam pojęcia, która odmianą się posługują akurat w Liege więc lepiej napisać Belgijski. Jak wiesz lepiej to napisz, chętnie się czegoś nauczę.
http://www.standard-liege.be/home/89...van-damme.html to jak semana to tydzień to ten wyleciał na 3 miesiące dzisiaj(mois). Drugi z kolei po wartości piłkarz Standardu wg transfermarktu - Van Damme. Może nie zdąży na mecz z nami; )

rafkur 16.12.2011 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez n_matt (Post 1202660)
Nie mam pojęcia, która odmianą się posługują akurat w Liege więc lepiej napisać Belgijski. Jak wiesz lepiej to napisz, chętnie się czegoś nauczę.
http://www.standard-liege.be/home/89...van-damme.html to jak semana to tydzień to ten wyleciał na 3 miesiące dzisiaj(mois). Drugi z kolei po wartości piłkarz Standardu wg transfermarktu - Van Damme. Może nie zdąży na mecz z nami; )

Ta strona jest po francusku - urzędowy w połowie Belgii ( na południe od Brukseli mniej więcej - Walonia). Druga połowa ( bogatsza) to flamandzki.
Co do samej strony: kurtuazyjne pierd... o tym, że Wisła jest mocna i nie będzie tak łatwo, obawiają się pogody bo w Krakowie w lutym będzie zimno ( ciekawe skąd wiedzą? )), znają głównie Dudu co specjalnie nie edziwi . Ten cały Tchite czy jak tam do lutego zepsuty. Van Damme zepsuty na jakieś 3 miesiące. Ich dyrektor sportowy stwierdza de facto prawdę mówiąc, że nasza liga nie jest najsilniejsza )) i że jesteśmy w ich zasięgu.

PS Ktoś ma jakiś link do ich forum bo może bym sobie poczytał co tam sobie o nas myślą ))

For_FuN_ 16.12.2011 18:46

Jezeli ktos pisze, ze w Krakowie Fulham nas nie zlekcewazylo, to nie wiem, jak tlumaczy rezerwowy sklad i demolke w rewanzu :]. 1 zwyciestwo z grajacymi na 50% pilkarzami Twente(ktorzy przyjechali bez bramkarza) i nastroje u niektorych, jak gdyby gra byla na poziomie Barcelony :D. Pamiec czlowieka jest jednak krotka, nie mowiac o trzezwej ocenie sytuacji.

serek.c2 16.12.2011 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1202657)
Po pierwsze nie chłopcze dzieciaku.
Po drugie może każde twoje "osiągnięcie" w życiu jest tylko na farcie. W przypadku Wisły tak nie jest ...i taka jest prawda i na nic tu zaklinanie rzeczywistości. Z Apelem wygraliśmy 1-0 i nikt nas tu nie zlekceważył, podobnie w meczu u sibie z Litexem, a wściekłość trenera Fulham pokazała że i Angole z Fulham też nas nie zlekceważyli więc daruj sobie swoje bajeczki dzieciaku ...

Zawsze zastanawia mnie takie deprecjonowanie autentycznych sukcesów u innych ...cóż to taka żałosna kompensacja własnych problemów pewnikiem.

Przepraszam, że użyłem słowa "chłopcze" ale jakoś znaleźć informacji o Twoim wieku nie mogę a wypowiedzi i nieumiejętność czytania ze zrozumieniem oceniłem na "chłopięcy" wiek.

Nie deprecjonuję i nie podważam sukcesów Wisły w ogóle - oceniam tylko i wyłącznie nasze mecze w tym sezonie. Doceniam sukces jaki niewątpliwie klub odniósł ale też potrafię trzeźwo ocenić w jaki sposób ten sukces przyszedł.

ps. jeśli mówisz do mnie dzieciaku to musisz mieć po czterdziestce - dziwi, że w tym wieku nie potrafisz dostrzec farta w naszych zwycięstwach z Fulham czy ostatnio z Twente a także (co ma niewątpliwy wpływ na nasz awans) w remisie Odense w Londynie.

TeeS 16.12.2011 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1202657)

Na razie to Ty deprecjonujesz osiągnięcia innych i żyjesz w przeświadczeniu o wielkości Wisły. Że przypomnę sformułowanie - APOEL wygrał z nami tylko zgraniem. Ciekawe że miał takie szczęście cały czas w LM, że trafiał na mniej zgranych...

1q2 16.12.2011 18:48

Niezłe losowanie ale Belgowie są faworytami, bez 2 zdań - szkoda że 'fahofcy' z forum jak zwykle żyją w swojej wirtualnej rzeczywistości.Dziennikarze widzę nie lepsi więc zamiast realnie twierdzić że nasz awans będzie niespodzianką, to pompowanie balonika idzie w najlepsze

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl